• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka pot aldim ve sirada ne var

İsim
meral
Daha fazla  
İsim
meral
Merhaba arkadaslar. Ben bu sitedeki arkadaslar sayesinde bir fikir edindim ve Bialetti'nin Venus modelinin 6 cup'li moka pot'unu satin aldim. Daha once boyle bir deneyimim olmadigi icin ne yapmam gerektigini bilmemekteyim. Kast ettigim nasil demlemek degil de hangi urunleri almam gerektigiyle ilgili.
Hangi marka cekirdek kahvesi onerirsiniz? Ben degirmen almadim ancak onu da almak istiyorum onun icin bir oneriniz olur mu butce dostu basit bir degirmen isimi gorur diye umut ediyorum. Tesekkur ederim.

Bu aşamada ikinci el temiz ürünler alabilirsiniz. Bir süre sonra yükseltmek gerekecektir. Yeni almaya gerek yok.

Metro marketten rioba marka çekirdek kahve almış, paketi ilk açtığımda hario slim giriş seviyesi değirmenimle öğüterek mokapot ile demlemiş ve mutlu olmuştum. Müthiş deneyim!

Zaman geçti. Saklama yöntemini bilemedim. Paket fazla büyük imiş. Çekirdekler bayatladı. O paketi ilk açtığımdaki durum tekrarlanmadı.

Değirmen zaten çok yanlıştı. Ortası sallanmayacakmış. Yeni başlayan birine devrettim. Sonraki bir kaç değirmenim de böyle oldu.

Türk kahvesi ve espresso için değirmenin ince öğütüm yapabilmesi gerekiyor. Mokapot dışında kullanılacaksa biraz daha yüksek model tercih edebilirsiniz.

Bu aşamada ikinci el temiz ürünler alabilirsiniz. Bir süre sonra yükseltmek gerekecektir. Yeni almaya gerek yok.

Metro marketten rioba marka çekirdek kahve almış, paketi ilk açtığımda hario slim giriş seviyesi değirmenimle öğüterek mokapot ile demlemiş ve mutlu olmuştum. Müthiş deneyim!

Zaman geçti. Saklama yöntemini bilemedim. Paket fazla büyük imiş. Çekirdekler bayatladı. O paketi ilk açtığımdaki durum tekrarlanmadı.

Değirmen zaten çok yanlıştı. Ortası sallanmayacakmış. Yeni başlayan birine devrettim. Sonraki bir kaç değirmenim de böyle oldu.
Tesekkur ederim, Degirmenin nesi yanlisti ustadim?
Lavazza kahve cekirdekleri hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Uzman değilim. Alttan baktığımızda değirmenin ortası sallanmayacak, yan duvarlara değmeyecek. Üst segment olanlarda rulman olur. Fakat bu da yeterli değildir. Bıçağın kanat sayısı önemli. Seramik olmayacak vs.

Sürekli kullanacağınızı, tüketimin artacağını düşünerek yer sorunu yoksa elektrikli değirmen öneririm. Uzunca süre idare edecektir.

Lavazza kahveyi bilmiyorum. Mokapot için iyi olsa gerek. Üretim tarihine bakarak maksimum 6 önce olanı en küçük paket ile deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba.
10 sene önce bir Bialetti 6 cup mokapot almış biri olarak kendi kronolojimi yazayım belki faydası olur :)

Önce Tchibo'dan bir adet elektrikli değirmen aldım, sonra onu şu arkadaşla değiştirdim pek memnunum şimdi https://www.defya.com.tr/wilfa-aroma-konik-disli-kahve-ogutucu-cgws-130b-297

Farklı tatlar ararken kardeşim bir aeropress hediye etti 7-8 yıldır da onunla istediğim çıktıları alıyorum, esas demleme aletim o oldu. Tabii aeropress kullanınca da el mecbur bir tartı gerekiyor.

Pandemi öncesi de Nanopress hediye geldi. Bir ara çok oynuyordum onunla da ama şimdi fark ettim epeydir kenarda kalmış.

