Merhabalar Nihat Bey ,kavrumlar koyu mu acaba
Merhabalar Utku Bey ,Birşey dikkatimi çekti; @meetlabcoffee reçetelerde verilen su sıcaklıkları genelde 89 derece civarı. Bir çoğumuzun kullandığı ortalama sıcaklıklara göre düşük, özellikle böyle bir sıcaklığı tercih etmenin sebebi nedir merak etmekteyim.
Merhabalar Utku Bey ,
Bu biraz su ile ilgili bir durum suyun çözme gücü ve kapasitesi mevcut. Genellikle dikkat ederseniz reçetelerde 90ppm lerde geziyoruz final touch veya arıtma sistemleriniz suyun çözme gücünü yönetme imkanı tanıyor. Genel ev demleyicisi 10-40 ppm arası sularda demleme yapabiliyor buda kahveyi yeterince çözmek için çok iyi bir değer değil bu dereceyi arttırmak burada devreye girebiliyor 92-93 dereceler size daha fazla yardımcı oluyor 90 ppm çözme gücü güçlendirilmiş sular için ise 89 dereceler yeterli olabilir. Bir dipnot geçelim doğru bilinen yanlışlar kısmına bundanda eğitimlerimizde sıkça bahsediyoruz; Yüksek derecelerde demleme kahvenin çözünürlüğüne etkisi sıcaklığın çözme gücünden kaynaklanmıyor çözme hızından kaynaklanıyor suyun çözücülük özelliğinin hızını arttırıyor. Yapılan deneyler 90 ile 94 derece çözünen katı maddeler arasında farklılık gözlemlemiyor zamana bağlı çözme kapasitesi farklılıkları gözlemliyor buda aynı dk larda daha fazla katı madde almamıza sebep olabilir.
İyi günler dileriz,
Meet Lab Coffee
Merhabalar Sayın Strawberrynut ,Siparişim geldi. Daha denemedim ama paketleme için kargonun karton kutuya konması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde kutuların deforme olması çok olası ki bir kutum biraz ezilmiş. Özellikle Türkiye'de kargocuların nasıl çalıştığını bildiğimiz için bu paketleme biraz riskli.
Yanıt için teşekkürler. Dediğiniz gibi kutudaki hasar üzüyor, heves kırıyor biraz. Klişe olacak ama bu baştan sona bir deneyim.Merhabalar Sayın Strawberrynut ,
Bir başka konu başlığındada kutu dahi olmasın sadece valfli paketle gelsin sürdürebilirlik ve maliyet açısından paket masrafı düşsünü tartışıyoruzKutular ezilebiliyor içerisi zarar görmesin en önemli kısım o tabiki okadar harcama yaptığımız kutunun bozulması bizide üzüyor fakat üstüne gıda ürünü kırılacak etiketi koymamıza rağmen bu oluyor MNG tercih etmemizin sebebi DHL in satın alması umarız daha iyi bir hizmet alırız hep birlikte.
İyi Günler Dileriz,
Meet Lab Coffee
Merhabalar Sayın Brewedfellas,Stoğu tükenen kahvelerin (Colombia Jairo Arcila / Natural EF2) recetesine nereden ulaşabiliriz? Sayfaya baktım ama gözümden kaçmış da olabilir.
Merhabalar Arda Bey ,@meetlabcoffee siteden kaldırılmış l.anibal calderon için reçete alabilir miyim
Origami m mi kullanıyorsunuz, s kullanıyor olsaydınız değişiklik yapar mıydınız reçetedeMerhabalar Arda Bey ,
Reçeteyi ekliyoruz ,
Origami
Dose : 15gr / 1:16
Su : 90 ppm
Sıcaklık : 94c
Flitre Kağıdı : Abaca
40 gr blooming / 45 sn
180 a tamamla / 15 sn
5 saniye bekle
240 a tamamla
Bitiş : 2:50 - 3:20
İyi Günler Dileriz,
Meet Lab Coffee
Merhabalar Batuhan Bey ,Origami m mi kullanıyorsunuz, s kullanıyor olsaydınız değişiklik yapar mıydınız reçetede