• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Arkadaşlar geçen ay aldığım krpnotrop çekirdeklerinin Kenya ve her iki Etiyopya dan hiç güzel bir sonuç alamadım 34 klikten 46 kliğe kadar denedim ancak bütün denemelerim 4 dk üzeri oldu ve her birinde kahve yatağı çamurla kaplıydı yani her şeyi denedikten sonra ben de en son olarak değirmende buluyorum sorunu sizin böyle bir tecrübeniz oldu mu hiç size de sormak istedim. Bu arada İlhan beye yazdım geri dönüş de bekliyorum kendisinden

Arkadaşlar geçen ay aldığım krpnotrop çekirdeklerinin Kenya ve her iki Etiyopya dan hiç güzel bir sonuç alamadım 34 klikten 46 kliğe kadar denedim ancak bütün denemelerim 4 dk üzeri oldu ve her birinde kahve yatağı çamurla kaplıydı yani her şeyi denedikten sonra ben de en son olarak değirmende buluyorum sorunu sizin böyle bir tecrübeniz oldu mu hiç size de sormak istedim. Bu arada İlhan beye yazdım geri dönüş de bekliyorum kendisinden
Kullandığınız filtre ve döküş tarzınız ne hocam

## iki kademeli öğütümü deneyin, toz anlamlı ölçüde azalıyor, özellikle naturel kahvelerde.. birinci kademe 90 klik, ikinci kademe 34 klik örneğin..

## iki kademeli öğütümü deneyin, toz anlamlı ölçüde azalıyor, özellikle naturel kahvelerde.. birinci kademe 90 klik, ikinci kademe 34 klik örneğin..
Deneyeceğim bakalım. Bu konu üzerine James Hoffmann da birkaç bişey yapmıştı faydalı olabilir. Ancak artık gerçekten bir comandante alıp kafayı rahata vermek istiyorum. Böyle ara değirmenlerle sıkıntı yaşayıp güzelim kahveleri değerlendirememek çok sinir bozucu...

Şu ana kadar hiç iki kademeli öğütüm yapmadım, yarın ilk demlememde denerim merak ettim bakalım nasıl olacak. Bende molent g50 ile hangi klikte öğütürsem öğüteyim pour over da çamurumsu yataktan hiç kurtulamadım. Ama tada ne kadar etkisi vardır bilmiyorum.
Comandante de çamurumsu yatak neredeyse hiç olmuyor.

Kullandığınız filtre ve döküş tarzınız ne hocam
Suçlu bulabileceğim noktalar bana da burda beliriyor. Genelde kullandığım teknik Hoffman tekniği kahvenin 2 katı kadarıyla bloom ardından bir swirl 1.45 e kadar su dökümü tamamlanacak şekilde ardından çok ufak bir swirl daha su sıcaklığını kaynar da denedim 95 civarı da denedim süzülme aşamasında maksimum 30 saniye oynuyor filtre kağıdına gelince hario 100 lü bu havalı paket olanlardan üstünde herhangi bir V60 damgası olmayan. Teknik olarak bidozkafein in dökme tekniklerini de denedim ama sonuç nafile.

Suçlu bulabileceğim noktalar bana da burda beliriyor. Genelde kullandığım teknik Hoffman tekniği kahvenin 2 katı kadarıyla bloom ardından bir swirl 1.45 e kadar su dökümü tamamlanacak şekilde ardından çok ufak bir swirl daha su sıcaklığını kaynar da denedim 95 civarı da denedim süzülme aşamasında maksimum 30 saniye oynuyor filtre kağıdına gelince hario 100 lü bu havalı paket olanlardan üstünde herhangi bir V60 damgası olmayan. Teknik olarak bidozkafein in dökme tekniklerini de denedim ama sonuç nafile.
Yani 100lü bol poşetler 40lıya göre kötü olsa da bi hollanda değil sonuçta. Bu kadar tıkanma yaşatmaz. Döküşünüz de 1.45de bitiyormuş, üstüne 2 dakika çok uzun gerçekten. Ben 30 gramlık demlemelerimi bile 40-42 gibi yapıp 3 e doğru bitiriyorum. Espressoda denediniz mi, onda durum ne

Cafec traditional kullanın bariz fark yaratıyor.

Ben o yöntemi bıraktım çünkü aynı sorunu çok fazla yaşadım. Seramik burrlu değirmenimde 7 dakika falan sürüyordu demlemenin bitmesi :D. Bir süredir osmotic flow deniyorum memnunum fakat goosenecke yakın bir çaydanlık kullandığım için rao da yapıyorum en son. Çekirdeğe bağlı olarak 17 gram, 30 klikte bile 2.30-3 dakikaları rahatça görüyorum. (100lü hario japon)

Gerçi daha evvel de yazılmış ama Cafec Traditional ve TH-3 filtreler ciddi fark yaratıyor. 40'lı Japon, 100'lü Hollanda'nın yüzüne bakmaz oldum artık.
Bir de çift öğütüm denemek de olumlu sonuç yaratabilir. Kronotrop fermente için ben 38-39 klik kullanıyorum, 22/350 oran, 98°C su.

Gerçi daha evvel de yazılmış ama Cafec Traditional ve TH-3 filtreler ciddi fark yaratıyor. 40'lı Japon, 100'lü Hollanda'nın yüzüne bakmaz oldum artık.
Bir de çift öğütüm denemek de olumlu sonuç yaratabilir. Kronotrop fermente için ben 38-39 klik kullanıyorum, 22/350 oran, 98°C su.
Kendi tarifleri mi hocam?

Benzer bi sorunu ben de yaşamıştım. Orkun Üstel tarifi ile deneyin bence ve swirl yapmayın. Cafec traditional edinebilirseniz demleme süresi ciddi oranda azalır diye düşünüyorum. Çamurlu yatak için ise tam etki göstercek bildiğim bir çözüm yok ama değirmeni düz tutarak sabit devirli ve daha yavaş öğütmeyi deneyin bence. Nasıl bi etkisi oluyor veya olur mu bilmiyorum ama denmekten zarar gelmez.

Yani 100lü bol poşetler 40lıya göre kötü olsa da bi hollanda değil sonuçta. Bu kadar tıkanma yaşatmaz. Döküşünüz de 1.45de bitiyormuş, üstüne 2 dakika çok uzun gerçekten. Ben 30 gramlık demlemelerimi bile 40-42 gibi yapıp 3 e doğru bitiriyorum. Espressoda denediniz mi, onda durum ne
Henüz espresso denemedim değirmenle. Acaba kullandığım doz la alakalı mı bir sıkıntı olabilir diye düşünmüyor değilim açıkçası. Jonathan jagne de böyle ufak dozların hep sıkıntılı olduğundan bahsediyor.

Geri