Üstad söylediğin gibi Pacamara tam bir reçeteye sahip olmayan sürprizlerde dolu bir çekirdek. Çok iyide olabiliyor çook kötüde. Bende doğru bir demleme alabilmek için bu süreçte taklalar attım ve her demlediğimde bir sonrakinde çok daha iyi olur diyerek 200grm kahve tükettim ve dolar saçmalığından dolayı öyle kolay ulaşılabilir bir çekirdek değil, bayramdan bayrama kendini şımartmak istediğin bir çekirdek. Bu yüzden sanki heba olan 100-150grm çekirdek için bir çok kişi hayıflanıyor.
Söylediğin çok doğru, kendi kavrucusu en iyi demlemeyi zaten deneyimlemiştir ve yerinde içmekte fayda var ancak bu bir çok kişi için tam bir çözüm değil. Mesela bir sonraki ay preondan da çekirdek alacağız ve eğer demlemeyi istediğimiz gibi yapamazsak Hatay'a kahve içmeye gidip, deneyimleyemeyiz.
Eğer kahveyi kavurucusundan içtiysen ve evet bu dediysen rica ediyorum bu bilgiyi yazdığın gönderinin altına, reçetesiyle ekle.
Kahve konusunda benim gibi tek bilgi kaynağı internet olan birçok kişi var. Eğer doğru yönlendirme olmazsa benim gibi kişiler bu hobiden çok hızlı uzaklaşacaklar.
1-2 aydır ciddi manada araştırıyorum ve denemeler yapıyorum. Aylık kahve giderim 1000TL üzerine çıkmış durup dururken

Her kahve aldığımda ise çocuğumuzun rızkı beni affettsin diye eşime fatura gönderiyorum

Heba edecek 15grm bile çekirdeğim yok bu yüzden