• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Khaldi Coffee Roastery

Yeni Yıl Hediyeniz Khaldi’den!

2026 ₺ ve üzeri alışverişlerinizde Aroma Lab Bardak hediye!

Hediyenizi Nasıl Alabilirsiniz?
1) Sepetinize tercih ettiğiniz kahveleri ekleyin.
2) Hediye olarak tercih edeceğiniz renkteki Aroma Lab bardağını sepetinize ekleyin.
3) 2026 ₺ limitini geçtiğiniz takdirde bardak otomatik olarak ücretsiz olacak.
4) Kahvelerdeki %25 indirim için kecigd25 kodunu da eklemeyi unutmayın.

Güzel bir yıl geçirmeniz dileğiyle,
Khaldi. 💚

Yeni Yıl Hediyeniz Khaldi’den!

2026 ₺ ve üzeri alışverişlerinizde Aroma Lab Bardak hediye!

Hediyenizi Nasıl Alabilirsiniz?
1) Sepetinize tercih ettiğiniz kahveleri ekleyin.
2) Hediye olarak tercih edeceğiniz renkteki Aroma Lab bardağını sepetinize ekleyin.
3) 2026 ₺ limitini geçtiğiniz takdirde bardak otomatik olarak ücretsiz olacak.
4) Kahvelerdeki %25 indirim için kecigd25 kodunu da eklemeyi unutmayın.

Güzel bir yıl geçirmeniz dileğiyle,
Khaldi. 💚
Bardaklar zaten gözümdeydi bir süredir. Sektöre ilginiz ve çabanız da bariz şekilde görünüyor. Hem bir destek hem de oldukça uyguna gelmiş kampanya fiyatları ile #1117 olarak katıldık 😂 Keçilerle bizi dansa kaldırana kadar uğraştınız şeytana uyduk 😂

Keçi Yılın İlk Kampanyasını Getirdi!

Yılın ilk kampanyasında sloganımız net:
Ne Kadar Çok Kahve O Kadar Çok İndirim!

500₺ - 1000₺ arası alışverişlerinizde %10
1001₺ - 2000₺ arası alışverişlerinizde %15
2001₺ - 2500₺ arası alışverişlerinizde %20
2501₺ - 3000₺ arası alışverişlerinizde %25
ve
3000₺ ve üzeri alışverişlerinizde %30 indirim sizi bekliyor!

İndirim Kodu: khaldi2026

Sevgiyle,
Khaldi. 💚

Nitelikli kahve sektöründeki 5. yılımızı yeni seçkimizle kutluyoruz.
5. Yıl Özel Seriden iki yeni kahve şimdi satışta!
Üstelik bu kahveler 2026 kampanyamıza dahil.

2026 kampanyamızda ise sloganımız net:
Ne Kadar Çok Kahve O Kadar Çok İndirim!

500₺ - 1000₺ arası alışverişlerinizde %10
1001₺ - 2000₺ arası alışverişlerinizde %15
2001₺ - 2500₺ arası alışverişlerinizde %20
2501₺ - 3000₺ arası alışverişlerinizde %25
ve
3000₺ ve üzeri alışverişlerinizde %30 indirim sizi bekliyor!
İndirim Kodu: khaldi2026

Ayrıca, son günlerde forumdan gelen birçok misafirimizi de dükkanımızda ağırlamaktan memnun olduğumuzu dile getirmek isteriz. Ekip olarak sizinle tanışmaktan, sohbet etmekten oldukça keyif alıyoruz. Ziyaretiniz sırasında forumdan geldiğinizi belirtmeniz halinde, foruma özel %10 indirimden de faydalanabilirsiniz. Kahveye bekleriz!

