• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2025 - A4 - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
A4
Çekirdek: Kolombiya Decaf Sugarcane
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, Cafec Abaca
Öğütüm Detayları:
K-Ultra 7.3
Su Detayları:
94°C, Nestle Pure Life
Toplam Süre:
3:30
Kahve Miktarı:
15 gram
Oran:
1:16

Demleme Basamakları:

50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
70 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
70 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap

Decaf kahvelere değer veren ve iyi işlenip doğru kavrulmuş decaf bulamadığım için yine çekinerek sipariş vermiş biri olarak memnun kaldığımı belirtmek isterim. Karamelimsi notalara düşük asiditeli kırmızı meyve tatlılığı eşlik ediyor. Ama decaf’e aşina olan biri olarak normal kahveden farkı yok desem yalan söylemiş olurum, EA ile işlenmiş kahvelerdeki yapay tatlılık kendini ele veriyor çünkü... Yine de bu saatte kahve içmek istediğimde deneyimimi pek eksiltmeyecek iyi bir kurtarıcı olması buna değer.

İyi işlendiği belli bu çekirdeği heba etmeyip kavrumunuzla taçlandırdığınız için elinize sağlık. Kendi başlangıç reçetemle demledim, bu kahve özelinde bir reçeteniz varsa onu da denemeyi çok isterim. Hario Switch'im olduğunu da belirteyim. @Sefer Dağ

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
A4
Çekirdek: Kolombiya Decaf Sugarcane
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, Cafec Abaca
Öğütüm Detayları: K-Ultra 7.3
Su Detayları: 94°C, Nestle Pure Life
Toplam Süre: 3:30
Kahve Miktarı: 15 gram
Oran: 1:16

Demleme Basamakları:
50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
70 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
70 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap

Decaf kahvelere değer veren ve iyi işlenip doğru kavrulmuş decaf bulamadığım için yine çekinerek sipariş vermiş biri olarak memnun kaldığımı belirtmek isterim. Karamelimsi notalara düşük asiditeli kırmızı meyve tatlılığı eşlik ediyor. Ama decaf’e aşina olan biri olarak normal kahveden farkı yok desem yalan söylemiş olurum, EA ile işlenmiş kahvelerdeki yapay tatlılık kendini ele veriyor çünkü... Yine de bu saatte kahve içmek istediğimde deneyimimi pek eksiltmeyecek iyi bir kurtarıcı olması buna değer.

İyi işlendiği belli bu çekirdeği heba etmeyip kavrumunuzla taçlandırdığınız için elinize sağlık. Kendi başlangıç reçetemle demledim, bu kahve özelinde bir reçeteniz varsa onu da denemeyi çok isterim. Hario Switch'im olduğunu da belirteyim. @Sefer Dağ
Merhabalar, öncelikle afiyetler diliyorum.
Switch benimde en çok kullandığım bir ekipman .Genelde ön demlemede kapalı olacak şekilde kullanıyorum . 15/240 ön demleme switch kapalı 70 ml su ekleyip 01:00 dakika bekliyorum sonrasında açarak geri kalan suyu ikiye bölerek döküşü tamamlayabilirsiniz.02:30 un pek üstünde bitirmeyecek şekilde demlemeyi bitiriyorum.Su sıcaklığı 88-90 arası .Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum İyi haftasonları dilerim 🌿

Merhabalar, öncelikle afiyetler diliyorum.
Switch benimde en çok kullandığım bir ekipman .Genelde ön demlemede kapalı olacak şekilde kullanıyorum . 15/240 ön demleme switch kapalı 70 ml su ekleyip 01:00 dakika bekliyorum sonrasında açarak geri kalan suyu ikiye bölerek döküşü tamamlayabilirsiniz.02:30 un pek üstünde bitirmeyecek şekilde demlemeyi bitiriyorum.Su sıcaklığı 88-90 arası .Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum İyi haftasonları dilerim 🌿
Teşekkür ederim. Başlangıç için bir öğütüm öneriniz var mıdır? Malum decaf çekirdeklerin davranışı baya bir farklı oluyor.

