• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder el değirmenleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
15 gr 50/150/250ml demliyorum
yazmışsınız ya tam olarak ne demek 50+150+250 ml su mu ilave ediyorsunuz.
1/16,66 oran ile 15gr/250ml demlemeyi 50ml blooming (öndemleme-çiçeklendirme) akabinde 150ml'e tamamlama, en sonunda da 250ml'e tamamlayarak demlemeyi sonlandırma. Yani 3 basamaklı bir gidiş yolu kullanılmış.

şimdi anladım. 50+100+100 imiş. biraz jeton geç düşüyor bende sanırım.
Yok estağfurullah pratik düşününce akla ilk gelen sizin hesaplama metodunuz ama zamanla tartıyla demleme yapmaya alıştıkça tartidaki aşamaları yazmak daha pratik geliyor bizlere,zamanla alisacaginizi düşünüyorum 😊

Yok estağfurullah pratik düşününce akla ilk gelen sizin hesaplama metodunuz ama zamanla tartıyla demleme yapmaya alıştıkça tartidaki aşamaları yazmak daha pratik geliyor bizlere,zamanla alisacaginizi düşünüyorum 😊
elimde sinbonun gram hassasiyeti olan bi mutfak tartısı var ve beni fıtık ediyor. 15 ile 18 gr kahve arasındaki farkı bence algılamıyor ve v60 ile demlerken beni en çok o yolumdan saptırt tı.

Süzgeç denemelerine devam ederken 1 gr kadar kayıp yaşayarak ince çekim yaptım. 2 farklı çekirdek kullandım. Sanırım cekirdegi cektikten sonra direk suzgece dokerek biraz sallayinca dokulen tozlardan kurtulmak tikanmayi onlemek icin yeterli oluyor. Sureyi 2.15 e kadar dusurdum ve daha ince cekim yapabiliyorum artik. Tabi 1 gr civari bir kayip vererek.

Keske toz uretimi olmasaydi ama bu paraya bu kadar oluyormus demekki. Simdilik idare ederim 1 gr kayip cok onemli degil.

elimde sinbonun gram hassasiyeti olan bi mutfak tartısı var ve beni fıtık ediyor. 15 ile 18 gr kahve arasındaki farkı bence algılamıyor ve v60 ile demlerken beni en çok o yolumdan saptırt tı.
Gerek burada gerek aliexpresste yeşil ekranlı basit tartıya denk gelirseniz tercih edebilirsiniz f/p da çok iyidir indirimde 300 ₺ gelsbilir vergi vs. ile. Timemore basic+ ve basic 2 de 1000-1500 arası gelir link bulunca buradan paylaşırsanız tecrübesi olan kullanıcılar size rehberlik edebilirler 😊

bende p0 var 60-75 klik arası gidip geliyorum çekirdek boyutuna göre normalde 68 civarı çok şık bir ayar clever için fakat bazı çekirdekler gerçekten çok küçük oluyor ve aradan kayıp çıkabiliyorlar adam akıllı öğütülmeden küçük çekirdeklerde 60 a kadar düşüyorum. kingrinder ın kendi sitesinde verdiği klik ayarları kafadan sallama bence onları uygularsanız iyice toz haline geliyor kahve. Ama yine gömmeyelim o kadar da f/p cihaz.

şöyle üstadımın incelemesini de bırakayım (p1 inceliyor):

3.387,78TL ile amazon siparişimi verdim. mevcut değirmenim 2021'den beri molent g50 ve onu ablama hediye etme planım vardı. Muadil molent g50'yi kendi sitesinde 5500'e görünce alternatif bakmaya başladım. Ben clever dripper ve v60 demleme yöntemini kullanıyorum. Espresso için bile bu değirmeni tercih edenleri görünce işimi kolaylıkla göreceğini düşündüm. Tabi amazon üzerinden yurtdışı aldığım için biraz gerginim.
Çok memnunum. K6 benim için molent sonrası şifa oldu. Üzerine kardeşime de aldık. Herkese tavsiye ederim.

K6 2-3 aydır bendede var. bende memnunum. 125 ayarına aldım, french presslemeye devam ediyorum. başka yöntemler denesemde başarılı olamadım malesef. ayrıca ilk değirmenim olduğundan mukayese edemiyorum.

Sanki Kingrinder K7 yi çıkardı. Birkaç sitede gördüm.

Ekli dosyalar

• RDT_20251021_1759117261241176106140884.jpg
    RDT_20251021_1759117261241176106140884.jpg
    105.2 KB · Görüntüleme: 11

Eğer doğruysa burr yapısı ZP6’yı andırıyor ama yine yedigen tasarım. Mikron hassasiyeti ve kâğıt üstünde pour over için demelerinin nedenini öğrenmek lazım. Şu haliyle filtre odaklı bir değirmense ben K6’dan devam. Çünkü o all in one. 🥰

Geri