Sevgiyle,
Khaldi.💚

İstanbul'u ziyaret eden ve kahveyle çok da haşır neşir olmayan kız arkadaşıma kulüpteki google maps rehberinden yararlanarak, lokasyonuna en yakın nitelikli kahveci olan Khaldi'ye gidip orada kahve içmesini tavsiye etmiştim. Khaldi'deki çalışanlar sağ olsunlar forum aracılığıyla geldiğini duyduklarında çok yardımcı olmuşlar ve yeni kahvelerinden ücretsiz bir şekilde tadım yaptırmışlar. Üstüne Yusuf Bey jest yapıp kendisi aracılığıyla bana Costa Rica Las Torres hediye yollamış, kendisine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum ve denemelerimi paylaşıyorum 🙂

Çekirdek: Costa Rica Las Torres Honey
Demleme Aracı: Hario V60
Oran: 1/16
Öğütüm: CMD C40 19 klik
Filtre: Cafec Traditional
Su: Nestle Purelife (94 C°)
Demleme Yöntemi: 52 gr 30 sn bloom, ardından 3 eşit döküş ile 2.36'da bitti.

Önceki denememi 16 klik ile yapmış, biraz fazla çözünmüş ve hafif de olsa acı tatlar almıştım. Kokuda sıcakken özellikle vişne, yaban mersini almıştım. Bu denememde bunlardan farklı olarak yine yaban mersininin yanında inceden de olsa çok hoşuma giden vanilya aldım. Lezzet olarak ise daha önce farklı bir kavrucunun denediğim Natural Anaerobik bir Endonezya/Pokmas çekirdeği vardı. Ona çok benzettim, sadece onda fermente tatlardan biraz rahatsız olmuştum. Bu çekirdekte ilk denememde yoğun yaban mersini alırken bugün son denememde içtiğim daha dengeli ve çok daha mayhoş mor meyve notaları hakimdi. Biraz daha arasını yakalayabilirsem çok daha güzel fincanlar çıkacağını düşünüyorum. Ancak günün her saati içilebilecek ve lezzetli bir çekirdek bence.

Elinize sağlık ❤️

Son düzenleme:
1140 nu.lı sipariş ile ilk denememi gerçekleştireceğim. Tadım yorumlarımı bilahare paylaşırım.

İndirim kodu için teşekkürler, iyi çalışmalar.
Merhaba, öncelikle siparişiniz için teşekkür ederiz. Tadım yorumlarınızı mutlaka ve merakla bekliyoruz 💚

İstanbul'u ziyaret eden ve kahveyle çok da haşır neşir olmayan kız arkadaşıma kulüpteki google maps rehberinden yararlanarak, lokasyonuna en yakın nitelikli kahveci olan Khaldi'ye gidip orada kahve içmesini tavsiye etmiştim. Khaldi'deki çalışanlar sağ olsunlar forum aracılığıyla geldiğini duyduklarında çok yardımcı olmuşlar ve yeni kahvelerinden ücretsiz bir şekilde tadım yaptırmışlar. Üstüne Yusuf Bey jest yapıp kendisi aracılığıyla bana Costa Rica Las Torres hediye yollamış, kendisine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum ve denemelerimi paylaşıyorum 🙂

Çekirdek: Costa Rica Las Torres Honey
Demleme Aracı: Hario V60
Oran: 1/16
Öğütüm: CMD C40 19 klik
Filtre: Cafec Traditional
Su: Nestle Purelife (94 C°)
Demleme Yöntemi: 52 gr 30 sn bloom, ardından 3 eşit döküş ile 2.36'da bitti.

Önceki denememi 16 klik ile yapmış, biraz fazla çözünmüş ve hafif de olsa acı tatlar almıştım. Kokuda sıcakken özellikle vişne, yaban mersini almıştım. Bu denememde bunlardan farklı olarak yine yaban mersininin yanında inceden de olsa çok hoşuma giden vanilya aldım. Lezzet olarak ise daha önce farklı bir kavrucunun denediğim Natural Anaerobik bir Endonezya/Pokmas çekirdeği vardı. Ona çok benzettim, sadece onda fermente tatlardan biraz rahatsız olmuştum. Bu çekirdekte ilk denememde yoğun yaban mersini alırken bugün son denememde içtiğim daha dengeli ve çok daha mayhoş mor meyve notaları hakimdi. Biraz daha arasını yakalayabilirsem çok daha güzel fincanlar çıkacağını düşünüyorum. Ancak günün her saati içilebilecek ve lezzetli bir çekirdek bence.

