• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Kahve Demleme Standı Projesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar;
Stand ile alakalı aklıma bir fikir geldi. Henüz çizmedim ama gözünüzde canlanmazsa müsait bir vakitte çizebilirim de...
Base'in iki tane kolonu var malum. İstasyonları tutması için tasarlanmış. Bu iki kol katlanabilir olmalı mı sizce?
Base ve 1 istasyon bedeli olarak 150 lira demiştim. Katlanabilir olması tahminimce fiyatı 50 lira kadar arttırır ancak aynı zamanda taşıma kolaylığı da sağlar.
Sizce nasıl olmalı?

Bence maliyeti daha fazla artırmaya gerek yok, hatta cold brew düşünmeyenler için çubuklar daha kısa yapılabilir. Kısa uzun şeklinde isim verilebilir. Maliyet arttıkça satış sayısı azalacak. Daha iyisini Kickstarter olarak başlatırsın daha çok para kazanırsın

Merhaba, fiyat ve sipariş durumu Watsap grubundan da duyurulsun lütfen.

Bence maliyeti daha fazla artırmaya gerek yok, hatta cold brew düşünmeyenler için çubuklar daha kısa yapılabilir. Kısa uzun şeklinde isim verilebilir. Maliyet arttıkça satış sayısı azalacak. Daha iyisini Kickstarter olarak başlatırsın daha çok para kazanırsın

Çubuk boyları ideal bence hocam. Resimde çok yüksek dursa da bana çok yüksek gelmedi. Kısa çubuk da maliyeti aman aman etkileyecek bir faktör değil. Neticede en fazla 7-8cm kısaltılabilir ki dediğim gibi, 10-15 lira oynar en fazla.

Çubuk boyları ideal bence hocam. Resimde çok yüksek dursa da bana çok yüksek gelmedi. Kısa çubuk da maliyeti aman aman etkileyecek bir faktör değil. Neticede en fazla 7-8cm kısaltılabilir ki dediğim gibi, 10-15 lira oynar en fazla.
Çubuk boylarının kısa olmasını maliyet için değil, daha kompakt daha güzel görünmesi için yazdım :)

Selamlar Ural,

Çubuk üretimi sanırım senin için zor olmayan bir şey. Kısa tercih edenler için böyle bir opsiyon belki sunulabilir. Soğuk demleme düşünmeyen ya da daha estetik dursun diyen birisi sadece aparatları alarak, kısa taban ile V60 ya da cezve için kullanmak isteyebilir. Ürün çeşitliliğini yönetmek zor, onu da kabul ediyorum ama bu nispeten yapılabilir bir şey gibi duruyor. Talebe de bakmak lazım. 10-15 TL maliyet azaltmak, 200 TL lik bir ürün için cazip olabilir ;)

Katlanabilir olması, hoş olur ama maliyeti kısmak sanırım en önemli şey. Genelde sabit durup kullanılacağı düşünülürse, katlamak yerine, çubukların vidalı olup olmayacağına da bakılabilir. sanırım şu haliyle çubuklar, TIG kaynak ile monte ediliyor, değil mi? Dediğim gibi genelde sabit kullanılacak bir ekipman. Kim neden taşımak ister bilemiyorum :)

Bir de çubuklarda boydan boya çentikler var. Bunlar azaltılabilir mi? Üretim süresi ve belki maliyeti azaltabilir.

Tekrardan eline sağlık.

Selamlar Ural,

Çubuk üretimi sanırım senin için zor olmayan bir şey. Kısa tercih edenler için böyle bir opsiyon belki sunulabilir. Soğuk demleme düşünmeyen ya da daha estetik dursun diyen birisi sadece aparatları alarak, kısa taban ile V60 ya da cezve için kullanmak isteyebilir. Ürün çeşitliliğini yönetmek zor, onu da kabul ediyorum ama bu nispeten yapılabilir bir şey gibi duruyor. Talebe de bakmak lazım. 10-15 TL maliyet azaltmak, 200 TL lik bir ürün için cazip olabilir ;)

Katlanabilir olması, hoş olur ama maliyeti kısmak sanırım en önemli şey. Genelde sabit durup kullanılacağı düşünülürse, katlamak yerine, çubukların vidalı olup olmayacağına da bakılabilir. sanırım şu haliyle çubuklar, TIG kaynak ile monte ediliyor, değil mi? Dediğim gibi genelde sabit kullanılacak bir ekipman. Kim neden taşımak ister bilemiyorum :)

Bir de çubuklarda boydan boya çentikler var. Bunlar azaltılabilir mi? Üretim süresi ve belki maliyeti azaltabilir.

Tekrardan eline sağlık.

Teşekkür ederim.
Çentiklerle alakalı bir revizyonum olacak. Şu haliyle de iş görüyorlar ama yine de aralarını açıp, derinliklerini arttırmak istiyorum.
Şu an montaj kaynakla ve o kısım biraz sıkıntılı. Vidalı bir şey düşünmüyor değilim çünkü o boyda bir malzemenin gönyesinde düzgün kaynatılması çok çaba istiyor. Kaynak çekintisini de düzeltmek zor bir işlem.
Çubukların kısalması konusunda sizlere katılıyorum ama dediğin gibi ürün çeşitliliği konusu bir problem. Gel gelelim toplanan talep kadar üretim yapacağımdan neden olmasın. (:

