• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X vs Lelit Bianca

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gumisch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gumisch

Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Herkese selamlar. Espresso makinesi alma arifesindeyim. Bir sorum olacak.
Günde 2 defadan daha fazla espresso içme ihtimalimiz pek bulunmamakta. Genel olarak da sütlü içecekleri daha çok tercih edeceğimizi düşünüyorum. Forumdan hem biancalara hemde mara X'lere bakıyorum. 2. el alma niyetimdeyim. 1 tane cihaz alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum. Bu iki cihazın 2. ellerinde takribi 25-30 bin civarı fark oluyor. Eğer kullanma amacıma daha uygunsa farkı vermeye razıyım. Ancak değmeyecekse de gerek yok. Hem kullanım kolaylığı, hem elektrik tüketimi, hem makineyi çalıştırdıktan sonra hazır olma süreleri, uzun yıllar kullanmaya uygun olması, yedek parça bulma kolaylığı, alınan çıktının kalitesi vs. gibi açılardan kıymetli fikirlerinizi merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler :)

Ben letit mara x v 2 kullanıcısı olarak tatmin edici yalnız güzel bir öğütücü alırsanız daha da memnun kalırsınız .

Eğer bir öğütücünüz yoksa bütçenin %60-%70 civarını öğütücüye ayırmayı öneririm.
Örneğin 50 bin TL civarı bir bütçem var ise ikinci el bir Gaggia Classic bakar, kalan parayı Eureka Helios...vb bir öğütücüye yatırırdım.
İllaki bu iki makineden biri olacak ise MaraX alır, Bianca almayarak tasarruf ettiğim parayı değirmen bütçeme eklerdim.

Eğer bir öğütücünüz yoksa bütçenin %60-%70 civarını öğütücüye ayırmayı öneririm.
Örneğin 50 bin TL civarı bir bütçem var ise ikinci el bir Gaggia Classic bakar, kalan parayı Eureka Helios...vb bir öğütücüye yatırırdım.
İllaki bu iki makineden biri olacak ise MaraX alır, Bianca almayarak tasarruf ettiğim parayı değirmen bütçeme eklerdim.
Üstad öğütücü bütçem ayrı. Her halükarda kaliteli bir öğütücü alacağım. Ancak dediğim gibi evde kullanım için kararsız kalmış durumdayım. Mesele parasından ziyade değip değmeyeceği.

Üstad öğütücü bütçem ayrı. Her halükarda kaliteli bir öğütücü alacağım. Ancak dediğim gibi evde kullanım için kararsız kalmış durumdayım. Mesele parasından ziyade değip değmeyeceği.
Merhaba, bence Bianca alabilecekseniz hiç düşünmeden alın. Mara da elbette güzel makine ama Bianca ile kıyaslanacak bir ürün değil doğal olarak.

Bianca öneririm…

Kaliteli bir öğütücünün hali hazırda olduğunu/alınacağını varsayarak ve MaraX-Bianca arasındaki fiyat farkının karşılanması konusunda da sıkıntı yok ise, makine tercihinde aşağıdaki kriterler de dikkate alınabilir;

1- Boyut: Makineleri canlı olarak hiç gördünüz mü bilmiyorum ama Bianca boyutu MaraX e göre biraz büyük, ya da MaraX fazla küçük.
Bianca nın mutfaktaki muhtemel konumuna göre özellikle taban uzunluğu bazı tezgahlar için uzun gelebilir. Istanbul'da iseniz Espresso Perfetto gibi yerlerde iki makineyi de yanyana görebilirsiniz.

2- Isınma Süresi: Yine makine seçiminde önemli bir kriter olup, MaraX, Bianca gibi E61 gruplu makineler 20 dakika civarı ısınma süresi isterken, Profitec Go tarzı ürünler 5 dakikada hazır olabiliyor. Bazı sabahlar makinenin düğmesine geç bastığım ve makine henüz yeterince ısınmadığı için espressomu içemeden evden çıkmak zorunda kalabiliyorum.

3- Kullanım Senaryosu: Çoğunlukla sütlü içecekler tercih edilecek ise MaraX fazlası ile iş görür. Espresso/Americano da tüketilecek ve farklı çekirdekler farklı kavrumlar da çokça tecrübe edilmek isteniyorsa elbette ki Bianca.

Ben çok giriş seviyesi bir makine ile başlamıştım kahve macerama, yaklaşık 8-9 ay önce Mara x aldım, makineye tam anlamıyla alışma, tecrübe kazanma süresi 4-5 ay kadar sürdü. Her türlü çekirdekten çok iyi çıktılar alınabiliyor makineyi tanıdıktan sonra. Bianca ile marax arasındaki farkı anlayabilmek için damağın da son derece hassaslaşması gerekiyor.

Sırf o pedalın sunduğu geniş yelpaze ve makinanın canavar olması sebebiyle Bianca diyorum 1500 e yakın shot aldım taş gibi makina ayrıca Mara X alırsanız kafanızın bir köşesinde her zaman acaba Bianca nasıldır sorusu kalacak ama tersi mümkün değil ikisine de güç yetiyorsa tartışmaya gerek yok bence hayırlı olsun şimdiden.

Bianca.

Termoblok bir makineden sonra Mara X almıştım. Çağ atlamış gibi hissettim. Önceki makineye göre bambaşka bir seviyeydi. Zaten termoblokta 5 shot espresso içiyorsam 5 shot da sütlü içiyordum ki bu kullanım alışkanlığına bakıldığında Mara'dan başka bir makineye ihtiyacım yoktu. Ancak makineyi aldıktan sonra sek espressonun aslında çok güzel bir şey olduğunu tecrübe ettim ve sütlü içmeyi tamamen bıraktım. Mara'da peşpeşe shot almak için makineyi tanımak gerekiyor, çünkü ilk shottan sonra ısı çok yükseliyor ve sonradan düşüyor. Bununla ilgili ilgili başlıklarda bir şeyler karalamıştım... Neyse, gel zaman git zaman espresso maceramda derinlik aramaya başladım ve Mara yetmemeye başladı. Çünkü kontrol imkanınız yok. 5 saniye ön demleme otomatik ve müdahale edemiyorsunuz (kapatamıyorsunuz da), ancak bazı çekirdeklerde klasik 9 bar veya daha uzun ön demlemeler gerekebiliyor... Sonra Mara'yı satıp bir VBM Domobar aldım, onda da bazı sıkıntılar yaşayınca iade edip Bianca aldım. Şu an kafam çok rahat. Kontrol tamamen bende. Buhar kazanını da kapattım. Makine 10 dakikada hazır... Drip tray'a hortumu bağlayıp dolabın altındaki damacanaya verdim, artık hazne boşaltma derdim yok. Eğer mutfaka koysaydım makineye direkt arıtma bağlayıp su doldurma işini de bitirecektim. O henüz kısmet olmadı. :D Özetle, Bianca'da yok yok... Zamanında ben de sizin gibi "o farka değmez, ne gerek var, ilerde bakarız" gibi düşünüyordum ancak hata etmişim. Zamanla o fark açılıyor çünkü. Bütçeniz müsaitse Bianca alın, espresso makinesi defterini kapatın.

Geri