• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mhw-3Bomber R3 El Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TayfunTmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MHW'ye malum sınırdan dolayı Türkiye gönderileri konusunda iade garantisi sağlayabilir misiniz diye sordum ve tabi ki böyle bir riske girmek istemediler fakat şunları yapacaklar.
Web sitesinden alınmış teslimat adresi Türkiye olan paketleri 30€ tutarının altında beyan edecekler ve eğer gümrükten geçerse vergisi ödenmiş ürün alıcıya teslim edilecek. Bu konu da bana çok soruldu arkadaşlar MHW gümrüğe beyan ettiği tutarın vergisini ödüyor. Yani indirimli bir ürün aldınız ekstra AEK12 kuponu eklediniz bir de üzerine 60% vergiyi MHW'ye ödetmiş oluyorsunuz.
Kötü senaryoda paket incelenmek için açılır, ürünlerin indirimsiz fiyatları üzerinden toplam tutar yeniden belirlenir ardından size bir şekilde bildirilir. Bir süre malı çekmeniz için bekletilir ve daha sonra el koyulur ve MHW sorumluluk kabul etmez. Bu mallara kim konuyor orasını bilmiyorum.

Videodaki ürünler yeni gümrük uygulamadayken geçtiğimiz hafta bana ulaştı. MHW der ki; "Örneğin bu videodaki ürünlerin hepsini alanlar 2 parça şeklinde alışveriş yapsınlar."

Risk almak isteyenlere duyurulur.

Bu konu birkaç kez tekrarlandıktan sonra dikkat çekebilir gibi geliyor bana. Zaten artık gümrüğe gelen bireysel ürün sayısı epey düşmüştür, daha ince eleyip sık dokunabilir.

Bunun dışında mesela AliExpress üzerinden sattıkları 30-35 Euro arasında kaldığı için gönderilmeyen bir sürü ürünü var firmanın. Bence oradaki fiyatlara Türkiye özelinde bir indirimle yardımcı olabilirler. Riski de ortadan kaldırmış olur birçok ürün için. Aynı şey bazı Timemore ürünleri için de geçerli.

MHW'ye malum sınırdan dolayı Türkiye gönderileri konusunda iade garantisi sağlayabilir misiniz diye sordum ve tabi ki böyle bir riske girmek istemediler fakat şunları yapacaklar.
Web sitesinden alınmış teslimat adresi Türkiye olan paketleri 30€ tutarının altında beyan edecekler ve eğer gümrükten geçerse vergisi ödenmiş ürün alıcıya teslim edilecek. Bu konu da bana çok soruldu arkadaşlar MHW gümrüğe beyan ettiği tutarın vergisini ödüyor. Yani indirimli bir ürün aldınız ekstra AEK12 kuponu eklediniz bir de üzerine 60% vergiyi MHW'ye ödetmiş oluyorsunuz.
Kötü senaryoda paket incelenmek için açılır, ürünlerin indirimsiz fiyatları üzerinden toplam tutar yeniden belirlenir ardından size bir şekilde bildirilir. Bir süre malı çekmeniz için bekletilir ve daha sonra el koyulur ve MHW sorumluluk kabul etmez. Bu mallara kim konuyor orasını bilmiyorum.

Videodaki ürünler yeni gümrük uygulamadayken geçtiğimiz hafta bana ulaştı. MHW der ki; "Örneğin bu videodaki ürünlerin hepsini alanlar 2 parça şeklinde alışveriş yapsınlar."

Risk almak isteyenlere duyurulur.

bu konuda herhangi bir sey yapilmasi gerekli mi siparis asamasinda yoksa teslimat adresi türkiye olarak gozuken siparislerde bu aksiyonu kendileri mi alacaklar?

bu konuda herhangi bir sey yapilmasi gerekli mi siparis asamasinda yoksa teslimat adresi türkiye olarak gozuken siparislerde bu aksiyonu kendileri mi alacaklar?
Büyük ihtimalle kendileri teslimat adresinde Türkiye'yi görünce aksiyon alacaklar, yukarıda okuduğumda bunu anlıyorum. Teyit almakta fayda var.

