• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasım 2025 - Milestones - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

24/25 KOLOMBİYA COOCENTRAL YIKANMIŞ​

Zp6 special 5.5 (0 burr lock )
42 PPM ASSU 97c
Timemore Crystal Eye 01 V60 plastik + içinden çıkan kendi filtresi
15g/255 gr oran siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 ile

1-) 00:00 - 01:30 İlk Döküş 45 gr WDT ile yatağı güzelce karıştırın özellikle kenarda ıslanmamış yer kalmasın
2-) 01:30 - 01:50 İkinci döküş 110 gr
3-) 02:00 - 02:10 Üçüncü döküş 50 gr
4-) 02:20 - 02:30 Dördüncü döküş 50 gr
04:10 civari bitiyor TDS 1.35 extraction 19% civarıydı
Not: Kahve yatağının fazla inmesini beklemeden döküşleri yaptım. Gooseneck Kettle ile tam su akışı kesilmeden önce maksimum yükseklikten döküşlerimi gerçekleştirdim. Kahve yaklaşık bir 10 günlük kavrum olduğu için bu değişkenler kahve degas oldukça biraz daha değiştiriyorum daha inceye doğru gidiyorum öğütüm boyutu olarak + olarak bloom süresini kısaltıyorum.

Armut, karamel , narenciye tadını çok rahat alabildiğiniz çok iyi bir F/P kahvesi

24/25 KENYA MAGANJO AA/YIKANMIŞ​

Zp6 special 5.5(0 burr lock )
20 PPM Assu + Brita Maxtra Pro filter 97c
Hario v02 plastik v60 + Cafec abaca plus osmotic flow
15g/255gr
oranı siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 ile
V60 in ortasina bloom icin ufak bir cukur aciyorum once
00:00 - 02:00 İlk Döküş 45gr den sonra baya swirl hareketi yapin ya da WDT ile karıştırın bütün öğütülmüş kahveler ıslansın.
02:00 - 02:40 - Suyun geriye kalan 210 gr'ini Pourover Kettle'dan tam olarak kesilmeye başlamadan önce oldukça yüksekten döküş yapın spiraller halinde hedefimiz kahveyi ajite etmek.

Bu fiyata bu kalitede Kenya içmek SL28 varyetesi genelde çok ucuz bir varyete değil. Yeşil elma asiditesini + Şeftali + çiceksilik kombinasyonunu ben çok sevdim. Çok net bir biçimde aldım belki farklı demleme yöntemleri ile arkadan gelen Tropikal merve tadı arttırılabilir

Not olarak Diego Horta ve Endonezya argopro walide hermetic baya açık kavrum. 97-98 derecede çözebildim ben genellikle kalın olarak öğüttüğümden dolayı. 1-2 demleme ile reçeteyi oturtup paylaşıcam yarın

2 espressoyu denedim.
1) teodora: İlk 15 gr değirmen kalibrasyonu için harcadım. İkincide 19gr kahve ve 41 gr çıktı 36 saniye belki bi tık daha inceye gidebilirim. Klasik espresso severler için uygun olmayan ama bugüne kadar denediğim en iyi modern espresso çekirdeği diyebilirim hiç ama hiç rahatsız edici bir tat yok. Çok iyiydi.

2) perfect balance espresso: 18-19 gr olarak denemeler yaptım 1:2 çıktıyı 27 saniyelerde verdi. Biraz daha inceltince hızlı akışı engelledim ama bu seferde tat profilinde acı rahatsız edici bi tat oluştu. Bu sebeple Amerikanı olarak denediğimde daha içilebilir oldu. İçilir mi kesinlikle evet ama diğer çekirdekle arasında uçurum var.

2 espressoyu denedim.
1) teodora: İlk 15 gr değirmen kalibrasyonu için harcadım. İkincide 19gr kahve ve 41 gr çıktı 36 saniye belki bi tık daha inceye gidebilirim. Klasik espresso severler için uygun olmayan ama bugüne kadar denediğim en iyi modern espresso çekirdeği diyebilirim hiç ama hiç rahatsız edici bir tat yok. Çok iyiydi.

2) perfect balance espresso: 18-19 gr olarak denemeler yaptım 1:2 çıktıyı 27 saniyelerde verdi. Biraz daha inceltince hızlı akışı engelledim ama bu seferde tat profilinde acı rahatsız edici bi tat oluştu. Bu sebeple Amerikanı olarak denediğimde daha içilebilir oldu. İçilir mi kesinlikle evet ama diğer çekirdekle arasında uçurum var.
Teodora için öğütüm referansı nedir ?