Hiç V60 vs düşünmedim çünkü hem mutfakta yer yok hem de yepyeni masraflara hazır hissetmiyorum kendimi :)

Espresso kavrulmuş mokapot için uymayabilir. Filtre kavrulmuş kullanabilirsiniz. Karışım yapılabilir. Yine uymayabilir. ...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar. Ben bu sitedeki arkadaslar sayesinde bir fikir edindim ve Bialetti'nin Venus modelinin 6 cup'li moka pot'unu satin aldim. Daha once boyle bir deneyimim olmadigi icin ne yapmam gerektigini bilmemekteyim. Kast ettigim nasil demlemek degil de hangi urunleri almam gerektigiyle ilgili.
Hangi marka cekirdek kahvesi onerirsiniz? Ben degirmen almadim ancak onu da almak istiyorum onun icin bir oneriniz olur mu butce dostu basit bir degirmen isimi gorur diye umut ediyorum. Tesekkur ederim.
Hayırlı olsun, moka potun güzel yanı, bir sürü aksesuara ihtiyaç duymadan kolayca demlemeyi yapıp kahve keyfinize bakmanız. Kesinlikle almanız gerekli değil ama alırsanız kolaylık sağlayabilecek birkaç ürün taviye edebilirim. Kahveyi koyacağınız funnel için rahatça ayakta durması için bir stand, kahveyi koyarken sağa sola saçılmaması için bir funnel (funnelception :D), kullanmayı tercih ederseniz de filtre kağıdı (ben kullanmıyorum) moka pot kullanımı için yeterli olacaktır. Ben Bialetti Moka Express 3 cups versiyonunu kullanıyorum, bahsettiğim ürünleri (görseldekiler değil) 3D yazıcımdan bastım. Düşünürseniz siz de, yardımcı olabilirim.

Değirmen olarak da seramik dişliler hariç bütçe dostu (forumda önerileri bulmanız mümkün) birkaç seçeneğiniz var, işinizi fazlasıyla görecektir.

Ekli dosyalar

• funnel.png
    funnel.png
    723.8 KB · Görüntüleme: 25
  • stand.jpg
    stand.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Hayırlı olsun, moka potun güzel yanı, bir sürü aksesuara ihtiyaç duymadan kolayca demlemeyi yapıp kahve keyfinize bakmanız. Kesinlikle almanız gerekli değil ama alırsanız kolaylık sağlayabilecek birkaç ürün taviye edebilirim. Kahveyi koyacağınız funnel için rahatça ayakta durması için bir stand, kahveyi koyarken sağa sola saçılmaması için bir funnel (funnelception :D), kullanmayı tercih ederseniz de filtre kağıdı (ben kullanmıyorum) moka pot kullanımı için yeterli olacaktır. Ben Bialetti Moka Express 3 cups versiyonunu kullanıyorum, bahsettiğim ürünleri (görseldekiler değil) 3D yazıcımdan bastım. Düşünürseniz siz de, yardımcı olabilirim.

Değirmen olarak da seramik dişliler hariç bütçe dostu (forumda önerileri bulmanız mümkün) birkaç seçeneğiniz var, işinizi fazlasıyla görecektir.
tesekkur ederim. Benim oncelikle ogrenmek istedigim, aleti paketten actiktan sonra nasil temizleyecegim o. bir de ilk etapta hangi kahve markasini onerirsiniz.

Hangi markadan ziyade yeni kavrulmuş kahve.... Yeni kavrulmuş kahveyi de ilk siz öğütmelisiniz. İşte bu yüzden
bütün donanımlardan önce de çelik bıçaklı herhangi bir değirmen.
Gerisi teferruat.

Son düzenleme:
Hangi markadan ziyade yeni kavrulmuş kahve.... Yeni kavrulmuş kahveyi de ilk siz öğütmelisiniz. İşte bu yüzden
bütün donanımlardan önce de çelik bıçaklı herhangi bir değirmen.
Gerisi teferruat.
ustadim, 1000 liradan ucuz el degirmeni isimi gorur mu, var mi onerebileceginiz. illa elektirilkli al derseni 2K ya kadar hangi markayi onerirsiniz ustadim

tesekkur ederim. Benim oncelikle ogrenmek istedigim, aleti paketten actiktan sonra nasil temizleyecegim o. bir de ilk etapta hangi kahve markasini onerirsiniz.
Temizlik konusu hassastır. Asla hiçbir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın. Elde yıkarken de bulaşık deterjanı, sabun veya herhangi bir kimyasal kullanmayın. Sıcak suyla, beyaz sirkeyle elinizde ovalayarak çalkalayarak temizliğini yaparsanız uzun süre rahatça kullanırsınız.

Geri