• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

@Parsa Coffee Roasters v60 demleme için Idido önerir misiniz ?

yoksa Colombia Gaitania ve Rwanda Cyato ile mi ilerlemeli miyim ?

Bu kahveler için v60 reçeteniz mevcut mudur ? Paylaşabilir misiniz ?

Az yorum geldiği için ben de Colombia Gaitania ve Rwanda Cyato ile alım yaptım.
Rwanda Cyato'yu demledim şimdi. Baya sevdim.

Parsa'ya genel bir sorum olacaktı : "defect" ayıklama konusunda nasıl ilerliyorsunuz (kafe ortamında mesela). O konuda tavsiyeniz var mı?

#54762 ile alıma katıldım. iyzico ile ödeme yaptığım için de 190 TL geri ödeme geldi :)

Colombia Huila - 250 gr
Ethiopia Idido - 250 gr

@Parsa Coffee Roasters mailime sipariş bilgisi gelmedi, bilginize.

Kahveler geldi. Paketlemesi güzeldi, kavrumlar da oldukça homojen. Yirgacheffe'i demledim, 5 günlük kavrum olduğu için baya gaz çıkışı vardı fakat tadı güzeldi. Degas için bir süre daha bekledikten sonra çok daha lezzetli olacak gibi görünüyor.

1745999656320.png

1745999696699.png

Firmaya bildirim otomasyonu yapmalarını öneririm. Sipariş sonrasında sipariş detay mail'i gelmedi, dağıtıma çıktığında kargo SMS'i geldi. Bu şekilde süreç biraz muallak ilerliyor, en azından benim için öyle oldu. Normalde diğer firmalarda sipariş detayları mail geliyor ve ürün kargoya teslim edilince firmadan çıktığı bilgisini de alıyoruz.

Az yorum geldiği için ben de Colombia Gaitania ve Rwanda Cyato ile alım yaptım.
Rwanda Cyato'yu demledim şimdi. Baya sevdim.

Parsa'ya genel bir sorum olacaktı : "defect" ayıklama konusunda nasıl ilerliyorsunuz (kafe ortamında mesela). O konuda tavsiyeniz var mı?
İyi günler.
Bu konuyu birkaç aşamada kontrol ediyoruz. Öncelikle, yeşil çekirdek seçerken mümkün olduğu kadar defect içermeyen ve yüksek puanlı olanları tercih etmeye çalışıyoruz. İkinci adımda, kavurmadan sonra varsa defect’leri ayırmaya çalışıyoruz. Ve son olarak, paketleme/demleme aşamasında bu konuyu sürekli olarak kontrol ediyoruz. Tabii ki hiçbir zaman %100 defect önleme mümkün olmuyor maalesef, ama QC süreciyle bu konuyu elimizden geldiğince takip etmeye çalışıyoruz.

Colombia Gaitania yi da denedim. İlk anaerobic kahvem olsaydı çok severdim. Ama sanırım fermente tatlarından yoruldum.
Kahve ve kavrum güzel. Yanlış anlaşılmasın. O fiyatta daha az defect beklerdim. Natural olduğu için oyle olmuştur.

Şans vermek adına ben 3 çekirdek aldım Parsa dan. Fiyatlar baya yüksek, bu fiyatın karşılığında farklı bir beklenti oluşuyor doğal olarak. Ancak beklediğimi bulamadığımı söyleyebilirim. Kötü çekirdekler değil ancak bence sadece ''ortalama'' çekirdekler.

Tabi bu şahsi fikrimdir, başkası çok beğenebilir. Damak tadı çok değişkenlik gösteriyor. Ancak bu fiyat seviyesinde almak isteyeceğim bir marka değil bundan sonrası için.

Daha önce böyle bir yorum yapmıştım. Yorumumu düzeltmek istiyorum. Rwanda Cyato yu çok beğendim. İlk o bitti zaten. Tekrar almak isteyeceğim bir çekirdek. Colombia Gaitania ve Honduras Las Calaveras ı ortalama buldum.

Rwanda Cyato lıkır lıkır gidiyor valla teşekkürler.

Geri