• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka Pot Alma Niyetim Var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan redneck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

redneck

Yeni Üye
Granül kahveler artık lezzet vermediği için moka pot almaya karar verdim.
Uygun fiyatlı moka pot ve buna uygun olarak öğütülmüş kahve almak istiyorum.
Bu işin piri bialetti diyorlar ancak çelikleri 3bin tl civarı, 1500 civarına olan ürünleri de alimünyum. Araştırırken şunu buldum ve bunu almayı düşünüyorum, şimdilik işimi görür herhalde
Taşev Stilo Moka Pot 2 Fincan 524 TL

Kahve de gemini'ya güvenerek şunlardan olabilir belki moka pot çekim şeklinde

sanalbaharat

250 gramları 150-180₺ ve 115₺ kargo ücreti var. Buradan veya başka siteden/markadan moka pot için öğütülmüş kahve önerisi olan var mıdır

Sizce nasıl tercih olmuş, bunlarla nasıl kahveler (americano, filtre, latte vs.) yapabilirim (hiç teorik bilgim de yok tecrübem de yok)

Taşev marka mokapot almayınız. ikinci el Bialetti uygundur.
taşev şekil ve işlev olarak iyi gibi görünse de verdiği sonuç hüsran. almayın onu. Çöp.
İlk defa mokapot kullanacaksanız hayal kırıklığı olur.
Taşev hiç bir modelini almayın!

Taşev marka mokapot almayınız. ikinci el Bialetti uygundur.
taşev şekil ve işlev olarak iyi gibi görünse de verdiği sonuç hüsran. almayın onu. Çöp.
İlk defa mokapot kullanacaksanız hayal kırıklığı olur.
Taşev hiç bir modelini almayın!
Önceki konularda beğenenler olduğu için bu modele karar vermiştim, ikinci el nasıl olur bilemiyorum doğrusu

Birçok mokapotum var, 2024 senesinde resmen obsesif derecede moka pot kahve düşkünüydüm. Bu zamana kadar denediğim en ama en güzel moka pot kahvelerini Alessi Pulcina yapıyor, fiyatı tuzlu ama gerçekten çok büyük farkediyor Bialettiyle. Illy kahve ve Alessi'nin(ki başındaki adam Bialetti şirketinin ve Moka Pot'un mucidi Alfonso Bialetti'nin torunu) ile ortaklaşa özel olarak geliştirdiği bir moka pot. Sıcak su ile demleme zorunluluğunu bile ortadan kaldırıyor çünkü soğuk suyla bile çok hızlı demliyor. Nasıl bir teknoloji kullanıldı bilmiyorum ama eksperimental birşey olduğu çok belli bende 3cup olanı var 3 cup Bialetti moka potlardan rahat 2-3 kat daha ağır.

Birçok mokapotum var, 2024 senesinde resmen obsesif derecede moka pot kahve düşkünüydüm. Bu zamana kadar denediğim en ama en güzel moka pot kahvelerini Alessi Pulcina yapıyor, fiyatı tuzlu ama gerçekten çok büyük farkediyor Bialettiyle. Illy kahve ve Alessi'nin(ki başındaki adam Bialetti şirketinin ve Moka Pot'un mucidi Alfonso Bialetti'nin torunu) ile ortaklaşa özel olarak geliştirdiği bir moka pot. Sıcak su ile demleme zorunluluğunu bile ortadan kaldırıyor çünkü soğuk suyla bile çok hızlı demliyor. Nasıl bir teknoloji kullanıldı bilmiyorum ama eksperimental birşey olduğu çok belli bende 3cup olanı var 3 cup Bialetti moka potlardan rahat 2-3 kat daha ağır.
Profesyonel bir şey aramıyorum, bütçem de kısıtlı ama teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için.

@kahvekahve satıyor. Ürüne ve satıcıya kefilim. Alın hayrını görün, hediye seramik öğütücü ve kahveniz benden.

Taşev'e gelen kötü yorumlardan ötürü 2. el veya sıfır olarak Bialetti Venus 2 Cup Çelik almaya yöneldim.
Öğütücüye bütçe ayıramayacağım için Bialetti Venus 2 Cup Çelik Moka Pota uygun çekilmiş öğütülmüş kahve önerisi bekliyorum, uygun fiyatlı olursa sevinirim.

Hocam bu mesajınızı görünce alessi’ye biraz bakındım çok hoşuma gitti, fiyatlarına baktım, anlık bir indirim miydi yoksa hata mı bilmiyorum ama 70 ml pulcinayı sepette %40 +150 tl gibi bir indirimle 2600 tl civarına aldım sipariş iptal edilmezse. Teşekkür ederim. 😅

Bende de çok sayıda mokapot var. Bir o kadar da eskitmiş veya satmış olabilirim.
1771606178927.jpeg Pulcina'yı görünce canım çekti. Onu da almalıyım. Espresso makinem belki aylardır kullanılmıyor.

