• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit mara x akış süresi

serhatclp

Üye
İsim
Serhat
Daha fazla  
İsim
Serhat
Espresso Makinesi
Lelit mara x
Değirmen
Eureka mignon specialita
Lelit mara x makinede 18 gr kahve kullanarak 36 gr çıktı almaya çalışıyorum. Makine ön demleme yaptığı icin belirli bir süre sonra akış gerçekleşiyor. İlk çıktı geldiğinde de tartı süreyi başlatıyor ama benim 36 gr çıktım 15 snde bitiyor. Ön demlemeyi total süreye eklemelimiyum. 25- 30 sn lere ulaşamadım bir türlü. Ve ön demlemeden sonra sonrada 9 bar basınca ulaşamadım. 7 bar civarında basınca ulaşıyorum. Total süreyi nasıl hesaplamalıyım? Basınç için ne yapmam gerekli? Bu iki konuda yardımcı olabilir misiniz?

Kahveyi daha ince öğüterek deneyebilirsiniz

Lelit mara x makinede 18 gr kahve kullanarak 36 gr çıktı almaya çalışıyorum. Makine ön demleme yaptığı icin belirli bir süre sonra akış gerçekleşiyor. İlk çıktı geldiğinde de tartı süreyi başlatıyor ama benim 36 gr çıktım 15 snde bitiyor. Ön demlemeyi total süreye eklemelimiyum. 25- 30 sn lere ulaşamadım bir türlü. Ve ön demlemeden sonra sonrada 9 bar basınca ulaşamadım. 7 bar civarında basınca ulaşıyorum. Total süreyi nasıl hesaplamalıyım? Basınç için ne yapmam gerekli? Bu iki konuda yardımcı olabilir misiniz?
Süre ile ilgili farklı hesaplayanlar var. Bazı arkadaşlar ilk düşen damla ile süreyi başlatıyorlar. Ben kolu kaldırıp pompa çalışmaya başlamasını dikkate alıyorum. Bardakta çıkan sonuca göre kendiniz karar verebilirsiniz.

Hem süre hem basınç değerlerinize bakınca yeterince ince öğütmediğiniz anlaşılıyor. Hangi değirmeni ve kahveyi kullanıyorsunuz? Kavrum tarihi üzerinden fazla zaman geçen kahveler yeterince krema ve direnç oluşturamayacağı için demlemenin kısa sürede ve düşük basınçta gerçekleşmesine neden olur.

Öncelikle sayacı, kolu kaldırır kaldırmaz baslatmalisiniz. On demleme suresi ort. 10 sn. İstediğiniz bar ayarına gelmesi konusunda kahvenin incelik ayarına ve gramaj konusuna bakmalısınız. Süreyi uzatmak için kahveyi inceltmeli ve sepetin kapasitesine dikkat ederek dozajlamalisiniz. Bunları yaptığınızda istediğiniz değerleri rahatlikla yakalayabilirsiniz.

Süre ile ilgili farklı hesaplayanlar var. Bazı arkadaşlar ilk düşen damla ile süreyi başlatıyorlar. Ben kolu kaldırıp pompa çalışmaya başlamasını dikkate alıyorum. Bardakta çıkan sonuca göre kendiniz karar verebilirsiniz.

Hem süre hem basınç değerlerinize bakınca yeterince ince öğütmediğiniz anlaşılıyor. Hangi değirmeni ve kahveyi kullanıyorsunuz? Kavrum tarihi üzerinden fazla zaman geçen kahveler yeterince krema ve direnç oluşturamayacağı için demlemenin kısa sürede ve düşük basınçta gerçekleşmesine neden olur.
Pre order satistan Eureka mignon specilita öğütücü aldım fakat daha gelmedi. Bu yüzden kavrum yapan cafelerden çekirdek alıp öğüttürüyorum. Espresso için çektiler ama kalın mı oluyor anlamadım. Kremada oluşuyor kahvede ama basıncı 9 bara yükseltemedim. Süreyide kolu cevirdiğim zaman başlattigimi varsayarsak ozaman 25 sn civarını yakalamış oluyorum. 2 seferdir başka cafelerden kahve alıyorum ama bu öğütülme olayı randımanlı gerçekleşmedi. Bu cafeler aynı öğütüm derecesinde çıktı alabiliyorlarsa bende niye olmuyor anlayamıyorum

Öncelikle sayacı, kolu kaldırır kaldırmaz baslatmalisiniz. On demleme suresi ort. 10 sn. İstediğiniz bar ayarına gelmesi konusunda kahvenin incelik ayarına ve gramaj konusuna bakmalısınız. Süreyi uzatmak için kahveyi inceltmeli ve sepetin kapasitesine dikkat ederek dozajlamalisiniz. Bunları yaptığınızda istediğiniz değerleri rahatlikla yakalayabilirsiniz.

İçinden çıkan 14-18 gr sepette 18 gr kahve kullanarak yapıyorum. Bir boy büyük daha sepet var onda 20 gr kullanarak mı denemem lazım

İçinden çıkan 14-18 gr sepette 18 gr kahve kullanarak yapıyorum. Bir boy büyük daha sepet var onda 20 gr kullanarak mı denemem lazım
20 gr sepette yükseklik artacağı için daha fazla direnç oluşturacaktır. Deneyebilirsiniz.

Muhtemelen elinizdeki kahvenin ogutum kalınlığı her ne kadar sepet dozajıni uygun seviyede tutsanız da yeterli olmuyor. Bu yüzden @NoDRaC in dediği gibi 20 lik sepeti deneyebilirsiniz.

Geri