R3 şu an 3400 TL, kod vesaire kullanılırsa 3000 civarına geliyor. Ürünün indirimsiz fiyatından yaklaşık 2100 TL gümrük vergisi çıkıyor. Kutuyu açıp hesaplanırsa 5000 - 5500 TL'ye R3 edinmiş oluyorsunuz sanırım.

Büyük ihtimalle kendileri teslimat adresinde Türkiye'yi görünce aksiyon alacaklar, yukarıda okuduğumda bunu anlıyorum. Teyit almakta fayda var.

R3 şu an 3400 TL, kod vesaire kullanılırsa 3000 civarına geliyor. Ürünün indirimsiz fiyatından yaklaşık 2100 TL gümrük vergisi çıkıyor. Kutuyu açıp hesaplanırsa 5000 - 5500 TL'ye R3 edinmiş oluyorsunuz sanırım.
Maalesef o fiyata da edinemiyorsunuz hocam. 30 euro üstü olduğu için %60 ile direkt geçmiyor, gümrük müşaviri ile çekmeniz gerekiyor

Merhaba,

Bu ürünü edinmek istiyorum ancak okuduklarımı doğru anladıysam gümrük politikalarının değişmesini veya Türkiye'de resmi bir distribütör beklemem gerekiyor değil mi?

Benim anladığım ürün 30 Euro üzerinde olsa bile firma kutu üzerinde 30 Euro altında göstererek gönderecek. Ancak ürün açılıp fiyat kontrolü yapılır ve anlaşılırsa o sorumluluk sizde oluyor. Ya ürünü gümrük müşaviri ile bir sürü zorluk ve masrafı göze alarak almaya çalışıyorsunuz ya da gümrükte bırakıyorsunuz öylece.

Bırakalım R3'ü, başka muadil değirmenleri bile getiremiyoruz... Çoğunun burada distribütörü bile yok. 2. Ele ne düşerse onunla mı yetineceğiz artık ne olacaksa.

Çok haklısın en sevmediğim şey 2. el ama maalesef mecburuz.

Parası, vergisi ödenerek ürün getiremiyoruz...

Bırakalım R3'ü, başka muadil değirmenleri bile getiremiyoruz... Çoğunun burada distribütörü bile yok. 2. Ele ne düşerse onunla mı yetineceğiz artık ne olacaksa.
1Zpresso var eğer dıştan mekanizmalı arıyorsanız, distribütörü de var. Onun dışında Kingrinder TR'de ithalatçı bir kardeşimize ekmek kapısı olabilir, dikkat çekmek isterim okuyan varsa. :)

Emre Bey, 1Zpresso biraz bütçemi aşıyor ama en azından 1Zpresso markasından yakın fiyatlı bir ürün öneriniz var mı? :)

3000TL'ye Timemore C3 var ama o da kalmaz yakında, imkânınız varsa alabilirsiniz. 1zpresso için 7500 vermek lazım şu an en az.

Bu konu birkaç kez tekrarlandıktan sonra dikkat çekebilir gibi geliyor bana. Zaten artık gümrüğe gelen bireysel ürün sayısı epey düşmüştür, daha ince eleyip sık dokunabilir.

Bunun dışında mesela AliExpress üzerinden sattıkları 30-35 Euro arasında kaldığı için gönderilmeyen bir sürü ürünü var firmanın. Bence oradaki fiyatlara Türkiye özelinde bir indirimle yardımcı olabilirler. Riski de ortadan kaldırmış olur birçok ürün için. Aynı şey bazı Timemore ürünleri için de geçerli.
Aliexpress daha beter maalesef, gümrük memuru aliexpress pazarından ürün muadilini ararsa rastgele bir satıcının fiyatına göre işlem yapacaktır. Çok daha saçma gümrük dialogları gördüm.