Hocam kahve olarak tavsiye vereyim bende sanal baharattan tavsiye etmem genelde bayat oluyor çekirdekleri eğer istanbuldaysanız taze kahve çektirebilceğiniz roastery de önerebilirim ama internetten alabilceğiniz hem uygun fiyatlı hemde kaliteli kahve satan paper roastery en sevdigim kavurucudur siparişe özel ögutüp gonderiyolar flores roastery var 78. Roastery meetlab roastery veya aylık alımlarda güzel kavurucular seçiliyor toplu indirimde yapılıyor bakmanızı tavsiye ederim

Bialettinin sadece adı varmış diyorsunuz Pulcinada Bialettide demlediğiniz kahveyi demleyince. Ben bu kadar fark edeceğini hiç düşünmemiştim. Geçenlerde redditte yaşlı bir italyan amcayla konuştum, dediğine göre Alessi moka potlar genel olarak Bialettiden daha iyi kahve yapar Bialettininkiler çok acı oluyor, kahveyi yakıyor diyor.

Hocam kahve olarak tavsiye vereyim bende sanal baharattan tavsiye etmem genelde bayat oluyor çekirdekleri eğer istanbuldaysanız taze kahve çektirebilceğiniz roastery de önerebilirim ama internetten alabilceğiniz hem uygun fiyatlı hemde kaliteli kahve satan paper roastery en sevdigim kavurucudur siparişe özel ögutüp gonderiyolar flores roastery var 78. Roastery meetlab roastery veya aylık alımlarda güzel kavurucular seçiliyor toplu indirimde yapılıyor bakmanızı tavsiye ederim
Bayat olduğu sonucuna nasıl vardınız? 7 yıldır sanırım alışveriş yaparım 2 haftadan fazla süre önce kavrulmuş kahve yollamadılar şimdiye kadar.

Bayat olduğu sonucuna nasıl vardınız? 7 yıldır sanırım alışveriş yaparım 2 haftadan fazla süre önce kavrulmuş kahve yollamadılar şimdiye kadar.
Ben de 3 yıldır bir sorun yaşamadım. Butik pahalı kavuruculardan farkı, kavurmaları çok büyük makinelerde yaptıklarından belki butikler kadar kompleks tatlar çıkmayabilir ancak fiyatına göre oldukça tatmin edici çıktılar alınabiliyor. Ben de önerenlerdenim.

Bialettinin sadece adı varmış diyorsunuz Pulcinada Bialettide demlediğiniz kahveyi demleyince. Ben bu kadar fark edeceğini hiç düşünmemiştim. Geçenlerde redditte yaşlı bir italyan amcayla konuştum, dediğine göre Alessi moka potlar genel olarak Bialettiden daha iyi kahve yapar Bialettininkiler çok acı oluyor, kahveyi yakıyor diyor.
bialetti de çok iyi kahve yapar, moko potun dolaşımda ve yaygınlaşmasını bialletti'ye borçluyuz. kahve yakma meselesinin ekipmanla alakası yok, demleyiciyle alakalı bir durum. Doğru teknik kullanılmazsa hepsinde yakarsınız kahveyi. İtalyanlar önce çekirdek kavurma işini çözsünler (kömüre çeviriyorlar kahveyi) sonrasında ekipman değerlendirme noktasına gelirler..

Kahveyi yakmadan mokapot nasıl kullanılır? Bazı ipuçları alabilir miyiz?

Bazı denemelerim:
Kahve filtresinden yuvarlak kağıt kestim, huni tabanına yerleştirdim. Bu sayede mikroskobik püskürtme yapıyor gibi.
Kağıdı tabana değil de doldurduktan sonra üzerine koyarsanız, taze kahveyle abartılı köpük yapıyor. şov amaçlı. Sahte köpük

Brikka veya benzeri sübaplı mokapot kullanılacaksa, açık kavrulmuş tercih edilmeli. Yoksa daha acı oluyor.

Benim anladığım, mokapot dipten ısıtılmış olsa yetmiyor. Geniş ve büyük ısı kaynağı olacak fakat gücü az olacak. Bu sayede üst kısım soğumadan demleme yapılacak.

Mangal üzerinde uygun mesafeden mokapot kullanmıştım. İyi olmuştu. Ayrıca düşük güçte elektrik ocağı benzer sonuç veriyor. (250W köz ocağı.ideal. süre 5dk gibi yavaş demeleme yapıyor. Köz ocağı Genelde 500W olur, ben özel yaptım 250W)

Alessi mokapot, diğerlerinden ağır olduğu için başarılı olsa gerek. Teneke gibi mokapotlar, klasik ocak ile başarısız oluyor. Ateşi kısarak kullanırız fakat üstü soğur. Buna benzer sorunlar.

