• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

kremasız ekşi espresso için tavsiyeler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EMRAHK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EMRAHK

Barista
İsim
emrah k
Daha fazla  
İsim
emrah k
Espresso Makinesi
Karaca 1353
Değirmen
Idose Df64
Ekipmanlar
Neouza Dipsiz Portafiltre 51 mm
Yeni aldığım basınçsız 51mm Neouza portafilter ve sepet ile ilk denemelerimde aldığım sonuçlar hüsran oldu. hali hazırda basınçlı sepetle içilebilir bir kıvam yakaladığım kahvede çok ekşi ve kremasız bir çıktı aldım. Makinem Karaca 1353. sözen el değirmenim var. puck screen kullanıyorum. öncelikle öğütümü inceltmeyi denedim nispeten daha doğru bir çıktı aldım ama yine kremasız, açık sarı renkte ve sadece yüzeyde çok az krema oldu. neler deneyebilirim bu durumda? çıkan puck 2 vuruşta bütün halde düşüyor orda sorun yok. ıslak vs değil yani.

Kahvem yeni kavrum Tetra N roastery den El mango ve kostarika. 2 aylık bir yirgacheffe paketim var ondada sonuç aynı. kahveler açık kavrum. acaba krema için koyu kavrum espresso blendler fark yaratırmı? kahve seçimi içinde tavsiye alabilirim. mümkün olduğunca bol kremalı bir çıktı almak istiyorum elimdeki imkanlarla. yoksa basınçlı sepetle aldığım çıktı daha tatmin ediciydi :(

Yeni aldığım basınçsız 51mm Neouza portafilter ve sepet ile ilk denemelerimde aldığım sonuçlar hüsran oldu. hali hazırda basınçlı sepetle içilebilir bir kıvam yakaladığım kahvede çok ekşi ve kremasız bir çıktı aldım. Makinem Karaca 1353. sözen el değirmenim var. puck screen kullanıyorum. öncelikle öğütümü inceltmeyi denedim nispeten daha doğru bir çıktı aldım ama yine kremasız, açık sarı renkte ve sadece yüzeyde çok az krema oldu. neler deneyebilirim bu durumda? çıkan puck 2 vuruşta bütün halde düşüyor orda sorun yok. ıslak vs değil yani.

Kahvem yeni kavrum Tetra N roastery den El mango ve kostarika. 2 aylık bir yirgacheffe paketim var ondada sonuç aynı. kahveler açık kavrum. acaba krema için koyu kavrum espresso blendler fark yaratırmı? kahve seçimi içinde tavsiye alabilirim. mümkün olduğunca bol kremalı bir çıktı almak istiyorum elimdeki imkanlarla. yoksa basınçlı sepetle aldığım çıktı daha tatmin ediciydi :(
Değirmen değiştirmekle işe başlayabilirsiniz. Bu tarz makinelerde halihazırda espresso almak yeterince zorken, Sözen değirmenle bu neredeyse imkansız. Uygun fiyatlı bir espresso değirmeni kovalayın forumlarda alım satım bölümlerine bakın sıfır düşünmezseniz. Maalesef espresso macerası zahmetli ve cep yakıyor. Değirmensiz zaten olmaz.

Değirmen değiştirmekle işe başlayabilirsiniz. Bu tarz makinelerde halihazırda espresso almak yeterince zorken, Sözen değirmenle bu neredeyse imkansız. Uygun fiyatlı bir espresso değirmeni kovalayın forumlarda alım satım bölümlerine bakın sıfır düşünmezseniz. Maalesef espresso macerası zahmetli ve cep yakıyor. Değirmensiz zaten olmaz.
evet kesinlikle katılıyorum bir lelit fred almak var aklımda. ancak önümüzdeki 3 ay kadar böyle idare etmem gerekiyor. yaşadığım sıkıntının %90 kadarı değirmenle alakalıdır mı diyorsunuz bu durumda? yinede içilebilir idarelik bir espresso yapamaz mıyım bu değirmenle?

