Doğru olabilir.Gelen suya su testi yapmak gerek aslındaBu sınıfta makineleri alınca bir de su arıtma tesisatı vs çözmeniz gerekiyor sanırım.
Doğru olabilir.Gelen suya su testi yapmak gerek aslındaBu sınıfta makineleri alınca bir de su arıtma tesisatı vs çözmeniz gerekiyor sanırım.
Teşekkür ederim yardımınız için.Ben piyasada ulaşabileceğim cihazların hepsini incelemiştim ve beklentimi karşılayan şu olmuştu:
![]()
Gaggia Yeni Accademia Metal Tam Otomatik Kahve Makinesi RI9782/01
Espresso makinesi,Ev tipi espresso makinesi,Tam otomatik espresso makinesi,Manuel espresso makinesi,Espresso kahve,Kahve çekirdeği,Kahve öğütücü,Süt köpürtücü,Barista,Espresso makinesi tavsiyeleri,En iyi espresso makinesigaggiamilano.com.tr
halihazırda işletmemde kullanıyorum, çok memnunum: kullanımı kolay, hijyen on numara ve çıktı çeşitliliği harika geliyor bana.
bir de fiyat olarak uygun gelecekse marka olarak:
![]()
inceleyiniz. ticari çözümlerde oldukça başarılı.
Direk şebekeye bağlanmaz. Hani bağlanır da; servisçi ile kanki olur makina sahibi.Bu sınıfta makineleri alınca bir de su arıtma tesisatı vs çözmeniz gerekiyor sanırım.
Bugün cafemarkt ile görüştüm lelit mara tek grupluda müşterilerin sorun yaşadığını söylediler.Artik bu iş çok karışık geldi elimdeki makine ile yaza kadar idare edip yazın tam bir şey almayı düşünmeye başladımDirek şebekeye bağlanmaz. Hani bağlanır da; servisçi ile kanki olur makina sahibi.
Ya ama problem şu tam otomatiği Petrol de yapıyor.Petrolün içinde bir işletmeyiz.Bana gelen müşteri zaten petrolden almayıp gelen insanlar.Damacana su veya kahveye uygun arıtma sistemi şart yoksa makine elinizde kalır tam otomatik ticari bir makine en mantıklısı ekstra personel giderine göre çok daha makul olur. 4-5 Ay içinde kendini amorti eder.
Petrollerin kullanmış olduğu Tam otomatik Nescafe vb Granül kahve veren cihazlarla Bizim önerdigimiz cihazlar çok farklı. Bizim Önerdigimiz Tam Otomatik cihazlar baristalı cihazların muadili. Belli bir kalitede taze çekirdek kullandıgınız sürece barista ile yapılan sütlü kahvedeki aynı sonucu alırsınız.Ya ama problem şu tam otomatiği Petrol de yapıyor.Petrolün içinde bir işletmeyiz.Bana gelen müşteri zaten petrolden almayıp gelen insanlar.
Konuştunuz mu dediğim yerle?Ya ama problem şu tam otomatiği Petrol de yapıyor.Petrolün içinde bir işletmeyiz.Bana gelen müşteri zaten petrolden almayıp gelen insanlar.
Shellde kahve dünyasının çekirdek makinesi var hiç beğenmedim açıkçası.Sizin bahsettiğiniz makineyle aynı mı bilmiyorum tabiPetrollerin kullanmış olduğu Tam otomatik Nescafe vb Granül kahve veren cihazlarla Bizim önerdigimiz cihazlar çok farklı. Bizim Önerdigimiz Tam Otomatik cihazlar baristalı cihazların muadili. Belli bir kalitede taze çekirdek kullandıgınız sürece barista ile yapılan sütlü kahvedeki aynı sonucu alırsınız.
Ne yaparsan yap artık valla güzelce izah ediyoruz 50 çeşit konu açıyorsun kafanın dikine gideceksen niye insanların vaktini alıyorsun.Shellde kahve dünyasının çekirdek makinesi var hiç beğenmedim açıkçası.Sizin bahsettiğiniz makineyle aynı mı bilmiyorum tabi
Hocam kimsenin vaktini çalmiyorum.İzah ediyorum siz kendi kendinize sinirleniyorsunuz.Petrollerin kullandığı makine hepsi granül kahve değil.Hiç petrollerdeki kahve dünyasının kahvesini gördünüz mü ? Çekirdek kahveden öğütüp yapıyor.Ben bir cok firmayla da görüştüm bana granüllü makine vermek istediler kabul etmedim.Cekirdek olani verelim dedi tchibo ticari makinesiydi.Orda denedik verdik yok yani sütün köpürmesinden bile hissediliyor fark.Ayrıca forumun amacı bu değil mi ? Burda bilen bilmeyen herkes olur.Ben bilmeyen bir üyeyim yeni üyeyim.Başka forumlarda da bilen konumda bir üyeyim ama forum amacı zaten tartışmak.Kirmayalim birbirimizi hocamNe yaparsan yap artık valla güzelce izah ediyoruz 50 çeşit konu açıyorsun kafanın dikine gideceksen niye insanların vaktini alıyorsun.
