• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kronotrop

Kanyon'da demlemeleri iki farklı kadın yaptı. Dün yapan baristaydı yada en azından önlüğüne bakarak bu yorumu yapabilirim. Harika bir kahveydi. Bugün demleyen daha çok yönetici gibiydi. Cool takılıyordu mekanda :ROFLMAO: (nasıl da kalıplara koydum insanları yuhhh )Aynı kişiden mi bahsediyoruz bilmiyom ama kıvırcık saçlı, zayıf ve kulağında zincir gibi küpesi olan bir çocuk vardı. Sadece sohbet edebildik demlemeyi o yapmadı. Ama eğitim alıyoruz işe başlamadan önce, bu şubeyi önemsiyorlar gibi birşey söyledi. (İkinci ifadeyi hayal gücüm de oluşturmuş olabilir. Sabah sabah fazla kafein tükettim.) Yani bu işte iyiyim demek istedi :D
Ayhan hocamızdan ben de korkmaya başladım korkarım Thy'nin Bogota seferine atlayıp La Rivera'dan kendi elleriyle toplayacak:D Kanyon en çok ciro yapan şubeleriymiş oraya ayrı önem gösteriyorlar. Yok benim dediğim kıvırcık zayıf değil hatta hafif badici gibi. Kronotrop yeni müşterilere tuzlu ama sık giden müşterilere şubeye özel %15 indirim kartı tanımlıyorlar. Uygulamadan kod verince yiyecek içecek ekipman çekirdek kahvede (lakto hariç) güzel indirim oluyor.

Dün içtiğim kahve ikramlarıydı ama hergün ikram olmuyor haliyle :D

Şuanda öğrenme sürecindeyim. Öğrenene kadar yapacak birşey yok. Bir şekilde koşturacak, yıpranacağız. İmkanım olsa Kolombiya'ya da giderim. Çocuk biraz daha büyüsün belki bir yaz tatili de orada yaparız :ROFLMAO: Tatillerimi hiç lezzet üzerine planlamamıştım hep tarihi dokulara bakıyorduk. Bir sefer de lezzet arayışına çıkarız :ROFLMAO: Şaka bir yana, öğrenmenin aklıma gelen başka bir yolu yok şuanda. Kontrollü deney yapıyorum işte :ROFLMAO:
Başlangıç için Lokasyon veriyorum Hawaii:)

ben de şimdi lakto aldım. paket valfinden aldığım kokuya hayran kaldım resmen. vişneli kek çok bariz baskın. akşam demleme yapacağım umarım kokusu kadar hayran kalırım.
Ekleme: 29/500 cmd28 klik 3 dakika cleverla demledim. Önce su, sonra kahve. Cleverla bile mükemmel oldu. Son zamanlarda içtiğim en iyi kahve, cleancup los hermanosla bile yarışır ki kendisi 2021 favori kahvem.

Moderatörün son düzenlenenleri:
yetkili birileri belki buraya bakıyordur diye yazmak istedim. lütfen kanyon mağazasındaki çalışanlarınıza kahvelerle ilgili çok az da olsa bilgi verin. ne zaman çekirdek kahve almak için gitsem, kavrum tarihleri ile ilgili soru soruyorum (dün 4.kez) ama ne yazık ki, sorularıma yanıt alamıyorum. çok basit şekilde santa rosa natural'in en geç kavrumlu olan kahvesi hangisi, evimde kahvem var 1 hafta sonra içeceğim de o yüzden soruyorum diyorum, beyfendi tüm kahvelerimiz tazedir, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyorlar :(
çok büyük bi' sorun olmadığının farkındayım. ancak nitelikli kahve satan bir işletmeye de çok basit bir soru benimkisi :)

Dün Cihangir şubesinden 8 şubat kavrumlu lakto fermente aldım. Bu sabah demleyip 2 bardak içtim. Gerçekten tadım notalarını veren şahane bir kahve. Demleme parametreleri; cmd 20 klik buzdağı 96 derece su 4 basamaklı döküş demleme süresi 2:15. Kahve su tutmuyor ve kolay çözünmüyor. Ekşilikten müzdarip arkadaşlar varsa, su sıcaklığını arttırıp, demleme süresini uzatmalarını tavsiye ederim. Fiyatı yüksek olmasına rağmen çok beğendim. Bir pakette web sitelerinden sipariş vermeyi düşünüyorum.

Lakto Fermanteyi şu ana kadar kronotrop'un Metropol AVM, Caddebostan ve Kadıköy Moda Eatery şubelerinde denedim. Sadece Moda şubesindeki yaptıkları demlemeyi beğendim. Oradaki barista arkadaşlar gittiğim diğer şubelere göre daha bilgililer. Kendim kahveyi bu sene başında alıp denemiştim fakat ne yazık ki aradığım o tadı alamadım.

Bugün tekrardan Moda Eatery şubesinde içtim ve beğendim. Fincan fiyatı 45tl den 29 olarak güncellenmiş. Barista arkadaşa reçetesini sorduğumda kullanılan suyun önemli olduğunu kendisinin Hayat su ve Buzdağı kullandığını alternatif olarak iletkenliği düşük olan bir suyu tercih etmem gerektiğini söyledi. Recete şu şekilde:

Demleme Yöntemi: V60
Öğütüm: Orta iyi
Kahve Miktarı: 18gr
Su Miktarı: 300ml
Toplam Süre: min 2:30 - max 3:10
Su Sıcaklığı: 96C

Su Miktarı​
Süre​
Blooming​
75ml​
35sn​
2. Döküş​
75ml​
40sn​
3. Döküş​
150ml​
40sn​
TOTAL
300ml​
2:30​

Not: İlk döküş agresif ikinci ve üçüncü döküşlerde giderek daha yavaş döküşler yaptığını belirtti son döküşteki süre değiştirilerek farklı tatlar alınabileceğini belirtti.

Kendim elimde çekirdek mevcut olmadığından bu reçeteyi deneme fırsatı bulamadım ne yazık ki. Sizlerin takdirine sunmak adına ekledim.

Ruanda sparkling water decaf kahvesini deneyen oldu mu? Başka nitelikli decaf önerisi olan varsa da duymak isterim.

Kenya Mururandia 'dan uzak durun arkadaşlar!!! son yıllarda içtiğim açık ara en kötü kahve !tamamen hayal kırıklığı! 250 gr ına 255 TL vermekte cabası oldu.

Kenya Mururandia 'dan uzak durun arkadaşlar!!! son yıllarda içtiğim açık ara en kötü kahve !tamamen hayal kırıklığı! 250 gr ına 255 TL vermekte cabası oldu.
Siz deyince kontrol ettim daha 2 gün önce Kenya 192 lira,Lakto Fermente 184 liraydı,Allah sonumuzu hayır etsin.Bu arada bahsettiğiniz kahve CleanCup'ta da satılıyor,Cleancup'tan denememde gayet keyifli gelmişti.

Fiyatlar uçmuş bi anda bu kadar zam 184 tl den 245 tl ye, kahve iyi hoş da bu fiyata almam.
Hocam ben de biraz stok eritmeyi bekliyodum satın almak için,ara ara da kontrol ediyordum,belki 2 gün değildir ama yakın zamanda bu kadar zam gelmesi...Artık şaşkınlık yerini büyük oranda korkuya bırakıyor.

Geri