• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 İnceleme ve İlk İzlenimler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Amatör bir filtrecinin gözünden Molent G50

Bir süre TM C2 kullandıktan sonra Molent G50'ye geçtim. Aslında tam olarak geçmiş sayılmam. Çünkü C2 hâlâ duruyor. Öncelikle TM cephesinde Molent'in bir kamyon rakibi var. Bana kalırsa Molent'in doğrudan rakibi TM Slim gibi görünüyor.

Uzun süre C2 kullanımından sonra kullanmaya başladığım G50 ile ilgili ilk izlenimlerimi aktarayım:

- Her iki değirmen de oldukça tatmin edici. Evladiyelik değilse de ömürlük diyebilirim.

- G50'nin haznesi 40-45 gram alıyor, C2 25-30

- C2 tırtıklı yapısıyla kolay bir şekilde kavranıyor. G50'de daha kaygan bir his var. Antislip bantlar satılıyor ama ben kullanmıyorum.

- G50'nin haznesi cam, C2'ninki metal. Her ikisi de gıdaya uygun diye biliyorum.

- G50'nin haznesi ile gövde arasında 1 milim fark var. Çapları tutmuyor birbirini. Çok dert edilecek bir şey değil ancak obsesiflerin uzak durmasında fayda var.

- G50'nin renk seçenekleri var. Benim kullandığım model siyah. Simli bir boya kullanılmış. Siyahı çok canlı değil. Ayrıca boya en ufak bir darbede zarar görüyor.

- G50'nin üzerine bir şeyler yazdırıp çizdirebilirsiniz.

- G50'yi yerli malı haftasında okula götürebilirsiniz.

- C2'nin kutusundan temizleme fırçası çıkıyor. G50'den çıkmıyor.

Son düzenleme:
ogutum hizi konusunda kiyaslama yapma sansiniz oldu mu acaba? molent kullandigim degirmenler arasinda hiz acisindan baya one cikiyor cunku ozellikle TK performansi muazzam.

Bir süre TM C2 kullandıktan sonra Molent G50'ye geçtim. Aslında tam olarak geçmiş sayılmam. Çünkü C2 hâlâ duruyor. Öncelikle TM cephesinde Molent'in bir kamyon rakibi var. Bana kalırsa Molent'in doğrudan rakibi TM Slim gibi görünüyor.

Uzun süre C2 kullanımından sonra kullanmaya başladığım G50 ile ilgili ilk izlenimlerimi aktarayım:

- Her iki değirmen de oldukça tatmin edici. Evladiyelik değilse de ömürlük diyebilirim.

- C2 tırtıklı yapısıyla kolay bir şekilde kavranıyor. G50'de daha kaygan bir his var. Antislip bantlar satılıyor ama ben kullanmıyorum.

- G50'nin haznesi cam, C2'ninki metal. Her ikisi de gıdaya uygun diye biliyorum.

- G50'nin haznesi ile gövde arasında 1 milim fark var. Çapları tutmuyor birbirini. Çok dert edilecek bir şey değil ancak obsesiflerin uzak durmasında fayda var.

- G50'nin renk seçenekleri var. Benim kullandığım model siyah. Simli bir boya kullanılmış. Siyahı çok canlı değil. Ayrıca boya en ufak bir darbede zarar görüyor.

ogutum hizi konusunda kiyaslama yapma sansiniz oldu mu acaba? molent kullandigim degirmenler arasinda hiz acisindan baya one cikiyor cunku ozellikle TK performansi muazzam.
Hangi click sayısında kullanıyorsunuz genelde TK için ? Ben düşük clicklerde kullanırken içim rahat olmuyor niyeyse acaba çok zarar veriyor muyum diye :)

Bir C2 kullanıcısı olarak şimdilik değirmen değiştirmek gibi bir planım olmasa da bir iki şey sormak istiyorum müsaadenizle:

1- Hazne - gövde arasında fark demişsiniz nasıl bir fark bu? Görsel paylaşabilir misiniz?

2- Öğütüm ve fincan kalitesi olarak nasıl bir fark hissettiniz? Ben sözenden C2’ye geçtim. Birçok konuda çağ atlamış gibi hissetsem de toz üretme konusunda C2’nin de kötü olduğunu düşünüyorum. Bir sözen kadar kötü olmasa da istenilenden fazla toz üretiyor.

Hangi click sayısında kullanıyorsunuz genelde TK için ? Ben düşük clicklerde kullanırken içim rahat olmuyor niyeyse acaba çok zarar veriyor muyum diye :)
Çok nadir türk kahvesi demlesem de 3-5 klik arası öğütüyorum yapacağım zaman.

Ben herkesin aksine 1 clickte öğütüyorum (içini temizleditken sonra kolun düştüğü nokta) 3 clickte genelde espresso yapıyorum tk için 3 click bana göre yetersiz içerken telve geliyor rahatsız ediyor, ben alıştım artık burrden gelen sesi duymuyorum bile :D

Öğütücüye zarar vermek sanıldığı kadar kolay bir durum değil aslında. Ben de birçok kere 2-3 kliklerde öğütüm yaptım. Burrle alakalı bir sıkıntı olsa bile firma değişimini yapar zannediyorum.

Öğütücüye zarar vermek sanıldığı kadar kolay bir durum değil aslında. Ben de birçok kere 2-3 kliklerde öğütüm yaptım. Burrle alakalı bir sıkıntı olsa bile firma değişimini yapar zannediyorum.
Evet hocam sitesinde de 1 klikten itibaren öğütebilirsiniz diyor yine de o sürtme sesini duyunca bi geriliyorum

Evet hocam sitesinde de 1 klikten itibaren öğütebilirsiniz diyor yine de o sürtme sesini duyunca bi geriliyorum
Hocam ona alışırsınız bir kaç ay sonra, yeni alınan telefonu yavaşça masaya bırakıp 1 sene sonunda fırlatmak gibi buna da alışırsınız diye tahmin ediyorum :D

Gerçekten her yeni üründe böyle oluyor :D
Sakınan göze çöp batıyor, ben de çok dikkat ediyordum aman boyasına bir şey olmasın vs. diye öğütürken biraz hızlanınca kol gövdeden çıktı dönmenin etkisiyle kasaya çarptı, çarpan bölgede boya aşındı o yüzden çok takılmamaya çalışıyorum :D

2- Öğütüm ve fincan kalitesi olarak nasıl bir fark hissettiniz? Ben sözenden C2’ye geçtim. Birçok konuda çağ atlamış gibi hissetsem de toz üretme konusunda C2’nin de kötü olduğunu düşünüyorum. Bir sözen kadar kötü olmasa da istenilenden fazla toz üretiyor.

Henüz yorum yapmam için erken. Filtre konusunda çağ atlamazsınız. Toz konusu Molent'te de var. TK ve espresso için düşünülebilir. Elek testi ve kör tadım testi yaparım ileride.

Geri