• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Motordante | Comandante Grinder Motor Pack

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir tek ben mi yanlış buluyorum bilemedim.

Ürün üretildi ön sipariş toplanırken fiyatı 600 tl civarıydı.
Ön sipariş toplanırken satış fiyatı 900 tl olacağı bilgisi verildi.
Sanırım arada artan kur nedeni ara zam ile fiyatı 990 oldu.

Şimdi kur düşmüşken herhangi bir bildiğim kadarı ile ek maliyet vs gelmemişken fiyat yüzde yüz zam geliyor. 210 euroya tekabül tl fiyatı 1800 tl yüzde yüz zam olacağını gizlemiyor maalesef.

4 bin tl civarına zaten elektrikli değirmenler var.

Ürünü tercih etmediğim için bir yorumda bulunmamıştım ama zam biraz fazla gelmişti bana da.

Döndüm, konu başlığındaki mesajları tekrar okudum

Ural Bey, ön sipariş fiyatını gerçekten düşük tuttuğunu, aslında bu fiyatın sürdürülebilir olmadığını birkaç kere vurgulamış. Bunun üzerine bir zam geleceğini belirtmiş. Buraya kadar her şey normal. Ama Suat'ın dediği gibi, 600₺ ön sipariş fiyatı olan bir ürün, kur baskı olmadan 1800₺'ye çıkınca, bir miktar burukluk oluyor.

Tabi benimkisi bir yorum, işin içinde olan Ural Bey, detayları benden mutlaka daha iyi bilir.

Bir tek ben mi yanlış buluyorum bilemedim.

Ürün üretildi ön sipariş toplanırken fiyatı 600 tl civarıydı.
Ön sipariş toplanırken satış fiyatı 900 tl olacağı bilgisi verildi.
Sanırım arada artan kur nedeni ara zam ile fiyatı 990 oldu.

Şimdi kur düşmüşken herhangi bir bildiğim kadarı ile ek maliyet vs gelmemişken fiyat yüzde yüz zam geliyor. 210 euroya tekabül tl fiyatı 1800 tl yüzde yüz zam olacağını gizlemiyor maalesef.

4 bin tl civarına zaten elektrikli değirmenler var.
kklb100 kodunu girince fiyatı 890TL'ye düşüyor. bir yanlış anlaşılma olmuş sanırsam. @msacid
@uralavci siz de mesajınızı düzenleyin isterseniz, çok net anlaşılmıyor fiyatı :)

Ekli dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    17.5 KB · Görüntüleme: 122
kklb100 kodunu girince fiyatı 890TL'ye düşüyor. bir yanlış anlaşılma olmuş sanırsam. @msacid

Son iki stok için doğru

Sonrası için Ural Bey'in açıklaması şöyle

"Bu karışıklığın önüne geçmek adına 2. parti ürünler zaten 210€ bedele denk gelecek Türk Lirası miktarı karşılığında satılacak. Bu sefer indirim kodu ise sadece 100 TL indirim sağlayabilecek. İlk parti ürünlerde fiyatları değiştirmek istemiyordum ancak tepkiler üzerine böyle bir güncellemeye gitmek zorunda kaldım".

Bu konuyu daha fazla uzatmak istemem. O yüzden alanlara hayırlı olsun der, Ural Bey'i bu başarılı girişiminden sebep tekrardan tebrik ederim.

Son iki stok için doğru

Sonrası için Ural Bey'in açıklaması şöyle

"Bu karışıklığın önüne geçmek adına 2. parti ürünler zaten 210€ bedele denk gelecek Türk Lirası miktarı karşılığında satılacak. Bu sefer indirim kodu ise sadece 100 TL indirim sağlayabilecek. İlk parti ürünlerde fiyatları değiştirmek istemiyordum ancak tepkiler üzerine böyle bir güncellemeye gitmek zorunda kaldım".

