• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin Bardak Seçimi

@emrekocakurt hocam sayenizde kaliteli bir kahve kupası arayışıma son verdim, teşekkürler.
Tasarımları çok hoşuma gitti açıkcası, ve bu markayı ilk defa duydum. Hemen şu siparişi verdim
Aslında origo alacaktım fakat bardağın dış tasarımı biraz dengesiz geldi, görsel olarak rahatsız etti.
Bu arada iyzico uygulaması ile ödeyince %25 iade etti hesabıma, 900 tl ye 225 tl iade aldım, bilginiz olsun arkadaşlar.

Güncelleme!!! Uzak durmanızı tavsiye ederim.
Ürün bugün elime ulaştı, tam bir hayal kırıklığı ne yazık ki.
Öncelikle ürün 320 ml olarak belirtilmiş fakat aldığı maximum sıvı 295 ml. İçilecek bir seviyede kahve koyarsanız en fazla 220-230 ml alabilir mi sanmıyorum. Ürün kapasitesi ile ilgili verilen bilgi yanlış bu bir. Hadi bunu kabul ettik, maxi boyutunun ağırlığı 95 gr, (herhangi bir seramik kupa 300gr en az kıyaslama açısından) ürün duvar kalınlığı o kadar inceki neredeyse kağıt gibi, çıtır çıtır dişinizle kırabilirsiniz o kadar ince, (bu ürün kahve bardağı diye satılıyor düşünün) bu yüzden içine hemen demleme sonrası yaklaşık 65-70 derecelerde kahve koyduktan sonra iki kat havlu kağıtla tutamıyorsunuz, ısıyı direk elinize veriyor. 5 dakika sonra da kahve buz gibi oluyor bu yüzden. Daha da kötüsü iade etmek istediğimde anlaşmaları olmadığı için (butik bir işletmeymiş...) 270 tl kargo ücretini benim ödemem gerekiyormuş, gönderdiklerinde de 90 tl kargo ücretini yine ben ödemiştim. Üzerine para dahi isteseler iade edeceğim. 😠Yani ne desem bilemedim açıkcası, büyük bir pişmanlık. 😢

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250611_223232.jpg
    Screenshot_20250611_223232.jpg
    52.9 KB · Görüntüleme: 195
  • Screenshot_20250611_225435~2.jpg
    Screenshot_20250611_225435~2.jpg
    118.6 KB · Görüntüleme: 172
  • Screenshot_20250611_225557.jpg
    Screenshot_20250611_225557.jpg
    92.6 KB · Görüntüleme: 191
Öncelikle ürün 320 ml olarak belirtilmiş fakat aldığı maximum sıvı 295 ml. İçilecek bir seviyede kahve koyarsanız en fazla 220-230 ml alabilir mi sanmıyorum. Ürün kapasitesi ile ilgili verilen bilgi yanlış bu bir. Hadi bunu kabul ettik, maxi boyutunun ağırlığı 95 gr, (herhangi bir seramik kupa 300gr en az kıyaslama açısından) ürün duvar kalınlığı o kadar inceki neredeyse kağıt gibi, çıtır çıtır dişinizle kırabilirsiniz o kadar ince, (bu ürün kahve bardağı diye satılıyor düşünün) bu yüzden içine hemen demleme sonrası yaklaşık 65-70 derecelerde kahve koyduktan sonra iki kat havlu kağıtla tutamıyorsunuz, ısıyı direk elinize veriyor. 5 dakika sonra da kahve buz gibi oluyor bu yüzden. Daha da kötüsü iade etmek istediğimde anlaşmaları olmadığı için (butik bir işletmeymiş...) 270 tl kargo ücretini benim ödemem gerekiyormuş, gönderdiklerinde de 90 tl kargo ücretini yine ben ödemiştim. Üzerine para dahi isteseler iade edeceğim. 😠Yani ne desem bilemedim açıkcası, büyük bir pişmanlık. 😢
ben bu bardağın midi olanını kullanıyorum. (200 ml) ısıyı fazlaca iletiyor gerçekten. fakat ince olması benim hoşuma gidiyor. ağız kısmına doğru daraldığı için kokuları daha iyi alıyorum. Americano içmek için kullanıyorum. tabii dediğiniz gibi biraz soğumasını beklemek gerekiyor. bu konuda hassasiyeti olanlar için ben de önermiyorum. ama onun dışında memnunum.

Benim yüzümden gibi oldu...

Vitus'ta bu şekil olanlar küçüktü ve espresso için kullanılıyordu, büyük olanlar kupaydı(sanırım). Bunların büyük olanlarını almamış olmalarının bir hikmeti vardı belki de. Ben espresso içtim ve çay bardağı tutar gibi biraz yukarıdan tuttum, o yüzden rahatsız olmadım sanırım.