Elinize sağlık ❤️
Merhaba, öncelikle yakınlarınıza bizi önerdiğiniz için mutlu olduğumuzu bilmenizi isteriz. Ayrıca, dükkana uğrayıp keyif almanız, forumdan gelen misafirlerimizi de böyle sıcak karşılayabilmiş olmak bizi çok mutlu etti. İstanbul'a yolunuz düştüğünde mutlaka sizi de ağırlamak isteriz. Kahve için yazdığınız değerlendirmeyi de Yusufcan Bey'e iletiyorum. Afiyet olsun 💚

1140 nu.lı sipariş ile ilk denememi gerçekleştireceğim. Tadım yorumlarımı bilahare paylaşırım.

İndirim kodu için teşekkürler, iyi çalışmalar.
Genel olarak orta / orta-koyu kıvamında kavrulmuş. Bu kavurma profillerinden kaynaklı Cafec Abaca gibi hızlı filtre kağıtlarıyla ve ph'ı, ppm'i biraz daha düşük, içimi kolay, hafif sularla üç aşamalı döküşler dörde göre daha iyi sonuç verdi. Traditional, Hario gibi kağıtlar demleme süresini uzattığı için çiçeksi notaların açığa çıkmasını zorlaştırdı. Hatta genel olarak V60'a nazaran French Press'te, 1Zpresso K-Ultra 9 - 9,5 öğütümde, James Hoffmann tekniğiyle ( 4 + 4 veya 4 + 5/6 dk) daha iyi sonuçlar elde ediliyor. Keyif aldım açıkçası.
Web sitelerindeki demleme önerilerinde şaşırtıcı denebilecek kadar ince öğütümü tercih etmişler. Bende biraz acılığa neden olduğu için zamanla kalınlaştırmayı tercih ettim. Açık-orta kavrum olsa kesinlikle hemfikirim.
El Salvador harici kahveleri deneme seti olarak aldığım için 60'ar gramdı, haliyle sınırlı sayıda denemelerimde öne çıkanları naçizane paylaşıyorum:

Kenya Wanrich, SL28, SL34, Batian, Ruiru, Yıkanmış, tam city kavrum gibi görünüyor. (Kavrulma tarihi: 10 Ocak)
30 Ocak'ta paket açıldı.
V60 (15 gr / 240 ml / 6,5 öğütüm / 93 °C) 40 + 100 + 100 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 30 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:20 bitiş, toplam 02:30 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde ve aromalar dengeli. Asidite ve aromalar için farklı denemelere müsait. Güzel bir kahve.

Colombia Coocentral, Castillo, Caturra, Yıkanmış, espresso kavrum (tam city gibi görünüyor.) (17 Ocak)
5 Şubat'ta paket açıldı.
V60 (15 gr / 240 ml / 7,5 öğütüm / 91 °C) 45 + 95 + 100 ml / Cafec Abaca ile ön demleme bekleme süresi 35 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:20 bitiş, 02:30 civarı demleme süresi, üç döküşte hafif acımtırak, aromalar zayıf. Ilıdıkça acılık azalıp aromalar hissediliyor, içimi daha keyifli hale geliyor. Sıcaklık 88 - 84 °C'lere düşürülebilir. Kavrumundan kaynaklı French Press'le 9,5-10 öğütümde (James Hoffmann tekniği) daha iyi sonuç veriyor.

Indonesia Gayo, Catimor, Anaerobic, tam city plus kavrum gibi görünüyor. (10 Ocak)
3 Şubat'ta paket açıldı.
*Anaerobik kahvelerin kendine has olarak hızlı çözünmesi ve Catimor çeşidinin (varyete) karakteristik gövdesi bu kahveyi hassaslaştırıyor. Demlemeleri tutturamayınca topraksı, odunsu acılığa dönebiliyor. / Kahvenin karakterine City (açık-orta) kavrum daha uygun olurmuş gibi geldi.
V60 (15 gr / 250 ml / 7,5 öğütüm / 88 °C) 55 + 100 + 95 ml / Cafec Abaca ile ön demleme bekleme süresi 35 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:30 bitiş, hafif sallamak artı değer katıyor, 02:30 civarı demleme süresi, dengeli bir sonuç veriyor. Tutturamayınca hafif acımtırak, aromalarda öne çıkan tek bir ekşilik olabiliyor. Ön demlemeyi 45'e, ikinci basamağı 1:10'a çekince biraz daha dengeleniyor. Ilıdıkça sakinleyen bir kahve. Bence potansiyeli yüksek bir kahve, reçete üzerine çalışmak gerek.

