Johnnybravo
Barista
- İsim
- Batuhan
Burdan denemeye değer düşüncesi geçti bana şerif hoca kendimi kavurdu acaba ?Oldukça açık kavrum. Benim demlememde çiçeksi, limonlu bergomotlu çay gibi bir fincan ortaya çıktı.
Burdan denemeye değer düşüncesi geçti bana şerif hoca kendimi kavurdu acaba ?Oldukça açık kavrum. Benim demlememde çiçeksi, limonlu bergomotlu çay gibi bir fincan ortaya çıktı.
Kendilerine mail attım. Denmeleme reçetesi gönderirlerse kahvenin hakkını tam vermiş oluruz.Burdan denemeye değer düşüncesi geçti bana şerif hoca kendimi kavurdu acaba ?
Bekliyoruz hocamKendilerine mail attım. Denmeleme reçetesi gönderirlerse kahvenin hakkını tam vermiş oluruz.
Geldi mi cevap acaba?Kendilerine mail attım. Denmeleme reçetesi gönderirlerse kahvenin hakkını tam vermiş oluruz.
Gelmedi malesefGeldi mi cevap acaba?
Abartılıyor yav demiştim alırken ama kahve harbi Çilekli Marşmelov çıktı acayip bişiymiş buuuuuBu Mirador neymiş yahu, buram buram eti puf. Müthiş lezzetli.
Aldım ben de bir paket. Bakalım nasılmış.Abartılıyor yav demiştim alırken ama kahve harbi Çilekli Marşmelov çıktı acayip bişiymiş buuuuu
Orta Diyebilirim.İçen arkadaşlar, Strawberry kavrumu nasıl değerlendirirsiniz peki, açık-orta?
Katılıyorum bu çekirdek Naturel olmayacak kadar farklı kokusuyla Tadı bile aynı şimdiye kadar hiçbir kahvede denk gelmedim şu duruma. Gövde için Orta diyebilirim benKolombia el mirador stawberry’yi dün ve bugün demledim. Bolca kırmızı meyve tatları hakim. Gövde yüksek. Sadece künyeye bakıldığında kahveden bolca alıp seve seve içebilirsin yani.
Esas sorun şu:
Firmanın sitesinde naturel işlem yazıyor. Arayıp bizzat kendilerinden teyit ettim. Aldıktan sonra yabancı firmalar dahil bu kahvenin satıldığı tüm siteleri inceledim. Hepsi bir çeşit maya fermantasyonundan bahsediyor. Önce mayayı 4 gün pekmez-çilek karışımında bekletiyorlar. Sonrasında oradan aldıkları mayayı çekirdeklerle karıştırıp fermente ediyorlar.
İşin tuhaf tarafı, yabancı bir firmada ayrıntılı olarak işlem anlatılırken, mayanın varil başına 10 litre konulduğu söyleniyor. Muhtemelen maya ve onu besledikleri karışım bu. Bu durumda infüze mi maya mı akıllar karışıyor bende.
Eğer hiç kimsede olmayan naturel versiyonunu bulmadılarsa ya künye konusuna dikkat etmiyorlar ya da şeffaflıklarını kaybetmişler demektir.
Bence bu önemli bir sorun
Kahve Fabrikası'nda olan 2020 hasat yazıyor, Gardelli 2022 imişKahve fabrikasında bulunan blue bataq ile gardelli blue batak aynı mı acaba?
Blue Batak (Indonesia)
One of Rubens' favourite terroir is back, and it taste just like what he was looking for! Blue Batak was one of the first single-origin lot that Rubens roasted back in 2009, therefore for him this unique terroir takes a special place in his heart.shop.gardellicoffee.com
![]()
Endonezya Blue Bataq Kalossi - Sumatran | Kahve Fabrikası
Endonezya Blue Bataq Kalossi - Sumatran ile en kaliteli Dünya Kahveleri, Kahve Ekipmanları ve Kahve Eğitimleri Kahve Fabrikası'nda!www.kahvefabrikasi.com