Kolombiya - Carlos Arcila 150H Supernaturel
Origani Dripper
TH1
DF64 SSP 70
16/240
Hayat su

Klasik giriş reçetem olan 96 derece su ve 40-80-80-40 şeklinde döküşle yaptım.
İnanılmaz güzel bir bardak oldu. Baştan sona greyfurt baskın olarak geldi ama soğudukça her yudumda tatlılık bir öbcekinden yukardaydı. Fermente tatlar yok denebilir fakat tatlılığı artıracak düzeyde çok az hissettirdi kendini. 1/15 ve bir miktar daha dereceyi düşürerek deneyeceğim ama bu haliyle bile muazzamdı.

Origani Dripper
TH1
DF64 SSP 70
16/240
Hayat su

İnanılmaz güzel bir bardak oldu. Baştan sona greyfurt baskın olarak geldi ama soğudukça her yudumda tatlılık bir öbcekinden yukardaydı. Fermente tatlar yok denebilir fakat tatlılığı artıracak düzeyde çok az hissettirdi kendini. 1/15 ve bir miktar daha dereceyi düşürerek deneyeceğim ama bu haliyle bile muazzamdı.
Afiyetler diliyorum 🌿

Origani Dripper
TH1
DF64 SSP 70
16/240
Hayat su

Süre olarak ne kadar sürdü

Kavurucu: A4
Çekirdek: Kolombiya El Mirador
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, bol poşet filtre
Öğütüm Detayları: CMD 24 klik
Su Detayları: 90 C, damacana su
Toplam Süre: 2:20

Demleme Basamakları:
Yavaş döküşlerle
0:00 - 60gr
0:35 - 120 gr, kenarları toplamak için ufak bir spin
1:10 - 180 gr
1:40 - 240 gr

A4'ün kendi reçetesini denedim. Sıcakken sadece kakao nibi, soğudukça kakao nibi baskınlığında hafif ahududu tatlarını aldım. Kahvenin içimi hafif ve temiz, damakta yorucu bir tat bırakmıyor. Günlük akşam kahvesi olarak bile içilebilir fakat fiyatını dikkate aldığımda tekrar alacağım bir kahve olmazdı. Deneyim ve buzluğa atıp arada içmek için 1-2 kere alınır. Paketin kalanını 15gr'lık porsiyonlarla buzluğa atıp arada içmeyi planlıyorum. Kesinlikle güzel bir kahve fakat fiyatının üreticiden (Elkin Guzman) dolayı çok yüksek kaldığını düşünüyorum

Kavurucu: A4
Çekirdek: Kolombiya El Mirador
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, bol poşet filtre
Öğütüm Detayları: CMD 24 klik
Su Detayları: 90 C, damacana su
Toplam Süre: 2:20

Demleme Basamakları:
Yavaş döküşlerle
0:00 - 60gr
0:35 - 120 gr, kenarları toplamak için ufak bir spin
1:10 - 180 gr
1:40 - 240 gr

A4'ün kendi reçetesini denedim. Sıcakken sadece kakao nibi, soğudukça kakao nibi baskınlığında hafif ahududu tatlarını aldım. Kahvenin içimi hafif ve temiz, damakta yorucu bir tat bırakmıyor. Günlük akşam kahvesi olarak bile içilebilir fakat fiyatını dikkate aldığımda tekrar alacağım bir kahve olmazdı. Deneyim ve buzluğa atıp arada içmek için 1-2 kere alınır. Paketin kalanını 15gr'lık porsiyonlarla buzluğa atıp arada içmeyi planlıyorum. Kesinlikle güzel bir kahve fakat fiyatının üreticiden (Elkin Guzman) dolayı çok yüksek kaldığını düşünüyorum
Merhabalar, afiyetler diliyorum öncelikle. Evet fiyat olarak genelde Elkin Guzmandan gelen kahveler pek ucuz olmuyor . Bu kahveyi seçkimize dahil etme amacımız tamamen türü/işleme yönteminden dolayı . Uçan kaçan bir kahve değil temiz ve yorucu olmayan bir karakteri var .Tam da dediğiniz gibi benimde akşamları tükettiğim bir kahvedir . Tekrardan afiyetler 🌿

