• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Keyfi Konu Kilitlemeler ve Üye Uzaklaştırmalar

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Açıkçası bu durum beni üzmeye başlayan bir durum. Her konuda her arkadaş belirli seviyede bir biri ile konuşabileceği bir ortam yaratmayı aslında başarmıştık. Oluşturduğumuz bu ortamı korumak adına güzel adımlar atıldı toplu organizasyonlar düzenlendi ve hala devam ediyor ancak forumda bazen küfür veya hakaret içermediği halde bazı üyeler forumdan uzaklaştırılıyor ve bu durum gerçekten beni rahatsız etmeye başladı.

Kahveler.net'de CY'nin bize yaşattığı benzer durumları biz diğer insanlara yaşatıyorsak biz de bir sorun var demektir. Burası herkesin seviyeli bir şekilde eleştirebileceği ve konuşabileceği bir ortam. Eleştiri dozu az veya çok bunu engellemeye başladığımızda despotik ve elitist yönetim tarzına adım adım yaklaşmaya başlarız. Evet kurallar olmalı ama kurallar insanlara zarar veren küfür eden hakaret eden insanlar için uygulanmalı. Ben de burada bir çok insanla aynı fikirde olmadığım yüzlerce durum olmuştur bana laflarda atılmıştır ama ben kimsenin bu yüzden engellenmesini ve özgürce cevap verme hakkının elinden alınmasını istemem.

Eğer ortamda bir trolleme mevcut ise zaten günlük hayatta forum dışı durumlarda karşılaştığımız bu tip insanlara cevap vermezseniz yok olup giderler. Bu işin çözümü bu. Ancak onu engelle bunu uzaklaştır şunu yolla bu işler bu şekilde yürümeye devam ederse insanlar buralardan da uzaklaşır.

Biz hep aramızda tartışarak sorunları çözdük ve çözüleceğini düşünüyorum ama bireysel alınan bazı kararlar hakkında rahatsızlığımı dile getirmek ortamın bozulmaması adına fikirlerimi belirtmek istedim. Forum büyüdükçe bu tip sorunlar yaşanması normal ama küfür etmeyen hakaret etmeyen adamları uzaklaştırmak benim açımdan adalet terazisinin bozulduğunu gösteren bir durum.

Lütfen bu ortamı bozmayalım ve bazı gereksiz uzaklaştırma alan arkadaşlarımızı ortama davet ederek barışalım.

+1 yetkiyi eline alan en ufak bir şeyde gücünü kullanma gereksinimi duyuyor
Biraz abartılı bir yorum olduğu kanaatindeyim. Gönüllülüğe dayalı bir forumda ne kadar büyük bir yetkiden ve güç kullanma gereksiniminden bahsedebiliriz ki... Alınan kararların doğruluğu, ceza/uzaklaştırma sisteminin doğru ayarlanıp ayarlanmadığı tartışılabilir ama bunu bu şekilde ifade etmek çok doğru gelmedi.

Keyfi uzaklaştırmalar olduğunu pek düşünmüyorum. Küçümseme ve tehditvari ifadeler kullanan kişilerin uzaklaştırıldığına şahit oldum. Daha önce birkaç defa da söylediğim gibi yönetim aslında yumuşak. Başka hiçbir forumda bu kadar rahat bir yönetim görmedim.

Kimin hangi sebeple yasaklandığının veya ceza puanı aldığının herkese açık bir şekilde ifade edilmesi lazım, o zaman akıldaki soru işaretleri giderilir diye düşünüyorum.

Ortak birikim ve tecrübe oluşması isteniyorsa, yaşanan olumsuzluklar arada sırada göz önüne getirilmeli; bakın "silinmemeli" demiyorum, göz önüne getirilmeli, yani hatırlanmalı. Her şeyin olumlu, her tavrın seçkin olduğu sanrısı kimseye fayda getirmez. Özeleştiri kavramından gerçek anlamda nasibini alamamış bir ülkede buna çok ihtiyacımız var.

