• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

İyi günler, belirttiğimiz gibi ürün kavurma tarihinden 3 gün sonra tüketilebilir. En ideal sonuç ise 5 ila 20 gün arasında elde edilir.
Bu degassing konusunda kafam karıştı iyice, genel kural olarak çekirdekleri kavrum tarihinden 20 gün sonra içmeye başlayın gibi öneriler okudum hep forumlarda ama sizin mesajınızdan bayatlamaya başladığında içmeye başlıyorum gibi anladım.

Bu konuda doğru yaklaşım aslında nedir, degassing süresini kavurma profiline göre mi belirlemeliyiz?

Bu degassing konusunda kafam karıştı iyice, genel kural olarak çekirdekleri kavrum tarihinden 20 gün sonra içmeye başlayın gibi öneriler okudum hep forumlarda ama sizin mesajınızdan bayatlamaya başladığında içmeye başlıyorum gibi anladım.

Bu konuda doğru yaklaşım aslında nedir, degassing süresini kavurma profiline göre mi belirlemeliyiz?
Degassing süresi sabit bir değer değildir; kullanılan çekirdek türü, kavurma profili ve diğer birçok faktöre göre değişiklik gösterebilir.
Bizim kullandığımız teknik ve çekirdek yapısı doğrultusunda önerdiğimiz süre bu şekildedir. Ancak bu süre, farklı çekirdeklerde değişebilir—bazen 45 güne kadar uzadığı bile olabilir. Bu nedenle, her ürün/marka için geçerli tek bir standart süreden bahsetmek mümkün değildir.

Tavsiye edilen bir kahve var mı? Belki mesajları kaçırmışımdır ama pek konuşulan bir çekirdek yok sanırım

54670 ile alıma katıldım.Emeği geçenlerin eline sağlık.

Tavsiye edilen bir kahve var mı? Belki mesajları kaçırmışımdır ama pek konuşulan bir çekirdek yok sanırım
Brazil Mogiana tavsiye etmiyorum, çekirdekler çok karma ve vadettiği tadı alamadım, bana göre fiyat-performans kahvesi değil.

Fakat Colombia Giatanayı tavsiye edebilirim, gerçekten ilk demlediğiniz andan buram buram tropik/orman meyveleri kokusu ve tadını alabiliyorsunuz.

v60-commandante ile demledim.

Brazil Mogiana tavsiye etmiyorum, çekirdekler çok karma ve vadettiği tadı alamadım, bana göre fiyat-performans kahvesi değil.

Fakat Colombia Giatanayı tavsiye edebilirim, gerçekten ilk demlediğiniz andan buram buram tropik/orman meyveleri kokusu ve tadını alabiliyorsunuz.

Aynen, Mogiana bana da hitap etmedi. Rwanda Cyato güzeldi.

Mogiana espresso olarak mükemmel

Kavurucu elinde ne var ne yoksa paylaşsın agtron paylaşsın, cekirdek nemi paylaşsın, kaç kilo fire verdi paylaşsın, nerden aldı, kimden aldı paylaşsın, elinde olup bunları paylaşmayan kavurucular bence üşengeçlikten yapmıyor çünkü herhangi ticari zarar vermez ya da ticari sır değil. Ne siteler var grafiğine kadar paylaşıyor, cupping yapıp aroma, flavor falan filan diye ayırıyor, paylaşmak güzel yani eksilmez kimse en fazla üşenir yapmaz sonra neden paylaşmadın sorusu gelir, ne gerek var 😂
Kaça aldın kaça sattın demiyoruz ama olan bilgiyi kendine saklamak da bana garip geliyor, ilgili kavurucudan bağımsız yazayım
Birde bu işi ekstra görsellerle destekleyenler mevcut. Çekirdeğin detayına girmeden görselle tadımdaki notları andıran meyve/sebze/ıt vs koyarak görsel fikir sağlıyor. Bu durumda ince düşünce ve büyük emek :)

Etiyopya kavurmaları bana medium gibi geldi; damağıma çok uymadı. Bu konuda Calibre’den bir tık örnek alınabilir. Colombia Gaitania ise kompleksite olarak iyi, ama onun dışında fermente tatlar damakta yoğun olarak hissettiriyor. Şahsen çok tarzım degil.

Agtron ve çekirdek nemi konularında da genel olarak ülkemizde gereksiz bir gizem söz konusu; bu durum beni çok rahatsız ediyor. CoffeeNutz ve Rawtown, bildiğim kadarıyla bu bilgileri paylaşıyorlar; onları bu konuda tebrik ediyorum.

Mogiana bende verim alamadım.Colombia yavrumu ve sütlü sütsüz espressoda çok başarılıydı.

Şans vermek adına ben 3 çekirdek aldım Parsa dan. Fiyatlar baya yüksek, bu fiyatın karşılığında farklı bir beklenti oluşuyor doğal olarak. Ancak beklediğimi bulamadığımı söyleyebilirim. Kötü çekirdekler değil ancak bence sadece ''ortalama'' çekirdekler.

Tabi bu şahsi fikrimdir, başkası çok beğenebilir. Damak tadı çok değişkenlik gösteriyor. Ancak bu fiyat seviyesinde almak isteyeceğim bir marka değil bundan sonrası için.

#54762 ile alıma katıldım. iyzico ile ödeme yaptığım için de 190 TL geri ödeme geldi :)

Colombia Huila - 250 gr
Ethiopia Idido - 250 gr

@Parsa Coffee Roasters mailime sipariş bilgisi gelmedi, bilginize.

Geri