• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 9.5 Step[19.5]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya Chelchele Gedeb Worka GR.1
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:04/08/2021
Su Sıcaklığı:86°C - 88°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Öğütümü incelettiğim için demlemeye başladığım sıcaklık derecesini az daha yukarı çektim lakim yinede kahve haznesinin ısısı ile çekirdekteki bitter tatların ortaya çıkmasına engel olamadım.Lakin aradığım gövdeyi yakaladım.Bitter tatlar beni rahatsız ettiği için ve gövdeye ulaşmanın tek yolu incelmek olmadığı için öğütüm derecemi ve kahve miktarını yukarıya çekerek yarın yeniden deneyeceğim.Çekirdeğin ve sevgili Ömer Aydın'ın el lezzetindeki potansiyele güveniyorum.

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Burundi Kayanza Businde Station Honey
Kavurma Tarihi: 06-08-2021
Demleme Metodu: Kalita wave - 185
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro 3.3
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 92~94 derece
Firma Tadım Notları: Tatlı kırmızı meyveler, dengeli asidite, meyve suyu gövdesi

20 gr. Kahve , 320 ml. su. 50 ml. ilk döküş ve 30 sn. blooming süresi sonrası 2 (135 - 135) parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, acılık veya ekşilik yok, gövde dengeli, aldığım tat yoğun diyebileceğim ve rahatsız etmeyen vişne tadı veya ona benzettim , yoğun vişnenin normalde keskinliği olur, bazen rahatsızda eder fakat bunda hissettiğim vişne tadı tatlımsı içtikçe içesi geliyor insanın, kavrum herzamanki gibi homojen ve başarılı tek dikkatimi çeken biraz fazla toz üretiyor fakat bunun fincana olumsuz yansımasını hissetmedim.
Forumdaki tartışmadan kendimi sıyırıp yukarıda belirttiğim şekilde Bur. Kayanza Businde Honey kahvemi demledim, dikkatimi çeken daha önce aldığım tatdan daha baskın mayhoş - tatlı arası vişne tadı aldım, tecrübem bu kahve bekledikçe tadım notaları daha baskın daha güzel hale geliyor, stresede iyi geliyor tavsiye ederim.🙂

Kahve: Etiyopya Chelchele Gedeb Worka Gr.1
Kavurma Tarihi: 06.08.2021
Demleme Metodu:
V60 / 1:16 / 20 gram kahve / 60 gram blooming + 2 döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Comandante 21 Click
Su Markası ve Sıcaklık:
Buzdağı 95+ derece
Demleme Süresi:
3 dk
Notlar:
0 acılık, oldukça tatlı ve dengeli bir fincan çıktı. Çekirdekler biraz sert o yüzden öğütürken epey zorlandım. Olabildiğince yüksek sıcaklık istiyor. İçtiğim en tatlı kahvelerden biri oldu.

Son düzenleme:
Firma: Coffee Nutz
Kahve: Damo Anaerobic
Kavurma Tarihi: 11.08.2021
Demleme Metodu: V60 (Timemore Crystal Eye)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cmd 21 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 93-94
Demleme Süresi: 1.56
Tadım Notları: Üzüm, kırmızı orman meyvesi, tatlı ve aynı zamanda dengeleyici güzel bir asidite, hafif mayhoş
İlave Notlar:

15 gr kahve, 250 ml su. Filtre TH3. 50 ml ile 40 saniye blooming, kaşıkla hafif karıştırma, ardından 1.15 e kadar 250'ye tek döküşte tamamladım. Açıkçası ben kahveye bayıldım. Alkol tüketmiyorum ama belki şarap içen arkadaşlar daha iyi bir karşılaştırma yapabilirler, kahvenin kesinlikle alkolümsü bir havası var (en azından kokulardan aşina olduğum kadarıyla). Normalde üzüm suyunu çok sevmem ama bu klasik bir üzüm tadından ziyade orman meyvelerinin olduğu karışık meyve sularını andırdı bana. Keskin diyebileceğim ama bardağı çok iyi dengeleyen bir asidite vardı. Başka bir kahvede böyle bir asidite bu kadar hoş gelmeyebilirdi bana, ama bu kahveye yakıştığını söyleyebilirim. Profil ve yoğunluk itibariyle belki herkese hitap etmeyebilir ama ben daha ilk demlemeden epey sevdim. Çekirdek epey bir gaz salıyor bu arada, 15 gün boyunca paketi açmasam da ara ara kontrol ettiğimde paketin içinde epey gaz biriktiğini farkedip bastırarak gazını çıkardım. Şimdi bunun Cold Drip'ine para versem mi onu düşüneyim biraz.