Guatemala Teodora
31.10.2025 kavrum
Philos 26 kd. öğütüm (orta), Kinu kullananlar tahminen 1.2.0 olur
Bombacı puck screen
IMS B702TCH26E sepet
Bianca 92 derece (10 derece offset), 5 sn otomatik ön demleme, toplam süre 30 sn
9 bardan 7 bara kendiliğinden düşüş

1:2 oran, 20/40 gr.

Notlar: %50 modern, %50 klasik bir çekirdek diyebilirim. Tadım notları cuk oturmuş. Yoğun olmasına rağmen tatlı ama gövdeden de taviz vermeyen, kuruyemiş notalarının ikinci yudumdan sonra net bir şekilde hissedildiği dengeli bir çekirdek. Paketi elinize aldığınızda kuru kokusu bile püfür püfür suratınıza vuruyor. Zafer hocayla konuştuğumda degas megas yok bam bam bam dedi diye deneme yaptım. :D Bence 1-2 hafta sonra çok daha güzel olacak. Ve tahminimce bu çekirdeği demlerken 1:2 oranından çok uzaklaşmamak gerekiyor. 20/50 denemelerim daha asidik tarafa kaydı. 1:2, bilemedin 1.2,3 oran iyidir (20/45).

WhatsApp Görsel 2025-11-04 saat 16.54.31_6b0c6063.jpg

Milestones çekirdekleriyle espressoda ben de 1/2,5 veya 2,4 oran yapıyorum. Tüm çekirdekler 94-95 derece 5 -6 saniye pre-infusion 27-28 sn arasında çok iyi çıkıyor
Guatemala Teodora
31.10.2025 kavrum
Philos 26 kd. öğütüm (orta), Kinu kullananlar tahminen 1.2.0 olur
Bombacı puck screen
IMS B702TCH26E sepet
Bianca 92 derece (10 derece offset), 5 sn otomatik ön demleme, toplam süre 30 sn
9 bardan 7 bara kendiliğinden düşüş

1:2 oran, 20/40 gr.

Notlar: %50 modern, %50 klasik bir çekirdek diyebilirim. Tadım notları cuk oturmuş. Yoğun olmasına rağmen tatlı ama gövdeden de taviz vermeyen, kuruyemiş notalarının ikinci yudumdan sonra net bir şekilde hissedildiği dengeli bir çekirdek. Paketi elinize aldığınızda kuru kokusu bile püfür püfür suratınıza vuruyor. Zafer hocayla konuştuğumda degas megas yok bam bam bam dedi diye deneme yaptım. :D Bence 1-2 hafta sonra çok daha güzel olacak. Ve tahminimce bu çekirdeği demlerken 1:2 oranından çok uzaklaşmamak gerekiyor. 20/50 denemelerim daha asidik tarafa kaydı. 1:2, bilemedin 1.2,3 oran iyidir (20/45).

Ekli dosyayı görüntüle 40770

Not olarak Diego Horta ve Endonezya argopro walide hermetic baya açık kavrum. 97-98 derecede çözebildim ben genellikle kalın olarak öğüttüğümden dolayı. 1-2 demleme ile reçeteyi oturtup paylaşıcam yarın
Bu söylediğim yıkanmış kahveler için de geçerli kavrum olarak baya açık olduğundan dolayı 97 derece ile demliyordum genelde yıkanmışlar zp6 5.0 ayarında genel olarak 1.30 1.35 civari tds yakalıyorum 19-19.5% extraction aralığında.
genelde 2 dakika bloom
15/250 de
50/100/50/50 olarak döküyorum kahve yatağını çok yükseltmeden

Not : sadece referans olarak veriyorum kahvelerin ne kadar zor çözündüğünü belirtmek için sey için ya da nordic kavrumlar için verilen reçetelerin çoğuyla uyumlu

Arkadaşlar selamlar, carlos mejia hakkında fikri olan var mı acaba? çok mu asidik bir kahve yoksa daha dengeli mi? tat profili çok ilgilimi çekti merak ediyorum. Teşekkürler

24/25 OMNİ KOLOMBİYA DIEGO HORTA/NATURAL​

Zp6 special 4.5 (0 burr lock )
42 PPM ASSU 97c
Timemore Crystal Eye 01 V60 plastik + cafec th03 1 cup
15g/255 gr oran siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 ile

1-) 00:00 - 00:45 İlk Döküş 50 gr WDT ile yatağı güzelce karıştırın özellikle kenarda ıslanmamış yer kalmasın
2-) 00:45 - 01:30 İkinci döküş 50 gr
3-) 01:30 - 02:15 Üçüncü döküş 50 gr
4-) 02:15 - 03:00 Dördüncü döküş 50 gr
4-) 03:00 - 03:45 Dördüncü döküş 50 gr
04:00 civari bitiyor TDS 1.37 extraction 19.64% civarıydı

