• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasım 2025 - Milestones - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Etiyopya worka sakaro demledim şimdi.Hayatımda içtiğim en iyi etiyopyalardan biri oldu.

Orea v3 small 94 derece kinu pob 3.4.0 13 gr kahve 50-100-150-215 Sarnıç+ro 30 ppm su

Kosta Rika Chirripo Mountain Yıkanmış çok tatlı bir kahve, hurma notu tam isabet olmuş.

01.11.2025
Hario V60, CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 9.0 (oldukça kalın başladım ama kademeli olarak daha inceye gidilebilir)
94°C, 30ppm
15g kahve / 255ml su
45ml 40sn bloom, 115-185-255, son damlalarla birlikte toplam süre 2:30 civarı

Ancak daha önce hiç denk gelmediğim kadar çok sayıda olduklarından demlemeden önce quakerları ayıklamak durumunda kaldım. Bu kahveyi Tone'dan alanlar da çok quaker olduğunu söylemişti. Neden acaba?
Hario Switch, CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 7.5
96°C, 30ppm
15g kahve / 250ml su
Switch kapalı konumdayken 60ml bloom, 45. saniyede switch'i açıp 30sn içinde kalan 190ml suyu önce dairesel sonra merkez ağırlıklı bir döküşle tamamla, toplam süre 2 dk civarı

Bu reçeteyle gövde biraz daha gelişti. Yıkanmış bir kahveden beklenmeyecek kadar koyu bir tatlılığı var, honey veya temiz natüreller gibi sanki. Severek içiyorum, fiyatına oranla çok iyi bence.

Udaini için:

Udaini, dünyanın en eski ve en değerli kahve kökenlerinden biri olan Yemen'e özgü ve orada yaygın olarak yetiştirilen tarihi bir kahve çeşididir.

☕ Udaini Kahve Varyetesinin Özellikleri​

• Köken: Yemen (Yemen'in Haraz ve İbb gibi yüksek rakımlı bölgelerinde yetiştirilir.)
  • Varyete Tipi: Arabica türünün Yerel/Kadim (Heirloom) varyetelerinden biridir. Dünyadaki en eski ve en saf Arabica çeşitlerinden biri olarak kabul edilir.
  • Rakım: Genellikle 1200 metreden 2400 metreye kadar değişen oldukça yüksek rakımlarda yetiştirilir. Bu yüksek rakım, çekirdeklerin yoğunluğunu ve lezzet karmaşıklığını artırır.
Ayrıca chaffları bile bir garip farkettiyseniz

Etiyopya Biftu Gudina, 28.10.2025
Hario Switch, CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 7.5
93°C, 30ppm
15g kahve / 250ml su
Switch kapalı konumdayken 60ml bloom, 45. saniyede switch'i açıp 30sn içinde kalan 190ml suyu önce dairesel sonra merkez ağırlıklı bir döküşle tamamla, toplam süre 2 dk civarı

İlk demlememi kahve henüz on günlükken yapmıştım, tatlılığı baskılayan rahatsız edici bir roast tadı vardı ama kahve dinlendikçe o tat kaybolmuş, oldukça tatlı bir kahveye dönüşmüş. İlk demlemelerim biraz hayal kırıklığı olmuştu ama son birkaç gündür çok zevk alarak içiyorum.

King Arthur Gesha Honey, 20.10.25
Hario v60, Kinu POB 3.7.0, 95 derece Assu+Arıtma
15g/255 ml 3.00 da bitti
50 ml bloom + wdt ile yatağı karıştırdım ardından 100-50-50 4 döküş ile tamamladım. Kahveyi öğüttüğümde aşırı parfümsü koktu çok şaşırtıcı bir kokusu var kahvenin. Tadı da şaşırtıcı şekilde katmanlı kahve. Asidite ,tatlılık, florallik hepsi bir arada ama denge içinde ve katman katman hissediyorsunuz. Mandalina asiditesini şeftali bal tatlılığı dengeliyor soğudukça da çiçeksilik ortaya çıkıyor.

6 Kasım kavrumlu Balance Trioyu bugün açtım. Başta su tutmuyor gibi duruyordu ancak ince öğütüm ve yüksek sıcaklık istiyor, elinizi korkak alıştırmayın hiç. Yormayan soft bir espresso harmanı olmuş.

