• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Fred vs Eureka Mignon Crono

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nakber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nakber

Barista
İsim
Berkan
Daha fazla  
İsim
Berkan
Değirmen
Molent G50, Timemore C3
Ekipmanlar
V60, Kalita Wave 185, Bialetti Brikka, Aeropress, Origami Air
selamlar giriş seviyesi espresso odaklı iki değirmen arasında tercih hangisi olur? sanırım crono bıçakları filtreye göre yenilemiş bilgisi olan varsa yorum yapabilir, öte yandan lelit de iyi bir seçenek. ne yapmak gerekir ikisi de yakın fiyatlar

Crono dişlileri 3 yıl önce Filtro Pro Burrs ile yenilendi. Bu yüzden filtre spesifik burr set ile geliyor. Ancak bu burr set ile de espressoda iyi sonuçlar alan birçok insan var. Genelde denizaşırı ülkeler olan Amerika ve Kanada'da Eureka'lar gereksiz pahalı olduğundan insanlar Specialita modeline tonlarca para vermektense DF54/64 alıyor veya Crono'ya 30 dolar civarına espresso burr set takıyor. Ben de aynı şekilde Crono ile espresso spesifik burr set almayı düşünüyorum. Gelbura'daki Lelit hakkında maalesef bilgim yok. Eğer aydınlatacak biri olursa müteşekkir olurum.

Ben 3-4 ay önce Crono aldım, filtre için kullanıyorum. Makine oldukça iyi. Espresso için denemedim ama çok yorum okudum, üzerindeki burr set filtre için optimize edilmiş ancak espresso için bu seti değiştirmeden kullanan ve memnun olan çok insan var yurt dışında. ( retention 1 gram civarı olabilir, her kahvede ufak bir ince ayar gerektirir, ayarı yapmak zor değil, pratik ile ilk bir kaç paketten sonra kahve ziyan etmeden ayar yapılabilir ) Değiştirmek çok kolay ve 30-35 euro civarı bulunabiliyor. Ben olsam mevcut filtre set ile espresso performansını dener ve memnun kalırsam hiç değiştirme derdine girmezdim. bu arada fiyatı 9 bin civarı bence tüm kahve ekosistemindeki en yüksek F/P oranına sahip cihaz olabilir.

İkinci el alacaksanız espresso bıçaklılar bulunur.Ben kullanmıştım,perfetto modelinin ekransız halini düşünün.Harika cihaz ve lelit fredle aynı klasmanda değiller,kıyas kabul etmiyecek kadar üstün crono.

Lelit Fred'in daha giriş seviyesi bir ürün olduğunu duydum ve zaten Lelit değirmen üstüne uzmanlaşan bir marka değil daha çok espresso makineleri uzmanlık alanları. Euraka markasının asıl üretim odağı ve uzmanlık alanı değirmenler ben olsam Euraka Mignon Crono alırım.

Geri