• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mart 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

@Sefer Dağ
Kolay gelsin, kilo olarak kahve alını yapıcam fakat 2 sorum var. Mokapot öğütüm espresso için uygun mudur başka öğütüm göremedim? ve kilo olarak alım yaptığımda yanına ekstradan kiloluk paketten koyma şansınız var mı? bir kısmını bölmeyi düşünüyorum

@Sefer Dağ
Kolay gelsin, kilo olarak kahve alını yapıcam fakat 2 sorum var. Mokapot öğütüm espresso için uygun mudur başka öğütüm göremedim? ve kilo olarak alım yaptığımda yanına ekstradan kiloluk paketten koyma şansınız var mı? bir kısmını bölmeyi düşünüyorum
Merhabalar, öncelikle ilk sorunuza yanıt vereyim.Mokapot öğütüm espresso makinası için uygun değildir.( Espresso öğütüm makinadan makinaya değişiklik gösterdiği için hemde kahveler üzerinde farklı öğütümler gerekmektedir .Bu yüzden espresso öğütüm seçeneği koymadık.
İkinci sorunuza yanıt ise kg avantaj için %15 indirim üzerinden %25 indirim tanımladık.( Paket maliyetini azaltıldığı için bir indirim oranı sağladık.Ekstra bir paket gönderimi maalesef yapamıyoruz. (Genelde kendi evimde fazla kahvelerimi kavanozlara bölerek muhafaza ediyorum .Bu şekildede muhafaza edebilirsiniz.

Kavrum tarihi 12/03 espresso kavrumu bella giana yani bir hafta daha beklese sorun çözülür mü

Kavrum tarihi 12/03 espresso kavrumu bella giana yani bir hafta daha beklese sorun çözülür mü
Espresso yaparken nasıl bir oran kullanıyorsunuz? Degassing ile birlikte tatlar daha oturmuş oluyor ve daha dengeli fincanlar elde edebiliyorsunuz. Espresso için 17gram çıktı olarak 35 ml alıyoruz. Ortalama 28 -30 sn aralığında basınç olarak 8,5 - 9 bar su sıcaklığı 91 .Bu parametleri deneyerek tekrardan bakabilirsiniz?

@Sefer Dağ Merhabalar. Yakın zamanda açık kavrumda epey başarılı bir grinder'a geçtim. O yüzden meraktan açık kavrum çekirdekler deniyorum espresso olarak. Filtre seçkinizden haftasonu da eklenecek olanlar dahil bu doğrultuda tavsiye edecekleriniz olur mu, ona göre bir sepet yapayım.

Şuanki listem şu şekilde:
- Sidamo (Filtre)
- Finca Frailes (Filtre)
- Burundi - Busasa

Bilmem siz ne dersiniz acaba :)

@Sefer Dağ Merhabalar. Yakın zamanda açık kavrumda epey başarılı bir grinder'a geçtim. O yüzden meraktan açık kavrum çekirdekler deniyorum espresso olarak. Filtre seçkinizden haftasonu da eklenecek olanlar dahil bu doğrultuda tavsiye edecekleriniz olur mu, ona göre bir sepet yapayım.

Şuanki listem şu şekilde:
- Sidamo (Filtre)
- Finca Frailes (Filtre)
- Burundi - Busasa

Bilmem siz ne dersiniz acaba :)
Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun 🌿
Kolombiya La Loma epey açık bir kavrum profil yaptım . Rwanda yeni eklenecek gerçekten beni hem cuppingte hem kavurduktan sonra demlemede çok mutlu etti onuda düşünebilirsiniz.Şimdiden afiyetler diliyorum 🌿

Sipariş No:#2031 ile bu ay alıma katıldım..Merakla bekliyorum 🙂

IMG_0607.jpeg

deneyip heri dönüş yapmanızı isterim
reçete:
Hario v60
filtre hario bol poşet
commandante 20 klik
88 derece su (nestle pure)
15 gr kahve
1:16
40-100-100
bitişte ise 16-20 ml bypass
Merhabalar iyi haftasonları dilerim.
Elinize sağlık reçete için bu arada bir kaç defa deneyerek baktım.Hem bypass yaparak hemde bypassız bence bypass yapmakta dengeledi.Asidite rahatsız etmedi .Sıcak ve soğuk iken rahatsız etmeden geçişlerini yapıyor .Hatta soğuk iken ekstra keyifli bir hale dönüştü diyebilirim .🌿

Merhabalar iyi haftasonları dilerim.
Elinize sağlık reçete için bu arada bir kaç defa deneyerek baktım.Hem bypass yaparak hemde bypassız bence bypass yapmakta dengeledi.Asidite rahatsız etmedi .Sıcak ve soğuk iken rahatsız etmeden geçişlerini yapıyor .Hatta soğuk iken ekstra keyifli bir hale dönüştü diyebilirim .🌿
afiyetler olsun dediğiniz gibi rahatsız etmeyen aromalar yoğun parlak bir asidite ve dengeli bir sonuç alıyoruz

Geçen gün kahve almak için Atölyelerine uğradım, sağolsunlar Sefer Abi ve Murat Abi yoğunluklarının arasında beni çok güzel ağırladılar, hem sohbet edip hem bi iki kahve içtik. Aldığım Kosta Rika Finca Frailesi de bu gün denemişken yazmak istedim. 92c cmd 20klik 1/2 bloom 35 sn totalde 3 döküş yaptım, kahve anaerobic natural olmasına rağmen rahatsız edici yoğunlukta bir kahve değil içimi keyifli tertemiz bi kahve bu demlememde ipeksi keyifli bi gövdesinin yanında meyvemsi kokular eşlik etti kahve soğuyup açıldıkça hafif limonsu bi tat fincana hakim oldu Türk kahvesi demlememde ise 70c 11klik ile 1/9 demlemeye başladım totalde 3 dakikada aldım ondaysa daha yüksek asidite limon ve üzüm notaları hakimdi. Çok memnun kaldım Emeğinize sağlık🙏🏻

Geçen gün kahve almak için Atölyelerine uğradım, sağolsunlar Sefer Abi ve Murat Abi yoğunluklarının arasında beni çok güzel ağırladılar, hem sohbet edip hem bi iki kahve içtik. Aldığım Kosta Rika Finca Frailesi de bu gün denemişken yazmak istedim. 92c cmd 20klik 1/2 bloom 35 sn totalde 3 döküş yaptım, kahve anaerobic natural olmasına rağmen rahatsız edici yoğunlukta bir kahve değil içimi keyifli tertemiz bi kahve bu demlememde ipeksi keyifli bi gövdesinin yanında meyvemsi kokular eşlik etti kahve soğuyup açıldıkça hafif limonsu bi tat fincana hakim oldu Türk kahvesi demlememde ise 70c 11klik ile 1/9 demlemeye başladım totalde 3 dakikada aldım ondaysa daha yüksek asidite limon ve üzüm notaları hakimdi. Çok memnun kaldım Emeğinize sağlık🙏🏻
Her zaman bekleriz afiyetler diliyorum . İyi haftasonları dilerim .

Sefer Bey tavsiyeniz üzerine Rwanda ve La Loma siparişi geçtim. Merakla bekliyorum 😊

Yeni kahveler çok güzel görünüyor.

Bir sorum olacaktı. Espresso kavrumlar hangi makineler için? Otomatik makinalar daha kolay demlemesi icin mi?

Şöyle, Manuel Flair Pro ile espresso yapıyorum. Modern espressoları seviyorum. Genede espresso kavrumları mi tercih etmem lazım?

Geri