• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü'ne özel tıkanmayan 5 kutu 40'lı Hario filtre kağıdı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok uzun zamandır bol poşet 100lü Hario filtre kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım. ne ninety pluslar, savagelar, geishalar demledim :)

Eskiden çift taraf krepe ve kulakçık yoktu. Şimdi kulakçık var ve tek taraf krepeli. Akış hızlarında ufak tefek değişikler var ama demleme yönteminizi filtre kağıdına göre ayarlayabilirsiniz. Natürel olan filtreler de başarılı. Daha fazla su ile yıkamak gerekiyor.

Filtre kağıtlarını demlemede değişken olarak kullanmak gerçekten bu işi çok iyi bilenler için daha mantıklı. Aksi taktirde günlük kullanımda bir fitre seçip devam etmek lazım. (Hollanda üretimleri hariç :) Onların da seveni var ama iyi öğütücü ve düzgün döküş gerekiyor. Risk almaya hiç gerek yok.)

O yüzden ben tek çeşit filtre kağıdı ile devam ediyorum ve bazen kahvesine göre az da olsa farklı kağıtlar kullanıyorum.

Eskiden çift taraf krepe ve kulakçık yoktu. Şimdi kulakçık var ve tek taraf krepeli.
Krepe nedir ve kulakçık ne işe yarıyor? 1 yıldır Hario bol poşet kullanıyorum, ben de gayet memnunum ama kulakçığın faydası varsa da bilmiyorum.

Hocam 01 filtre olarak hangi markayı kullanıyorsunuz? Bu konuya yazdığınız için Hario 40'lı kutu olduğunu tahmin ediyorum ama başka tavsiyeniz olursa da duymak isterim. Geçen hafta Timemore crystal eye 01 plastik aldım, elimde Hario 02 100lü poşet var, filtreyi kessem de kesmesem de tam oturmuyor. Sıcak suyun ilk değdiği kısım güzelce yapışırken son değdiği kısım yapışmıyor ve bombe oluşuyor. Bu bahsettiğim sıkıntıyı Güral porselen V60 02'de de yaşıyordum, filtreler orijinal değil mi şüphe etmeye başladım :)
Ben ısıtma+ıslatma yapmadan önce V60 ın içine bir tane tatlı kaşığı koyuyorum ve ıslatmaya tam ortadan başlayıp demleme yapar gibi dairesel hareketlerle yukarı doğru çıkıyorum eskiden ben de sizin gibi bombelenme sorunu yaşardım bu şekilde heryer tam yapışıyor 👍

v 60 filtre kağıdında hario nun 4o lısını denemedım, 100 lüyü denedim cafec 04 le çok büyük bir uçurum yok gibi geldi hario 40 lıyı önerir misiniz,filtrelerim azaldı da :)

v 60 filtre kağıdında hario nun 4o lısını denemedım, 100 lüyü denedim cafec 04 le çok büyük bir uçurum yok gibi geldi hario 40 lıyı önerir misiniz,filtrelerim azaldı da :)
Cafec th-1 ile hario 40 lı kutu kullandım hario, cafec th-1 den 10-15 saniye daha hızlı akıyor. Bence hızlı akış isterseniz hario 40’lı kutu alın derim.

Edit: bu linki incelerseniz cafec filtre kağıtlarının detay özellikleri yazıyor

Son düzenleme:
Hario Türkiye'den 40'lı filtre kağıtlarına bir Kasım indirimi gelir mi acaba.🤔

Bir süredir abaca kullanıyordum, geçen kahve festivalinde bir paket traditional satın aldım, denemek için de birkaç tane th3 aldım ve hario ekibi de workshopta 40lı hediye etmişti.

Üst üste yaptığım yakın parametrelerde, kahve demlemelerimdeki gözlemime göre;

-Th3 kesinlikle farklı bir filtre hem dokusuyla hem akışıyla gerçekten iyi bir performans sergiliyor.
-Abaca ve Hario 40lı arasında bir fark hissetmedim. Fakat abaca, spinlere karşı daha duyarlı, tıkanma olabiliyor. Harioda böyle bir şey yaşamadım.
-Traditional ise yavaş döküşlere ve tozlu kahvelere çok duyarlı, sonlara doğru kesinlikle yavaşlıyor, agresif dökmediğim demlemelerimin yarısı tıkandı.

Bunlara istinaden, 40lı için ben de varım diyorum

Hario V60 01 100'lu bol poşet kullanmaya başladıktan sonra japon Hario filtrelere bakışım değişti.
Filtre fiyatlarının artmasından dolayı acaba Hario japon 100lu toplu alımı mi yapsak? :)

40lı hario kutu filtreyi en uygun ne şekilde alabiliriz, toplu alim düzenleme şansımız var mı? Fiyatlar çok uçmuş durumda, son toplu alimdan beri elim gitmiyor, filtreler bitmek üzere 🙄

Bu akşam Hario 40 lı filtre kağıtları ile ilgili bir kampanya başlayacak arkadaşlar. Duyuruyu hem forum hemde whatsapp üzerinden gerçekleştireceğiz.

Bu akşam Hario 40 lı filtre kağıtları ile ilgili bir kampanya başlayacak arkadaşlar. Duyuruyu hem forum hemde whatsapp üzerinden gerçekleştireceğiz.
Suat hocam Hızır gibi yetiştiniz yine. 🙂🙏

Kampanya bilgileri:
Toplam stok adedi: 400 adet
İndirim 5 paket VCF-02-40W sepete eklendiğinde geçerli.
İndirim 5 paket VCF-01-40W sepete eklendiğinde geçerli.
Kargo ücreti Hario Türkiye'ye ait
Kampanya bu akşam 22:00 da aktif olacak
Kampanya 13 Mart Pazar Akşamı 23:59 a kadar geçerli.
Satın alınan ürünler 15 Mart Salı günü kargoya verilecek. Hava muafiyeti, afet, olağanüstü ve beklenmedik koşullar nedeni ile kargolar gecikebilir.

Kampanya kodu ve indirim oranı Whatsapp gruplarından ve forumun duyuru sistemi üzerinden gönderilecektir.

Son düzenleme:
ooo süper, bu ara alayım diyodum :D(y)

Kampanya bilgileri:
Toplam stok adedi: 400 adet
İndirim 5 paket VCF-02-40W sepete eklendiğinde geçerli.
Kargo ücreti Hario Türkiye'ye ait
Kampanya bu akşam 22:00 da aktif olacak
Kampanya 13 Mart Pazar Akşamı 23:59 a kadar geçerli.
Satın alınan ürünler 15 Mart Salı günü kargoya verilecek. Hava muafiyeti, afet, olağanüstü ve beklenmedik koşullar nedeni ile kargolar gecikebilir.

Kampanya kodu ve indirim oranı Whatsapp gruplarından ve forumun duyuru sistemi üzerinden gönderilecektir.

Suat bey v01 filtreyi de dahil ettirme şansınız var mıdır

Geri