DaunterM
Arkadaşlar cidden mi ya?
- İsim
- Mustafa Yıldıran
ahahaha.Afiyet olsunUmarım filtre kağıdı sorunu çözülmüştür
![]()
Çözdük çözdük
ahahaha.Afiyet olsunUmarım filtre kağıdı sorunu çözülmüştür
![]()
Çok teşekkür ederim buradan bana geri bildirim vererek yorumunuzu ilettiğiniz içinYarışma deneyim setini bugün deneme fırsatım oldu. @DaunterM ve @hasimsolmaz 'a kağıdı katlayamadılar diye gülmüşken, kendimi @barista_atahan 'ın Instagram hesabında origami yapmayı öğrenirken buldum. 5 dk cık bir Sibarist katlama sürecinin ardından demlemeye geçebildimAtahan bey'in V60 için önerdiği reçeteyi birebir uyguladım ve gönderdiği Magic Water ile demlemeyi gerçekleştirdim.
Sibarist kağıdı ilk kez kullandım, gerçekten farklı bir demleme deneyimi sunuyor akışı çok stabil.Setin içerisinde gelen su yu kullandım, sanırım biraz buharlaşmış olacak ki 240 gr da su kesildi 250'e tamamlayamadım. Öğütümü de 22 klik olarak (Comandante) ayarlamıştım,hedef süre 2.40-3.00 arasıydı benimki 2.15 de sona erdi.
Kahvenin kuru kokusu oldukça enteresandı bana donmuş bir vişne kokusu ve tadını anımsattı. Fakat blooming in ardından bu koku şeftali-mango-nektarin gibi kokular arasında dolaşmaya başladı, arada vişne diye bahsettiğim koku da kendini hissettiriyordu. Bardakta vişneden ziyade şeftali/nektarin çok hissedilirdi. Aromada bunlar baskınken, hissiyatın çaysı olduğunu söyleyebilirim. Sanırım karışımın içindeki Geisha varyetesinden kaynaklanıyor. Gövdesi kullandığım su/kahve oranına rağmen bence ortaydı çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Tatlılık da ön plandaydı.
Bu set açısından en ilgi çekicisi düşük kahve/su oranına rağmen bardakta rahatsız edici herhangi bir acılık veya sertliğin olmayışıydı. Alışılmış dışında bir reçeteyle böyle bir sonuca ulaşmak keyifli oldu.
Mail aracılığıyla iletilen yarışma hakemlerinin değerlendirme kartlarına önyargı olmasın diye bakmamıştım. İçtikten sonra baktığımda benzer notları alabildiğimi görmek de ayrıca keyifliydi.
Afiyet olsun ☺Selamlar @barista_atahan , deneyim seti bugun elime ulasti yaninda gondermis oldugun hediyeler icin cok cok tesekkur ederim beni fazlasiyla mutlu ettin. Kahveyi gelir gelmez demledim ve K-Max de ogutum araligini tam tutturamadigim icin demleme yaklasik 30-35 saniye daha erken bitti fakat ona ragmen mukemmel bir cikti aldim bu gune kadar icerken en zevk aldigim kahve olabilir. Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum![]()