Honduras Carlos Mejia dark room, mara x 94 derece, kinu 0.9.0, 20 gr>48 gr 26 sn. Çok iyi kahve 2. paketi de açmış bulundum. Asiditede mor eriğimsi bir yanı var kuru kokuda çikolatalı gofret tam isabet olmuş. Kahve 1 haftalık olmasına rağmen degassing beklemeden öğüttükten sonra biraz bekletip direkt espresso yaptım.

Kahveleri yavaş yavaş demlemeye başladım.

Diego Horta Kolombiya (2 haftalık) güzel bir kahve, asiditesi yerinde :) Forum arkadaşların verdiği reçeteler biraz "fazla" geldi bana. Hem natürel hem ve o kadar light gelmedi bana. Bunun için 97 derece, 5 döküş, 15/255 ratio fazla oldu. 90 derece, bloom + 2, 16:240 daha yakıştı benim damağıma göre. Biraz daha degass istiyor bence.

Bir şey dikatımı çekti. Kahvelerin yanına gelen kartın resimleri ve metinler birebir meşhur Picky Chemist sitesinden alınmış... :oops:
WhatsApp Image 2025-12-09 at 14.35.59.jpeg

Diego Horta Kolombiya (2 haftalık) güzel bir kahve, asiditesi yerinde :) Forum arkadaşların verdiği reçeteler biraz "fazla" geldi bana. Hem natürel hem ve o kadar light gelmedi bana. Bunun için 97 derece, 5 döküş, 15/255 ratio fazla oldu. 90 derece, bloom + 2, 16:240 daha yakıştı benim damağıma göre. Biraz daha degass istiyor bence.

Bir şey dikatımı çekti. Kahvelerin yanına gelen kartın resimleri ve metinler birebir meşhur Picky Chemist sitesinden alınmış... :oops:
Ekli dosyayı görüntüle 41322
Afiyet olsun. Evet örnek olsun diye ordan aldım. Çünkü kavrum tarzımız düşüncemiz uyuyor.

Son düzenleme:
Az önce buzluk banktan eylül kavrumlu etiyopya mustafa kediro demledim ve harika çıktı verdi. Toplu alımdan alanlar için reçeteyi bırakıyorum. Bardakta tropikal meyve, sarı meyveler notalarına sahip, canlı, tatlılık ve asidite barındıran harika bir çıktı oldu
Hario switch+ hario japan bol poşet 100’lü
1zpresso 4.3 click
94 C assu
1-17 oran/ 2 eşit döküş bloom dahil
Switch açıkken suyun yarısını ortadan yavaş şekilde dökerek 45. Saniye de switchi kapatıp kalan suyu da döktükten son 2.00’a kadar immersion. 2.00 switch on 2.35 bitiş.

Uzun zamandır işe termosta kahve götürmüyordum, bugün elimin hemen altında olduğu için espresso tarzında kavrulmuş linkteki Brezilya yı deneyeyim dedim.
22 gr kahve 350 ml 92C su
50+150+150 şeklinde 2.30 dk demleyip termosa koyup işe gittim. Filtre olarak hiç umudum yoktu ama işe varınca termosu açıp içtim o da ne? Mükemmel, tam bir klasik. Gövde var ama acılık sıfır, çok tatlı bir kahve olmuş bal, badem, çikolata hafif hafif alınıyor. Termos için harika seçim olmuş. Ben moka potta sütlü kahve yapmak işin almıştım. Sütlü olarak da performansı harika. Ellerine sağlık @blackeagle Zafer hocam.

King Arthur Gesha Honey, 20.10.25
Hario v60, Kinu POB 3.7.0, 95 derece Assu+Arıtma
15g/255 ml 3.00 da bitti
50 ml bloom + wdt ile yatağı karıştırdım ardından 100-50-50 4 döküş ile tamamladım. Kahveyi öğüttüğümde aşırı parfümsü koktu çok şaşırtıcı bir kokusu var kahvenin. Tadı da şaşırtıcı şekilde katmanlı kahve. Asidite ,tatlılık, florallik hepsi bir arada ama denge içinde ve katman katman hissediyorsunuz. Mandalina asiditesini şeftali bal tatlılığı dengeliyor soğudukça da çiçeksilik ortaya çıkıyor.
Acaba kaç clickte öğütüm gerçekleşirdiniz?CMD kullanacağım da kaç click olur onun için sormuştum.

