• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu ve Cafelat Robot

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvguzes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mvguzes

Barista
İsim
mvguzes
Daha fazla  
İsim
mvguzes
Ekipmanlar
V60
Merhaba

Comandante robot ikilisini kullanıyordum, comandante'de espresso ile ilgili sorunlar var. Öğütüm süresi çok uzun, normal aksta klik aralıkları çok yüksek vs. Bu arada hakkını yemeyeyim comandante ile çok güzel çıktılar aldım. Şimdi Kinu'da ne oldu öğütüm daha konforlu hem kolu çevirirken daha rahatım, hem daha az ses çıkıyor, hem de yarısından daha kısa sürede öğütüyorum, hem de stepless bir değirmen. Comandante de 2 dakika civarında öğütürken 18 gram espresso inceliği Kinu da 1 dakika civarı.

Ancak şöyle bir durum oldu. İnternette yorumlara baktım, 1.1.0 ile 1.1.5 arası yazıyor. Ben bu değerlerde başladım ama çok kalındı basınç alamadım. 0.5 ler 0.6 larda ancak güzel çıktılar alabiliyorum. Kinu ve cafelat kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını alabilir miyim, kinu yu başka makinlerde kullanan varsa da yorumlarını merak ediyorum. Dems coffee'ye de yazdım cevaplarını bekliyorum. Fark ediyor mu bilmiyorum ama bendeki kinu phoenix.

Son düzenleme:
Merhaba

Comandante robot ikilisini kullanıyordum, comandante'de espresso ile ilgili sorunlar var. Öğütüm süresi çok uzun, normal aksta klik aralıkları çok yüksek vs. Bu arada hakkını yemeyeyim comandante ile çok güzel çıktılar aldım. Şimdi Kinu'da ne oldu öğütüm daha konforlu hem kolu çevirirken daha rahatım, hem daha az ses çıkıyor, hem de yarısından daha kısa sürede öğütüyorum, hem de stepless bir değirmen. Comandante de 2 dakika civarında öğütürken 18 gram espresso inceliği Kinu da 1 dakika civarı.

Ancak şöyle bir durum oldu. İnternette yorumlara baktım, 1.1.0 ile 1.1.5 arası yazıyor. Ben bu değerlerde başladım ama çok kalındı basınç alamadım. 0.5 ler 0.6 larda ancak güzel çıktılar alabiliyorum. Kinu ve cafelat kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını alabilir miyim, kinu yu başka makinlerde kullanan varsa da yorumlarını merak ediyorum. Dems coffee'ye de yazdım cevaplarını bekliyorum. Fark ediyor mu bilmiyorum ama bendeki kinu phoenix.
ben de kinu kullanıyorum, açıkçası internetteki bu tarz yorumlar beni de hayrete düşürüyor. bolca "1.7.0 kullanıyorum" gibi rakamlar gördüm. Muhtemelen ekipmana bağlı bir durum ama ben picopressoyla kullanırken 0.9 çevresinde gezdim. bence çekirdeğe göre o kadar inceye gitmek sorunlu gibi gelmiyor kulağa. yine de görsel atarsanız bendekiyle kıyaslama imkanım olur belki.

benzer sorunlar filtrede de var. v60 için 2.5.0 deniyor çoğu yerde, ben 4.0.0 çevresinde gezerek oldukça iyi çözünmüş kahveler elde ediyorum.

Picopresso ile 1.5.0 civarlarında öğütürken Bianca ile 1.3.0 lara indim. Asiditeyi düşürdüğü ve fincanı yuvarladığını düşündüğüm için filtre öğütümünde Kinu kullanmıyorum.

Anlaşılan her değirmen kendine münhasır 😂

Bugün şöyle bir deneme yaptım.

Clean Cup 4 günlük Kolombiya
18 gram Kinu'da 0.6.0 ayarında 36 gram çıktıyı 30 sn civarında aldım.
Comandante'de 8 klik civarında benzer süre.

İnternette her adımın kaç mikron olduğuyla ilgili Kinu'ya ait bilgiler var ama Comandante'nin kiler daha tutarlı. Comandante'ye ait bilgilere bakınca normal aks 8 klik 240 mikrona denk geliyor.

Bu durumda Kinu'da 0.6.0 240 mikrona denk geliyor diyelim. 1.3.0 lar 480'i geçer ki buralarda espresso mümkün değil. Bu hesapları yaparken oynamalar elbette olur amacım bu kadar ince bir çalışma değil aradaki uçuk farkları göstermek.

0 noktasında ya da adımlarda bir fark var. Kesinlikle tutarsızlık var.

Benim ve @ikoh un ki ayrı değirmen @rating ayrı değirmen sanki. @seamlesstalks ile de konuştuk o da 1.5'lerde aldığını söyledi.

Acaba Kinu'nun hangi modellerini kullanıyorsunuz @ikoh , @seamlesstalks , @rating

Teşekkür ederim cevaplar için

Bende Kinu Classic modeli var @mvguzes , haklısınız model farklılığını düşünemedim bir an. Sizde hangi model var?

Abi bende simplicity var ben robot ile 1-1.5 arası kullanıyorum

ben de kinu kullanıyorum, açıkçası internetteki bu tarz yorumlar beni de hayrete düşürüyor. bolca "1.7.0 kullanıyorum" gibi rakamlar gördüm. Muhtemelen ekipmana bağlı bir durum ama ben picopressoyla kullanırken 0.9 çevresinde gezdim. bence çekirdeğe göre o kadar inceye gitmek sorunlu gibi gelmiyor kulağa. yine de görsel atarsanız bendekiyle kıyaslama imkanım olur belki.

benzer sorunlar filtrede de var. v60 için 2.5.0 deniyor çoğu yerde, ben 4.0.0 çevresinde gezerek oldukça iyi çözünmüş kahveler elde ediyorum.
Ben de 4.0.0'da çok iyi sonuç alıyorum filtrelerde.

Kinu M47 Classic ile 0.6.0 ile 0.8.0 genel ranj aralığım espressoda... İnceleme yazımda buna da değinmiştim aslında. Bi' standardı yok yakışıklının.

Şimdi gördüm incelemeyi.

Tespit çok doğru :)

• Bununla birlikte ayarın Kinu evreni içinde bir standartı yok. Kaç step ya da kaç klik soruları Kinu için anlamsız. Her Kinu birbirinden farklı olabiliyor ve sahibinin onu tanımasını talep ediyor. Söz gelimi ben yeni bir çekirdek söz konusu olduğunda, espresso için 0.7'den başlayıp kalına ya da inceye gidebilirim. V60 için 2.5 gibi bir değer; kerteriz noktam olabilir. Fakat farklı bir Kinu'yu elime aldığımda, 1.5 espresso başlangıcı, 3.0 filtre başlangıcı olabilir. Olumlu ya da olumsuz bir durum olarak değerlendiremiyorum; ama durum bu. Benim için değirmenimin bana özel olduğunu hissettiriyor. :) Dışları hep aynı ama kalpleri farklı. ;)

Konu da burada;

kinuda 1.5.0 altındaki öğütümlerde benim makine EC685 yeterli basıncı sağlayamıyor, herhangi bir çıktı alamıyorum.

v60 ve filtre kahve makinesi için 3.5.0 - 4.0.0 arası öğütüyorum.

Geri