• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Yaşadığınız olumsuz deneyimleri okumak çok üzücü, kavurucudan bağımsız bu aralar ne yazik ki olumsuz deneyimler,frekans bağlamında olumlu deneyimler kadar oldular.

Forumdaslarin donutlerinden anladigima göre pacamara biraz nazlı,reçete seçen bir çekirdek,uzun degass istiyor da olabilir.Bu doğrultuda hem daha sağlıklı değerlendirme yapılabilmesi hem de kavurucu isterse kalite kontrol verilerini ya da eldeki ayni tarih kavrumu kontrol edebilmesi için kavrum tarihi detayı paylaşabilir misiniz?Kavrumun kaçıncı günü demlemenizi gerçeklestirmistiniz?Reçete,ekipman ve parametre detayı paylaşma imkanınız var mıdır?Koyu kavrum ya da kavrum hatası olduğunu düşündüren ne gibi verileriniz mevcut?En önemlisi iki çekirdek için de fincanda duyumsadıklarınız neler oldu?Çok fazla soru sordum kusura bakmayın,belki gözden kaçan bir detay vardır ve elinizdeki çekirdekleri ziyan olmaktan çıkarıp keyifli fincanlar çıkarabilir miyiz dusuncesi ile soruyorum.Benim tercih ettiğim çekirdekler henüz 10. gününde olduğu için demleme yoluna gitmedim,o yüzden net bir dönütüm yok ancak denediğimde mutlaka burayı güncellerim.Bu arada yanlış anlamayın lütfen,yazı dilinde büyük punto yalnız buyuk karakter kullanımı hoş anlamlar tasimiyor,bunlar olmaksızın donusleriniz ve fikirleriniz zaten çok değerli ve dikkate almaya deger, gücenmezseniz naçizane fikrimi paylasmak istedim tekrardan kusura bakmayin.Daha keyifli donutlerinizi okuyabilmek dileğiyle.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için benim de sormak istediğim sorulardı bunlar, eleştiriye açığız elbette yeter ki yapıcı olsun ve bizde geriye bakıp karşılığında yorum yapabilelim. 🙏🏼
Saygılarımla

Selamlar, almanya tarafında roastery yok. Espresso Perfetto’lar arasında kavrum yapan tek yer biziz, nitekim onlarda da sadece espresso bulunuyor.
Filter Blend’i biz kavuruyoruz ama kavrum şekline baktığımızda amacımız zaten bu. Çok düşük asidite, fındık ve kakao tadım notlarının baskın olduğu bir kahve. 2 kahveden oluşan bir blend ve diğer kahvelerimize göre daha koyu kavruluyor.
Merhaba, Filter blendi de Miscela blend kahvesi gibi yurtdışından gelen bir kahve sandım, bildiğim kadarıyla Miscela blend kahvesi Almanya'daki Espresso Perfetto'ya özel kavrulan bir kahve.

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için benim de sormak istediğim sorulardı bunlar, eleştiriye açığız elbette yeter ki yapıcı olsun ve bizde geriye bakıp karşılığında yorum yapabilelim. 🙏🏼
Saygılarımla
Estağfurullah @cemtolgaizm Bey,yapıcı eleştiri,fikir,deneyim paylaşımı ve insanlarının birbirine yardımcı olması gibi durumları forum ruhu ile bagdastiriyorum ve bence bu ruhu canlı tuttuğumuz oranda forumdaslar olarak birbirimizin deneyiminden ve bu paylaşımdan keyif alıyoruz. Maksat bu ruhu canlı tutmak. Bu bağlamda yaşadığı deneyimdeki sorunları çözmek adına imkanlar olcusunde @Mkasif_1453 Mücahit Bey'e ve diğer forumdaslara yardımcı olacağınız konusunda kimsenin şüphesi yoktur sanırım.Alimin son günleri de yaklaşırken olumlu tutumunuz için teşekkür ediyorum ve keyifli çalışmalar diliyorum.Saygilarımla ☕🙏🏻

Wush Wush'dan iyi sonuç çıkarabilen var mı? İyiden kastım benzer fiyat ve kalitede olan Sidra ile kıyaslandığında, Wush Wush çok silik ve sönük kaldı benim denemelerimde. Reçete önerebilecek varsa çok makbule geçer.

Wush Wush'dan iyi sonuç çıkarabilen var mı? İyiden kastım benzer fiyat ve kalitede olan Sidra ile kıyaslandığında, Wush Wush çok silik ve sönük kaldı benim denemelerimde. Reçete önerebilecek varsa çok makbule geçer.
Hocam Sidra ile Wush Wush’u aynı değerlendirmemek lazım. İkisi de bambaşka bir deneyim sunuyor. Kimisi Wush Wush’u daha çok beğenirken kimisi Sidra yı daha çok seviyor. Fiyat ve puan olarak baktığımızda benzer de olsa bambaşka kahveler ikisi de ✌🏼

Hocam Sidra ile Wush Wush’u aynı değerlendirmemek lazım. İkisi de bambaşka bir deneyim sunuyor. Kimisi Wush Wush’u daha çok beğenirken kimisi Sidra yı daha çok seviyor. Fiyat ve puan olarak baktığımızda benzer de olsa bambaşka kahveler ikisi de ✌🏼
Cevabınız için teşekkürler hocam. Benim sorunum Wush Wush'dan keyifli bardak çıkaramamak. Daha keyiflisi var mıdır diye sorarsak bu fiyat ve puan endeksinde başka bir kahveden çok daha keyifli bardaklar almıştım. Karakterler farklı olsa da tatmin olarak benzer seviyede olabilir diye düşünüyorum. Muhtemelen sorun bende ve ben bu kahveyi beceremedim diye sorguluyorum.