evet kesinlikle katılıyorum bir lelit fred almak var aklımda. ancak önümüzdeki 3 ay kadar böyle idare etmem gerekiyor. yaşadığım sıkıntının %90 kadarı değirmenle alakalıdır mı diyorsunuz bu durumda? yinede içilebilir idarelik bir espresso yapamaz mıyım bu değirmenle?
Ben değirmenle ilgili diyorum hocam. Kahvelerde sorun olamaz. Bahsettiğiniz ekipmanlar yeterli espresso benzeri ince de olsa hafif kremalı ve bitternese çok kaçmayan çıktı almaya yeter de artar ama işte iyi öğütülmemiş bir çekirdek homojen olmayan öğütüm maalesef buna sebep olur. İyi bir manuel değirmen de işinizi çözer. Hiçbir şey olmazsa Vosco, konchero gibi ya da bahsettiğiniz fred gibi öğütücülere de bakabilirsiniz. Açıkçası bu bütçe ile ilgili. Espresso içme rutininiz de bunu belirler. Sizler gibi ben de başlangıçta espresso seven biri olarak araştırırken bu tarz forumlarla yollarım kesişti sonrasında iyi bir değirmen tercih ettim Kingrinder K6. Şu an her şeyinden memnunum. Öncelik tüketimimim daha çok filtreye döndü ama değirmensiz hiçbir şey olmayacağını da anladım. Mhw3 bomber r3 de alabilirsiniz tercihen beğenen kullanan sayısı fazla. Değirmen işini çözün gerisi hallolur. Şimdiden keyifli fincanlar dilerim.

Değirmen etkisi vardır ancak bu tarz giriş seviyesi, ısıtmasız gruplu termoblok kullanan sıcaklığı meçhul makinelere açık kavrum kahvelerin uygun olmadığını düşünüyorum.

Örnek vermem gerekirse K6 39 klick ile Electrolux makinemde Neouza basınçsız portafiltre ile aldığım çıktı. Görüntü ve tatsal anlamda beni tatmin ediyor. ☺️
IMG_6921.jpegIMG_6922.jpeg

Değirmen etkisi vardır ancak bu tarz giriş seviyesi, ısıtmasız gruplu termoblok kullanan sıcaklığı meçhul makinelere açık kavrum kahvelerin uygun olmadığını düşünüyorum.
italian roasted bir çekirdekle daha iyi çıktılar alınabileceği düşüncesindeyim bende. vitus italian blend yada espresso perfetto miscela deneme niyetindeyim.

Merhaba, yukardaki katkıların hepsine katılıyorum. Espressoda istediğiniz kremayı yakalamak için öğütüm önemli. Bunlara ek olarak hazırlık süreci de güzel bir çıktı almanız için özenle hazırlanmalı. Basınçsız naked bir portafilter ile çalışmanız, hataları görme açısından da aslında deneyim kazandırıyor, basınçlı sepetlerle krema çıkartmak çünkü kıyasla çok daha kolay.

Doğru gramajda çekirdek, uygun aralıkta homojen bir öğütüm, portafilterı boş halde takıp veya shower screen altına tutarak biraz sıcak suyla veya tek shotla önden ısıtmak ve sonra tamamen kurulamak, sepeti doldurduktan sonra wdt ile karıştırarak daha da homojenleştirme, uygun basınçta tamperleme, işlemlerini yaptıktan sonrası deneyimlemeye kalıyor. 51 mm bir portafilter için 14-16 gr çekirdek kullanıp, 1:2 oranda ( 14 gr koyduysanız 28 gr espresso) 22-28 saniye sürecek şekilde bir çıktı almayı deneyin. Kahvenizin taze öğütülmüş olması ve tercihen medium roast - dark roast çekirdekler kullanmanız ilk etapta beklediğiniz kremayı size verecektir.

Bende Delonghi dedica 685 kullanıyorum öğütücü olarak da Mhw bomber R3 krema noktası problem yaşamıyorum ekşilik de olmuyor ama son zamanlar da çok acı kahveler çıkıyor oran ve sürede tutuyor aslında ama acılıkdan kurtulamadım

Herkese iyi akşamalar. Lelit mara x espresso makinesiyle espresso demlemeye başladım. Bir cafeden espresso çekirdeği çektirerek kahve demlemeye çalışıyorum. Çok hızlı akış alıyorum. Basınçda 9 barlara ulaşmıyor. Max 4 barlarda akış bitiyor. Ben kahvenin kalın çekilip bana verildiğini düşünüyorum siz ne dersiniz. 18 gr kahveden 15 snde 45 gr çıktı alıyorum.wdt ,leveller ve tamp yaparak demlemeye hazırlıyorum.

