• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2026 - Olwen - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

İlk alımımda Las Torres, Chevas ve Lalesa çekirdeklerini denedim. K6'da 89-90 klikte öğüttüğüm 20 gram kahve için toplam 320 ml Nestle su kullandım. 40-50 ml suyla bloom yaptıktan sonra, 40. saniyeden sonra suyu 200 ml'ye, 1:30'dan sonra ise 320 ml'ye tamamladım. Döküm 2:00 civarı bitti ve v60'ı hafifçe sallayıp süzülmeye bıraktım; Genellikle 3:00 civarı demleme sonlanıyor. Chevas ve Las Torres'de daha gövdeli sonuçlar alırken Lalesa'da meyvemsilik çok ön plandaydı. 3 kahveden de memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Bugün daha 10 günlük Espresso Base 1'i demledim.

Flair Pro 2
13 gr -> 28 ml
K-max 2.6

Beğendim. Damak tadıma uygun bir espresso bulmakta zorlanıyorum; aslında 'modern profile' sahip bir arayış içindeyim -> Base 1 bence klasik aromalar taşısa da belirgin bir asiditesi var.

Siz nasıl buldunuz? :)

Edit : 13-> 32 oranı : asiditesi kayboluyor. Bitter veya yanık tatlara gitmiyor. Cok iyi. Tercih meselesi

Son düzenleme:
Perla Negra, Base 1, İdido ve Cesar B. kahvelerinden yaptığım espressolar gayet iyiydi, aromatik shotlar çıktı, İdido'yu v60 ile de demledim, orda da gayet iyiydi.

Espressoda reçetelerim genelde aynıydı; 94 sıcaklık, 30 saniyede 18-40 gr çıktı, 9 barla başlayıp sonlara doğru 6 bara iniş.

İdido v60 reçetem; 93 sıcaklık, 60 gramdan 4 döküş, 2:20 saniyede bitiş.

Son düzenleme:
Perla Negra, Base 1, İdido ve Cesar B. kahvelerinden yaptığım espressolar gayet iyiydi, aromatik shotlar çıktı, İdido'yu v60 ile de demledim, orda da gayet iyiydi.

Espressoda reçetelerim genelde aynıydı; 94 sıcaklık, 30 saniyede 18-40 gr çıktı, 9 barla başlayıp sonlara doğru 6 bara iniş.

İdido v60 reçetem; 93 sıcaklık, 60 gramdan 4 döküş, 2:20 saniyede bitiş.
Nasıl bir çıktı aldınız idido v60 da?

Kırmızı meyve ağırlıklı, damağı yormayan, içimi güzel diye aklımda kalmış, yarın tekrar bir demlerim.
Teşekkürler bende firmanın yazdığını denedim damağı biraz yordu benim su taşkesti ondan olabilir belki yarın bende deneyim sizin reçeteyi

Chelbesa (20.02) güzel bir kahve. Tipik yıkanmış Etiyopya kahvesi. Limonotu tadım notu zarif bir şekilde mevcut. Tam sevdiğim gibi.

Bloom + 2 olarak demledim. Kalanı sitedeki reçete.

Chelbesa ve Idido çok iyi bence.Güzel bir yıkanmış-natürel kombosu olarak Etiyopya sevdalılarına tavsiye ederim.
Switch kapalı bloom + tek döküş, elinizde melodrip tarzı bir ekipman varsa bayağı ince öğütüme gidip bloomdan sonra döküşün hepsini öyle yapmayı tavsiye ederim.
İkisinin de hoş ve belirgin bir asiditesi var.

Chelbesa ve Idido çok iyi bence.Güzel bir yıkanmış-natürel kombosu olarak Etiyopya sevdalılarına tavsiye ederim.
Switch kapalı bloom + tek döküş, elinizde melodrip tarzı bir ekipman varsa bayağı ince öğütüme gidip bloomdan sonra döküşün hepsini öyle yapmayı tavsiye ederim.
İkisinin de hoş ve belirgin bir asiditesi var.
Chelbesa için ne kadar degass beklediniz? Ben Idido'da 20. gün gibi bir sürede tam sonuçlar aldım.

Colombia - Jairo Arcila Watermelon​

reçetenin sadece 40 sn. blooming kısmına uydum 2.15 saniye civarında bitti. küçüklüğümüzde annemin ay şeklinde kesip elimize verdiği sokakta arkadaşlarımızla oturup üstü kısmını yedikten sonra beyaz kısmına yaklaşırken burnuma gelen kokunun bire bir aynısını aldım :) ve bu kadar yoğun kokuyu alınca eyvahhhh infüze sorunu yine acılık ve kuruluk oluşacak tadımda derkennn.....gerçekten açıklamada belirtildiği gibi çok çok çok iyi baskılanmış bu durum. çok keyifliydi elinize emeğinize sağlık. ama diğer Lychee kaçırdığım için çok üzüldüm.

11.03 kavrumlu las torres ve perla negra V60 demlemede bitter baskın. Bu kahvelerin karakteri mi yoksa degass tamamlanmadi mi anlamadim. Deneyimleyenlerden tecrübelerini duymak isterim.

11.03 kavrumlu las torres ve perla negra V60 demlemede bitter baskın. Bu kahvelerin karakteri mi yoksa degass tamamlanmadi mi anlamadim. Deneyimleyenlerden tecrübelerini duymak isterim.
Las torres (5 mart kavrum) belirtilen notaları veren çok başarılı bir honey işleme örneği bence. İlk demlememde kuzeyden su, 90-91 derece, çoklu döküş, bitiş 2:30 civarı güzel sonuç verdi. Parametreler benzerse belki biraz daha dinlenmeye ihtiyacı olabilir.

Perla Negra'yı da (4 mart kavrum) bir kez demledim henüz, aroma güzel ama damakta biraz sönük ve ağız kurutucu idi. Diğer kahveleri dönüşümlü demliyor, bunu biraz daha dinlendirmeye bırakıyorum şimdilik.

4 Mart kavrumlu Cesar Buesaquillo'yu V60'ta demledim, önerilen süreden kısa süren bir demleme olmasına rağmen (daha inceye gideceğim bir sonrakinde) gayet iyi çözündü. şahane bir naturel kahve, meyve ve pekmez tadı belirgindi, aynı zamanda kahvenin yanında çikolata yemiş gibi bir tat bırakıyor. Bayıldım.

Yarım kilo idido almıştım. Uzun zamandır içtiğim en düz kahve. 12 mart kavrum tarihli edinen var mı? Ödediğim ücrete gerçekten üzüldüm.
Kuru koku kötü
Öğütülmüş koku vasat
Çekirdekler bir tık koyu kavrum bir etiyopyaya göre.
Demleme (V60, deep27, kalita, aeropress, moccamaster)
Yok dümdüz kahve maalesef, herhangi bir kompleks yapı barındırmıyor. Dolayısıyla önermiyorum.

Yarım kilo idido almıştım. Uzun zamandır içtiğim en düz kahve. 12 mart kavrum tarihli edinen var mı? Ödediğim ücrete gerçekten üzüldüm.
Kuru koku kötü
Öğütülmüş koku vasat
Çekirdekler bir tık koyu kavrum bir etiyopyaya göre.
Demleme (V60, deep27, kalita, aeropress, moccamaster)
Yok dümdüz kahve maalesef, herhangi bir kompleks yapı barındırmıyor. Dolayısıyla önermiyorum.
selamlar, bu yoruma çok şaşırdık,
herhangi bir memnuniyetsizliğiniz varsa özelden mesaj atın yeni kavrum gönderelim.

Geri