DaunterM
Arkadaşlar cidden mi ya?
- İsim
- Mustafa Yıldıran
Dostlar merhabalar,
Kahveyi alanlar yeni alacaklara yol gösterebilir, tavsiye verebilir, reçete de paylaşabilirsiniz, direkt deneyim de aktarabilirsiniz. Reçete paylaşanlar detaylı aktarırsa birebir denemek isteyenler ya da benzer şekilde tecrübe etmek isteyenlere yol göstermiş olurlar. Olumlu deneyim yanında olumsuz deneyim yaşayanlar önce firma ile iletişime geçmeyi deneyebilir, eğer yanıt alamazlarsa buraya gelip yazabilir, diğer kahve alan arkadaşlarımız yol gösterebilir.
Keyifli demlemeler, keyifli alımlar şimdiden.
Demleme Reçetesi:
Kavurucu: Zümrüt Karaca @zumrutkaraca
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:
Kahve Miktarı:
Oran:
Demleme Basamakları:
Tadım Detayları:
REÇETELER
Kahveyi alanlar yeni alacaklara yol gösterebilir, tavsiye verebilir, reçete de paylaşabilirsiniz, direkt deneyim de aktarabilirsiniz. Reçete paylaşanlar detaylı aktarırsa birebir denemek isteyenler ya da benzer şekilde tecrübe etmek isteyenlere yol göstermiş olurlar. Olumlu deneyim yanında olumsuz deneyim yaşayanlar önce firma ile iletişime geçmeyi deneyebilir, eğer yanıt alamazlarsa buraya gelip yazabilir, diğer kahve alan arkadaşlarımız yol gösterebilir.
Keyifli demlemeler, keyifli alımlar şimdiden.
Demleme Reçetesi:
Kavurucu: Zümrüt Karaca @zumrutkaraca
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:
Kahve Miktarı:
Oran:
Demleme Basamakları:
Tadım Detayları:
Bu arada tüm kahveleri espresso olarak tek tek içerek bizzat denedim. Kenya harici tüm çekirdeklerin mevcut kavrumları modern espresso severler için gayet tatmin edici bir profildeler. Kenya ve diğer tüm çekirdekler elle demleme yöntemlerine zaten gayet uygunlar. Siz deneyimlediğinizde de görmüş olursunuz. Klasik espressocular Guatemala ve Brezilya, modern meyveli mayhoş espressocular El Salvador Etiyopya ve Kolombiya tercih edebilirler.
80% ile Espresso için 1:2 oran ideal, sadece Etiyopya gara agena ve Kolombiya narino 1:1.8 çok yakışmakta. Tabiki makina öğütücü ve su da etken. Bu konudan yazdığınızda tekrardan yardımcı olurum.
Saygılar,
zümrüt
REÇETELER
Selamlar merhabalar
Demleme reçeteleri için https://www.zumrutkaraca.com/pages/demleme-receteleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Başlangıç ve referans niteliğinde olan reçeteleri süreç içerisinde güncelleyebiliriz. Siz de çok beğendiğiniz tarifleri bize iletirseniz sizin değişkenlerinize göre sayfada sizin reçetenizi de paylaşmayı düşünüyoruz. Bu arada degassing için verdiğim süreler minimum olup acelem var veya çok merak ediyorum demleyeceğim diyenler içindir. Çekirdeklerden en fazla verimi alabilmek adına çok erken davranmamakta fayda var.
herkese keyifli demlemeler
Son düzenleme: