• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K6

RedRightHand

Barista
İsim
Berker
Daha fazla  
İsim
Berker
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gölcük
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
İzmit
Merhaba, dün değirmeni teslim aldım ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle kutulaması ucuz ve basit ama işlevsel. Ürünlerin size sağlam bir biçimde ulaşmasını sağlıyor ancak özenilmemiş ve ucuz duruyor. Değirmeni aldığınızda oldukça ağır ve sağlam olduğunu anlıyorsunuz. Değirmen ile ilgili en çok hoşuma giden şey öğütme hissiyatı oldu. Daha önce K-Max, K-Plus, CMD, Molent, Timemore c2, Jx-pro, K0 değirmenlerini kullandım ve öğütme hissiyatı olarak en çok hoşuma giden k6 oldu. Öğütümü çok kolay, ayar mekanizması hissiyatı çok iyi, görebildiğim kadarıyla öğütüm tutarlılığı güzel. Memnun olmadığım durum ise değirmenin sökülmesi oldu. Daha önce df64ü alignment için 4-5 kere açmış birisi olarak bu el değirmenini sökmek bana daha zor geldi ve sökmekten vazgeçtim. Şimdilik sadece 4 farklı çekirdek denedim. Değirmenin fincana nasıl etki ettiği konusu zaman ile netleşir diye düşünüyorum ancak şimdilik ne tatlılık ne asidite ön planda tamamen dengeli çıktılar aldım. Genel anlamda ben bu değirmenden memnun kaldım. Bu dönemde 3300 lira gibi bir fiyata kesinlikle kaçırılmaması gereken bir değirmen olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Pour over için kaç click kullanıyorsunuz nedense sürekli bir bitterlik alıyorum ben 90-120 arası denedim ama yok geçmiyor.

Anladım teşekkürler o halde seasoningden sonra bende tecrübelerimi düşünceleri mi paylaşırım.

90 derecede 110 clickte denedim bitterlik vardı.Seasoning'e ihtiyacı olabilir belki birde c3 le test edicem tad farkını.

Su sıcaklığını düşürebilirsiniz, demlemelerinizde çoklu/parçalı döküşler yerine bloom + tek döküş tercih edebilirsiniz. Ek olarak seasoning açısından; değirmeni yeni edindiyseniz bi süre Türk Kahvesi demlemelerine ağırlık vermenizi, ya da heba edeceğiniz çekirdekleri ince ayarlarda öğütmenizi önerebilirim. Mantıken çekirdeğin bıçaklarla daha uzun süre öğütümü süreci hızlandırıcaktır.

Bence k4/k6'yı sökmek zor değil. Birkaç tüyo ve el alışkanlığı ile zamanla kolaylaşıyor.

Sökme işlemini en çok kolaylaştıran taktik yukarıdaki videodaki gibi değirmenin altına plastik stabil bir şey koymak. Küçük u parça için de cımbız kullanılabilir. Zamanla cımbız olmadan da alışılabiliyor.

hocam 95 moka pot icin kullandiginiz kahve nedir ? Moka pot icin 45 65 arasinda kaliyorum ve iyi sonuclar aliyorum ancak 65+ yaptigimda watery ve cok weak olmaya basliyor.
İşyerinde Kimbo Premium kullanıyoruz sabah uyku açsın diye, ince öğütümde acılığından içilmiyor. Ultra Originde denedim gayet iyidi. Kısaca kahveler koyu kavrum.

Sevgili @Aderisa'nın paylaştığı deneyimlerden sonra ben de bir tane K6 aldım. Cmd'den sonra elektrikliye geçme planlarım vardı, yalnız değirmeni sattıktan sonra birkaç aksilik ve fikir değişikliğinden ötürü el değirmeniyle devam etme kararı aldım. Yaklaşık 2 aydır her gün kullanıyorum. K2'yi de yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. İkisinin de verdiği performans beni açıkçası şaşırttı. K2 espresso'da biraz toz yarattığı için oldukça kompleks ve lezzetli bardaklar verirken, K6 esprosso demlemelerim çok daha parlak ve berrak çıkıyor. Pour over'da k2 biraz daha yuvarlak, gövdeli, flavour clarity düşük, k6 ise oldukça temiz, parlak ve clarity önde olan fincanlar veriyor. Damak tadınıza göre bir seçim yapabilirsiniz. Daha yuvarlak ve kompleks tatlar için K2 hem pour over hem espressoda oldukça tatmin edecektir. Aradığınız flavour clarity ise K6 harika bir değirmen. Bu arada cmd ile de biraz kıyaslamak isterim yazmışken. 2 yıl boyunca cmd'yi kullandım ve espresso, türk kahvesi ve manuel demlemelerde verdiği profile aşina olduğumu düşünüyorum. Cmd enteresan bir değirmen. Yani hem flavour clarity var, hem toz var, gövde de var, her şey ortada ve ahenk içinde. K6 halbuki, seasoning yapmamış olmama rağmen, 90 kliklerde süper berrak ve parlak. Gövde bu yüzden düşük, toz çok çok az. 90 kliklerde 15/250 ml demlemelerimin çoğu 2:20-2:40 arasında bitiyor. Orea v3'te ise 80 klikler sibarist'te 2 dakikanın altına, kalita ile 2:10-2:20'ye kadar bile iniyor. Öğütüm süreleri de çok iyi. Cmd yavaş bir değirmen. K2 ve K6 oldukça hızlı, bu açıdan da avantajlı buluyorum. Sözün kısası, her iki değirmen de fiyatının çok üstünde bir performans sağlıyor.

hocam 95 moka pot icin kullandiginiz kahve nedir ? Moka pot icin 45 65 arasinda kaliyorum ve iyi sonuclar aliyorum ancak 65+ yaptigimda watery ve cok weak olmaya basliyor.
Hocam 60 ta denedim bu sabah, mokapot u açarken zorlandım, açtım deli gibi buhar attı, içindeki kahve şişti falan, su haznesi baya kahve gibi olmuş, korktum ne oluyor diye , ultra originle denedim, tat içilmeyecek gibi değildi ama sertti ve 6 kişiden kimi sevdi kimi sevmedi 70 le de deneyecem yarın, bu kahve için ince oldu heralde 😅

Ben şuan memnunum baya bir kahve öğüttükten sonra tatlar oturmaya başladı.Öğütüm kolaylığı müthiş temizlik dışında şuan 10 numara gibi :)İlerde gene bir sorunla karşılaşırsam buraya tecrübelerimi yazarım.

Selamlar, forumdaki el değirmenleri ile ilgili yorumların büyük bir kısmını okuduktan sonra amazondan K6 aldım ben de ve oldukça memnunum. Hario Skerton vardı daha önce, maliyet ve ne kadar bir fark olabilir ki gibi bilgisizce bir düşünce sebebiyle uzun zamandır erteliyordum el değirmenini güncellemeyi. Hario kullanılmaz hale gelince araştırmaya başlamıştım, forum sayesinde kingrinderı öğrendim ve aldım. Meğer bunca zamandır ben çekirdekleri heba ederken bir yandan da koluma eziyet ediyormuşum. Yorumlarıyla katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Timemore3 satıp k6 almaya değer mi arkadaşlar? Çok fark yaratır mı? C3 ile aramız iyi. ama ikisini de kullananların fikri nasıldır?

Geri