Brezilya Fazenda
31.10.2025 kavrum
Nestle su
Philos 30 kd. öğütüm (orta-kalın)
Bombacı puck screen
IMS B702TCH26E sepet
1:2.5 oran - 20/50 gr (1:2 oranından çok daha dengeli ve güzel oluyor bence).
Bianca 92 derece (10 derece offset),
8 sn otomatik ön demleme, toplam süre 30 sn
9 bardan 7.5-8 bara kendiliğinden düşüş
Notlar: Artık espresso deyince aklıma gelen, filtre kahveye olan aşkımı müsait bir durakta indiren çekirdeklerden birisi bu

(Diğeri de Trio Blend). Daha önce farklı kavuruculardan farklı zamanlarda bu çekirdeği almıştım ama bir iyi bir kötü çıkıyordu. Milestones'da o iş yok tabii ki, her defasında aynı kalite ve lezzet... Balın her türlüsünü bilen ve yiyen bir adam olarak söyleyebilirim ki bal notası hissedilir düzeyde (A101'in küp şekerli ballarından bahsetmiyorum tabii ki.

). Bu mesela X kavurucusunda da öyleydi ama tutarlılık olmadıktan sonra zerre önemi yok. Aynı zamanda ağız dolduran ipeksi gövdesi ve hafif kuruyemiş notalarıyla "kahve gibi kahve" severlerin de çok beğeneceğini düşündüğüm bu çekirdeği klasik&modern karışımı espresso severlere şiddetle öneriyorum. İster sabah, ister akşam günün her saati damağınızı yormadan lezzetle tüketebilirsiniz. Şahsen bardağı ısırasım geliyor bazen.

Şimdi abarttığımı düşünenler olacak biliyorum ancak bunlar benim kişisel deneyimlerim. Tavsiye ettiğim bir iki arkadaş da çok beğendi. Yıllardır iyi espresso peşinde koşuyorum, bulunca da çok seviniyorum ve siz de boşa uğraşmayın diye söylüyorum çünkü espersso zahmetli bir iş. Kavrumuna, tutarlılığına sağlık Zafer hocam. Espresso'da tartışmasız 1 numarasın.
Hiçbir zerresine kıyamadığım için EXT falan ölçemedim kusura bakmayın.
Ekli dosyayı görüntüle 40814