Firma: Coffee Nutz
Kahve: Damo Anaerobic
Kavurma Tarihi: 11.08.2021
Demleme Metodu: V60 (Timemore Crystal Eye)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cmd 21 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 93-94
Demleme Süresi: 1.56
Tadım Notları: Üzüm, kırmızı orman meyvesi, tatlı ve aynı zamanda dengeleyici güzel bir asidite, hafif mayhoş
İlave Notlar:

15 gr kahve, 250 ml su. Filtre TH3. 50 ml ile 40 saniye blooming, kaşıkla hafif karıştırma, ardından 1.15 e kadar 250'ye tek döküşte tamamladım. Açıkçası ben kahveye bayıldım. Alkol tüketmiyorum ama belki şarap içen arkadaşlar daha iyi bir karşılaştırma yapabilirler, kahvenin kesinlikle alkolümsü bir havası var (en azından kokulardan aşina olduğum kadarıyla). Normalde üzüm suyunu çok sevmem ama bu klasik bir üzüm tadından ziyade orman meyvelerinin olduğu karışık meyve sularını andırdı bana. Keskin diyebileceğim ama bardağı çok iyi dengeleyen bir asidite vardı. Başka bir kahvede böyle bir asidite bu kadar hoş gelmeyebilirdi bana, ama bu kahveye yakıştığını söyleyebilirim. Profil ve yoğunluk itibariyle belki herkese hitap etmeyebilir ama ben daha ilk demlemeden epey sevdim. Çekirdek epey bir gaz salıyor bu arada, 15 gün boyunca paketi açmasam da ara ara kontrol ettiğimde paketin içinde epey gaz biriktiğini farkedip bastırarak gazını çıkardım. Şimdi bunun Cold Drip'ine para versem mi onu düşüneyim biraz.
hocam evde serum ve hario water drip dropla demledim. Cold drip’te ucuyor

Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 2 Step[22]
Çekirdek Miktarı: 53 Gram
Çekirdek:Etiyopya Chelchele Gedeb Worka GR.1
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:04/08/2021
Su Sıcaklığı:85°C - 87°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Her çekirdek için olmasa da daha kalım öğütümlerde istenilen gövdeye erişilebiliyormuş.Dilediğim gövdeyi yakaladım lakin hafif bir ekşilik aldım.Onuda sanırım bir yarım step kalın öğütüme giderek çözebilirim.Gerçekten potansiyeli olan bir çekirdek ve kavrum.Ben bu potansiyeli ortaya çıkarturum :D :D

Kahve: Etiyopya Guji Gigesa Gr.1 (Natural)
Kavurma Tarihi: 13.08.2021
Demleme Metodu:
Origami + Cafec Traditional (İlk seri)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
CMD 21 klik
Su Markası ve Sıcaklık:
Buzdağı - 90°
Demleme Süresi:
2:55"
Tadım Notları:
Bergamot ve çilek
1:16 oranıyla 80 ml'lik 3 parçalı eşit döküşle demledim. Sona doğru biraz tıkanma sorunu yaşansa da, demleme sırasında kahve yatağından buram buram bergamot kokuları yayıldı. Bardakta ise yine bergamot oldukça baskındı. Çilek de alttan alta çok ama çok hafif hissediliyordu. Kremamsı gövde ise oldukça hoştu. Ama sondaki tıkanma sorunundan dolayı öğütümü bir dahaki sefere bir iki klik artırmayı düşünüyorum.