Herkese iyi akşamalar. Lelit mara x espresso makinesiyle espresso demlemeye başladım. Bir cafeden espresso çekirdeği çektirerek kahve demlemeye çalışıyorum. Çok hızlı akış alıyorum. Basınçda 9 barlara ulaşmıyor. Max 4 barlarda akış bitiyor. Ben kahvenin kalın çekilip bana verildiğini düşünüyorum siz ne dersiniz. 18 gr kahveden 15 snde 45 gr çıktı alıyorum.wdt ,leveller ve tamp yaparak demlemeye hazırlıyorum.
Makineniz kaliteli, yanına güzel bir değirmen ekleyerek bence öğütüm yapmaya siz başlayın çünkü 15 saniyede 45 gr çok hızlı bir akış. 30 saniyede 36 gr sevilerine ulaştığınızda dengeli çıktılar alırsınız.
bu ürün benimde dikkatimi çekti aslında. espresso için öğüttüğünüz örnek resimlerden ekleyebilir misiniz? homojenlik en önemli konu benim için. ne kadar başarılıdır merak ediyorum.
Ben de espresso ağırlıklı olarak bu öğütücüyü kullanıyorum yaklaşık 1 senedir. Instagram sayfamda nasıl çıktılar aldığıma dair videolar mevcut, kullanmakta olduğum espresso makinesiyle f/p bir eşleşme olduğunu düşünüyorum. Ancak espresso makinemi yükseltirken daha iyi bir değirmene geçmeyi planlıyorum.

Makineniz kaliteli, yanına güzel bir değirmen ekleyerek bence öğütüm yapmaya siz başlayın çünkü 15 saniyede 45 gr çok hızlı bir akış. 30 saniyede 36 gr sevilerine ulaştığınızda dengeli çıktılar alırsınız.

Ben de espresso ağırlıklı olarak bu öğütücüyü kullanıyorum yaklaşık 1 senedir. Instagram sayfamda nasıl çıktılar aldığıma dair videolar mevcut, kullanmakta olduğum espresso makinesiyle f/p bir eşleşme olduğunu düşünüyorum. Ancak espresso makinemi yükseltirken daha iyi bir değirmene geçmeyi planlıyorum.
instagram hesabınızı inceledim güzel içerikler tebrik ederim. örneklerden görebildiğim kadarıyla evet şu an kullandığım sözen değirmenden çok daha güzel öğütümler yaptığı gerçek :) yalnız yinede ileriye dönük kaç sene idare edilebilir emin olamadım. özellikle genel olarak dipsiz portafiltre kullanmak istediğim için kısa bir süre sonra tatmin etmeyebilir gibi geldi. tabi elimizdeki makinelerle ne kadar verim alabildiğimizde ortada. şu an için mantıklı bir seçim olur. ancak bir lelit fred alıp bir daha değirmen düşünmemek te bir yandan ağır basıyor.

instagram hesabınızı inceledim güzel içerikler tebrik ederim. örneklerden görebildiğim kadarıyla evet şu an kullandığım sözen değirmenden çok daha güzel öğütümler yaptığı gerçek :) yalnız yinede ileriye dönük kaç sene idare edilebilir emin olamadım. özellikle genel olarak dipsiz portafiltre kullanmak istediğim için kısa bir süre sonra tatmin etmeyebilir gibi geldi. tabi elimizdeki makinelerle ne kadar verim alabildiğimizde ortada. şu an için mantıklı bir seçim olur. ancak bir lelit fred alıp bir daha değirmen düşünmemek te bir yandan ağır basıyor.
İmkanınız varsa bütçenizi ayarlayın güzel bir değirmen alın bence de. Hatta birkaç sitedeki güzel indirimleri değerlendirmekte fayda var. Değirmen bence makineden daha önemli, makine ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta öğütülmüş kahve makineye takılıyor, çıktı alınıyor :)

Espresso için öğütüm ayarını kaç yapıyorsunuz?

Geri