Ethiopia Dukamo Bensa Bombe, 74110, 74112, Honey, tam city kavrum gibi görünüyor. (10 Ocak)
4 Şubat'ta paket açıldı.
V60 (15 gr / 240 ml / 6,5 öğütüm / 88 °C) 45 + 95 + 100 ml / Cafec Abaca ile ön demleme bekleme süresi 35 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 1:30 bitiş, toplam 02:30 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde ve aromalar dengeli, ılıdıkça aromalar kuvvetleniyor. Güzel kahve.

Costa Rica Las Torres, Caturra, Cattuai, Honey, tam city kavrum gibi görünüyor. (10 Ocak)
4 Şubat'ta paket açıldı.
V60 (15 gr / 240 ml / 6,5 öğütüm / 92 °C) 50 + 100 + 90 ml / Cafec Traditional ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 1:30 bitiş, toplam 02:30 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar zayıf kaldı.
French Press (15 gr / 250 ml / 9 öğütüm / 90 °C) ile daha iyi sonuç verdi, ancak aromalar hala sönük. Yine de içimi hafif, dengeli bir kahve oldu. Daha ince öğütülebilir. Ilıdıkça neşesini buluyor.

Colombia La Loma Wush-Wush Natural, tam city plus kavrum gibi görünüyor. (10 Ocak)
1 Şubat'ta paket açıldı.
*Orta-koyu kavrum ve natural işlem birleştiğinde kahve daha kırılgan hale gelir. Daha fazla toz üreteceğinden kolay çözünüp acılaşabilir.
V60 (15 gr / 240 ml / 7 öğütüm / 90 °C) 50 + 100 + 90 ml / Cafec Abaca ile ön demleme bekleme süresi 30 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 1:30 bitiş, toplam 02:30 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde hafif acımtırak ve kuru, aromalar biraz zayıf. Öğütümü kalınlaştırıp
88 °C'lere inilebilir.
Daha açık kavrulabilirmiş. Bu haliyle zengin kapasitesi biraz baskılanmış gibi geldi.

El Salvador SHG EP Finca Gabriela, Typica, Bourbon, Caturra, Cautai, Natural, tam city plus gibi görünüyor. (10 Ocak)
5 Şubat'ta paket açıldı.
V60 (15 gr / 240 ml / 7,5 öğütüm / 88 °C) 45 + 95 + 100 ml / Ön demleme bekleme süresi 35 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:25 bitiş, 02:30 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde ve aromalar dengeli. Ilıdıkça hiç ekşileşmeden aromaların hissiyatı daha da artıyor. Yumuşak, içimi kolay, lezzetli bir kahve.

Emeği geçenlerin eline sağlık.

Farklı kavurma yaklaşımları, kavurucuların zamanla karakteristik imzalarının oluşmasını sağlayabiliyor. Biz kahve severler için değerli ve keyifli bir durum, bir tür laboratuvar ortamı. Forum da sağladığı zengin paylaşım ortamıyla, öğretici yapısıyla bizlere pek çok şey katıyor.

Afiyetler..

Son düzenleme:
Kışın Ortasında Yaz Havası!
Nektarin ve Çilek notalarıyla ön plana çıkan 5. Yıl Özel Seriden Ethiopia Yaye Natural şimdi satışta!

Üstelik lansmana özel yeni kahvemiz dahil tüm kahvelerde %10 indirim!

İndirim Kodu: yayebizeyazgetir

Sevgiyle,
Khaldi 💚

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Bir süredir yapmayı planladığımız "Keçi Geziyor" konseptimizle karşınızdayız!

