• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Değirmeni İhtiyacı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Voyager
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Voyager

Yeni Üye
İsim
Enes
Daha fazla  
İsim
Enes
Merhaba
Mocamaster tarzı bir makine ile filtre kahve demliyorum. Kahvemi çekirdek olarak alıyorum. Elimde iyi olmayan seramik bir manuel değirmen var. Elektrikli değirmenlere Tchibo'nun modelleri ve Delonghi KG89 gibi modellere bakıyorum. Espresso demleme yapmadığım için kalın öğütüm yapıyorum. Bu durumu göz önüne alırsanız manuel bir öğütücü mü önerirsiniz yoksa bu makinelerden biri yada başka bir makine mi önerirsiniz. Tek kaygım kahveyi ısıtmasın görece olabildiğince homojen öğütüm yapsın kahve yapısını bozmasın. Tavsiyeleri bekliyoeum teşekkürler.

Merhaba
Mocamaster tarzı bir makine ile filtre kahve demliyorum. Kahvemi çekirdek olarak alıyorum. Elimde iyi olmayan seramik bir manuel değirmen var. Elektrikli değirmenlere Tchibo'nun modelleri ve Delonghi KG89 gibi modellere bakıyorum. Espresso demleme yapmadığım için kalın öğütüm yapıyorum. Bu durumu göz önüne alırsanız manuel bir öğütücü mü önerirsiniz yoksa bu makinelerden biri yada başka bir makine mi önerirsiniz. Tek kaygım kahveyi ısıtmasın görece olabildiğince homojen öğütüm yapsın kahve yapısını bozmasın. Tavsiyeleri bekliyoeum teşekkürler.
Bütçeniz nedir?

Ayrıca şu konuya bakınız.

Bütçeniz nedir?

Ayrıca şu konuya bakınız.
Bütçem 5-6 bin max fakat bu konuda fiyatı belirleyen temel faktör nedir? Bunu tam anlayamadım. Dediğim gibi ben manuel yada mocamaster gibi v60 tarzı demleme yapıyorum. Homojen öğütmesi önemli fakat yaklaşık tutarlı olması yeterli inanılmaz bir tutarlılık beklemiyorum. Mesela bugün Tchibo nun 3500 liralık elektirikli öğütücüsüne baktım iyi duruyor paslanmaz çelik konik öğütücü var. Şimdi temelde bununla pahalı bir makinenin arasında ki fark nedir? Ürün malzeme kalitesi mi yoksa öğütümde devasa farklılıklar mı var? Yani kısaca temelde işimi görecekse görece tutarlı öğütüm yapıp kahvenin yapısını bozmayacaksa tchibonun o ürününe tavım :)

Ben her gün iş yerinde 50 gram zpresso q air ile ogutum yapiyorum fellow aiden cihaz var yormuyor diyebilirim fiyatı da uc bin bandında gayet homojen ogutuyor elektrikli olsa tabi daha rahat olur ama onları da temizlemek ogutum homojenligi falan derken Manuel daha işime geliyor

Ben her gün iş yerinde 50 gram zpresso q air ile ogutum yapiyorum fellow aiden cihaz var yormuyor diyebilirim fiyatı da uc bin bandında gayet homojen ogutuyor elektrikli olsa tabi daha rahat olur ama onları da temizlemek ogutum homojenligi falan derken Manuel daha işime geliyor
ben 1zpresso q air fiyatına şuanda ilanda kingrinder k2 satıyorum. Başlangıç için q airden kat be kat iyidir.

Kahvemod sitesinde mhw3 var 3900 liraya, ben olsam alırdım, bütçenix 6 bine kadar geliyorsa mhw3 r3 var o sizi uzun süre götürür iyi değirmendir.

Bütçem 5-6 bin max fakat bu konuda fiyatı belirleyen temel faktör nedir? Bunu tam anlayamadım. Dediğim gibi ben manuel yada mocamaster gibi v60 tarzı demleme yapıyorum. Homojen öğütmesi önemli fakat yaklaşık tutarlı olması yeterli inanılmaz bir tutarlılık beklemiyorum. Mesela bugün Tchibo nun 3500 liralık elektirikli öğütücüsüne baktım iyi duruyor paslanmaz çelik konik öğütücü var. Şimdi temelde bununla pahalı bir makinenin arasında ki fark nedir? Ürün malzeme kalitesi mi yoksa öğütümde devasa farklılıklar mı var? Yani kısaca temelde işimi görecekse görece tutarlı öğütüm yapıp kahvenin yapısını bozmayacaksa tchibonun o ürününe tavım :)
Pietro dışında sırasıyla paranız hangisine yetiyorsa, 9 çıkıyorsa 9'luk 12 çıkıyorsa 12'lik. Sizin durumunuzda C3s ya da para çıkıyorsa R3. Tchibo için memnuniyet garanti edemiyorum, kullanmadım. Ancak kimsenin kullanmadığı bir şeyi alıp bir inceleme yazarsanız herkes için çok faydalı olur tabii.

Timemore C serisi benim ilk gerçek değirmenimdi, fiyatına göre onu önerebilirim. Onun öncesinde poşet içine doldurduğum kahveyi mermer üzerine koyup metal havanın altıyla ezerek ya da çekirdekleri 2 çanak arasına sıkıştırıp el ile baskı uygulama yöntemi parçalayarak vs. her türlü mağara adamı yöntemini kullandım. Timemore aldığımda her şey bambaşka olmuştu.

H
Ben de değirmen alma aşamasındayım. Forumlardan ve diğer mecralardan yaptığım araştırmalarda sizin önerdiğiniz 3900'e gelen mhw-3bomber m1 modelinin çok fazla kullanıcısı yok. Tam hatırlamamakla birlikte burada ya da diğer forumda bir kişi kullanıp memnun kalmadığını yazmıştı. O yüzden ben olsam 3900'lğk değirmeni almazdım.
Hocam zaten o fiyatlara iyi değirmen almak şu an çok zor. Kingrinder p serisi ve k4 k6 gibi iyi değirmenleri de yurtdışından şu an alamıyoruz. Bu şartlarda alınabilecek en fp ürün mhr3 r3tür veya 2.el k6, mavodur. 3 4 bine kendimi zorlamam biriktirip mhw3 r3 alırdım ben olsam ama herkesin bütçesi vs. farklı. 3 4 bine bence m1 iyi değirmen, çünkü artık insanlar 2.hatta 3.el değirmenleri sıfırı fiyatına satıyor, Türkiye'ye getirmek mümkün olmadığı için.

Gelbura.com da şu anda Timemore Chestnut C3s S2C 4075 tlye geliyor. Sizce verilir mi bu değirmene yoksa almanyadan yada abd den bu fiyat bandına başka bir ürün mü getirteyim?

Aliexpress'ten Mhw-3bomber r3 siparişi verdim. Kupon jeton vslerle 3300 liraya geldi. Eğer yurtdışı imkanınız varsa R3, Mavo Phantox Pro, Timemore S3, Kingrinder K6 gibi değirmenlerle bakabilirsiniz. Bunlar 75-100 euro aralığında değişiyor. Mesela Timemore C3 esp pro 55 euro civarındaydı. Bunlar EU için vergi dahil fiyatları.
Aliexpress te Mhw-3bomber r3 modelini tr ye gönderemiyor görünüyor. Fiyatı da 4100 civarı.

Geri