• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kullandığımız Tartılar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aghayev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aghayev

Barista
İsim
kenan
Daha fazla  
İsim
kenan
Selamlar,
Kahve serüvenime başlarken tartı almayıp, CVS marka zaten elimde olan bir tartı ile başlamıştım. Artık teklemeye başladı. Forumu okuduğumda çok net bilgi alamadım. Başlıkları taradığımda ise Fujika, Timemore tatrtıları öne çıkıyordiyebilirim. Bu başlığı da benzer bir başlık bulamadığım ve faydalı olacağını düşündüğüm için açıyorum. Kullandığınız tartılar, özelliklerini ve iyi kötü yanlarını yazar mısınız?

• CVS Marka basic mutfak tartısı:
    • hassaslık payı düşük, sanırım hata payı 1 2 gr seviyesinde.
    • üzerindeki tahta zamanla deforme oldu yamuldu diyebilirim.
    • 2018de almıştım: ilk aldığım zamanlar çok daha sağlamdı (o zamanlar kahve için almamıştım)

Zamanında AliExpress üzerinden şöyle bir tartı satın almıştım. İsmini bilmiyorum, ancak piyasada çokça benzerini görürsünüz. Ben genel olarak tartıdan memnunum, her ne kadar bir timemore tartısı kadar olmasa da, epeyce işimi görüyor, zaten timemore ile arasındaki en önemli fark bunun pille çalışması. Bu gerçekten büyük sorun, üç pille çalışıyor ve zaman ayarlı kullandığınızda pilleri çabuk bitebiliyor. Şarjlı olmasi daha iyi olurdu tabii, ancak fiyatı da ona göre. Hassaslık açısından bir sorunu yok, o konuda memnunum

Ekli dosyalar

• IMG_20221205_001404.jpg
    IMG_20221205_001404.jpg
    67.8 KB · Görüntüleme: 72

Bu ikiliyi kullanıyorum. Muhtemelen bozulana kadar da bunları kullanacağım. Zamanlayıcıları yok, suya pek dayanıklı değil gibiler. Tepkimeleri çok çok hızlı. F/P olarak sanırım en iyisi. Çekirdekleri odamda ekipmanları mutfakta tutuyorum. Bu yüzden küçükle çekirdek tartıyorum 0.01 hassasiyette olması iyi.

1670189737814.png1670189763561.png

Bu ikiliyi kullanıyorum. Muhtemelen bozulana kadar da bunları kullanacağım. Zamanlayıcıları yok, suya pek dayanıklı değil gibiler. Tepkimeleri çok çok hızlı. F/P olarak sanırım en iyisi. Çekirdekleri odamda ekipmanları mutfakta tutuyorum. Bu yüzden küçükle çekirdek tartıyorum 0.01 hassasiyette olması iyi.

Ekli dosyayı görüntüle 23293Ekli dosyayı görüntüle 23294
bunlarda zamanlayıcı olsa kimse pahalı tartılara o kadar para gömmezdi bence. cidden harika ürünler.
bir negatif yanı daha var, su geçiriyorlar :/

Bu ikisine ilaveten Timemore (eski versiyon), geçenlerde Amazon’dan aldığım (ki bence Timemore’a taş çıkartır ve hâlâ aynı fiyat, tavsiye ederim) şu tartı, Bim’den 50 liraya aldığım 1 gr hassasiyetli 5 kg tartan mutfak tartısı var bende de.

Bu ikisine ilaveten Timemore (eski versiyon), geçenlerde Amazon’dan aldığım (ki bence Timemore’a taş çıkartır ve hâlâ aynı fiyat, tavsiye ederim) şu tartı, Bim’den 50 liraya aldığım 1 gr hassasiyetli 5 kg tartan mutfak tartısı var bende de.
Amazon tartısı bende de var iş yerinde kullandım geçen hafta gayet işimi gördü.

