• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Herkese merhabalar ,
Umarım iyisindir.

Web sitemize üç yeni kahvemiz eklendi:

🇧🇷 Brezilya Fazenda Pedra Redonda
🇬🇹 Guatemala Antigua – Honey Process
🇨🇴 Colombia Finca La Sirena

Umarım beğenirsiniz.

(Brasilya Fazenda Pedra Redonda Açık Ara bu sene içtiğim ve kavurmasından zevk aldığım en iyi lot lardan)

Sitenize düzenli kontrol ediyorum ama robusta blend gelmedi @Alireza Razzaghzadeh bey. 🙁

@Alireza Razzaghzadeh acaba artık her sene görmeye alıştığımız cumhuriyet coşkusu kodu gelir mi bu senede 😂 seçkide gözüme kestirdiğim bazı arkadaşlar var da 😂
Tabii ki sizi kırmayacağız 😊
Cumhuriyet Coşkusu bugün itibaren başlıyor ve 29 Ekim’in sonuna kadar devam ediyor! 🇹🇷✨

Kod: CUMHURİYET25
👉 %25 indirim
⚠️ Finca Lerida hariçtir.

Keyifli kahveler! ☕🔥

Tabii ki sizi kırmayacağız 😊
Cumhuriyet Coşkusu bugün itibaren başlıyor ve 29 Ekim’in sonuna kadar devam ediyor! 🇹🇷✨

Kod: CUMHURİYET25
👉 %25 indirim
⚠️ Finca Lerida hariçtir.

Keyifli kahveler! ☕🔥
Çok teşekkürler✌️
Ama kırmayacağız diyerek kendinizi sıkıntıya soktunuz her yıl burdayım ben bundan sonra 😂
14489 Numaralı sipariş geçildi👌

#14507 siparişi verdim. Cezve&More'dan teslim alabilirsem çok daha hızlı olur benim için veya adrese de kargolayabilirsiniz. Teşekkür ederim.

Brazil Fazenda Pedra Redonda ve Guatemala Antigua kahvelerini beğenmekle birlikte ikisinden de özellikle sıcakken bitter tatlar alıyorum. Kuruluk gibi fazla çözünme belirtileri olmayan, yani tat kaçırmayan bir bitterlik olduğu için aroma ve lezzetleri sabote etmiyor ama yine de sebebini merak ettim. Acaba gerçekten fazla mı çözüyorum yoksa kahvenin ve/veya kavrum karakteriyle mi alakalı?

Brazil Fazenda Pedra Redonda ve Guatemala Antigua kahvelerini beğenmekle birlikte ikisinden de özellikle sıcakken bitter tatlar alıyorum. Kuruluk gibi fazla çözünme belirtileri olmayan, yani tat kaçırmayan bir bitterlik olduğu için aroma ve lezzetleri sabote etmiyor ama yine de sebebini merak ettim. Acaba gerçekten fazla mı çözüyorum yoksa kahvenin ve/veya kavrum karakteriyle mi alakalı?
Reçeteniz nedir redonda da sitede orea için bir reçete var kahve güzel çıkıyor

Bu sorunu ben de yaşıyordum hocam festivalde konuştuk ali riza beyle suyu ortaya cok küçük bir yuvarlaga döküyor cok ajite edince kahve bitter oluyor yatak neredeyse kurumaya gelince ortaya yine küçük döküyor hiç yanlara bulasmiyor kahve yatağı bitiste cok garip bir halde oluyor ama son görüşler kahve yatağının duz olup olmamasi onemli degil şeklinde diye bilgi vermisti

Degassing doldumu? Bundan kaynaklı olumsuz tatlar olabilir ama redonda özellikle bekledikçe tatlılaşıyor
Antigua için ise eğer honey işleme metotlu ise bir reçetem var
Cmd24 klik
Orea v4
Kalita filtre
15 gr 1/16
92 derece su
Döküşler
40 ml blooming kırkıncı saniyede 50 ml 1. Dakikada 50 ml daha ekleyip 140 a tamamlıyoruz 1.30 da 20 saniye içerisinde 100 ml daha ekleyip demlemeyi bitiriyoruz
Su:
20 ppm magnezyum
20 ppm kalsiyum
10 ppm sodyum
10 ppm potasyum

Bu sorunu ben de yaşıyordum hocam festivalde konuştuk ali riza beyle suyu ortaya cok küçük bir yuvarlaga döküyor cok ajite edince kahve bitter oluyor yatak neredeyse kurumaya gelince ortaya yine küçük döküyor hiç yanlara bulasmiyor kahve yatağı bitiste cok garip bir halde oluyor ama son görüşler kahve yatağının duz olup olmamasi onemli degil şeklinde diye bilgi vermisti
Niji kavrumları benim demleme alışkanlığımdan çok farklı, önceki alımımda da kavrumları ancak paketlerin bitmesine yakın anlamıştım. Yine böyle olmaması için birkaç demlemeden sonra hemen sorayım dedim.
Degassing doldumu? Bundan kaynaklı olumsuz tatlar olabilir ama redonda özellikle bekledikçe tatlılaşıyor
Antigua için ise eğer honey işleme metotlu ise bir reçetem var
Cmd24 klik
Orea v4
Kalita filtre
15 gr 1/16
92 derece su
Döküşler
40 ml blooming kırkıncı saniyede 50 ml 1. Dakikada 50 ml daha ekleyip 140 a tamamlıyoruz 1.30 da 20 saniye içerisinde 100 ml daha ekleyip demlemeyi bitiriyoruz
Su:
20 ppm magnezyum
20 ppm kalsiyum
10 ppm sodyum
10 ppm potasyum
25. gününde iki kahve de.
Evet, honey olan.
Yine benzer bir reçete kullanmışım aslında ama zaten bahsettiğim bitter tatların olumsuz tarafta olmadığını belirtmiştim, kahveleri içerken keyif alıyorum. Damak tadımla alakalı olabilir.

