• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Las Marias ile comandante 15 click 92 derece (izmir su) ile çok güzel bir fincan elde ettim
40ml 30 sn sonrasında 200 ml yavaş döküş. ortalama 2dk civarında bitiyor demleme.

@zumrutkaraca yeni kahvelerden Adorsi ve Frinsa için reçete tavsiyesi verebilir misiniz?
tabi ki, sizdeki kavram tarihi nedir acaba, son parti Endonezya ve Bochesa da farklı bir profil yaptık. Haziran öncesi kavrumlarda 15:1 normalden 2 tık daha ince öğütüm, haziran kavrumu ise 16:1 2.30 - 2.50 toplam süre şeklinde referans başlangıcı alabilirsiniz.

afiyet olsun

Sayın @zumrutkaraca şikayet gönderilerini gördüğünüz halde keşke insanları tatmin edecek en azından gönüllerini alacak bir şeyler yazsanız. Stok ve satış ile ilgili sorulara hemen dönüyorsunuz ve bu biraz garip kaçıyor. Bunca insanın tecrübesi ve onca demleme yöntemi neticesinde varılan sonuç bizlerin mağdur olduğudur. Misal benim elimde şu an başka çekirdek yok ve Las Marias sayesinde aylardır ilk defa bugün kahve içmedim.

Sayın @zumrutkaraca şikayet gönderilerini gördüğünüz halde keşke insanları tatmin edecek en azından gönüllerini alacak bir şeyler yazsanız. Stok ve satış ile ilgili sorulara hemen dönüyorsunuz ve bu biraz garip kaçıyor. Bunca insanın tecrübesi ve onca demleme yöntemi neticesinde varılan sonuç bizlerin mağdur olduğudur. Misal benim elimde şu an başka çekirdek yok ve Las Marias sayesinde aylardır ilk defa bugün kahve içmedim.
1 paket las marias ile 1 paket gara aganayı onca denemeden sonra köşeye kaldırdım. 3 farklı değirmen , 3 farklı su, farklı su sıcaklığı, oran ve öğütüm kalınlığı ile resmen deney yaptım ama olmadı. Nullun atolye etkinliği sonrası aldığım beğendiğim çekirdeklerden demliyorum. Sizin de belirttiğiniz üzre benzer sorunları yaşayanlara karşı bir dönüş ne yazık ki göremedim.

Endonezya Frinsa benim için de hayal kırıklığı oldu. Kahveden düzgün bir tat almayı bir türlü başaramadım, öğütümü incelttim, demleme süresini uzattım, olmuyor. Aeropress'le yaptım, onda da iyi bir şey elde edemedim. Aeropress'i henüz yeni edindiğim için ama bunda benim hatam da olabilir. Burada paylaşılan yöntemle denedim. Maalesef memnun kalmadığım bir alışveriş oldu o kadar hevesle almama rağmen.

21 gün degassing sonrası Bombe Abore ile espresso/v60/cold brew denedim, kesinlikle kötü değil ama Zümrüt Karaca'nın geçmişine dair yapılan yorumlar beklentimi öyle yükseltmiş ki beklediğimi bulamadım. Diğer çekirdekleri denemeden beklentimi biraz daha aşağı çektim böylece.

Las Marias hakkında o kadar kötü yorum okudum ki demlemeye korkuyordum. 26 gün degassing sonrasında önce v60 sonra da Japanese olarak demledim ve bayıldım. Kavrum kaynaklı bir hata mıydı bahsedilenler bilemiyorum ama bendeki çekirdek kesinlikle bahsedildiği gibi değil. Hem sıcak hem soğuk demlemede fincanımda tatlı notalar o kadar belirgin ki lıkır lıkır içebilirim şu bunaltıcı yaz günlerinde. Thanks to ZK.

Las Marias hakkında o kadar kötü yorum okudum ki demlemeye korkuyordum. 26 gün degassing sonrasında önce v60 sonra da Japanese olarak demledim ve bayıldım. Kavrum kaynaklı bir hata mıydı bahsedilenler bilemiyorum ama bendeki çekirdek kesinlikle bahsedildiği gibi değil. Hem sıcak hem soğuk demlemede fincanımda tatlı notalar o kadar belirgin ki lıkır lıkır içebilirim şu bunaltıcı yaz günlerinde. Thanks to ZK.
O zaman bir reçete alabilir miyiz hocam? 😊

O zaman bir reçete alabilir miyiz hocam? 😊
Hocam sizin yorumlardan sonra çekinmiştim aslında, vereyim ama o kadar denemişsiniz ki vermeye korktum 😁
Yine de, Japanese için: 17 gram Timemore C3 13 klik öğütülmüş kahve, 100 gram buz 150 ml su. Tabi buz-su kombinasyonları değiştirilebilir ben genelde soğuk demlemelerde bu reçeteyi kullanıyorum. 90-160 da uygun olur sanıyorum. 1.40'ı geçmeden demlemeyi bitiriyorum.
Sıcak demlemede klasik reçetemi kullandım: 16 gram Timemore C3 13 klik öğütülmüş kahve, 50 ml blooming 100+100 döküşlerle 2.20 gibi bitirdim. Ben razıyım ama sizin deneyiminiz için üzgünüm :(
Dipnot: Demlemelerde Hario Plastik V60 Coffee Dripper-02 kullanıyorum. #HoffmanRulez

Çok ilginç bir durum bu gerçekten. Başka bir kavurucuya bu kadar soru/tepki gelse eminim elinden geleni yapmaya çalışır ya da en azından bir şey yazar. Demleme reçetelerini sessiz sedasız update etmek değil. İyi manada ‘esnaf’ olmak da, yaptığı işin arkasında durmak da naçizane bunu gerektirir diye düşünüyorum. Bkz: Kafeinkültür, Niji, diğer birçok kavurucu. Ne zaman bir sorun olsa hep ilgilenmeye devam ettiler, yol gösterdiler. Bence Zümrüt Bey naçizane tatmin edici bir cevap borçlu bu kadar insana. Çoğumuz ilk kez kahve demlemiyoruz, nota vs nedir az çok da biliyoruz, bu kadar verimsiz geçen bir alımdan sonra bir cevabı hak ediyoruz diye düşünüyorum. İyi bayramlar herkese ☕️

Çok ilginç bir durum bu gerçekten. Başka bir kavurucuya bu kadar soru/tepki gelse eminim elinden geleni yapmaya çalışır ya da en azından bir şey yazar. Demleme reçetelerini sessiz sedasız update etmek değil. İyi manada ‘esnaf’ olmak da, yaptığı işin arkasında durmak da naçizane bunu gerektirir diye düşünüyorum. Bkz: Kafeinkültür, Niji, diğer birçok kavurucu. Ne zaman bir sorun olsa hep ilgilenmeye devam ettiler, yol gösterdiler. Bence Zümrüt Bey naçizane tatmin edici bir cevap borçlu bu kadar insana. Çoğumuz ilk kez kahve demlemiyoruz, nota vs nedir az çok da biliyoruz, bu kadar verimsiz geçen bir alımdan sonra bir cevabı hak ediyoruz diye düşünüyorum. İyi bayramlar herkese ☕️
Yok kardeşim. Adam çok rahat. O kadar yazıyoruz, tınlamıyor bile.

Geri