Ayrıca timemore yeni verson var o sabit evde kullandığım hiç bir şikayetim yok. Islanma konusunda korkum vardı, Type C USB plug aldım kauçuk olanlardan tam kapatıyor su geçmesimi engelliyor için rahat o yüzden.

type c usb plug linki varsa paylaşabilir misiniz?
Daha ucuza almıştım :) gelmesi 2 hafta kadar sürmüştü belki daha uygun seçenekler vardır.

Yaklaşık 1.5 senedir malum yeşil tartıyı kullanıyorum, zamanında kuponlarla vs. birlikte yaklaşık 70 liraya almıştım Aliexpress'ten. Gayet de memnumum, tabii Timemore tartılar gibi döküşlerde hemen tepki vermiyor ama alışınca pek sorun olmuyor bu durum.

şu tartı dediğiniz tartı ile ilgili hassasiyeti yeterince iyi değil diye okumuştum forumda. şimdi bulamadım yazıyı.

öte yandan bir sorum olacak. ben kronometre amaçlı olarak ikea'nın termometresinin kronosunu kullanıyorum ve gayet yeterli, kullanımı kolay. bu durumda kronolu bir tartı almamın esprisi olacak mıdır? jimmy'leri ayrı tutuyorum bt bağlantı döküş ölçümü vs var ama ona gerek yok şuan.

1670268657765.png
Fujika ve şu tartı bana çok sıcak geliyor ama birinin hassasiyeti diğerinin de pil ömrü düşündürüyor.

Fujika kullanıcılarına da bir sorum olacak: Pil tahmini ne kadar gidiyor? günde 2 demleme yapacağımızı varsayarsak

seyahatler için şu ufak olanı almayı düşünüyorum ben de, kapaklı kuyumcu tartısı gibi olanı. nasıl memnun musunuz? bir de var mıdır aldığınız link?

Merhaba, bu tartıların sonucu seslendirenleri var mı acaba? Görme engelliyim, elimde bluetooth bağlantısı olan bir tartı var ama kullanımı pek pratik değil.
Sesli bir tartı arıyorum o yüzden.
maalesef hiç sonuç seslendirenine denk gelmedim. yabancı sitelerde olur belki.

bir yılda iki kere pil değiştim diye hatırlıyorum
bir yılda çok da kötü değil sanırım - charge olabilenlerin de sık sık dolması gerekir sanki.

Zamanında AliExpress üzerinden şöyle bir tartı satın almıştım. İsmini bilmiyorum, ancak piyasada çokça benzerini görürsünüz. Ben genel olarak tartıdan memnunum, her ne kadar bir timemore tartısı kadar olmasa da, epeyce işimi görüyor, zaten timemore ile arasındaki en önemli fark bunun pille çalışması. Bu gerçekten büyük sorun, üç pille çalışıyor ve zaman ayarlı kullandığınızda pilleri çabuk bitebiliyor. Şarjlı olmasi daha iyi olurdu tabii, ancak fiyatı da ona göre. Hassaslık açısından bir sorunu yok, o konuda memnunum
Bimden aldığım pille 3 aydır devam ediyorum başka pillerle 1.5 ayda yolda kaldığım olduğu için olay çok garibime gitti.
Değirmenin alt haznesi daima referans ağırlık ölçünüz olsun bazen şaşırmalar oluyor.
Genelde 102.2 gr geliyorsa +0.1 veya -0.1 tolerans payı dışına çıkıyorsa reset atmanızı tavsiye ederim sonradan kahve ölçüsünde tutarsızlıklar olabiliyor.
Genel olarak iyi kullanırsanız bir problem yaşatmaz, ben kötü kullandım :D

Merhaba, bu tartıların sonucu seslendirenleri var mı acaba? Görme engelliyim, elimde bluetooth bağlantısı olan bir tartı var ama kullanımı pek pratik değil.
Sesli bir tartı arıyorum o yüzden.

Timemore tartılar kısa veya uzun bip sesleri ile ayarlanan miktara gelince uyarıyor yanlış bilmiyorsam. Black mirror modelinde öyleydi.

Geri