Selamlar;
Stand ile alakalı aklıma bir fikir geldi. Henüz çizmedim ama gözünüzde canlanmazsa müsait bir vakitte çizebilirim de...
Base'in iki tane kolonu var malum. İstasyonları tutması için tasarlanmış. Bu iki kol katlanabilir olmalı mı sizce?
Base ve 1 istasyon bedeli olarak 150 lira demiştim. Katlanabilir olması tahminimce fiyatı 50 lira kadar arttırır ancak aynı zamanda taşıma kolaylığı da sağlar.
Sizce nasıl olmalı?
kolonlar katlanabilir olmasındansa çıkarılabilir olması yine taşıma için kolaylık sağlayabilir, bu durumda da maliyet kayda değer miktarda artar mı?
tabi öncelikle tebrik ediyorum gerçekten çok mantıklı güzel bir tasarım olmuş. ben taliplerden biriyim

Teşekkür ederim.
Çentiklerle alakalı bir revizyonum olacak. Şu haliyle de iş görüyorlar ama yine de aralarını açıp, derinliklerini arttırmak istiyorum.
Şu an montaj kaynakla ve o kısım biraz sıkıntılı. Vidalı bir şey düşünmüyor değilim çünkü o boyda bir malzemenin gönyesinde düzgün kaynatılması çok çaba istiyor. Kaynak çekintisini de düzeltmek zor bir işlem.
Çubukların kısalması konusunda sizlere katılıyorum ama dediğin gibi ürün çeşitliliği konusu bir problem. Gel gelelim toplanan talep kadar üretim yapacağımdan neden olmasın. :)
Vidali sistem daha iyi ve saglikli olur bence

kolonlar katlanabilir olmasındansa çıkarılabilir olması yine taşıma için kolaylık sağlayabilir, bu durumda da maliyet kayda değer miktarda artar mı?
tabi öncelikle tebrik ediyorum gerçekten çok mantıklı güzel bir tasarım olmuş. ben taliplerden biriyim

Katlanabilir ya da çıkarılabilir. Aslında aynı kapıya çıkıyor diyebilirim. Alt kaideye monte iki çok kısa çubuğa iki pim ile bağlanacak. Tekini sökerseniz katlanır, ikisini de sökerseniz tamamen çıkarılabilir.

Katlanabilir ya da çıkarılabilir. Aslında aynı kapıya çıkıyor diyebilirim. Alt kaideye monte iki çok kısa çubuğa iki pim ile bağlanacak. Tekini sökerseniz katlanır, ikisini de sökerseniz tamamen çıkarılabilir.
katlanma için ek parça ve düzenleme maliyeti olacak gibi ancak çıkarılır bir parça olursa sanki daha kolay olur gibime geldi. fiyat olarak da avantajlı hale gelir. bu arada yukarıda belirttiğiniz 225 lira fiyat kaç adet üretim halinde verilecek bir fiyat?

katlanma için ek parça ve düzenleme maliyeti olacak gibi ancak çıkarılır bir parça olursa sanki daha kolay olur gibime geldi. fiyat olarak da avantajlı hale gelir. bu arada yukarıda belirttiğiniz 225 lira fiyat kaç adet üretim halinde verilecek bir fiyat?

10 adet üretimde geçerli hocam.
Çıkarılabilirlik konusu da dediğim gibi, aynı kapıya çıkacak. Ayrıca hazneli bir tak-çıkar düzeneği çok daha maliyetli olur çünkü.

@ygthan @campos

Örneklerdeki standlarda türk kahvesi yapmak zor olabilir.
yarışmalarda ullanıyorlar. çok kolay.
Selamlar. Aşağıdaki gibi bir ürün hayal ettim.
Tüm sac parçalar 304 paslanmaz çelikten imal edilir. Çubuklar transmisyon mili, somunlar galvaniz kaplı, ayaklar da PVS plastik olur diye düşünüyorum.
Ürünün toplam boyu 300 mm. 2 tane ayarlanabilir, çıkarılıp takılabilir, birbirinin aynısı istasyonu var. Çift istasyon olma sebebi cold brew talebine cevap verebilmesi için. Ortalarındaki saclar da çıkarılabiliyor elbette.
İstasyonları hareket ettirmek için uçlarından birazcık havaya kaldırmak yeterli. Bıraktığınızda olduğu yerde kalıyor. Resim üzerinde gözükmese de 2 kolon mili üzerinde de küçük çentikler var. Sacın ucunun da 45 derece bükülmesi bu çentiklere basmasını kolaylaştırıyor.
Ürünün şu haliyle toplam ağırlığı yaklaşık 1250 gram gözüküyor.
Üretim maliyeti de tahminimce 200-600 lira arasında değişir (talep miktarı da rakamı etkileyecek bir faktör).
Bu resmi, üzerinden fikir yürütebilelim diye çizdim.
Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 3055
forumda cnc bilen mi var? :D dur ben özelden birşey soracağım size.

@uralavci selam, bu ürünle ilgili bir gelişme oldu mu? ya da oldu da ben mi kaçırdım? Diğer projelere de baya bir ağırlık verdiğini biliyorum. Merak ettim.

@uralavci selam, bu ürünle ilgili bir gelişme oldu mu? ya da oldu da ben mi kaçırdım? Diğer projelere de baya bir ağırlık verdiğini biliyorum. Merak ettim.

Bir süreliğine askıda. Hal-i hazırda uğraştığım bir projemiz var. O bittiğinde, onunla da uyumlu olmasını istiyorum. İşlevselliğini arttırmak için bekletiyorum diyelim. O proje de sonlanmak üzere. Prototiplendi ve denendi. Pürüzlerini gidermeye çalışıyorum. Yakın zamanda satışa sunacağım. O, rayına girdiğinde de peşinden stand gelecek tabii. Sonrasında da yine farklı projelerim var. (:

Bu proje hayata geçirildi mi?

Geri