• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mhw-3Bomber R3 El Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TayfunTmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Stokta görünmüyor ama kampanya başlayacakmış yarın, tekrar mı stok gelebilir, fiyatta bizim aldığımızdan 10 usd aşağıda görünüyor, ara ara bakın derim.

Ekli dosyayı görüntüle 32473

Yukarıda @onurcoskun gönderim yapmıyor aliexpress demiş. Siz aliexpressten almadınız mı?

Değirmen bugün ulaştı. Bu ürünün rakibini k6 olarak değerlendirerek onunla kıyaslayacağım. Kutulamadan başlamak gerekirse tüm ürünler özenle kutulanmıştı. İçine koyulan fırça iş olsun diye konmuş bir fırça değil ve gerçekten kaliteli hissiyatı veriyor sert ve uzun kılları olan işe yarar bir fırça. K6 da içine koyulan fırça tamamen iş olsun diye konmuş inanılmaz yumuşak kılları olan sadece gıdıklamaya yarayabilecek bir fırça vardı. Değirmene gelecek olursam gerçekten ağır bir değirmen. Ben değirmenin ağır olmasını sevdim. Ağırlığı, kalite ve sağlamlık ile bağdaştırdığım için olabilir. Malzeme kalitesi olarak gerçekten üst düzey. Değirmenin kendisi, kullanılan mıknatıslar, topuz vs. zaten mhw ürünlerinden hep memnun kaldım. Kalınlık ayarlama hissiyatı çok güzel ve kolay ancak öğütürken k6 da olduğu gibi yanlışıkla ayar değişebiliyor. Söküp takması çok kolay temizlik 5 dakikada falan bitiyor. Öğütmek biraz güç gerektiriyor k6 ile kıyaslayacak olursam k6 daha az güç gerektiriyordu ancak öğütüm hızında da mhw önde. Öğütüm ciddi anlamda homojen geldi, k6 ile kıyasladığımda mhw daha homojen öğütüyor gibi geldi ama tabii en doğru sonucu elek testi verir. Ben dahili elek olayını çok sevdim her demlememde az da olsa 400 mikron altı kahve çıkıyor bu da demlemelerde daha az acılık olarak yansıyor. Eksi olarak görüğüm yönlerinden biri, öğütme kolu değirmene takılırken ve çıkarken biraz güç gerektiriyor. Bu durum belki sadece bende böyledir ama zamanla düzelir diye düşünüyorum. Genel olarak bu değirmenden memnun kaldım. K6 ile arasında 1000tl gibi bir fiyat farkı var. Mıknatıslı olması, daha kaliteli hissettirmesi, söküp takma kolaylığı ve dahili elek bence aradaki fiyat farkına değer. K6 ile bu değirmen arasında kalsam tercihim bu değirmen olurdu.

Biz bunu sözde erken siparişle çok indirimli aldık :D bu Çinliler ne uckagitci adamlar ya :D

Eski fiyatı daha mı pahalıya geliyor

Değirmenle 4. günümdeyim her gün 50gr öğütüm yaptım 4 gündür öpüp öpüp başıma koyuyorum. Elek işini çok iyi yapıyor hario skerton vardı önceden ona da bir o kadar sövmeye başladım.

Sabahları kahve yapıp götürmeye üşeniyordum daha önce, ciddi pratik olunca üşenmeden yapıyorum artık.

Son düzenleme:
Bunu da aldım... İyiden iyiye grinder fetişi gibi bir şey oldum ne çıksa alıyorum. Şu sıralar kickstarterda ilginç bir handgrinder var, değişik bir burr tasarlamışlar ona da girdim. Onu merak eden olursa mesaj kutusuna buyrunuz.

Bir şey sormak istiyorum, değirmen performansı nasıl ölçülüyor? Yani, yeni yeni nitelikli kahve işine başlamaya çalışıyorum, elimde Graef CM702 var, V60 demliyorum ama yavaş yavaş espressoya da girmek istiyorum(ve ondaki performansı nasıl olacak bilmiyorum) , bu değirmenden öyle iştahlı bahsetmişsiniz ki bir şeyleri kaçırmak da istemedim açıkçası.

Not: Aliexpress'in sitesi ne öyle ya, zamanlayıcılı dijital tartı alayım diye baktım 150 tane model ve 150 tane fiyat çıktı karşıma 😅

İhtiyacım var mı yok mu tam olarak bilmemekle birlikte bir süredir sifter bakınıyorum. Adamların sattığı sifter totalde 2k, sifterlı değirmen ise 3k. 1 k farkla dıştan ayar mekanizmalı değirmen sahibi olabiliyorum. Hayrına mı dağıtıyorlar bu değirmeni anlamadım ki :D

Sonuncu kalanı da ben aldım. Vergisi dahil bile anca ön sipariş fiyatına denk geldi. Bakarım, hoşuma giderse tutarım, olmadı satarım. Hiç düşünmüyordum ama beleşe veriyorlarsa da bize almak düşer.

Son düzenleme:
Geri