Bu konseptimizde kahvelerimizi çeşitli lokasyonlara gönderiyor ve gönderdiğimiz lokasyona yakın çevrede yaşayan insanların kahvelerimizi deneyimlemesini amaçlıyoruz.

Bu konsept kapsamında ilk durağımız birçok kişinin yakından tanıdığı KREA Caddebostan.

Bugün itibariyle istediğiniz zaman KREA'yı ziyaret ederek orada yer alan kahvelerimizi deneyebilirsiniz.

Sevgiyle,
Khaldi 💚

kolombiya la loma wush wush bayadır listemdeydi. bu da denediğim 2. wush wush kahvesi oldu, diğeri de kolombiya'dandı.

kavrumu baya koyu filtre demleme için. çekirdeğin üstü yağlı bir dokuya sahipti, belki yeşil çekirdek hali ile de o yağsı dokusu vardır. açıkçası acı bir tat alacağımdan korktum ama öyle olmadı. yoğun bir kahve, filtre demleme için daha fazla suyu kaldırabilecek seviyede. bazı kahveler vardır anaerobik fermente ile işlenir ama tam sınırdadır, bu da böyle bir çekirdek bence. baya da hızlı demleniyor, molent g50'de genelde 36 klikte öğütürüm ama baya ince geldi öğütümü, biraz daha kalın öğütümde denenebilecek bir çekirdek.

Khaldi Indonesia Gayo Anaerobic

Anaerobic sevenlere vişneli ıslak kek tadında kahve.

Aldım Allah utandırmasın 😂

Bana da öyle geldi. İnşallah taze kavrumdur bakalım. Olmadı cold brew yapar, mutluluklar dileriz 😁 Teşekkürler bilgilendirme için.

Anaerobik kahvelerle aram hiç iyi değil, hep mesafeliyim ama vişneli ıslak keki çok severim. Ben de fomoya kapıldım bakalım. Belki bu sefer fikrim değişir.
Çekirdek baya bir alınmış referans reçeteyi vereyim ben de o zaman 😂
C40 26-28 gibi öğütüm ( ben pietro ile 7 yapıyorum)
Su 40 ppm (sw kit 2012) yaklaşık assu diyebiliriz
15/250
5x50 dökebilirsiniz her 30 saniyede bir. Kahvenin tamamen süzülmüş olması gerekiyor.
Vişneli browni tarifim sizlerleydi teşekkürler 😂🖐️

Bir reçete de benden gelsin o zaman. 😂
55 ppm su (Munzur + ters ozmos arıtma karışımı)
1/16 oran
40 sn 95 ° bloom
3 döküş 95-94-92 °
Döküşler arası 20-25 sn
Cmd 22-23 gibi isteyen 24-25 de deneyebilir. Kinu Pob ile 3.7 ayarında pour over, Aiden ile demleyeceklere 4.0

Benim de kargom geldi. Deneyimledikten sonra paylaşım yapacagım. Şu an için tek eleştrim kargo ile alakalı. Direkt kargo poşetiyle gönderildiği için dıştan delinmelere çok açık kalıyor. Maliyetleri anlıyorum fakat durum böyle :)

Bu tarz geri dönüşler bizim için gerçekten önemli, yorumunuzu operasyondaki arkadaşlarımıza mutlaka iletecek ve bu tarz durumlar için bir çözüm geliştirmeye çalışacağız. Şimdiden afiyet olsun :)
Benim de kargom geldi. Deneyimledikten sonra paylaşım yapacagım. Şu an için tek eleştrim kargo ile alakalı. Direkt kargo poşetiyle gönderildiği için dıştan delinmelere çok açık kalıyor. Maliyetleri anlıyorum fakat durum böyle :)

@khaldicoffeeroastery yeni kampanyaya etiyopya honey de eklenir mi acaba?
1 kilo aldım toplamda. Ama hala elim bu kahveye gidiyor her gün 😂 Buzluk depolarında kritik stoklardayım 😂
Neden olmasın :) Çok yakında sitemizde bir kampanyamız olacak ve hem yeni birkaç kahvemizi duyuracağız, hem de yeni gelen bardaklarımızı :)

Geri