Kahve: Etiyopya Sidama Bombe Gr.1 (Washed)
Kavurma Tarihi: 13.08.2021
Demleme Metodu: Origami + Cafec Traditional (İlk seri)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 23 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı - 95°
Demleme Süresi: 2:05"
Tadım Notları: Gofret, şeftali kompostosu
1:16 oranıyla (15 gr kahve/250 ml su) 3 parçalı bir demleme yaptım.
50 ml ile ön demleme
30'uncu saniyede 150 ml'e,
1'inci dk'da 250 ml'e tamamlama
İlk yudumu almadan önce koklayınca, tanımlayamadığım bir koku vardı. Çok hoşuma gitmeyen bir kokuydu. Ama bir süre sonra o koku ve ona eşlik eden rahatsız edici asidite dağıldı.
Hafiften gofret kokusu hissedilir oldu. Soğudukça gerçekten de şeftali kompostosuna benzemeye başladı.
Yıkanmış bir kahve olduğu için yüksek bir sıcaklıkla demledim. Acaba ilk baştaki hoşlanmadığım o kokunun nedeni bu olabilir mi? Yıkanmış kahvelerde yüksek sıcaklıkla demlemek doğru bir yaklaşım mı? @Ömer Aydın

İklim şartlarına, suyun miktarına, haznenin ne derecede yalıtım sağladığına göre değişecek bir durum olduğu için kesin bir sonuç vermeyecektir tabii. Ocak üstü ısıtıcımı satıp Stagg EKG aldım, oda sıcaklığındaki değişimi 1 litre ve 500 ml değerler için hold fonksiyonunu kapatıp not edip ayrı bir başlıkta paylaşırım. Henüz termometre edinmemiş arkadaşlar için faydalı olur. :)
100° 700 ml suyun 94° civarına inmesi, Fellow Stagg EKG için 5'45" süre alıyor. Fakat Fellow'da ekstra izolasyon için çift cidarlı kapak vs var, bence kaynamış suyu, daha ince duvarlı ve kapaklı ocak üstü ısıtıcılarda 3.5 - 4 dakika civarı dinlendirmek uygun sıcaklıklara inmeyi sağlayabilir.

Kahve: Etiyopya Keramo
Demleme Metodu: V60 / 1:16 / 15 gram kahve, 50 blooming + 2 eşit döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 21 Click
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 93 derece
Demleme Süresi: 2:40
Notlar: Çekirdek halindeki kokusu zaten cezbetmişti. Düşük gövdeli, çayımsı, hafif bir kahve. Açıkçası içerken kahve içtiğimi anlamadım, aktı gitti.

teşhisiniz doğru gibi duruyor. süreyi kısaltmak için kalına gitmeniz gerek (değirmen kliki sordunuz diye bu şekilde yazdım, başka nedenler de olabilir) ama eğer demlemeye yeni başladıysanız 30 gram yerine 15 gram ile demleme yapmanızı tavsiye ederim. yani tamamen aynı parametreleri kullanarak tek kişilik demleme yapabilirsiniz, ayrıca 30 gram kahve için 60 gram su ile yapılan blooming genelde yetersiz kalıyor. 30 gram demleyecekseniz 90-100 gram su ile blooming yapmanızı tavsiye ederim.

benim başlangıç için kullandığım reçete şu şekilde: 15 gram kahve 240 ml su. 40-45 ml ile blooming sonrası iki eşit döküş.
30. saniyede bloomingi tamamlarsanız eğer ilk döküşü 45-50. saniye arasında bitirip 15 saniye sonra ikinci döküşe başlıyorum. 1.05- 1.10 gibi son döküşü tamamlayıp 2.05-2.40 arası demlemenin sonlanmasını hedefliyorum. genelde son döküş sonrası küçük bir rao spin yapıyorum.
ben genelde bloomingi uzun tutmayı daha çok seviyorum, 45. saniyeye kadar beklediğim oluyor. afiyet olsun.
Beni büyük uğraşlarda kurtardın @Lorenzen çok teşekkür ederim. Tüm kahvelerimi reçetene uyarak demliyorum TM c2 20 klik "15 gram kahve 240 ml su, 40-45 ml 30-45 sn blooming sonrası iki eşit döküş ve son döküş sonrası küçük bir rao spin". Sonuç benim için harika diyebilirim. CoffeeNutz kahvelerinin hepsinden keyifli, lezzetli ve temiz fincanlar aldım. Deneyebildiklerim (Etiyopa - Hamasho, Aricha, Guji Dry, Nensebo ve Brundi Dry) içlerinden en çok Aricha'yı sevdim. Bu gün sipariş verdiklerim ise Etiyopya - Worka, Shantawene, Bombe Dry, Bombe Wet, Brundi Honey. Ellerinize sağlık @Ömer Aydın Bey.