Bu arada geçtiğimiz cumartesi günü Hasan ile birlikte Bursa Harc Coffee & Shop'a gittik. Hatrı sayılır kahve stokları var. Çok ciddi Grizzly seçkileri vardı. Farklı birinin elinden içmiş olmak için orada da denedik sonuç gene benzerdi. :rolleyes:

Selamlar @cemtolgaizm , stok kontrolleriniz ne zaman gerçekleşiyor acaba ? 250gr Las Lajas almayı planlıyorum fakat halen "Gelince haber ver" olarak gözüküyor.

Site tarafından yoğun bir e-posta saldırısı var hocam @cemtolgaizm 😅 teslim aldığım sipariş için peşisıra kargoya verildi maili geliyor. 10'u geçti şu an.
hocam evet ya her problemi yaratan konu da bu. onun çözülmüş olması lazımdı aslında, bildireyim tekrardan.

Colombia Buenos Aires Bourbon Sidra​

@cemtolgaizm Bu Kahve Şakamı Kardeşim Bu Nedir Bu nasıl birşeydir Meyve suyu gibi bayıldık ailecek Finca Milan vardı @metin abilerde onun bir benzeri diyebilirim birtek bizmi beğenip fark ettik bu kahveyi anlamadım hiç bahseden olmamış teşekkür ederim @cemtolgaizm 👍🏻🙏

Stok eklendi tekrar ✌🏼
Cem Bey, finca la Siberia’nın espresso versiyonu ile provedencia nın espresso versiyonlarının (250 gr seçeneği aktif değil) eklenme ihtimali var mı acaba ? Siberia yı espressoda baya beğenmiştim, stok eklenmez ise filtre alıp espressoda denemeyi düşünüyorum.

Teşekkürler

Cem Bey, finca la Siberia’nın espresso versiyonu ile provedencia nın espresso versiyonlarının (250 gr seçeneği aktif değil) eklenme ihtimali var mı acaba ? Siberia yı espressoda baya beğenmiştim, stok eklenmez ise filtre alıp espressoda denemeyi düşünüyorum.

Teşekkürler
Siberia red bourbon hem filtre hem espresso idi, o kahvemiz tükendi maalesef. Web sitesinde aktif olan siberia ise pacamara varyetesi onu espresso olarak kavurmuyoruz mevcutta.
Divina eklenecek tabii ki ✌🏼

Colombia Buenos Aires Bourbon Sidra​

@cemtolgaizm Bu Kahve Şakamı Kardeşim Bu Nedir Bu nasıl birşeydir Meyve suyu gibi bayıldık ailecek Finca Milan vardı @metin abilerde onun bir benzeri diyebilirim birtek bizmi beğenip fark ettik bu kahveyi anlamadım hiç bahseden olmamış teşekkür ederim @cemtolgaizm 👍🏻🙏
Hocam afiyet olsun, tam olarak nasıl demlediğinizi paylaşır mısın rica etsem ve kaç gün degass için beklediniz? Ben de şu an bekliyorum degass sürecini, 24 nisan kavrumlu iki paket almıştım.

Hocam afiyet olsun, tam olarak nasıl demlediğinizi paylaşır mısın rica etsem ve kaç gün degass için beklediniz? Ben de şu an bekliyorum degass sürecini, 24 nisan kavrumlu iki paket almıştım.

Hocam aşağıdaki @badsiders 'ın reçetesini bir deneyin derim. Ben süreyi biraz daha uzun tutarak 2.20-2.30 lara gelerekten güzel ve çok keyifli bir fincan elde ettim sizede tavsiye ederim.

Kavurucu: Grizzly Coffee - @cemtolgaizm
Çekirdek:
Colombia Buenos Aires Bourbon Sidra
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore Crystal Eye 01 (Cafec Traditional)
Öğütüm Detayları: 20 Click Cmd
Su Detayları: Nestle Pure Life (92 Derece)
Toplam Süre: 2.07
Kahve Miktarı: 15gr
Oran: 1/16,67

Demleme Basamakları: Double Bloom Reçetesi 50-50-250

Tadım Detayları:
Paketi açınca baya şaşırdım çok koyu yağlı gözüküyordu ama ön yargılı olmayacağım dedim öğütünce öyle rahatsız edici koku almadım demlerken baya değişik kokuyordu, ilk denemem olmasına rağmen gayet güzel tatlı bir fincan (aftertastede biraz burukluk var nedenini anlayamadım) çıkarttığımı düşünüyorum. Asiditesi çok dengeli rahatsız etmiyor, tatlar iç içe geçmiş şu tadım notunu alıyorum diyemiyorum ama gayet keyifli, diğerlerini de önümüzdeki günlerde deneyeceğim.

Hocam aşağıdaki @badsiders 'ın reçetesini bir deneyin derim. Ben süreyi biraz daha uzun tutarak 2.20-2.30 lara gelerekten güzel ve çok keyifli bir fincan elde ettim sizede tavsiye ederim.
Teşekkür ediyorum hocam, @badsiders arkadaşın reçetesinin ekran görüntüsünü aldım daha önceden, deneyeceğim, bu şekilde kahveyi demleyen arkadaşların reçetelerini paylaşmaları çok güzel bize de referans oluyor, degass sürecini beklerken reçeteleri inceleyip, çalışıyorum 😊 daha sonra da güzel sonuçlar alırsam ben de paylaşırım.

Kod kullanım süresi dışında uyarısı veriyor @cemtolgaizm

Geri