Bu konuyu daha fazla uzatmak istemem. O yüzden alanlara hayırlı olsun der, Ural Bey'i bu başarılı girişiminden sebep tekrardan tebrik ederim.
ben yanlış anlamışım, tekrar okuyunca anladım :)

Biz iyi zamanda almışız o zaman... evet çok faydalı bir ekipman, şahsen benim değişmezlerimden oldu ancak doğrusu bugün olsa 210euro-100tl=1750tl civarı bir şey yapıyor ki, sanırım almaz, onun yerine illaki bir şey alacaksam ikinci bir comandante ya da o segmentteki bir değirmeni almayı tercih ederdim... ikisini bir arada düşünecek olanlar için çok caydırıcı olmuş, bence sevgili Ural bu konunun üzerinde biraz düşünmeli...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bütün mesele yurtdışı fiyatı ve o fiyatı ben belirlemedim. Elbette ki kimseyi yolunacak kaz olarak görmüyorum. Öyle bir niyetim olsa kimseye hiçbir konuda yardımcı olmazdım sanırım.
Yurtiçi fiyatını aslına bakarsanız, 2. parti üretimde artacak olan maliyetler (bunların bazıları kurdan bağımsız artacak), ilk parti üretim bedelini prototip üretim bedeline göre hesaplayarak yaptığım hata payını da ekleyerek 1390₺ olarak belirlemiştim. Ancak gördüğüm kadarıyla ürün zaten yurtiçinde satılmıyor ki benim de asıl hedefim en başından beri yurtdışıydı zaten.
Neden 1390₺ den bu rakama geldiğini de açıkladım. Yurtdışındaki müşteri haklı olarak hesap soruyor ancak yurtdışına ürün yollamanın riskleri maalesef yurtiçine ürün yollamaktan çok daha fazla. En basitinden karşı tarafın gümrükle yaşadığı bir problemde tam ücret iadesi yapmak durumunda kalabiliyorum. Ya da üründe bir problem yaşansa (henüz hiç yaşanmadı) yine tam ücret iadesi yapacağım ve problemli ürünü geri alamayacağım. Bunlar ciddi zararlar.
Ürün yurtiçinde satılmıyor ancak yurtdışında da yüksek bir sürümü yok. Sürümsüz ürün olunca haliyle fiyat yükseliyor. Dediğim gibi, ürün bedelini ben belirlemedim.
Yurtiçi ve yurtdışı fiyatını eşleme kararını alırken aklımadaki bir diğer önemli etken de; ben her ne kadar maliyetlerimin yüksek olduğunu, satış fiyatının zaten minimal kâr ile oluşturulduğunu söylesem de sürekli ve ısrarla pazarlık etmek isteyen arkadaşlar oldu. Pazarlık edilmesin demiyorum elbette. Bu bir haktır ancak buna yanıt veremediğimde de kötü olan yine ben oluyorum. Üzücü. Şimdi güncel fiyatını mesela 1390₺ ye düşürüp bir anneler günü indirimini çok rahatlıkla yapabilirim değil mi? Ya da pazarlık etmek isteyen birine yine 1390₺ derim, olumlu dönmüş olurum diye düşünüyorum. Sanırım ancak o zaman iyi bir insan olacağım. (:

Dostlar sözün özü şudur. Benim derdim çok para kazanmak değil, elimden gelse bedavaya dağıtırdım, beni tanıyanlar bilir. Ancak bir çark var ve bunu döndürmek zorundayım. Benim de hoşuma gitmiyor zamdır, indirimdir falan.

Selamlar;
Standın prototipi bitti. Prototipleri bir aksilik olmazsa yarın, Motordante'nin de beta sürümünü deneyen değerli forumdaşlarıma kargolayacağım. Yine tahmini satış bedeli karşılığında satın aldılar. Çok teşekkür ederim kendilerine.
Yakında buraya yorumlarını bırakırlar diye düşünüyor, merakla görüşlerini bekliyorum. :)

SIYAH1.jpgKIRMIZI1.jpgBEYAZ1.jpgMAVI1.jpg

Görsellerde göründüğü gibi 4 farklı renk seçeneği var. Satış fiyatı konusunda şu an için kesin bir şey söyleyemem. Çelik ve plastik artık tamamen dolara endeksli ve seri üretime geçtiğimde karşıma ne çıkacağı konusunda hiçbir fikrim yok. Prototipler denendiğinde gerekli gördüğüm tüm güncelleştirmelerle birlikte final sürümü üretip, maliyet tamamen belli olunca satış fiyatını belirlemenin en mantıklısı olduğunu düşünüyorum.