Kahvedeki çilek kokusu cidden mükemmel. Tropikal meyve tadı çilek tadı + şeker kamışı tadını çok net biçimde alabiliyorum ama hasta olduğumdan dolayı tadım konusunda alamadığım tatlar olabilir. TDS extraction değerleri tam optimal olarak gözüküyor ama

Arkadaşlar selamlar, carlos mejia hakkında fikri olan var mı acaba? çok mu asidik bir kahve yoksa daha dengeli mi? tat profili çok ilgilimi çekti merak ediyorum. Teşekkürler
Çikolata tadı erik tadı inanılmaz bir kahve. Ben baya keyifle tüketmiştim Anaerobik olduğunu anlamazsın bile fiyatına göre çok üst seviye bir kahve

Brezilya Fazenda
31.10.2025 kavrum
Nestle su
Philos 30 kd. öğütüm (orta-kalın)
Bombacı puck screen
IMS B702TCH26E sepet
1:2.5 oran - 20/50 gr (1:2 oranından çok daha dengeli ve güzel oluyor bence).
Bianca 92 derece (10 derece offset), 8 sn otomatik ön demleme, toplam süre 30 sn
9 bardan 7.5-8 bara kendiliğinden düşüş

Notlar: Artık espresso deyince aklıma gelen, filtre kahveye olan aşkımı müsait bir durakta indiren çekirdeklerden birisi bu :D (Diğeri de Trio Blend). Daha önce farklı kavuruculardan farklı zamanlarda bu çekirdeği almıştım ama bir iyi bir kötü çıkıyordu. Milestones'da o iş yok tabii ki, her defasında aynı kalite ve lezzet... Balın her türlüsünü bilen ve yiyen bir adam olarak söyleyebilirim ki bal notası hissedilir düzeyde (A101'in küp şekerli ballarından bahsetmiyorum tabii ki. :D). Bu mesela X kavurucusunda da öyleydi ama tutarlılık olmadıktan sonra zerre önemi yok. Aynı zamanda ağız dolduran ipeksi gövdesi ve hafif kuruyemiş notalarıyla "kahve gibi kahve" severlerin de çok beğeneceğini düşündüğüm bu çekirdeği klasik&modern karışımı espresso severlere şiddetle öneriyorum. İster sabah, ister akşam günün her saati damağınızı yormadan lezzetle tüketebilirsiniz. Şahsen bardağı ısırasım geliyor bazen. :D Şimdi abarttığımı düşünenler olacak biliyorum ancak bunlar benim kişisel deneyimlerim. Tavsiye ettiğim bir iki arkadaş da çok beğendi. Yıllardır iyi espresso peşinde koşuyorum, bulunca da çok seviniyorum ve siz de boşa uğraşmayın diye söylüyorum çünkü espersso zahmetli bir iş. Kavrumuna, tutarlılığına sağlık Zafer hocam. Espresso'da tartışmasız 1 numarasın.

Hiçbir zerresine kıyamadığım için EXT falan ölçemedim kusura bakmayın. :D

WhatsApp Görsel 2025-11-06 saat 16.13.49_aa1cb05a.jpg

Milestones 24/25 KOLOMBİYA FİNCA MİLAN/CASTİLLO CATURRA [NG]
Kavrum 31.10
RO + sweet water mineral kit 2244 40ppm
Timemore Crystal Eye 01 dripper hario 40'lı kutu kağıt
DF64 SSP MP burr 60 klik
95C 12/200ml 1/16.7
50ml 45sn blooming
3x50ml döküş sonda swirl
Bitiş 2.20
TDS 1.35 EXT 19.58

Kavrum tarihi yakın olmasına rağmen çok merak ettiğim bir kahve olduğu için referans reçetemle demlemek istedim. Milestones kahvelerinde kavrumlar nokta atışı olduğu için çözülme tam olması gerektiği gibi. Asiditeyi biraz daha fazla isterdim ancak yaptğım su nedeniyle biraz arkada kalmış. Bir sonraki demlemede daha düşük bikarbonat ile deneyeceğim. Genel olarak Milestones kahveleri düşük ppm yüksek sıcaklık ve dengeli suyu seviyor. Fincan oldukça dengeliydi aromalar biraz arkada kalsa da okaliptus ferahlığı her yudumda geliyor. Passion fruit aşina olduğum bir aroma o da biraz geri planda kalmış ayrıca baharat benzeri kıpırtılar da aldım. Degass süreci devam ederken arada bir demleme yapabilirim ancak potansiyeli çok yüksek kompleks bir kahve olduğu bu demlemeden anlaşılıyor. @blackeagle nokta atışı kavrum için tebrikler.