Sadece ince olmasından dem vursanız belki geri almazlardı bile ama iddia ettikleri sıvı miktarını almıyorsa mecbur alacaklar. Yanlış ürün satıp üstüne bir de 270TL kargo ücreti istemeleri iyiymiş. Tanesi +800TL'ye bardak satıp, hatta bunu bazı firmalar toplu olarak satıp "butik" olmak daha da iyiymiş.

Benim yüzümden gibi oldu...

Vitus'ta bu şekil olanlar küçüktü ve espresso için kullanılıyordu, büyük olanlar kupaydı(sanırım). Bunların büyük olanlarını almamış olmalarının bir hikmeti vardı belki de. Ben espresso içtim ve çay bardağı tutar gibi biraz yukarıdan tuttum, o yüzden rahatsız olmadım sanırım.

Sadece ince olmasından dem vursanız belki geri almazlardı bile ama iddia ettikleri sıvı miktarını almıyorsa mecbur alacaklar. Yanlış ürün satıp üstüne bir de 270TL kargo ücreti istemeleri iyiymiş. Tanesi +800TL'ye bardak satıp, hatta bunu bazı firmalar toplu olarak satıp "butik" olmak daha da iyiymiş.
Rica ederim @emrekocakurt hocam, sizin herhangi bir kabahatiniz tabi ki yok. Teşekkür ederim duyarlılığınız için. Ben sadece böyle bir firmanın varlığını öğrendim sizden, ürünlere iyice bakıp öyle karar verdim ne alacağıma. Dediklerine göre ürünler el yapımı olduğu için böyle hacimsel farklar olması normalmiş. Tamam da ürüne 295 ml su koyunca taşıyor bu kadar fark mı olur? Bardağı yarıya kadar doldursam yine sıcaktan tutamıyorum, çünkü ısıyı direk dışına iletiyor, sıcak bir şey içmesi imkansız bu modelden. Belki kulplu olanlardan olabilir. Ama bunu ben bilemem ki. Firmaya yanlışlıkla elimi verdim , yarın gidip mecbur kolumu da kaptıracağım, 280 tl kargo ücreti çıkıyor, hiç olmazsa yarısını biz karşılayalım deseler yine kabul. Çünkü keyfi bir iade yapmıyorum, ürün bu haliyle kahve için kullanılacak bir ürün değil.

Rica ederim @emrekocakurt hocam, sizin herhangi bir kabahatiniz tabi ki yok. Teşekkür ederim duyarlılığınız için. Ben sadece böyle bir firmanın varlığını öğrendim sizden, ürünlere iyice bakıp öyle karar verdim ne alacağıma. Dediklerine göre ürünler el yapımı olduğu için böyle hacimsel farklar olması normalmiş. Tamam da ürüne 295 ml su koyunca taşıyor bu kadar fark mı olur? Bardağı yarıya kadar doldursam yine sıcaktan tutamıyorum, çünkü ısıyı direk dışına iletiyor, sıcak bir şey içmesi imkansız bu modelden. Belki kulplu olanlardan olabilir. Ama bunu ben bilemem ki. Firmaya yanlışlıkla elimi verdim , yarın gidip mecbur kolumu da kaptıracağım, 280 tl kargo ücreti çıkıyor, hiç olmazsa yarısını biz karşılayalım deseler yine kabul. Çünkü keyfi bir iade yapmıyorum, ürün bu haliyle kahve için kullanılacak bir ürün değil.
Hocam iade için sizden ücret alamazlar yakın zamanda karar çıktı. Ödeseniz bile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup geri alabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı e-ticaret ve uzaktan alışverişlerde tüketiciyi ilgilendiren önemli düzenlemelere imza attı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda özellikle iade süreci ile ilgili değişikliklere gitti. Buna göre, iade sürecindeki ücret ödemesi tüketiciye ait olmayacak.

Hocam iade için sizden ücret alamazlar yakın zamanda karar çıktı. Ödeseniz bile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup geri alabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı e-ticaret ve uzaktan alışverişlerde tüketiciyi ilgilendiren önemli düzenlemelere imza attı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda özellikle iade süreci ile ilgili değişikliklere gitti. Buna göre, iade sürecindeki ücret ödemesi tüketiciye ait olmayacak.
Anladım hocam teşekkür ederim, işte böyle kobi tarzı küçük işletmelere destek olmak için alışveriş yapınca böyle saçma sapan şeyler ile karşılaşıyoruz, ben kendi adıma bir daha böyle küçük, kurumsal olmayan bir firmadan alışveriş yapmam açıkcası. Dediğinizi firmaya söyledim gelen cevap:
Çoğu müşterinin ürünü alıp iade yaptığını düşünürsek de biz hiç üründen para kazanmadan sadece kargo bedeli ödemiş oluyoruz :/ anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim🙌🏼

Anladım hocam teşekkür ederim, işte böyle kobi tarzı küçük işletmelere destek olmak için alışveriş yapınca böyle saçma sapan şeyler ile karşılaşıyoruz, ben kendi adıma bir daha böyle küçük, kurumsal olmayan bir firmadan alışveriş yapmam açıkcası. Dediğinizi firmaya söyledim gelen cevap:
Çoğu müşterinin ürünü alıp iade yaptığını düşünürsek de biz hiç üründen para kazanmadan sadece kargo bedeli ödemiş oluyoruz :/ anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim🙌🏼
"Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir."