Ağır hakaret, küfür vs olmadıkça silmeye karşıyım.
Farklı bir açıdan bakıyorum, tanımadığımız kişiler ile muhatap olurken ilk bakılan çoğunlukla profili ve eski mesajları. Her tartışma, her olumsuz olay silinirse üzerine üyelerin eski cezaları da açıklanmadığı için (buna istinaden bir bilgi göremedim) herkes püri pak şekilde forumda takılıyormuş durumunda oluyor. En azından mesaj silinmesi, ceza vs bu bir yerlerde kişiye referans olarak duruyor olmalı.

Bazı insanlar karakter özelliği olarak sürekli, açıkça hakaret ifade eden bir sözcük veya küfür kullanmadan, sinsice muhataplarını aşağılama ve aslında karşısındaki insanlara gayet de hakaret etme eğiliminde oluyor. Bu beni bütün hayatımda çok rahatsız eden bir durum. Hatta açıkçası böyle sinsiliklerle muhatap olacağıma açıkça küfür edilmesini tercih ederim. Görmezden gel, ciddiye alma diyeceksiniz, çok haklısınız ama daha önce belirttiğim gibi bir an geliyor bunu başaramıyor insan maalesef. En son taş çıkma konusundan uzaklaştırılan kişi evet açıkça hakaret sözcüğü kullanmadı ama sizce hakaret etmedi mi gerçekten? Üstelik onca mesajına rağmen konuya en ufak bir katkısı da yok, sadece garip bir yöntemle kendini tatmin etmeye çalıştı. Her türlü sosyal ortamda olduğu gibi forumlarda da insanlar asgari iletişim kurallarına uymak zorundadır, biraz kibarlıktan kimseye zarar gelmez.

Forumların genel kaderidir bu. Önce bir konu çerçevesinde insanlar toplanır. Günün her saati o konuyla ilgili yazılır. Bir zaman sonra o konunun uzmanları da foruma gelir ya da zaten vardırlar. Konu daha da enine boyuna yazışılır. Harika zamanlar geçirilir ve kaçınılmaz son bir süre sonra artık her şey konulmuştur ve forumun hızı düştükçe düşer. Bu sürede forum ünlenmiştir ve bir dolu da yeni üye gelir. Yeni gelen üyeler için zor zamanlardır çünkü ya ne söylese bir linkle karşılaşır "bu daha önce tartışıldı" diye ya da sorularına eskisi kadar heyecanla yanıtlar verilmez. Oysaki tekrar da olsa bir konunun o anda yeniden tartışılması eski bilgileri okumaktan iyidir. Genel manada forumda istemeden de olsa kastlar oluşmuş ve durağanlık başlamıştır. Bazı kişilere daha çabuk yanıtlar verilir ya da mesajlarına daha kolay dönülür bazı üyeler yok kabul edilir. Hayat gibi işte dışarıda nasıl yaşıyorsak burada da öyle. Böyle durumlarda işte üyeler eski tavırlarından giderek uzaklaşır ve birbirlerini yemeye de başlarlar. Çok normal bir durum. İdare edilmesi de çok zor. Çığrından çıkmadıkça akışına bırakılması belki de en iyisi.
Bunlar benim gözlemlerim forumlar hakkında bağlayıcılığı yok. Ofansif bir tavrım da yok sakın yanlış anlaşılmasın. Temelde yatan şey ilk heyecanın giderek yitirilmesinden başka bir şey değil. Konulara saramayınca birbirimize sarıyoruz :)

Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir ( konu kitlenmesi veya uzaklaştırma)

Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir ( konu kitlenmesi veya uzaklaştırma)
Bence yanlış düşünüyorsun, bu eskilerin "birkaç tanesini Taksimde sallandıracaksın bak nasıl herşey düzelecek" demelerine benziyor, ama bu yaklaşımlada hiçbirşey değişmiyor, o yüzdendir eşşeğin kuyruğu misali halimiz ne uzuyor ne kısalıyor ama küfür, hakaret , tehdit, kişilerin dini, dili ve ırkıyla ilgili herhangi bir olumsuz itham veya aşağılama varsa kesinlikle affedilmeyecek durumdur, zaman kaybetmeksizin gerekli tedbir alınmalıdır.

