cabibrews
Barista
- İsim
- Ender
Daha fazla
- İsim
- Ender
MHW'ye malum sınırdan dolayı Türkiye gönderileri konusunda iade garantisi sağlayabilir misiniz diye sordum ve tabi ki böyle bir riske girmek istemediler fakat şunları yapacaklar.
Web sitesinden alınmış teslimat adresi Türkiye olan paketleri 30€ tutarının altında beyan edecekler ve eğer gümrükten geçerse vergisi ödenmiş ürün alıcıya teslim edilecek. Bu konu da bana çok soruldu arkadaşlar MHW gümrüğe beyan ettiği tutarın vergisini ödüyor. Yani indirimli bir ürün aldınız ekstra AEK12 kuponu eklediniz bir de üzerine 60% vergiyi MHW'ye ödetmiş oluyorsunuz.
Kötü senaryoda paket incelenmek için açılır, ürünlerin indirimsiz fiyatları üzerinden toplam tutar yeniden belirlenir ardından size bir şekilde bildirilir. Bir süre malı çekmeniz için bekletilir ve daha sonra el koyulur ve MHW sorumluluk kabul etmez. Bu mallara kim konuyor orasını bilmiyorum.
Videodaki ürünler yeni gümrük uygulamadayken geçtiğimiz hafta bana ulaştı. MHW der ki; "Örneğin bu videodaki ürünlerin hepsini alanlar 2 parça şeklinde alışveriş yapsınlar."
Risk almak isteyenlere duyurulur.
Bu konu birkaç kez tekrarlandıktan sonra dikkat çekebilir gibi geliyor bana. Zaten artık gümrüğe gelen bireysel ürün sayısı epey düşmüştür, daha ince eleyip sık dokunabilir.
Bunun dışında mesela AliExpress üzerinden sattıkları 30-35 Euro arasında kaldığı için gönderilmeyen bir sürü ürünü var firmanın. Bence oradaki fiyatlara Türkiye özelinde bir indirimle yardımcı olabilirler. Riski de ortadan kaldırmış olur birçok ürün için. Aynı şey bazı Timemore ürünleri için de geçerli.