Bu madde firmanın iptal ve iade sözleşmesinde yazıyor. Evet butik firmalar iade kargo ücreti ile zarar ediyor ama bunu da öncesinde ürün fiyatlarına ekliyorlar genelde.

Burada benim sizi haklı bulmamın sebepleri; ürünün hacminde bu kadar fark olmamalı 320 yazıyorsa 310 vs. gibi bir sapma kabul edilebilir ama 300'ün altına da iniyorsa bu hatalı bir üretimdir imha edilmelidir bence.

Bir de ürün size gelirken 90 TL kargo oluyor da iade için 270 nedir, illa iade ürün olacaktır anlaşma yapmak çok mu zor? bence gönderim için anlaşması varsa iade için de vardır da maksat caydırmak için yok diyordur.

Ürünün ısınması ile ilgili sorun önceden tahmin edilebilirdi genelde bu tarz ince bardaklar çift cidarlı oluyor eğer kulbu yoksa. Bu yüzden iade etmeyi ben düşünmezdim ama hacimden dolayı düşünürdüm.

"Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir."

Bu madde firmanın iptal ve iade sözleşmesinde yazıyor. Evet butik firmalar iade kargo ücreti ile zarar ediyor ama bunu da öncesinde ürün fiyatlarına ekliyorlar genelde.

Burada benim sizi haklı bulmamın sebepleri; ürünün hacminde bu kadar fark olmamalı 320 yazıyorsa 310 vs. gibi bir sapma kabul edilebilir ama 300'ün altına da iniyorsa bu hatalı bir üretimdir imha edilmelidir bence.

Bir de ürün size gelirken 90 TL kargo oluyor da iade için 270 nedir, illa iade ürün olacaktır anlaşma yapmak çok mu zor? bence gönderim için anlaşması varsa iade için de vardır da maksat caydırmak için yok diyordur.

Ürünün ısınması ile ilgili sorun önceden tahmin edilebilirdi genelde bu tarz ince bardaklar çift cidarlı oluyor eğer kulbu yoksa. Bu yüzden iade etmeyi ben düşünmezdim ama hacimden dolayı düşünürdüm.
Hocam kesinlikle haklısınız, zaten bir firma internetten satış yapacaksa bu tür durumları hesaplayıp fiyat belirliyor. İade konusu keyfi bir konu değil, hadi mağazada inceleyip satın alsam haklı satıcı, ama ben ürünü tam anlamıyla göremiyorum, dokunup inceleyemiyorum. Hacim konusu ayrı zaten, hep mi bizim aleyhimize olur bu durum? Bir gün de 300 değil de 350 çıksın üretim hatası. Bazı firmalar hariç hepsi aynı ne yazık ki, ne zaman birşeyler alsam eve gelince tartı olduğu için ölçüyoruz, hep eksik hep eksik 5-10 gr, bir gün de yanlışlıkla fazla tartın ya. Baklava alıyorum kilosu 2000 tl adam kutusuyla beraber tartıyor, kutu hiç yoksa 100 gr gelir en az, bu adam bana kağıt kutunun da kilosunu 2000 tl den satıyor. Lan bari kutunun parası neyse ayrıca vereyim ya, çıldırır insan.
Bu ürünü mağazada inceleseydim kesinlikle almazdım. Bazı ürünleri elinize almadan anlayamıyorsunuz. İşte bu yüzden mesafeli satış sözleşmesi diye bir şey var.
Ek olarak konuyu çok kirletmek istemem ama bu kargo şirketleri ne kadar vicdansız olmuş ya. Yk anlaşması varmış firmanın, bugün gittim kargoya verdim, anlaşmalı haliyle ben ödersem 350tl, karşı taraf öderse 240 tl ödeme çıktı inanamadım. Mecburen karşı taraf ödemeli gönderdim bakalım ne olacak? İnanın tiksindim, ben bugün Temudan ürün teslim aldım, adamlar Çin' den uçak kargoyla 8 günde teslim etti. Neredeyse bedavaya satıyor çoğu ürünü vergisi dahil, dahası beğenmedin mi ya da bir sorun mu oldu.? Ürün sende kalsın iadeni yaptım diyor, ya da bana gönder geri ücretsiz kargoyla diyor. Ücretli dahi olsa Çin' e Dhl kargo ile 80 tl istiyor en fazla. Yazık gerçekten yazık.

