NoPainNoCoffee
Barista
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
Daha fazla
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
- Değirmen
- 1ZPRESSO JXPRO
- Ekipmanlar
- Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Seferihisar
Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 9.5 Step[19.5]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya Chelchele Gedeb Worka GR.1
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:04/08/2021
Su Sıcaklığı:86°C - 88°C
Demleme Notları;
Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.
Tadım Notları;
Öğütümü incelettiğim için demlemeye başladığım sıcaklık derecesini az daha yukarı çektim lakim yinede kahve haznesinin ısısı ile çekirdekteki bitter tatların ortaya çıkmasına engel olamadım.Lakin aradığım gövdeyi yakaladım.Bitter tatlar beni rahatsız ettiği için ve gövdeye ulaşmanın tek yolu incelmek olmadığı için öğütüm derecemi ve kahve miktarını yukarıya çekerek yarın yeniden deneyeceğim.Çekirdeğin ve sevgili Ömer Aydın'ın el lezzetindeki potansiyele güveniyorum.
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 9.5 Step[19.5]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya Chelchele Gedeb Worka GR.1
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:04/08/2021
Su Sıcaklığı:86°C - 88°C
Demleme Notları;
Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.
Tadım Notları;
Öğütümü incelettiğim için demlemeye başladığım sıcaklık derecesini az daha yukarı çektim lakim yinede kahve haznesinin ısısı ile çekirdekteki bitter tatların ortaya çıkmasına engel olamadım.Lakin aradığım gövdeyi yakaladım.Bitter tatlar beni rahatsız ettiği için ve gövdeye ulaşmanın tek yolu incelmek olmadığı için öğütüm derecemi ve kahve miktarını yukarıya çekerek yarın yeniden deneyeceğim.Çekirdeğin ve sevgili Ömer Aydın'ın el lezzetindeki potansiyele güveniyorum.