Sevgili @Lorenzen ve kıymetli arkadaşı tarafından aşağıda linkini bulabileceğiniz konuda tanıtımını yaptıkları keçe kılıflar için standlarla birlikte güzel duracak bazı renkler belirledik. Standlar satışa çıktığında ve eğer satın alırsanız, kendilerinden uygun kılıf temin edebilirsiniz. :)

Keçe kılıf konusu: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/comandante-kece-kilif.1850/

Teşekkürler. :)

Elektrikli değirmen arayışındaydım, Espresso demlemek için Comandantem ile yorucu bir süreç olacağını düşünüyordum.İnternette gezinirken bu ürüne rast geldim, tam da istediğim ve elektrikli kahve değirmeni almaktan kurtaracak bir şeydi bu benim için.Ta ki yeni fiyatlandrımasını görene kadar. Gerçekten ne kadar ''el emeği göz nuruda'' olsa bu fiyata ve bu fiyat artışına hayret doğrusu bir şey diyorum, elektrikli kahve değirmen arayışıma geri dönüyorum. Sad

Elektrikli değirmen arayışındaydım, Espresso demlemek için Comandantem ile yorucu bir süreç olacağını düşünüyordum.İnternette gezinirken bu ürüne rast geldim, tam da istediğim ve elektrikli kahve değirmeni almaktan kurtaracak bir şeydi bu benim için.Ta ki yeni fiyatlandrımasını görene kadar. Gerçekten ne kadar ''el emeği göz nuruda'' olsa bu fiyata ve bu fiyat artışına hayret doğrusu bir şey diyorum, elektrikli kahve değirmen arayışıma geri dönüyorum. Sad
Fiyatla alakalı açıklamam önceki mesajlarda mevcuttur. Okumanızı dilerim.

Ayrıca hazır gelmişken şu yeni konunun linkini de şuraya iliştireyim;

Selamlar;
Konuyu açalı epey oldu ancak haberdar olmamış olabilirsiniz. Tüm gelişmeleri linkini bıraktığım konu üzerinde açıklıyorum. Son 6 adet kaldı. Almayı düşünen varsa buyursun gelsin. :)

merhaba, bir süredir motordante kullanıp da değirmenin iç kısmındaki siyah (üç uçlu parça) parçayla ilgili sorun yaşayan oldu mu? yani bu parçanın içerde hiç dönmemesi gerekirken ufak da olsa hareket etmeye başlaması gibi bir durum?

merhaba, bir süredir motordante kullanıp da değirmenin iç kısmındaki siyah (üç uçlu parça) parçayla ilgili sorun yaşayan oldu mu? yani bu parçanın içerde hiç dönmemesi gerekirken ufak da olsa hareket etmeye başlaması gibi bir durum?
Şimdi kontrol ettim hiçbir oynama yok. 2 seneye yaklaşıyor kullanımım Mk3

İlk kullanımda benimki 2cm kadar kayıyor, orda sabitleniyor. Hatta öğütürken zorlandığı zaman o parçanın tam tur attığı bile oldu.

Oldu hocam 502 ile yapıştırdım ilk halinden daha dayanıklı oldu

esasen parçanın (değirmenin içinden çıkmadıkça) kendi içinde dönmesinde bir mahsur yok, maksat mili sabit tutsun ama o dönme sırasında kenarlardan yıpranmalar oluyorsa eğer bir süre sonra işlevini göremez hale gelecektir ve bu yüzden yalpalama bile başlayabilir. alternatif birşeyler araştırıyorum da skope diye bir marka yapmış benzer bir ürün, direnç noktası olarak değirmenin gövdesinden faydalanmışlar, oldukça mantıklı geldi. ben daha çok kendi projem için araştırıyorum, o yüzden tecrübeleri almak istedim, cevaplar için teşekkür ederim.

Geri