Beni büyük uğraşlarda kurtardın @Lorenzen çok teşekkür ederim. Tüm kahvelerimi reçetene uyarak demliyorum TM c2 20 klik "15 gram kahve 240 ml su, 40-45 ml 30-45 sn blooming sonrası iki eşit döküş ve son döküş sonrası küçük bir rao spin". Sonuç benim için harika diyebilirim. CoffeeNutz kahvelerinin hepsinden keyifli, lezzetli ve temiz fincanlar aldım. Deneyebildiklerim (Etiyopa - Hamasho, Aricha, Guji Dry, Nensebo ve Brundi Dry) içlerinden en çok Aricha'yı sevdim. Bu gün sipariş verdiklerim ise Etiyopya - Worka, Shantawene, Bombe Dry, Bombe Wet, Brundi Honey. Ellerinize sağlık @Ömer Aydın Bey.
Çok teşekkürler, afiyet olsun. Demek ki favorimiz aynı;) Ulusal Gıda ile tanıştığımda beğendiklerimden sade bir liste çıkarmayı istiyordum fakat tüm kahvelerin bir diyeceği var, elenecek kahve yok.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler , afiyet olsun. Demek ki favorimiz aynı;) Ulusal Gıda ile tanıştığımda beğendiklerimden sade bir liste çıkarmayı istiyordum fakat tüm kahvelerin bir diyeceği var, elenecek kahve yok.
İyi ki sade bir liste çıkarmamışsınız ;) Haklısınız dinlemek lazım hem de can kulağıyla..

Kahve: Etiyopya Aricha (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 06.08.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 23 click
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 94'
Demleme Süresi: 3'15''
Tadım Notları: Tatlı, Limonumsu, Kompleks, Kremamsı.

Reçete: 16/240, 45g 45sn blooming. 2 eşit parça döküş, her döküş ve bloom sonrası spin.

İlave Notlar: İlk Comandante ile yaptığım demlemem. Bu yüzden spine biraz abandım desem yalan olmaz ancak filtre maalesef sonlarda yine tıkandı. Artık filtremde (cafec traditional) sorun olduğu kesinleşmiş oldu.

Ayrıca Aricha muhteşem bir kahveymiş onu fark ettim. İçerken ağzım sulandı. Son derece kompleks ve tatlı, öne çıktığı şeyse kesinlikle gövde. Diğer kahvelere göre daha yüksek ve farklı bir gövdesi var.

Son düzenleme:
Eğer hala denemeyen varsa, 06.08 kavrumlu Refisa'dan espressoda verim aldığımı söyleyebilirim. Nispeten ince öğütüm, 15-35 gramaj, nispeten sıcak su ve 40 sn civarı bir akış...
Keyifli bir içim sunuyor.

Kahve: Etiyopya Yirgacheffe Aricha Washed Gr.1
Demleme Metodu: Kalita 155 Cam / 1:15.4 / 13 gr kahve / 40 gr blooming + 40. sn itibariyle 100 gr + 70. sn itibariyle 150 gr + 100. sn itibariyle 200 gr.
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 24 Click
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 91 derece
Demleme Süresi: 2:25

Notlar: Orta gövdeli, oldukça kararında limon tadı, bitterlikten tamamen uzak, baymayan tatlılık. Ağustos ayında beş farklı çekirdek denedim Coffeenutz'tan, hatta favorim ve yüksek gramaj tekrar sipariş geçtiğim Worka oldu ancak paketin açılışından bitişine kadar her fincanda aynı tadı yakaladığım tek çekirdek Aricha. Gayet tutarlı.

Kahve: Refisa 06.08
Su: Hayat Şekerpınarı
Oran: 15 / 33
Değirmen: Mignon Perfetto Turco 3
Makine: La Pavoni PLQ
Süre: 40 sn
Tatlar: Kompleks olmayan, Karamelimsi tatlılık

Kahve ilginç şekilde, espresso yorumlarından daha fazla espressoya yakıştırdığım bir hal aldı. İkidir böyle. :)
Koyu kavrum değil ama tat olarak çok espressovari. :) Damakta ayakları yere basan, derinliği sınırlı, damak yormayan keyif kahvesi şeklinde zuhur ediyor. "Hey adamım tatlarımı ayırmaya çalışma, tadımı çıkar, keyfine bak." diyor.
Ben sevdim. :)

20210903_080128.jpg

Geri