• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Kasım 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Bu ayki ikinci siparişimi biraz önce verdim, umarım bu sefer not kısmını okurlar :)

Allah Allah zafer abi 20 dakikadan erken kapatıyor mu telefonu 😃
İşi falan varmış demek ki

Colombia villa don juan çözmekte zorlanıyorum 98 derece su 4 döküş yapıp döküş basamakları arasında iyice bekliyorum ama çözemiyorum 128 agtron bir kahveymiş bir reçetesi olan varmı bu kahve için

Colombia villa don juan çözmekte zorlanıyorum 98 derece su 4 döküş yapıp döküş basamakları arasında iyice bekliyorum ama çözemiyorum 128 agtron bir kahveymiş bir reçetesi olan varmı bu kahve için
Ben yaklaşık 15-16 klik öğütüp 1:15 97° demledim timemore b75 dripper ile sonuç güzel çıktı. Birkaç demlemede bende çözememiştim ilk başta.

Ekstra olarak bloom süresini 2 dakika yapabilirsiniz.
15/250
45 ml bloom / 2 dakika
100 ml ( döküş hızı 5 ml / yaklaşık 20 saniye )
55 ml ( döküş hızı 5 ml / yaklaşık 11 saniye )
50 ml ( döküş hızı 5 ml / yaklaşık 10 saniye )
1763401157015.png
Hocam bir de Jonathan Gagne'nin kitabından örnek bir tablo paylaştım bu çoğu zaman görmezden gelinen bir olay . Olabildiğince 15-18 cm yüksekliğinde genel olarak 7-8/ml hızında dökerseniz daha çok extraction alırsınız kahveden. Ve genellikle kahve kenarlarını aldıktan sonra ortaya spiral şeklinde yoğunlaşırsanız

Ekstra olarak bloom süresini 2 dakika yapabilirsiniz.
15/250
45 ml bloom / 2 dakika
100 ml ( döküş hızı 5 ml / yaklaşık 20 saniye )
55 ml ( döküş hızı 5 ml / yaklaşık 11 saniye )
50 ml ( döküş hızı 5 ml / yaklaşık 10 saniye )
Ekli dosyayı görüntüle 41008
Hocam bir de Jonathan Gagne'nin kitabından örnek bir tablo paylaştım bu çoğu zaman görmezden gelinen bir olay . Olabildiğince 15-18 cm yüksekliğinde genel olarak 7-8/ml hızında dökerseniz daha çok extraction alırsınız kahveden. Ve genellikle kahve kenarlarını aldıktan sonra ortaya spiral şeklinde yoğunlaşırsanız
Bu konuyu gündeme getirmenize çok sevindim, ben bu kadar yukarıdan Fellow ile bile kırılma noktasız sweet spotu yakalayamıyorum daha boş bir kettle yardımcı oluyor gerçi ama biraz idealize bir senaryo gibi belki arkadaşlarım başka tecrübeler yaşıyordur.

Bu konuyu gündeme getirmenize çok sevindim, ben bu kadar yukarıdan Fellow ile bile kırılma noktasız sweet spotu yakalayamıyorum daha boş bir kettle yardımcı oluyor gerçi ama biraz idealize bir senaryo gibi belki arkadaşlarım başka tecrübeler yaşıyordur.
Hocam bir sürü etken var mesela kahveler çok açık kavrum olduğu için en azından bu konu için daha önce de yazdım. Aşırı taze açık kavrum kahveler su tutmuyor çok çabuk süzülüyorlar sadece iş döküş yüksekliği değil suyun akış hızı da önem kazanıyor burada. Kahvenin suyla kontak süresini artırmak için biraz daha yavaş ama yüksekten dökmeleri gerekiyor. Bazen aşırı co2 oluyor kahvede direkt demlerken bloom sırasında çok fazla baloncuk çıkmasından anlayabiliyorsunuz. Ben mesela bunu gördüğüm zaman direkt öğütüp 20 dakika bekletiyorum ve bloomu da 2 dakika tutuyorum. Çoğu arkadaş belki bu yüzden de sıkıntı yaşıyor olabilir.

Şimdi reçete attığım Strawberry.
Ben daha değişik bir reçete vereyim samo bloom ile
15/250
-Timemore Crsytal Eye 01
- 15/250 uludağ premium + brita sürahi 75 derece su
-Cafec th-3
- zp6 5.6 (0.0 burr lock )

-45 ml su ile 2 dakika bloom yapın. ( yatağı wdt ile iyice karıştırın )
-Suyu 94 dereceye çıkartın kettleda 2 dakikaya ulaşana kadar sıcaklığa ulaşması lazım
-Sonra 205 ml yüksekten tek döküş ( 10ml/ saniye ile )
-Ufak bir swirl
uygulanışının yapıldığı videoyu da atayım

Etiyopya Yaye yanına fermente olmayan çok beğendiğiniz bir kahve tavsiyeniz ne olur?

Az önce 24/25 ETİYOPYA ASEFA DUKAMO QUNQNA #2/HONEY demledim.
V60
94derece

Gayet keyifli temiz bir kahve elde ettim, Clever'da yapınca daha yoğun bir gövde iken, V60 da epey dengeli oldu. Eminim deneyen olmuştur.

Etiyopya, Biftu Gudina, yıkanmış
Aeropress, ters yöntem, tek filtre kağıdı
Comandante 18 klik
Nestle, 95 derece
12 gr kahve, 200 ml su
200 ml döküş, 5 tam tur karıştırma ve 1.30'da basmaya başladım, 2'de süzülme bitti. Elinde olan varsa bu tarifi kesinlikle uygulayın. Meyve bombasına dönüştü kahve.

Ekli dosyalar

• IMG-20251118-WA0048.jpg
    IMG-20251118-WA0048.jpg
    79.1 KB · Görüntüleme: 49
ikinci sipariş olarak etiyopya aricha adorsi ve omni kolombiya diego horta aldım, merakla bekliyorum. gerçi coconut sonrası bir süre başka kahvelerden tatmin olamayabilirim :(

Etiyopya yaye ve Guatemala Teodoro ile ben de toplu alıma katıldım, son aylarda beni en çok heyecanlandıran toplu alım oldu.

Siparişlerin bir an önce kargolanmasını bekliyoruz:)

Geri