Son düzenleme:
Çekirdek işinde İtalyanların hakkı yeniyor, gerek Espresso olsun gerek Moka Pot olsun dark roastla hele hele robusta da ilave edilirse en büyük sorunları olan underekstre olma ekşi olma sorununa dokunulmazlık almış gibi birşey oluyorlar. Ayrıca hem robusta hem dark roast Arabica Espressonun köpüğünü aşırı derecede artıran şeyler, dark roast köpüğü artırır robusta ise köpüğün erimesini engeller. Adamların kültürleri filtre kahve odaklı değil sonuçta. Bir ara Espressoya merak salmıştım o sıralar İstanbula gitmem gerekiyordu, 4-5 farklı kahvecide gezim boyunca Espresso içtim biri hariç hepsinin Espressosu ekşiydi.

Moko Potta en önemli nokta kahve seçimi ve öğütüm kalınlığı. Kesinlikle çok inceye gitmemek gerekiyor. Cmd C40 10-14 klik seviyeleri yeterli. Ne çok ince ne de çok kalın olmalı. Kahve olarak natural ve ekseriyetle harman çekirdeklerden daha iyi verim alırsınız. Brezilya, Colombia kahveleri ve harmanları çok iyi sonuçlar verir. Nispeten gövdeli ve asiditesi düşük kahveler tercih etmek gerekiyor. Mesela yıkanmış bir kenyadan moko potta verim alamazsınız veya yıkanmış bir etiyopyadan. Ben nadiren yıkanmış denerim,genelde yıkanmış çekirdekler iyi sonuç vermez.Diğer işlemleri zaten saymıyorum onlardan da çok nadiren iyi sonuçlar alırsınız. Bir diğer önemli nokta kahve kavurma profili. Orta kavrum, orta-koyu kavrum veya koyu kavrumlar olmalı. Direkt filtre kahve için kavrulmuş bir kahveden genellikle moko potta verim alamazsınız.

Çelik mi daha iyi alüminyum noktasına da değineyim. Benim incelemelerimde kesinlikle Al moko pot daha iyi sonuç veriyor. Alt haznedeki su yukarı daha iyi ve daha fazla çıkabiliyor. Bunun nedeni Al malzeme olarak moko pot demleme sistemine daha uygun, bu mühendislikle alakalı bir durum. İşin mühendislik boyutu girmeye gerek yok.
Ben şu an çelik kullanıyorum, bunun nedeni Al moko pot çok iyi olsa da korozyona çok açık bir malzemedir yani oksitlenmesi daha kolay, çok fazla dikkat etmek gerekiyor. Ben bazen o kadar dikkatli olamıyorum :)

Benim verim aldığım ve sevdiğim demleme yöntemi şu şekilde;
*Cmd 11-12 klik, su sıcaklığı 40-80 derece ( çok dikkat etmem su sıcaklığına, dikkat ettiğim nokta 90 derece ve üstü sıcaklıkları genelde kullanmıyorum.)
*Moko pot kaç cup olursa olsun kesinlikle tam demleme yapmamız gerekiyor. Mesela 6 cup moko potun sepeti ne kadar kahve alıyorsa o kadar kahve koymamız gerekir, yarım demleme kesinlikle olmaz. Ne yaparsanız yapın demleme kötü sonuçlanır. Bu yüzden tam kapasite demleme yapmalıyız, sepet tamamen dolmalı, boşluk olmamalı.
* Sepete kahve koyarken arada zemine hafif vurmalarla kahveyi düzlememiz yeterli olacaktır. Ben sepeti yavaş ve zemine hafif vurmalarlar düzleyerek dolduruyorum, bir anda doldurmuyorum. (2 cup için, 12,5-13 gram kahve, 100-103 gram su kullanıyorum. ) Kesinlikle kahveyi sıkıştırmıyoruz.Kahveyi sıkıştırırsanız demleme aşamasında su yukarı çıkmakta zorlanacağı için kahveyi yakarsınız, aynı şey çok ince öğütüme giderseniz de olabilir.
*Ocakta normal ateşte pişiriyorum, ateşin gücü falan filan çok önemli ve etkili şeyler değil. Kahve fokurdamaya başlar başlamaz direkt ocaktan alıp fincana aktarmaya başlayın, kesinlikle fokurdadıktan sonra ocakta biraz beklesin diye düşünmeyin, kahveyi burada yakabilirsiniz.
* Moko pottan alacağınız çıktı; kesinlikle bir espresso değildir, kesinlikle bir filtre kahve değildir, sadece ve sadece moko potla demlenmiş bir kahvedir. İyi yapılırsa harika sonuçlar verir, fincanı yalarsınız :)

hocam sanırım 2-3 moka potumun alt haznesi içinde az miktar su kalması nedeniyle korozyon dediğiniz şey olmuş. Birinde beyaz beyaz lekeler var birinde küf renginde yeşil yeşil lekeler var. Bunlar temizlenebilir mi yoksa öldü mü bu moka potlar?

Geri