• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@erturk @puspus

Asidite açısından değerlendirirsek ekşimsi tatları sevmeyen birisi yine de denemeli mi?

Şu an siteye ulaşılamıyor değil mi? Yoksa sadece ben mi giremiyorum.

@erturk @puspus

Asidite açısından değerlendirirsek ekşimsi tatları sevmeyen birisi yine de denemeli mi?
ana sora'da fazla bir ekşilik almadım ben. sadece fincan sonuna doğru soğudukça ortaya çıkan belli belirsiz bir ekşilik var. tabi su, demeleme yöntemi, öğütüm vs birçok faktör de etkiler bunu. Abant ve pınar su karışımını peak water'da süzerek 92 derecede su kullandım. demleme yöntemim de önce V60 hızlı dökme (blooming olmadan) sonra immersion switch ile. her ikisinde de dediğim gibi pek ekşilik almadım.

Ana sorayı espresso olarak denedim. Ekşi bir kahve değil, espressoya gayet uygun kavrulmuş, fakat üzerinde yazan notaları pek alamadım, ilk denemem olduğu için olsa gerek. 25'i kavrum olduğu için biraz daha beklemek de gerekebilir.
Filtre için su öğütüm gramaj önerilerine switch dahilinde açığım. Arz ederim :)

Ana sorayı espresso olarak denedim. Ekşi bir kahve değil, espressoya gayet uygun kavrulmuş, fakat üzerinde yazan notaları pek alamadım, ilk denemem olduğu için olsa gerek. 25'i kavrum olduğu için biraz daha beklemek de gerekebilir.
Hocam bence üzerinde yazan tadım notlarına takılmamak lazım, sadece yol gösterici olabilir bence ki çoğu zaman o da olamaz. Adam üstüne yeri geliyor tiramisu, süt reçeli filan yazıyor, tatlılık, asidite üzerinden yürümek daha makul gibi. Sonuçta kahve tatlıdır sana üzümü çağrıştırır bana baklavayı :D

25 aralik kavurumlu kahve var bende ve ilk kez bugun demledim. 2020de aldigim ilk ana sora ile yakindan-uzaktan iliskisi yok derim.

25 Aralık kavrumlu ana sorayı bugün v60 ile demledim.Üzerinde yazan notalar bariz belli.Buram buram bubble gum kokuyor.

16.5 gr kahve
Cmd 22 click
255 ml su 91ppm 95 derece
55 ml bloom 30 saniye
100+100 döküş

Geri