Teslimatta Türkiye yazıyor olması yeterli, ilgili departmanları konuyu dikkate alıyor. (y)

Aslında tam olarak şöyle; 3000tl ödemeyi yaptığınızda başka bir ödeme yapmıyorsunuz çünkü MHW gönderiyi 30€ altında beyan ediyor ve bundan doğan 60% gümrük vergisini 18€ olarak ödüyor. Vergisi ödenmiş gönderi eğer şanslıysanız gümrükten tek seferde geçiyor ve başka bir ödeme yapmadan teslim alıyorsunuz. Aksi durumda zaten ürünün gerçek fiyatı belirlenir ve gümrükten çekemezsiniz.

Maalesef o fiyata da edinemiyorsunuz hocam. 30 euro üstü olduğu için %60 ile direkt geçmiyor, gümrük müşaviri ile çekmeniz gerekiyor
Geçtiğimiz yıllarda sınır 150€ iken DHL ile gelen 1zpresso K-Ultra için bahsettiğiniz masraflar ürün bedelinin 2 3 katına denk geliyordu. Zaten ne zaman DHL Fedex gönderisi gelse gümrükte kalıyor. Kargo ne kadar ucuz görünürse gümrükte o kadar az dikkat çekiyor sanırım. Ayrıca değirmenlerde kullanılan materyallerin gıda ile temasa uygunluk belgesine kadar bir çok evrak temin etmeniz isteniyor. Yani işler o noktaya geldiyse mücadele etmenin pek de anlamı yok. Neyse ki 1zpressonun iade anlaşması vardı ve ürün geri gönderildi. Fedexte genelde iade olmuyor veya iade için 300$ gibi saçma ücretler istenebiliyor.

Merhaba,

Bu ürünü edinmek istiyorum ancak okuduklarımı doğru anladıysam gümrük politikalarının değişmesini veya Türkiye'de resmi bir distribütör beklemem gerekiyor değil mi?
Evet tam olarak öyle. Bir diğer yolu da 3000₺ ile kumar oynamaktır.

Ben asıl bu uygulamanın kanuniliğine takıldım. Niye hiçbir tüketici derneği, STK vs. bu kanunun, telefon getirmenin ve yurtdışına çıkış harcının iptali için (her birine ayrı ayrı sıraya koyarak ve her seferinde biri üzerinde yoğunlaşarak) dava açmıyor anlamıyorum. Biz organize olup bir dernek ya da STK üzerinden dava açamaz mıyız? 30 Euro nedir yahu? Kimin keyfine göre belirlendi? Bu yasakçı ithalatçı tekelleri koruyan bürokrasi zihniyetiyle nereye kadar gideriz?

Escobarista sitesinde bugün itibariyle satışa çıkarılmış. Bende MHW Bomber R3 satın aldım. Yaklaşık 2 senedir Molent G50+ kullanıyordum. Bir konuda aydınlanmak istiyorum. Molent G50+ ile Mhw arasında ne farklılıklar gözlemleyeceğim. Aynı kahveyi iki öğütücü ile birbiri ile aynı ya da birbirine yakın büyüklükte öğütsem, vayyyy tatta ve gövdede arada bayağı fark var, tadım notaları bunda daha belirgin diyebilecek miyim?

Escobarista sitesinde bugün itibariyle satışa çıkarılmış. Bende MHW Bomber R3 satın aldım. Yaklaşık 2 senedir Molent G50+ kullanıyordum. Bir konuda aydınlanmak istiyorum. Molent G50+ ile Mhw arasında ne farklılıklar gözlemleyeceğim. Aynı kahveyi iki öğütücü ile birbiri ile aynı ya da birbirine yakın büyüklükte öğütsem, vayyyy tatta ve gövdede arada bayağı fark var, tadım notaları bunda daha belirgin diyebilecek miyim?
Her değirmenin kendine has karakteristigi var mesala Timemore C3 Kullanıyorum Asidite daha ön plana çıkıyor Comandante ve Molent G50+ ile yaptıgım demlemelerde daha köşeli sweet gövdeli sonuçlar aldım. Kullandıgınız değirmen ile aynı karakteristik tatlarıda verebilir o biraz burr tasarımı ve yapısı ile alakalı. Tadım notlarının daha belirgin olması konusu'da homojenlikle alakalı evet daha az toz üretiyorsa daha temiz fincanlar çıkaracaktır.

Geri