Son düzenleme:
Heriflere bak! Hem ayıplı mal satıp, hem de iadeden kargo parası mı istiyorlar?

Kobi destek filan demeyin, yapıştırın. İnternetten iş yapmayı öğrensinler veya hiç yapmasınlar. Çoğu müşteri alıp iade ediyorsa zaten ürünler sıkıntılıdır, kendileri söylemişler. Adamlar da çakıyor kargo ücretini, oh paşam.

6’lı Acme Taster’s Cup an itibariyle 2633 TL, 210 ml bunlar. Herifler bundan kat kat pahalı, vay anasını. Şu kahve hype’ından, bir de seramik yapma furyasından ne saçmalıklar türedi.

Sıkıntı yaşarsanız verin hakem heyetine, acımayın.

v60 demlemelerim için bardak bakıyordum porlandda https://www.porland.com/porland-pro-taster-alumilite-bardak-270cc/ bu gözüme çarptı kullanan deneyimleyen var mı tavsiye eder misiniz
Üçlü set olarak almıştım ve düzenli olarak kullanıyorum. 240 ml üzeri demlemeler sığmıyor. 1-16 oran kullanıyorsanız maks 15gr yani. Üst kısmında çok yer olmadığı için ısınıyor ve tutmak zorlaşabiliyor. Ancak kalın yapısı sayesinde elinizi yakacak kadar asla ısınmıyor. Hissiyat ve kalitesi güzel. Severek kullanıyorum ve favorim bardağım 👍

v60 demlemelerim için bardak bakıyordum porlandda https://www.porland.com/porland-pro-taster-alumilite-bardak-270cc/ bu gözüme çarptı kullanan deneyimleyen var mı tavsiye eder misiniz
Daha önce bir Instagram satıcısından aldığım 3 katına satılan facia bir porselen üründen sonra porlanddan 2 adet toplamda 600 tl ye bardak aldım. İlaç gibi geldi. Çok çok memnunum. 300 ml olan max 17-18 gr lık demlemelerde sıkıntı çıkarmıyor, yeterince kalın ve üstten biraz pay kalırsa eliniz yanmıyor kesinlikle, diğer 270 lik ürün ise en fazla 15 grlık demlemelerde kullanınca gayet yeterli. Kalınlıkları ve kaliteleri çok iyi. Beyaz olan daha önce ödül almış ve kahve demleme şampiyonasında kullanılmış bir modelScreenshot_20251205_183614.jpgScreenshot_20251205_183311.jpg

Aslında benimde bir cevaba ihtiyacım vardı iyi oldu bu konunun gündeme gelmesi. Americano hazırlarken suyun üzerine espresso çekiyorum. Ama genelde bardakların yüksekliği fazla olduğu için grubun altına sığmıyor. Double espresso için 180-200 ml su kullanıldığı düşünürsen 300-350 ml kapasiteli boydan kısa bardak önerisi olan var mı?

Ben de 270cc iki tane bardaklarını aldım. 220 ml sığıyor. 16 gram kahve içtiğim için sığmadı. Ürün bilgisindeki uyumsuzluk sebebiyle İadeye gönderdim, iadeyi de kabul etmediler, hukuki süreç başlatırsam şirket avukatlarının benimle irtibata geçeceğini söylediler. 🙂

Merhabalar bildim bileli kruve bardaklarında gözüm. Ancak o fiyatlar maalesef bütçemi aşıyor, alternatif olarak önerebileceğiniz bardaklar var mı acaba bu kruvelara?

Bugün porland mağazası gezerken farkettim. 2024 te porlandın şampiyona için çıkardığı cupping bardaklarının farklı renk ve boyutları varmış. Hatta bu renklere farklı şekil ve boyutlarda bardak ve fincanlar da eklemişler güzel bi kahve serisi çıkmış ortaya bence. Ben aşağıdaki ürünleri aldım filtre ve espresso için. Tasarım olarak bence çok şık ve kaliteli duruyor ayrıca fiyatları da oldukça uygun.

Edit: fotoğraflar niye yan gitti çözemedim 😅

Ekli dosyalar

• 20251228_182718.jpg
    20251228_182718.jpg
    73 KB · Görüntüleme: 90
  • 20251228_182456.jpg
    20251228_182456.jpg
    61.6 KB · Görüntüleme: 78
  • 20251228_182506.jpg
    20251228_182506.jpg
    79.6 KB · Görüntüleme: 79
320 ml olan bu bardağı almıştım evde kullanmak için. Şimdilik memnunum ama fonksiyonundan ziyade biraz da tasarımı için tercih ettim açıkçası.

Geri