EMRAHK
Barista
- İsim
- emrah k
Daha fazla
- İsim
- emrah k
- Espresso Makinesi
- Karaca 1353
- Değirmen
- Idose Df64
- Ekipmanlar
- Neouza Dipsiz Portafiltre 51 mm
Yeni aldığım basınçsız 51mm Neouza portafilter ve sepet ile ilk denemelerimde aldığım sonuçlar hüsran oldu. hali hazırda basınçlı sepetle içilebilir bir kıvam yakaladığım kahvede çok ekşi ve kremasız bir çıktı aldım. Makinem Karaca 1353. sözen el değirmenim var. puck screen kullanıyorum. öncelikle öğütümü inceltmeyi denedim nispeten daha doğru bir çıktı aldım ama yine kremasız, açık sarı renkte ve sadece yüzeyde çok az krema oldu. neler deneyebilirim bu durumda? çıkan puck 2 vuruşta bütün halde düşüyor orda sorun yok. ıslak vs değil yani.
Kahvem yeni kavrum Tetra N roastery den El mango ve kostarika. 2 aylık bir yirgacheffe paketim var ondada sonuç aynı. kahveler açık kavrum. acaba krema için koyu kavrum espresso blendler fark yaratırmı? kahve seçimi içinde tavsiye alabilirim. mümkün olduğunca bol kremalı bir çıktı almak istiyorum elimdeki imkanlarla. yoksa basınçlı sepetle aldığım çıktı daha tatmin ediciydi
Kahvem yeni kavrum Tetra N roastery den El mango ve kostarika. 2 aylık bir yirgacheffe paketim var ondada sonuç aynı. kahveler açık kavrum. acaba krema için koyu kavrum espresso blendler fark yaratırmı? kahve seçimi içinde tavsiye alabilirim. mümkün olduğunca bol kremalı bir çıktı almak istiyorum elimdeki imkanlarla. yoksa basınçlı sepetle aldığım çıktı daha tatmin ediciydi