• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ne farkı var?

RobinToKaro

Yeni Üye
İsim
Arthur Morgan
Daha fazla  
İsim
Arthur Morgan
Yeni bir kahve değirmeni almak istiyorum ama foruma bakıyorum çoğunlukta 4,5k fiyatlarda elektronik bile olmayan el değirmenleri öneriliyor. bakın çok bilmediğim için söylüyorum ama ne farkı var 1k ile 5,6k olanların. şuanda 300 liralık bir el değirmenim var seramik uçlu ve cam. 5000tl olan bir değirmen alınca ne kadar farklı olabilir kahvenin tadı? biri bunu açıklayabilir mi? ve 1,2k bandında bir değirmen tavsiyesi verir misiniz?

Bununla ilgili yüzlerce başlık, konu var ancak sizin olaya giriş yönünüz çok yanlış. 300 tl ilk seramik değirmeninizden memnunsanız bence o değirmenle devam edin.

Buradaki kişiler 4,5k fiyatlarında elektronik bile olmayan değirmenleri önerirken genelde f/p gözeterek bunları öneriyorlar zaten. Yoksa 10-12k seviyelerinde de el değirmenleri var. Elektronik olarak zaten 4-5k seviyelerinde artık tercih edilebilecek öğütücü bulmak pek mümkün değil.

Maalesef bu işler bütçe meselesi, halihazırda 1 kg nitelikli kahve fiyatının 1,2 k seviyelerinde olduğunu düşünürsek , o fiyat bandında önerilebilecek öğütücü bulmak pek kolay değil.

Yeni bir kahve değirmeni almak istiyorum ama foruma bakıyorum çoğunlukta 4,5k fiyatlarda elektronik bile olmayan el değirmenleri öneriliyor. bakın çok bilmediğim için söylüyorum ama ne farkı var 1k ile 5,6k olanların. şuanda 300 liralık bir el değirmenim var seramik uçlu ve cam. 5000tl olan bir değirmen alınca ne kadar farklı olabilir kahvenin tadı? biri bunu açıklayabilir mi? ve 1,2k bandında bir değirmen tavsiyesi verir misiniz?
Seramik değirmenleri "çöp ürün" kategorisinde değerlendirebiliriz. Koyu kavrulmuş kahvelerle French press ya da moka pot öğütümü bir şekilde yapılabilir, ucuz bir kahve makinesi varsa onun için de koyu kavrum kahveler öğütülebilir. Ömrü kısa olacaktır, seramik kesiciler iyice körelmeden önce muhtemelen mili tutan iç destek parçaları kırılacaktır. Kötüyü de deneyimlemek açısından bence seramik de ekullanmış olmak sonraki yıllar için hoş bir anı olarak kalıyor. 🙂
Yurt dışı alışveriş kısıtlaması gelmeden önce aslında 2.000 TL altında fiyata hiç fena olmayan, 3.000'e ise Blade R3 gibi çok iyi denebilecek değirmenler alınabiliyordu.
Şu an 1.200 TL'ye benim bildiğim iş yapar bir değirmen yok. En düşük fiyatlı, güzel ürün 1zpresso Q-Air modelinde stok bulursanız alabilirsiniz, en son 2.800 TL gibiydi.

İlime güvenin Mr. Morgan Hocam. Hayatını kahveye vermiş J. Hoffmann'ın kitabından bir bölüm ekliyorum. Altını çizdiğim yer ve devamı kritik. Ayrıca tecrübeyle de sabit, farkedilir derecede yansıyor lezzete.

IMG_0837.jpeg

Arkadaşların da dediği gibi bu tamamen sizin kullanım amacınıza bağlı olarak değişir. Şahsen ben de demlemeye seramik el değirmeniyle başladım @Haggard ın dediği gibi daha bıçakları körelmeden destek elemanları kırıldı :) En nihayetinde yine 4-5k civarında olan el değirmenlerindense ben şuanda kullanmakta olduğum Sage dose control pro değirmene geçtim. Şuan için fiyatları epey artmış durumda ancak kahveyi gerçek anlamda deneyimlenmek ve bundan ayrı bir tat almak istiyorsanız değirmenin kalitesi önemli vesselam.

Bu yoldan neredeyse herkes geçmiştir. Başlangıç seviyesi ekipmanlarla idare ederim deyip bunların aslında ne kadar yetersiz olduğunu deneyimledikten sonra daha üst seviye ürünlere geçmişlerdir. Mevzu sadece kahvenin tadı değil, aynı zamanda değirmen dayanıklılığı ve öğütüm konforu gibi etmenlerdir.

1zpresso Q Air veya Timemore C3 modellerine bakabilirsiniz en uygun fiyatlı.

Aslında ilk etapta alışveriş sitelerindeki o en uygun seramik değirmenler çok da yeterliymiş gibi gelse de, elinize geçen ilk giriş seviyesi gerçek değirmende farkı hissedebilirsiniz. @nuclearmoonrise'ın önerdiği timemore c3 modelini edindikten sonra çok üst seviyede bir değirmen olmasa bile bu farkı çok daha iyi anlayıp, tekrardan nitelikli kahveye dönüş yaptım.

Bunu ben de merak ettim. Burr güzel duruyor. Ama sadece 6 klik seviye var. Alıp deneyen var mı forumda?
Benim ilk değirmenimdi, o ayar sistemini modlamak için açmak isterken parçalamıştım sinirden, hep biraz daha çevirmek isteği geliyor, çok sinir bozucu 🤣

Benim ilk değirmenimdi, o ayar sistemini modlamak için açmak isterken parçalamıştım sinirden, hep biraz daha çevirmek isteği geliyor, çok sinir bozucu 🤣
Vevouk’tan Femobook’a uzanan bir hikaye ☺️asla kıskanmadık. 😉

Geri