Son düzenleme:
Selamlar , umarım iyisinizdir.
Öncelikle afiyet olsun ,
Pedra Redonda için orta kalın öğütme aralığı öneririm ve 4 dokuş … örneğin 40/60/60/60 15 gr kahve için.
@selamet bey bugün yeni bir reçete çalışması yaptı bu kahve için , kendisinden yazmasını rica ederim.

Son düzenleme:
Bir güncelleme geçeyim. Alireza Bey'in de Gökhan Bey'in de Pedra Redonda reçetesi güzel çalıştı. Kahve hiç agitate etmeye gelmiyormuş gerçekten. Bir de suyumu değiştirdim, normalde kalsiyum içermeyen 40ppm su kullanırken kalsiyum ve biraz daha magnezyum ekleyip 70ppm su kullanınca gövde ve tatlılık iyice toparlandı. Guatemala Antigua'yı da döküşleri daha ince yaparak ve yine suyu değiştirerek çözdüm.

Brezilya için, kendi suyunu yapanalara önerim yüksek Mg kullanmak. Aşağıda ki su reçetesi benim evde yaptığım.
5ppm MgSO4
10ppm MgCL2
30ppm CaCl
20ppm NaHCO3
30ppm KHCO3

Biraz daha asidik olsun diyorsanız Bi karbonatları kısmak lazım. 10 NaHCO3 - 15 KHCO3 şekinde olabilir.

Reçete olarak:
⁠ ⁠Hario Switch - Hario Filtre (100lü kısa kulakçık)
•⁠ ⁠⁠92C SU
•⁠ ⁠⁠Comandante C60 34 Klik - K ultra 7.9
•⁠ ⁠⁠15 gr Kahve - 1:16 240gr Su. Arıtma Suyu

•⁠ ⁠ön demleme: 70ml
•⁠ ⁠⁠45sn de Switchi Aç
•⁠ ⁠⁠Sadece ortadan yuvarklak ve yavaş dök, yatak çok yükselmesin.
•⁠ ⁠⁠210 ml de, En dıştan iki tur yuvarlak suy dök. 240 ml de bitir.

•⁠ ⁠Total demleme süresi 2:45 Civarı.

Brezilya için, kendi suyunu yapanalara önerim yüksek Mg kullanmak. Aşağıda ki su reçetesi benim evde yaptığım.
5ppm MgSO4
10ppm MgCL2
30ppm CaCl
20ppm NaHCO3
30ppm KHCO3

Biraz daha asidik olsun diyorsanız Bi karbonatları kısmak lazım. 10 NaHCO3 - 15 KHCO3 şekinde olabilir.

Reçete olarak:
⁠ ⁠Hario Switch - Hario Filtre (100lü kısa kulakçık)
•⁠ ⁠⁠92C SU
•⁠ ⁠⁠Comandante C60 34 Klik - K ultra 7.9
•⁠ ⁠⁠15 gr Kahve - 1:16 240gr Su. Arıtma Suyu

•⁠ ⁠ön demleme: 70ml
•⁠ ⁠⁠45sn de Switchi Aç
•⁠ ⁠⁠Sadece ortadan yuvarklak ve yavaş dök, yatak çok yükselmesin.
•⁠ ⁠⁠210 ml de, En dıştan iki tur yuvarlak suy dök. 240 ml de bitir.

•⁠ ⁠Total demleme süresi 2:45 Civarı.
@selamet bugün aynı reçeteyi 3 Rios için kullandım ancak Redonda kadar dengeli ve başarılı bir çıktı alamadım. Su veya reçetede nasıl bir değişiklik yapabiliriz?

@selamet bugün aynı reçeteyi 3 Rios için kullandım ancak Redonda kadar dengeli ve başarılı bir çıktı alamadım. Su veya reçetede nasıl bir değişiklik yapabiliriz?
3 Rios için komple farklı bir yol izlemeniz lazım… ☕
Websitedeki olan reçeteyi denemenizi öneririm✨🙏🏻

Benim elimde 3 Rios yok şu anda. Deneyemiyorum. Ama sitede ki reçeteye baktım o da benimmiş meğer. Hemde 1:11.6 Demleme oranlı ve bypasslı. :)

Su olarak, bu reçetede herkese hitap etmesi için nestle ile çıkarmıştım.

Kendi suyunu yapanlar için şöyle başlardım
5ppm MgSo4
5ppm MgCL2
25 ppm Ca
20ppm NaHCO3
40ppm KHCO3

Son düzenleme:
Herkese selamlar ,
Umarım iyisinizdir 🙏🏻✨
Yeni yıla yine kahve sayesinde bir arada giriyoruz.
Aynı fincanda buluşmak, aynı heyecanı paylaşmak benim için çok kıymetli.
2026 bize daha çok sohbet, daha çok kahve, daha çok paylaşım getirsin.
İyi ki varsınız, iyi ki bu kulübün parçasıyız.
Hep birlikte nice güzel fincanlara ✨☕
Sevgiler

Geri