• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka Pot Demleme ve Çekirdek Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SirJohn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben V60 la demledigim her kahveyi mokapotla da demliyorum ve hepsi de lezzetli oluyor. Bazen V60 a yakın bazen bazen çok farklı oluyor. V60 dan daha ince ogutuyorum

Son düzenleme:
Ben V60 la demledigim her kahveyi mokapotla da demliyorum ve hepsi de lezzetli oluyor. Bazen V60 a yakın bazen bazen çok farklı oluyor. V60 dan daha ince ogutuyorum
Bu mesajımda biraz fazla yüksekten atmışım. Elimdeki congo amka kahve çekirdeği mokapotla nerdeyse içilmez bir kahve oldu. Kalın ogutum , ince ogutum ne denersem deneyim olmadı, v60 ile daha güzel bir kahve çıktığı aşikar ama onu da çok beğenmedim. Tadım notlarında, tropik meyveler, narenciye,tatlı yazmakta ama ben sadece limon suyu tadı alabildim.

denk gelmişken sormak istiyorum:

aliminyumun riskini almak istemeyen ve yalnız yaşayan biri için en mantıklı seçenek ikea'daki çelik moka pot mudur? Yoksa bialetti venus 2 cups zorlanmalı mı?
Açıkcası ikea'dakini canlı görmedim ama 4-6 kişilik olduğunu tahmin ediyorum, tek kişilik demlemelerde yeterli performans sağlar mı emin değilim.
ikea kullandim cok kahve gidiyor bialetti daha az kahve ve daha leziz geldi.

Merhaba, mokapot ile yaptığım demlemede sanırım bir sorun yaşadım. Suyu olması gereken yere kadar koydum, kahveyi silme şekilde ve bastırmadan koydum ancak bu yapışımda kahvemde acı tat oluştu, normalden daha az su yukarıya çıktı ve emniyet sibobundan ve kenarlardan da çok hafif su sızıntısı oldu. Acaba sıkı kapatamadım mı? Kahvem taze.
ben bu durumu 2 kere yasadim 2 sinde de sıki kapatmadigimi fark ettim

ben mokapot a orta ve koyu kavrum cikolata notalarinda kahveleri yakistiriyorum sebebi ise süt katarak içmem

Moka pot ile kahve yaparken her bir cup'a kaç gram kahve koymalıyız ?

ben her zaman sepeti tam dolduruyorum fazla kahveyi buzdolabina kaldiriyorum ertesi gun sut katarak soguk iciyorum guzel bir latte oluyor tavsiye ederim

Moka pot için 250 gr maksimum 40 tl çekirdek önerebilir misiniz .

normal mokapot mu brikka mı sizce hangisini almak mantıklı brikkanın yalancı köpüğüyle alınan tat basic modeli veya moka expressle de alınabiliyor mu? eğer öyleyse brikka alayım :)

Çeşitli mokapot denedim. Brikka kullandım.

Kahveyi kavurmaya nispeten taze kahve tüketmeye başladıktan sonra filtre kahveye ağırlık verdim. Mokapot ile alınamayan tadlar çıkıyor.
Mokapot artık zayıf gelmeye başladı. Sanırım taze kahve için kullanımı israf olur. Mokapot geçici bir zevk ya da zaruret zamanı tercih edilen ekipman diyebilirim.
Dark roast kahveler ve market kahveleri demleyip sütlü içmek için kolay ve güzel bir ekipman, misafirler için kullanıyorum

Yıllar önce aldığım ancak bir türlü sevemediğim bir ekipman kendisi.
Yakın zamanda minipresso aldım ve mokapottan çok daha iyi bir ekipman olduğuna karar verdim.

denk gelmişken sormak istiyorum:

aliminyumun riskini almak istemeyen ve yalnız yaşayan biri için en mantıklı seçenek ikea'daki çelik moka pot mudur? Yoksa bialetti venus 2 cups zorlanmalı mı?
Açıkcası ikea'dakini canlı görmedim ama 4-6 kişilik olduğunu tahmin ediyorum, tek kişilik demlemelerde yeterli performans sağlar mı emin değilim.
İkeada eski seri radig yeni seri metallisk diye geçiyor eski radig olanların kapağı çıkmıyor yenileri çaydanlık misali kapağı ayrı. Yeni versiyon yaklaşık 26-27 gram kahve alıyor haznenin üstü düzleştirilmiş ama sıkıştırılmamış haliyle. Bu yüzden 1 kişilik demlemeler açısından önermem, 2 kişi için ve bardağına göre 3 kişi için lezzetli sütlü kahveler de hazırlayabilirsiniz. Oldukça dayanıklı bir yapısı var ben alüminyum kullanmak istemediğim için tercih ettim

Arkadaşlar Selamlar,

Ben yeni yeni mokapot ile demlemeler yapıyorum.Benim damak zevkim biraz daha espresso ya yakın gövdeli ve gerçekten insanı ayıltan sert içimli kahveler ama tabi beraberinde birazcık tadım notalarınıda almayı isterim.Demleme sürecine biraz daha aktif katılabilmek için uygun yollu bir seramik öğütücü aldım,bende çok memlun değilim bir kaç ay içerisinde daha kaliteli[Timemore ve/veya molent vb] bir ürüne geçiş yapacağım ama yinede demele sürecine öğütümden katılıyor olmak gerçekten bana haz veriyor.Bana gövdesi espresso ya yakın ama tadım notalarınıda ufakda olsa alabileceğim kahve önerilerinizi rica edeceğim.

Arkadaşlar Selamlar,

Ben yeni yeni mokapot ile demlemeler yapıyorum.Benim damak zevkim biraz daha espresso ya yakın gövdeli ve gerçekten insanı ayıltan sert içimli kahveler ama tabi beraberinde birazcık tadım notalarınıda almayı isterim.Demleme sürecine biraz daha aktif katılabilmek için uygun yollu bir seramik öğütücü aldım,bende çok memlun değilim bir kaç ay içerisinde daha kaliteli[Timemore ve/veya molent vb] bir ürüne geçiş yapacağım ama yinede demele sürecine öğütümden katılıyor olmak gerçekten bana haz veriyor.Bana gövdesi espresso ya yakın ama tadım notalarınıda ufakda olsa alabileceğim kahve önerilerinizi rica edeceğim.
Coffee sapiens mutation blend, coffeereem golden ceremony, Petra acme gibi blendler tarifinize uygun sanki

Geri