Giiizzle
Barista
Demleme Reçetesi:
Kavurucu: A4
Çekirdek: Kolombiya Decaf Sugarcane
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, Cafec Abaca
Öğütüm Detayları: K-Ultra 7.3
Su Detayları: 94°C, Nestle Pure Life
Toplam Süre: 3:30
Kahve Miktarı: 15 gram
Oran: 1:16
Demleme Basamakları:
50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
70 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
70 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap
Decaf kahvelere değer veren ve iyi işlenip doğru kavrulmuş decaf bulamadığım için yine çekinerek sipariş vermiş biri olarak memnun kaldığımı belirtmek isterim. Karamelimsi notalara düşük asiditeli kırmızı meyve tatlılığı eşlik ediyor. Ama decaf’e aşina olan biri olarak normal kahveden farkı yok desem yalan söylemiş olurum, EA ile işlenmiş kahvelerdeki yapay tatlılık kendini ele veriyor çünkü... Yine de bu saatte kahve içmek istediğimde deneyimimi pek eksiltmeyecek iyi bir kurtarıcı olması buna değer.
İyi işlendiği belli bu çekirdeği heba etmeyip kavrumunuzla taçlandırdığınız için elinize sağlık. Kendi başlangıç reçetemle demledim, bu kahve özelinde bir reçeteniz varsa onu da denemeyi çok isterim. Hario Switch'im olduğunu da belirteyim. @Sefer Dağ
Kavurucu: A4
Çekirdek: Kolombiya Decaf Sugarcane
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, Cafec Abaca
Öğütüm Detayları: K-Ultra 7.3
Su Detayları: 94°C, Nestle Pure Life
Toplam Süre: 3:30
Kahve Miktarı: 15 gram
Oran: 1:16
Demleme Basamakları:
50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
70 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
70 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap
Decaf kahvelere değer veren ve iyi işlenip doğru kavrulmuş decaf bulamadığım için yine çekinerek sipariş vermiş biri olarak memnun kaldığımı belirtmek isterim. Karamelimsi notalara düşük asiditeli kırmızı meyve tatlılığı eşlik ediyor. Ama decaf’e aşina olan biri olarak normal kahveden farkı yok desem yalan söylemiş olurum, EA ile işlenmiş kahvelerdeki yapay tatlılık kendini ele veriyor çünkü... Yine de bu saatte kahve içmek istediğimde deneyimimi pek eksiltmeyecek iyi bir kurtarıcı olması buna değer.
İyi işlendiği belli bu çekirdeği heba etmeyip kavrumunuzla taçlandırdığınız için elinize sağlık. Kendi başlangıç reçetemle demledim, bu kahve özelinde bir reçeteniz varsa onu da denemeyi çok isterim. Hario Switch'im olduğunu da belirteyim. @Sefer Dağ