• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Deneme paketinden favorim Un Regalo De Dios. Gerçekten kakaolu çilekli bisküvi hissiyatı alıyorum. Sürekli bulundurmak isteyeceğim bir çekirdek olabilir.

Pozo Azul'da @antropoit'in yorumlarına katılmakla birlikte fermente tatları sevmeme rağmen biraz baskın buldum.

Pozo Azul love it or hate it kahvesi. ben filtre olarak biraz soğudukça gelen fazlaca tatlı halini beğendim. Eşim fermantasyondan gelen kokusunu dayanılmaz buldu. geleneksel tatları seven ve arayanları mutsuz, kekremsi, fermente tatları sevenleri mutlu edeceğini düşünüyorum.
normalden biraz kalın öğüterek daha sıcak tüketirken de tatlılığı alınabiliyor.

15.03.2021 kavrum tarihli Pozo Azul deneme paketini bugün ilk defa açtım. Aldığm aroma direkt olarak çocukluğumda yediğim küp şeklinde içi hindistan cevizli ve likörlü çikolataları hatırlattı.
K Plus' la 7.0 ayarında 1:16 oranında 16 gr kahve öğüttüm. 88 derece suyla, Origami ve Cafec Trad. kullanarak 40ml/30sec blooming sonrası tek döküşle bitirdim. Toplam demleme süresi 1:45 gibi tuttu. Yarın daha da incelterek deneyeceğim ama bu şekliyle de çok beğendim. Özelikle biraz soğumaya başladıktan sonra, paketi açtığımda karşılaştığım o likörlü çikolata kokusu direkt olarak bardaktaydı.
Kahve bittikten sonra da uzun süre damakta çok güzel tat bıraktı.
Evet, bugüne kadar içtiğim kahvelerden oldukça farklıydı ama başlık altında belirtilen sirke tadı/kokusu, ekşilik, vs. gibi hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Belki de kavrumun üzerinden bu kadar zaman geçmesinden dolayıdır bilemiyorum ama ben sevdim açıkçası. Hatta şimdi ikinciyi mi demlesem acaba diye bile düşünüyorum :)

Son düzenleme:
15.03.2021 kavrum tarihli Pozo Azul deneme paketini bugün ilk defa açtım. Aldığm aroma direkt olarak çocukluğumda yediğim küp şeklinde içi hindistan cevizli ve likörlü çikolataları hatırlattı.
K Plus' la 7.0 ayarında 1:16 oranında 16 gr kahve öğüttüm. 88 derece suyla, Origami ve Cafec Trad. kullanarak 40ml/30sec blooming sonrası tek döküşle bitirdim. Toplam demleme süresi 1:45 gibi tuttu. Yarın daha da incelterek deneyceğim ama bu şekliyle de çok beğendim. Özelikle biraz soğumaya başladıktan sonra, paketi açtığımda karşılaştığım o likörlü çikolata kokusu direkt olarak bardaktaydı.
Kahve bittikten sonra da uzun süre damakta çok güzel tat bıraktı.
Evet, bugüne kadar içtiğim kahvelerden oldukça farklıydı ama başlık altında belirtilen sirke tadı/kokusu, ekşilik, vs. gibi hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Belki de kavrumun üzerinden bu kadar zaman geçmesinden dolayıdır bilemiyorum ama ben sevdim açıkçası. Hatta şimdi ikinciyi mi demlesem acaba diye bile düşünüyorum :)
Drima zede'yi denemenizi isterim.

Pozo Azul'u espresso kavrum olarak aldım ama 16.04 kavrum, bekleyip turşu suyu shot nasıl oluyormuş görelim, hem de double...

Evet bu pozo azul galiba içtiğim en ilginç kahve, sevmeyen grupta yerimi alayım ben:) Ama bu kadar ilginç bir kahve denemek hoşuma gitti, Şerif Beye ve Kahve Fabrikasına teşekkür ediyorum böyle bir kahve getirdikleri için

@aticus3 Selamlar,

Türk kahvesi bir öğütüm derecesi olması sebebi ile şahsi kanaatim filitre kavrum ilede türk kahvesi demlenebilir diye düşünüyorum[yanlışım var ise düzeltiniz,böylelikle benimde daha güzel türk kahvesi içmeme vesile olursunuz :)].Ben mokapot ile demleme yapıyorum ve bu yüzden full city/espresso kavrum tercih ediyorum ve değirmenim ile türk kahvesi derecesinde öğütüp içtiğim kahveler hep full city/espresso kavrumlu çekirdekler ile türk kahvesi demledim.

Bu yüzden filitre kavrum derecesinde kavrulan bir kahvenin türk kahvesi olarak demlendiğinde nasıl bir tad verdiğini bilmiyorum.

@aticus3 Selamlar,

Türk kahvesi bir öğütüm derecesi olması sebebi ile şahsi kanaatim filitre kavrum ilede türk kahvesi demlenebilir diye düşünüyorum[yanlışım var ise düzeltiniz,böylelikle benimde daha güzel türk kahvesi içmeme vesile olursunuz :)].
Olur tabii ki, hem türk kahvesinde underextraction yaşamak çok zor, light çekirdekler de kullanılabilir doğal olarak, kişisel seçime kalır ondan sonrası :)

Türk kahvesi bence farklı bir kavrum da talep ediyor. Filtreden koyu, espressodan açık kavrulmuş çekirdeklerden en iyi verimi alıyorum Türk kahvesinde...

Türk kahvesi bence farklı bir kavrum da talep ediyor. Filtreden koyu, espressodan açık kavrulmuş çekirdeklerden en iyi verimi alıyorum Türk kahvesinde...
Ideali her zaman metoda özel kavrum tabii ki ama çoğu kavurucuda bu seçenek yok

Selamlar @CoFFeePaTh

Yalnış bilmiyorsam city/filtre kavrum,city plus/espresso ve türk kahvesi hususunda da tarif etmiş olduğun city plus'a denk geliyor değil mi?

Selamlar @CoFFeePaTh

Yalnış bilmiyorsam city/filtre kavrum,city plus/espresso ve türk kahvesi hususunda da tarif etmiş olduğun city plus'a denk geliyor değil mi?
Bir ara kahvefabrikası'nda 3 farklı kavrum seçeneği vardı. Oradaki orta kavrumu seçtiğimde çok verimli oluyordu.

Pozo azulu moccamasterde, cmd 25 klikte 500 ml ile demledim. Kavrum sonrası henüz 3. Gün. Korkarım beğendim sıradışı. Sirke değil de erik, şarap gibi kekremsi evet ama sonrası tatlı geldi herkeze göre değil net

Şerif Başaran'ın hikaye attığı kahvelerden Dhilgee Bedessa harici çekirdekler:

Şerif Başaran'ın hikaye attığı kahvelerden Dhilgee Bedessa harici çekirdekler:

Biri aylık alım oylama postuna kopyalasın bunları :)

Geri