KOLOMBİYA La Loma, 2025 yılında içtiğim en iyi kahve. çok beğendim. öğütüldüğü anda premium hissiyat başıyor, tatda ve bitiştede sürüyor. tavsiye ederim.
commandande 22 click 30gr/460ml ile v60da demliyorum.

Kosta Rica Marselessayı espresso da çok beğeniyorum özellikle hafif sulandırınca apayrı tatlanıyor bence.
Kolombiya Decaf Sugarcane için de içtiğim en iyi decaf kahvelerinden bi tanesi desem yalan olmaz. Yani sugarcane işleminden midir nedir bilmiyorum ama decaf olarak nitelikli kahve içtiğimi hissettiğim nadir kahvelerden.

El Mango günlük tüketim için uygun yormayan tatlı güzel bir kahve. Ama beni en çok şaşırtan Tomas Ganamo oldu. Kahve her hafta tat değiştirdi resmen. Reçetem şu şekilde:

24Click CMD
Nestle su 93 derece
16/250 hario switch Cafec TH-1

KAPALI 00.00 - 50 gr su
00.30 - AÇ
00.30 - 00.40 Kapa.
00.40 - 01.00 50 Gr Su
01.00 - 01.10 AÇ
01.20 Kapa
01.20 - 01. 40 150 gr su
02.20 AÇ
02.40-45 bitiş

Tadım notalarında yazan turunçgiller ve şerbetçi otundan ziyade sanki ikisi birleşmiş tropik şekerli meyveler tüketiyor gibi oldum.

Daha önce tüketmiştim ama ilk 2 hafta içinde tüketmiştim. Meğer 2. haftadan sonra yavaş yavaş açılıyormuş.

Bir sürü yeni kahve gelmiş hayırlar olsun @Sefer Dağ. Bir tadım seti gelir belki.

Kosta Rica Marselessayı espresso da çok beğeniyorum özellikle hafif sulandırınca apayrı tatlanıyor bence.
Kolombiya Decaf Sugarcane için de içtiğim en iyi decaf kahvelerinden bi tanesi desem yalan olmaz. Yani sugarcane işleminden midir nedir bilmiyorum ama decaf olarak nitelikli kahve içtiğimi hissettiğim nadir kahvelerden.

El Mango günlük tüketim için uygun yormayan tatlı güzel bir kahve. Ama beni en çok şaşırtan Tomas Ganamo oldu. Kahve her hafta tat değiştirdi resmen. Reçetem şu şekilde:

24Click CMD
Nestle su 93 derece
16/250 hario switch Cafec TH-1

KAPALI 00.00 - 50 gr su
00.30 - AÇ
00.30 - 00.40 Kapa.
00.40 - 01.00 50 Gr Su
01.00 - 01.10 AÇ
01.20 Kapa
01.20 - 01. 40 150 gr su
02.20 AÇ
02.40-45 bitiş

Tadım notalarında yazan turunçgiller ve şerbetçi otundan ziyade sanki ikisi birleşmiş tropik şekerli meyveler tüketiyor gibi oldum.

Daha önce tüketmiştim ama ilk 2 hafta içinde tüketmiştim. Meğer 2. haftadan sonra yavaş yavaş açılıyormuş.

Bir sürü yeni kahve gelmiş hayırlar olsun @Sefer Dağ. Bir tadım seti gelir belki.
Afiyetler diliyorum 🌿 belki bir tadım etkinliği gelir diyelim 🫰

Geri