Kendiniz ile çelişiyorsunuz hem asıl işinizin restorant oldugunu sadece yaz dönemleri talep üstüne yok dememek için koydugunuzu ama hemde ultra yüksek kalite istediginizi ama maliyetinin düşük olmasını istiyorsunuz öncelikle öyle birşey yok. 2. Olarak Tchibo vb Markaların Hazır Çekirdek Otomatik makineleri ile bizim önerdigimiz makineler aynı değil o şekilde bakarsanız Starbuckslarda tam otomatik diyebilecegimiz makineler kullanıyor sadece süt köpürtme kısımları manuel o tarz bir cihazda tercih edilebilir. Çünkü üst kalite bir ürün verecekseniz Manuel İyi bir değirmen + Yüksek kalite çıktıyı ayarlayabileceginiz bir arıtma sistemi + İşletme yogunluguna göre tek veya çift grup başlıklı bir makine Şart bununda maliyeti size kafadan 200.000 Tl civarı olur. Ek olarak Makinanın başında sabit kalacak işi bilen bir barista çalıştırmak zorundasınız Değirmenin hergün kalibrasyonunu yapmak zorunda ve her zaman iyi kahve için Makine grup başlıklarının temizligini vs her gün yapmalıHocam kimsenin vaktini çalmiyorum.İzah ediyorum siz kendi kendinize sinirleniyorsunuz.Petrollerin kullandığı makine hepsi granül kahve değil.Hiç petrollerdeki kahve dünyasının kahvesini gördünüz mü ? Çekirdek kahveden öğütüp yapıyor.Ben bir cok firmayla da görüştüm bana granüllü makine vermek istediler kabul etmedim.Cekirdek olani verelim dedi tchibo ticari makinesiydi.Orda denedik verdik yok yani sütün köpürmesinden bile hissediliyor fark.Ayrıca forumun amacı bu değil mi ? Burda bilen bilmeyen herkes olur.Ben bilmeyen bir üyeyim yeni üyeyim.Başka forumlarda da bilen konumda bir üyeyim ama forum amacı zaten tartışmak.Kirmayalim birbirimizi hocam![]()
Yok ya, dinlediği falan yok.Konu ticaret oldu mu cesur olmakta fayda var. E tabii biraz bütçe de lazım çünkü alacağınız makine günde yüzlerce kişiye kahve yapacak. İdarelik delonghi makine almışsınız. İyi niyeti bir kenara bırakıp gerçekçi konuşalım. Şahsen bir işletmede bana giriş seviyesi bir ev makinesiyle kahve servis edilse, ikinci kez o işletmede kahve içmem. Burada anket yapıp sorarsanız %90 aynı cevabı alırsınız.
Makine almadan önce düşünmeniz gereken şeyler;
Günde kaç kişiye kahve servis edeceksiniz?
Aynı anda kaç kişiye servis yapacaksınız?
Ne kadar kaliteli kahve servis etmek istiyorsunuz?
Makineniz bozulunca ne kadar hızlı reaksiyon alabileceksiniz? Gibi konular olmalı.
@pis moruk yakın zamanda aynı konu üzerine günlerce, haftalarca düşünüp kafa yordu. Ben olsam kendisini dinlerdim.
Bugün konuştuk fiyatta sorun yok ama bulunduğumuz konumdan dolayı servis hizmetinde sorun olcagini söylediler.Ters yerde kalıyor bizim için dedi ama servis için makinenin onlara gönderilmesi gerek.Yok ya, dinlediği falan yok.
2 Outlet makina vardı, birini ben kaptım, arkadaşın buraya koyduğu hışırı çıkmış 2. ellerin fiyatına bir de yani.
Özelden mesaj attım, görüşeceği kişinin adını da verdim. Halen arayacak, ki diğer forumda yazmıştım benim makina ile ilgili. Adamcağız bir de evime kadar çıkardı makinayı yani.
Anlayamıyorum bu arkadaşı, Dandik dandik makinalara yürüyor.
Ha ben sadece bir noktada anlayabildim kendisini, tam otomatik istemiyor, bir farkı olsun, fark yaratsın istiyor ki burada tam otomatik önerenlerin aksine ben de konvansiyonel tercih ederim (ki öyle ettim) Tam otomatiklerin rahatı görünüşte iyi. Ancak dar alanda kısa paslaşmalar. Konvansiyonellerde ise sınır hayal gücünüz.
Belli de olmaz hani, günde 8-10 kahve satarken, iyi çekirdek ve kaliteli hizmetle cirosunun hatırı sayılır miktarını kahveden çıkarabilir.
Ancak ne yazık ki öyle 3-5 kuruşa işletmeye makina konmaz. En dandiği, en ucuzu olsun dense bile başlangıç 4-5lt kazanlı brawi'dir, emperodur. Öyle 1lt 2lt kazanla yürümez o iş, birbirinden özenip de aynı anda 3 masadan latte matte isterlerse seyret şenliği.