Son düzenleme:
@Eyılmaz tamamen aynı şeyi kasdediyorum aslında .. Küfür, hakaret , tehdit, kişilerin dini, dili ve ırkıyla ilgili herhangi bir olumsuz itham veya aşağılama varsa kesinlikle affedilmeyecek durumdur ve hakkı kötekdir ( konu kitlenmesi ve forumdan uzaklaştırma)

Forumların genel kaderidir bu. Önce bir konu çerçevesinde insanlar toplanır. Günün her saati o konuyla ilgili yazılır. Bir zaman sonra o konunun uzmanları da foruma gelir ya da zaten vardırlar. Konu daha da enine boyuna yazışılır. Harika zamanlar geçirilir ve kaçınılmaz son bir süre sonra artık her şey konulmuştur ve forumun hızı düştükçe düşer. Bu sürede forum ünlenmiştir ve bir dolu da yeni üye gelir. Yeni gelen üyeler için zor zamanlardır çünkü ya ne söylese bir linkle karşılaşır "bu daha önce tartışıldı" diye ya da sorularına eskisi kadar heyecanla yanıtlar verilmez. Oysaki tekrar da olsa bir konunun o anda yeniden tartışılması eski bilgileri okumaktan iyidir. Genel manada forumda istemeden de olsa kastlar oluşmuş ve durağanlık başlamıştır. Bazı kişilere daha çabuk yanıtlar verilir ya da mesajlarına daha kolay dönülür bazı üyeler yok kabul edilir. Hayat gibi işte dışarıda nasıl yaşıyorsak burada da öyle. Böyle durumlarda işte üyeler eski tavırlarından giderek uzaklaşır ve birbirlerini yemeye de başlarlar. Çok normal bir durum. İdare edilmesi de çok zor. Çığrından çıkmadıkça akışına bırakılması belki de en iyisi.
Bunlar benim gözlemlerim forumlar hakkında bağlayıcılığı yok. Ofansif bir tavrım da yok sakın yanlış anlaşılmasın. Temelde yatan şey ilk heyecanın giderek yitirilmesinden başka bir şey değil. Konulara saramayınca birbirimize sarıyoruz :)
Maalesef, zamanında 5-10 bin+ üyeli birkaç forumda aşırı aktif üye/yönetici olmuş birisi olarak %100 katılıyorum. Arşivlere sahip çıkılsın, seviyeli tartışmalar dönsün, gerisi insanın olduğu yerde olan şeyler.

Forumlarmızından birini böyle kaybettik, sadece benim belki de yüzlerce sayfa yazım olan bir forumdu, arşivi şu an hiçbir yerde yok malesef, 10 binlerce sayfa hazine gibi yazı yok oldu gitti.

Burası da kahve için öyle kıymetli bir yer ve olmaya da devam ediyor. Belirli sınırlar aşılmadığı sürece çok da takılmamak, akışına bırakmak gerekiyor diye düşünüyorum ben de.

Keyfi uzaklaştırmalar olduğunu pek düşünmüyorum. Küçümseme ve tehditvari ifadeler kullanan kişilerin uzaklaştırıldığına şahit oldum. Daha önce birkaç defa da söylediğim gibi yönetim aslında yumuşak. Başka hiçbir forumda bu kadar rahat bir yönetim görmedim.

Kimin hangi sebeple yasaklandığının veya ceza puanı aldığının herkese açık bir şekilde ifade edilmesi lazım, o zaman akıldaki soru işaretleri giderilir diye düşünüyorum.
Bu yorum basta olmak üzere çoğu yoruma +138293828492

Geri