• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster vs Sage Sdc400

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Secron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Secron

Barista
İsim
Cengizhan
Daha fazla  
İsim
Cengizhan
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Picopresso
Değirmen
1zpresso K Pro, Eureka Atom Specialty 75, Timemore Sculptor 078
Ekipmanlar
Hario v60, kalita 155, timemore crystal eye, chemex, aeropress, minipresso, prismo, clever, origami,oceanrich, mokapot, syphon, cold dripper, lilydrip, melodrip, balance cone, phin
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
İyi forumlar herkese. Yeni bir filtre kahve makinesi almayı planlıyorum ve bu iki makine arasında kaldım. Moccamaster bildiğimiz efsane. Sage ise daha yenilikçi, modları fazla ve kullanım alanı daha geniş gibi duran bir makine. Özellikle iki makineyi de kullanan arkadaşların fikrini merak ediyorum. Hangisini önerirsiniz.
(Bir diğer yandan da kef, brevilor gibi endüstriyel kullanım için olan makineler var ama demleme kalitesinden ziyade seri üretim odaklı olduğunu düşünüyorum. Eğer öneri gelirse onları da düşünebilirim.)

İyi forumlar herkese. Yeni bir filtre kahve makinesi almayı planlıyorum ve bu iki makine arasında kaldım. Moccamaster bildiğimiz efsane. Sage ise daha yenilikçi, modları fazla ve kullanım alanı daha geniş gibi duran bir makine. Özellikle iki makineyi de kullanan arkadaşların fikrini merak ediyorum. Hangisini önerirsiniz.
(Bir diğer yandan da kef, brevilor gibi endüstriyel kullanım için olan makineler var ama demleme kalitesinden ziyade seri üretim odaklı olduğunu düşünüyorum. Eğer öneri gelirse onları da düşünebilirim.)
İkisini de kullanmış biri olarak Sage diyorum. @beratdem in dediği gibi bende de V60 yapmayı bıraktırdı makine. Reçete özelliği epey başarılı. Evde 2 kişi için V60 demliyordum genelde, 3 kişi olduğumuz daha fazla kişi olduğumuzda tüm yarışma düzeneğimi açıp demliyordum. Ki 2 kişi için de 2 düzenek kurardım hep. Şimdi eşime ya da kendime tek demlemediğim sürece ya da az ve çok pahalı bir kahve değilse manuel demleme yapmıyorum genellikle. 😅

Moccamaster instagram modeli gercek hayatta yuzune bakmazsin
Sage barbara palvin. Manken olan.

Cevaplar beni şaşırttı. Ben demlemeleri tek kişilik yaptığım için hiç makine düşünmemiştim ama bir gün alırsam moccamaster alırım diye düşünüyordum, biraz da estetik olmasından kaynaklı.

Sage 16gr kahve demlemelerde nasıl?

Iki kisilik demeler icin daha mantikli minimum 300 ml su ile demleniyor sanirim ama sanki bir yerlerden minimum 450 ml su olmali gibi bisey hatirliyorum.

Cevaplar beni şaşırttı. Ben demlemeleri tek kişilik yaptığım için hiç makine düşünmemiştim ama bir gün alırsam moccamaster alırım diye düşünüyordum, biraz da estetik olmasından kaynaklı.

Sage 16gr kahve demlemelerde nasıl?
tek kişilik iyi kahve makinesi ben de aradım ama bulamadım. moccamasterın var one cupı ama onda da şikayet çok.

2017 den beri moccamaster, 2022 Mart ayindan beri de sage sdc450 kullaniyorum.

Moccamaster sca onayli 92 derecede ve sabit flow rate de akis saglayabilen bakir isitma elementinin uzun omurlulugu ve tutarliligi ile one cikiyor. Kullandigim 6 yilin 4 yila yakini gemide kullandim, stabil olmayan ortamda bile gunde en az 2-3 demlemeden 2 binin uzerinde demleme yaptim, hep ayni tutarli sonuclari aldim.

Sage genelde evde kullamiyorum demleme sayim en fazla 100 dur, sage de sca onayli ve en onemli artisi bence sicaklik, blooming suresi ve flow rate ayarlari. Cekirdege gore daha fazla veya az cozunme istediginizde veya suyla kahvenin temas suresini artirmak azaltmak istediginizde cevap veren bir makine. Ama uzun donem guvenilirligi hakkinda yorum yapamiyorum.

Gecen hafta yazlik icin yeni bir makine ihtiyaci vardi, amazondan 9 bine moccamaster aldim, benzer fiyatlara yeniden sage almayi dusunmedim.

Diger yandan 10 binin altinda olsaydi escobaristadaki behmor brazen plus i da alabilirdim, behmor da ev kullanimi icin yukaridaki iki makineye ilave olarak turkiyedeki 3 uncu ciddi makine bence.

Gemideki setimin fotografini da ilistireyim 😀

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230728_125510_Gallery.jpg
    Screenshot_20230728_125510_Gallery.jpg
    140.2 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
2017 den beri moccamaster, 2022 Mart ayindan beri de sage sdc450 kullaniyorum.

Moccamaster sca onayli 92 derecede ve sabit flow rate de akis saglayabilen bakir isitma elementinin uzun omurlulugu ve tutarliligi ile one cikiyor. Kullandigim 6 yilin 4 yila yakini gemide kullandim, stabil olmayan ortamda bile gunde en az 2-3 demlemeden 2 binin uzerinde demleme yaptim, hep ayni tutarli sonuclari aldim.

Sage genelde evde kullamiyorum demleme sayim en fazla 100 dur, sage de sca onayli ve en onemli artisi bence sicaklik, blooming suresi ve flow rate ayarlari. Cekirdege gore daha fazla veya az cozunme istediginizde veya suyla kahvenin temas suresini artirmak azaltmak istediginizde cevap veren bir makine. Ama uzun donem guvenilirligi hakkinda yorum yapamiyorum.

Gecen hafta yazlik icin yeni bir makine ihtiyaci vardi, amazondan 9 bine moccamaster aldim, benzer fiyatlara yeniden sage almayi dusunmedim.

Diger yandan 10 binin altinda olsaydi escobaristadaki behmor brazen plus i da alabilirdim, behmor da ev kullanimi icin yukaridaki iki makineye ilave olarak turkiyedeki 3 uncu ciddi makine bence.
Gemide kahve keyfi 😍

Siz bir de benim gemidekileri görün hijyenden öleceğiz :D konuyuda bi tık saptırdım allah affetsin.WhatsApp Görsel 2023-07-28 saat 14.53.311.jpg

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-07-28 saat 14.53.31.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-07-28 saat 14.53.31.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 91
  • WhatsApp Görsel 2023-07-28 saat 14.53.310.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-07-28 saat 14.53.310.jpg
    80.2 KB · Görüntüleme: 86
Düz kullanıcı iseniz kesinlikle Mocca. Ben profesyonel değilim. Öyle ayar mayar ön anlamam. Uğraşamam zaten basarım on tuşuna çalışsın yapsın işte kahveyi diyenlerdenim. Tabi bir de sağlamlık istiyorsanız yine Mocca alır. Yalnız tat olarak MM'ın daha iyi olduğunu belirtmiş incelemeci.

Son düzenleme:
Geri