Ya ben onu bunu geçtim de; bu iş değirmen ile başlar. Hiç değirmen sormuyor. En az 17-18 bin de değirmen masrafı var. (Sakın lelit fred falan demeyin, gülerler adama, tükandan bahsediyoruz, ijdir miyvisi notaları peşinde koşulan evdeki kaave köşesi değil)
Bu arada 2. el önermem. Faturalı temiz mal içeri, ilk ay 20 kdv indirimi, peşine amortisman süresince vergi indirimi.Misss.
Çok arıza ile karsilasmadiklarini söylediler devamında.Yok ya, dinlediği falan yok.
2 Outlet makina vardı, birini ben kaptım, arkadaşın buraya koyduğu hışırı çıkmış 2. ellerin fiyatına bir de yani.
Özelden mesaj attım, görüşeceği kişinin adını da verdim. Halen arayacak, ki diğer forumda yazmıştım benim makina ile ilgili. Adamcağız bir de evime kadar çıkardı makinayı yani.
Anlayamıyorum bu arkadaşı, Dandik dandik makinalara yürüyor.
Ha ben sadece bir noktada anlayabildim kendisini, tam otomatik istemiyor, bir farkı olsun, fark yaratsın istiyor ki burada tam otomatik önerenlerin aksine ben de konvansiyonel tercih ederim (ki öyle ettim) Tam otomatiklerin rahatı görünüşte iyi. Ancak dar alanda kısa paslaşmalar. Konvansiyonellerde ise sınır hayal gücünüz.
Belli de olmaz hani, günde 8-10 kahve satarken, iyi çekirdek ve kaliteli hizmetle cirosunun hatırı sayılır miktarını kahveden çıkarabilir.
Ancak ne yazık ki öyle 3-5 kuruşa işletmeye makina konmaz. En dandiği, en ucuzu olsun dense bile başlangıç 4-5lt kazanlı brawi'dir, emperodur. Öyle 1lt 2lt kazanla yürümez o iş, birbirinden özenip de aynı anda 3 masadan latte matte isterlerse seyret şenliği.
Ya ben onu bunu geçtim de; bu iş değirmen ile başlar. Hiç değirmen sormuyor. En az 17-18 bin de değirmen masrafı var. (Sakın lelit fred falan demeyin, gülerler adama, tükandan bahsediyoruz, ijdir miyvisi notaları peşinde koşulan evdeki kaave köşesi değil)
Bu arada 2. el önermem. Faturalı temiz mal içeri, ilk ay 20 kdv indirimi, peşine amortisman süresince vergi indirimi.Misss.
Hangi ildesiniz? Helal olsun, açık açık söylemişler, yaparız ağğbi, içinden geçeriz ağğbiğ, o iş bizde beağğ gibi martavallar atmamışlar. Çoğu ithal makina için servis durumu benzerdir gerçi. Çok çok isim yapmış firmaların belki 3 büyük şehir dışında ekstradan bir iki yerde servisi vardır. Açık konuşayım, beyaz eşya gibi her ilçede servis olacağını düşünmeyin.Bugün konuştuk fiyatta sorun yok ama bulunduğumuz konumdan dolayı servis hizmetinde sorun olcagini söylediler.Ters yerde kalıyor bizim için dedi ama servis için makinenin onlara gönderilmesi gerek.
Bizim burada tüm kafeleri gezdim genelde simonelli var sanırım burda da servisi var.1 2 güne de bir firmaya gidip konuşacağım hangi markalar modeller var diye.Yer TokatHangi ildesiniz? Helal olsun, açık açık söylemişler, yaparız ağğbi, içinden geçeriz ağğbiğ, o iş bizde beağğ gibi martavallar atmamışlar. Çoğu ithal makina için servis durumu benzerdir gerçi. Çok çok isim yapmış firmaların belki 3 büyük şehir dışında ekstradan bir iki yerde servisi vardır. Açık konuşayım, beyaz eşya gibi her ilçede servis olacağını düşünmeyin.
Altay bey sizi çıldırttıgım için özür dilerimKendiniz ile çelişiyorsunuz hem asıl işinizin restorant oldugunu sadece yaz dönemleri talep üstüne yok dememek için koydugunuzu ama hemde ultra yüksek kalite istediginizi ama maliyetinin düşük olmasını istiyorsunuz öncelikle öyle birşey yok. 2. Olarak Tchibo vb Markaların Hazır Çekirdek Otomatik makineleri ile bizim önerdigimiz makineler aynı değil o şekilde bakarsanız Starbuckslarda tam otomatik diyebilecegimiz makineler kullanıyor sadece süt köpürtme kısımları manuel o tarz bir cihazda tercih edilebilir. Çünkü üst kalite bir ürün verecekseniz Manuel İyi bir değirmen + Yüksek kalite çıktıyı ayarlayabileceginiz bir arıtma sistemi + İşletme yogunluguna göre tek veya çift grup başlıklı bir makine Şart bununda maliyeti size kafadan 200.000 Tl civarı olur. Ek olarak Makinanın başında sabit kalacak işi bilen bir barista çalıştırmak zorundasınız Değirmenin hergün kalibrasyonunu yapmak zorunda ve her zaman iyi kahve için Makine grup başlıklarının temizligini vs her gün yapmalı