• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mesleklerimiz

Bende bir Mühendislik firmasında insan kaynakları müdürüyüm. Boşuna bakıyormuşum kariyer.nete ya da linkedine 🙂. Forum koskocaman bir aday veritabanıymış.

Hocam, uzun süre iş aramış, 2 yıl içerisinde 5 iş değiştirip araya askerliği de sıkıştırmış biri olarak çok merak ettiğim sorularım var. Cevaplayıp cevaplamamakta özgürsünüz elbette.

1- İnsan kaynakları müdürü nasıl olunuyor? Üniversite bitirmek mi gerekiyor? Evetse hangi bölüm?

2- İş başvurularında tecrübe paradoksu nasıl çözülür? Herkes tecrübeli çalışan istiyorsa ilk tecrübe nereden gelecek? (Stajları saymıyorum.)

3- "Genel başvuru" tam olarak ne işe yarıyor? Geçtiğimiz aya kadar sadece kullanıcı verisi toplamak için verilen ilanlar zannediyordum. Geçen ay genel başvurudan iş buldum ve açıkçası çok şaşırdım.

4- Daha çok sorum vardı ama uzatmayım. İşin içinden biri olarak tavsiye niteliğinde işe alım sürecinde yanlış bilinen bir şeyin doğrusunu yazarsanız sevinirim.

İnsanların mesleklerine baktım gözümden kaçmadıysa farklı bir meslek olarak kendimi şuraya iliştireyim.
Ben baristayım coffenutz bünyesinde çalışıyorum. Sohbet etmek için herkesi kozyatağına beklerim :)
Bende Kozyatağındayım uğrarım öğlen molasında 🙂

yeni mezun bir hekimim :) kalabalığız galiba…

Hocam, uzun süre iş aramış, 2 yıl içerisinde 5 iş değiştirip araya askerliği de sıkıştırmış biri olarak çok merak ettiğim sorularım var. Cevaplayıp cevaplamamakta özgürsünüz elbette.

1- İnsan kaynakları müdürü nasıl olunuyor? Üniversite bitirmek mi gerekiyor? Evetse hangi bölüm?

2- İş başvurularında tecrübe paradoksu nasıl çözülür? Herkes tecrübeli çalışan istiyorsa ilk tecrübe nereden gelecek? (Stajları saymıyorum.)

3- "Genel başvuru" tam olarak ne işe yarıyor? Geçtiğimiz aya kadar sadece kullanıcı verisi toplamak için verilen ilanlar zannediyordum. Geçen ay genel başvurudan iş buldum ve açıkçası çok şaşırdım.

4- Daha çok sorum vardı ama uzatmayım. İşin içinden biri olarak tavsiye niteliğinde işe alım sürecinde yanlış bilinen bir şeyin doğrusunu yazarsanız sevinirim.
1- Eskiden ÇEKO bölümü tercih nedeniydi. Şimdi 2 yıılık ön lisanslar ben tavsiye etmem. Şahsen ben iktisat mezunuyum. Ancak sektörde üst düzey olanlar genellikle mühendislik mezunları.

2- Aslında her pozisyona işe alım yapılıyor. Yetiştirilmek üzere yapılan alımlar daha fazla. Şöyle düşünmek kolay olur. 50 kişilik bölümde 1 müdür olur. 10 orta yönetici gerisi de işe yeni başlayan, tecrübeli ya da orta tecrübeli. Kısaca yeni başlayanlar için alımlar daha çok olur. İlk başlangıçta referans ya da tanıdık önemli bir şans. Bu arada sadece ülkemizde dünyada da yaygın olarak bu şekilde.

3- Genel başvuru sizinde bahsettğiniz gibi aday veri tabanı oluşturmak için gerekli. Normalde çok talep görmeyen pozsyonlar için kullanılır. Ara sıra bende kullanıyorum.

4- İşe alımda çok dikkat edilen bir kaç tüyo vereyim. Öncelikle olabildiğince özenerek giyinin. Asla geç kalmayın. Görüşme esnasında işe alımcının sözünü hiç kesmeyin. Karşı taraf için çok rahatsız edici oluyor. İşe alımcı pozisyonu övüyorsa o işte sıkıntı vardır. Kurumsal bir firma ile görüşüyorsanız iş tanımı detaylı mümkünse yazılı olarak isteyin. Çalışma koşullarını iyi anlattırın. Gitmeden firma hakkında detaylı araştırma yapın. Son olarak işi istiyorsanız karşı tarafa hissettirin.

Herhangi bir sorunuz olursa yazın. İllaki cevaplarım.

Fotoğrafçı, iletişimci, içerik üreticisi ve dijital pazarlamacıyım. Büyük iletişim ajanslarından birinde çalışıyorum, tasarımdan tutun da metin yazarlığına her işi yaptım. Hatta dünyanın en çok satan ve forumda hiç sevilmeyen bir kahve makinesi markası müşterim :)

seyyar bir coffeeshop açma hayalim var ilerde. Kahve satarak Avrupa'yı ve Asya'yı dolaşıp, boş zamanlarımda da fotoğraf çekerim diyorum. Coffeeshop açamasam da şu anda yaptığım şeyi yaparak dünyayı dolaşmaya da okeyim.

Kısacası zevk aldığım şeylerle uğraşarak zamanımı geçirmeye ve paramı kazanmaya çalışıyorum

Beden eğtimi öğretmeniyim. Derslerime hasretim 😢

Insan Kaynaklari ve İdari işler uzmanıyım :)

Geri