WhatsApp Image 2025-11-07 at 16.33.35.jpeg

Brezilya Fazenda
31.10.2025 kavrum
Nestle su
Bombacı puck screen
IMS B702TCH26E sepet
Bianca 92 derece (10 derece offset), 8 sn otomatik ön demleme, toplam süre 30 sn

Notlar: Artık espresso deyince aklıma gelen, filtre kahveye olan aşkımı müsait bir durakta indiren çekirdeklerden birisi bu :D (Diğeri de Trio Blend). Daha önce farklı kavuruculardan farklı zamanlarda bu çekirdeği almıştım ama bir iyi bir kötü çıkıyordu. Milestones'da o iş yok tabii ki, her defasında aynı kalite ve lezzet... Balın her türlüsünü bilen ve yiyen bir adam olarak söyleyebilirim ki bal notası hissedilir düzeyde (A101'in küp şekerli ballarından bahsetmiyorum tabii ki. :D). Bu mesela X kavurucusunda da öyleydi ama tutarlılık olmadıktan sonra zerre önemi yok. Aynı zamanda ağız dolduran ipeksi gövdesi ve hafif kuruyemiş notalarıyla "kahve gibi kahve" severlerin de çok beğeneceğini düşündüğüm bu çekirdeği klasik&modern karışımı espresso severlere şiddetle öneriyorum. İster sabah, ister akşam günün her saati damağınızı yormadan lezzetle tüketebilirsiniz. Şahsen bardağı ısırasım geliyor bazen. :D Şimdi abarttığımı düşünenler olacak biliyorum ancak bunlar benim kişisel deneyimlerim. Tavsiye ettiğim bir iki arkadaş da çok beğendi. Yıllardır iyi espresso peşinde koşuyorum, bulunca da çok seviniyorum ve siz de boşa uğraşmayın diye söylüyorum çünkü espersso zahmetli bir iş. Kavrumuna, tutarlılığına sağlık Zafer hocam. Espresso'da tartışmasız 1 numarasın.

Ekli dosyayı görüntüle 40814
bu adamı dinleyin...

Ekli dosyalar

• IMG-20251107-WA0009.jpg
    IMG-20251107-WA0009.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 46
Etiyopya Asefa Dukamo Honey
17.10.2025 kavrum
Sarıkız Su- 95 derece
Kinu 1.0.0 - İms basket+ altta kağıt filtre
18/42 1: 2,33 oran 7sn pre-infusion totalde 29 saniye
Bence imkanınız varsa bu kahveyi espresso deneyin. Harika bir Honey kahve , Ballı kavun- ballı armut tatlı sarı meyveler ama bi yandan da tertemiz. Bal tadı ağızda saatlerce kalıyor.

HERMETIC ORANGE BOURBON​

Melodrip​

Zp6 special 5.0 (0 burr lock )
uludağ premiuım 32ppm 99c
Hario V60 02 plastik + abaca+ filtre kağıdı
15g/250 gr oran siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/16.7 civarında yapıyorum hep zp6 ile

1-) 00:00 - 01:00 İlk Döküş 60 gr WDT ile yatağı güzelce karıştırın özellikle kenarda ıslanmamış yer kalmasın
2-) 01:00 - 01:30 İkinci döküş 100gr melodrip ile kahve yatağı etrafında hem kettledan melodripe dökerken hem de melodrip ile spiral halinde döküyoruz
2-) 01:30 - 01:45 Üçüncü döküş 250gr'ya tamamlıyoruz melodrip ile kahve yatağı etrafında hem kettledan melodripe dökerken hem de melodrip ile spiral halinde döküyoruz
3-) 02:15 civari bitiyor extraction 20% civarıydı

İnanılmaz berrak portakal tadını çok net alabildiğiniz asiditesini alabildiğiniz muhteşem bir çekirdek . Arkadan gelen tropikal meyvelerle beraber ağızda bıraktığı hissiyat mükemmel.

Brezilya Fazenda
31.10.2025 kavrum
Nestle su
Bombacı puck screen
IMS B702TCH26E sepet

Ekli dosyayı görüntüle 40814

Golden shot güncellemesi. :P

95 ppm'lik magnezyum ağırlıklı bir su yaptım. Yukarıda yazdığım tarifte demleyince kahve çok fazla çözüldü. Sonra öğütüm kademesini 1 arttırdım, dozu da 20.5 yaptım, 25 saniyede 42 ml çıktı aldım. Bu su, çekirdeğin tatlılığını bariz bir şekilde arttırdı, aromaları biraz daha ön plana çıkarttı. Bir tık daha modern espresso gibi oldu ama yine dengeliydi. İstenmeyen hiçbir tadı yoktu.

Ekran görüntüsü 2025-11-08 231444.png

Geri