Ekli dosyayı görüntüle 41322
ben 4 hafta kadar bekledim başka kahvelerden sıra gelmedi. katılıyorum, 97 derece biraz fazla bu kahveye, en fazla 94'lere çıktım, 2 döküş demliyorum, nefis bir natürel Kolombiya. bugün bir de espresso denedim, çilek tadı hissedilen yüksek gövdeli bir shot aldım, çok başarılı

Villa don juan gesha colombia
Kinu 0.7.0, mara x 95 derece
Pınar Madran, 19 gr>50gr 30 sn
Colombia Villa don juan bu sene içtiğim en iyi geshalardan biri olabilir. Espressoda özellikle Narenciye ve çiçeksilikle birlikte aftertaste olarak çok beğendiğim esmer şekerimsi ve pekmezimsi bir tatlılık bırakıyor.

Kinu 0.7.0, mara x 95 derece
19 gr>50gr 30 sn
Kinu özelinde espresso için 0.7.0 ciddi ince bir değer. Hatta TK değeri bu. Genelde 1.1.0 ve üzeri denenir. İlk akış esnasında kaç bar gördü Mara X?

Kinu özelinde espresso için 0.7.0 ciddi ince bir değer. Hatta TK değeri bu. Genelde 1.1.0 ve üzeri denenir. İlk akış esnasında kaç bar gördü Mara X?
Ben de 1.1.0 ve 1.2.0 arasında geziyorum. Benim Starseeker Super 58’de 1.1’in altında makine 14-15 bar seviyesini geçiyor.

Evet ince bir değer fakat kahvenin kavrumu 28.10.25 degassingini tamamladı . Villa don juan özelinde kahvenin ultra light kavrum olmasından bu nedenle de inceye gitmek gerekiyor. İlk akışta 9 barı görüyorum. Ben sepetin altına extractionu artırmak için puck paper koyuyorum bu nedenle akış hızlanıyor. Akış hızını azaltmak için de inceye gidiyorum buna rağmen asla acı rahatsız edici bir tadla karşılaşmadım. Bu sabah 10 günlük teodoro guatemala demledim onda da yine puck paperla birlikte 0.9.0 da öğüttüm. Bir de kinu da sabit bir öğütüm aralığı vermek çok doğru değil tabii değirmenden değirmene hatta modeller arasında bile farklılıklar var.

Etiyopya Yaye, içtiğim en güzel natürel Etiyopya olabilir. En güzel derken, aradığım floral tarafı bulabildiğim için.

Şeftali tarafı çok güzel (16/240 ratio ile), çiçeksi ve ağzı sulandırıcı de muhteşem (15/250 ratio ile).

Etiyopya Yaye, içtiğim en güzel natürel Etiyopya olabilir. En güzel derken, aradığım floral tarafı bulabildiğim için.

Şeftali tarafı çok güzel (16/240 ratio ile), çiçeksi ve ağzı sulandırıcı de muhteşem (15/250 ratio ile).
Reçete alalım...

Abaca 01 (etkisi ne kadar var bilmiyorum ama 01 boy V60 dripper ile otomatikman daha alçak döküyorum. Minik ve çok tatlı tavsiye ederim).

15 gr kahve. Assu su. 91 derece. 60-70 ml bloom 45 sn. + sadece 1 döküş 250 ml'e kadar. K-max ile 7.5 yatay öğütüm (standartlarıma göre orta kalın.).
2.30-3.00 dk arasinda bitiyor

Amacım kahveyi "açmak", fazla demlemeden. Bol bloom (70 ml gibi) yapınca kahve daha açılıyor (sonradan bypass yapmak yerine önceden yapmış oluyorum gibi düşünebiliriz).

Kahve daha 3-4 haftalık. Hala gaslı. Degas'a göre farklılık gösterebilir. Fazla light gelmişse 16gr kahve veya 250 değil 240 ml deneyebilirsiniz.

Geri