• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İşletmem için makine önerisi

YeniGurme

Üye
İsim
Mert
Daha fazla  
İsim
Mert
Arkadaşlar merhaba.Yol kenarında bir restorant işletiyorum.Normalde sadece kahveye yok çekmemek için delonghi 35.31 modellik espresso makinesi aldım ama talep beklediğimden fazla oldu.Bu yüzden makine çok yavaş kalıyor ve yetmiyor.Biraz daha işletme tarzında makine gerekli ama ne alacağımı bilmiyorum.Daha çok tek hazneli bir makine benim işimi görecektir diye düşünüyorum.1 baristamız olucak.Yardımcı olursanız sevinirim gerçekten 😕😕

Arkadaşlar merhaba.Yol kenarında bir restorant işletiyorum.Normalde sadece kahveye yok çekmemek için delonghi 35.31 modellik espresso makinesi aldım ama talep beklediğimden fazla oldu.Bu yüzden makine çok yavaş kalıyor ve yetmiyor.Biraz daha işletme tarzında makine gerekli ama ne alacağımı bilmiyorum.Daha çok tek hazneli bir makine benim işimi görecektir diye düşünüyorum.1 baristamız olucak.Yardımcı olursanız sevinirim gerçekten 😕😕
Tek Grup başlıklı istiyorsanız Lelit Mara X PL62X V2 yeterli gelecektir daha altında bir cihaz olmaz işletme için alabileceginiz hız olarak sizi çok üzmeyecek ticari için giriş noktası diyebilecegimiz bir cihaz.

Başka önerebileceğiniz makine var mı ?
Sizce çift gruplara gerek var mı ?
Yogunluga bağlı Aynı anda çok sayıda sipariş alıyorsanız çift grup başlıklı cihaz İşinizi çok daha fazla hızlandıracaktır ama fiyatı 120.000 Tl'lerden başlıyor

Nouva Simonelli Oscar 2 modelini de inceleyebilirsiniz.
- Programlanabilir zaman ayarlı dozaj mevcut. Örneğin 25 saniyeye ayarladıysanız her shot 25 saniye sonunda otomatik duracaktır.
- Sınıfının belkide en güçlü buhar gücüne sahip. Süt operasyonları çok hızlı şekilde halledilebilir.
- Günde ortalama 80-100 fincanı rahatlıkla çıkarabilir.

- Programlanabilir zaman ayarlı dozaj mevcut. Örneğin 25 saniyeye ayarladıysanız her shot 25 saniye sonunda otomatik duracaktır.
- Sınıfının belkide en güçlü buhar gücüne sahip. Süt operasyonları çok hızlı şekilde halledilebilir.
Yani benim de ilk tahminim max günde 80 bardak olması yönündeydi ki bazı zamanlar bu sayılara çıkmasını hiç beklemiyorum.Sanırım bu model işimi görecektir.

Peki bu makinelerde ikinci el mi sıfır mı almak mantıklıdır ?

Peki bu makinelerde ikinci el mi sıfır mı almak mantıklıdır ?
Muhasabeciniz ile konuşun işletme faturası kestirip Sıfır alın vergiden düşün bu tarz makinelerin 2.Elleri yorgundur yolda bırakma ihtimali yüksek olur.

Ne kadar vergi var bu makinalarda ? Lelit 48 bindi sanırım vergi indirimi ile kaça düşüyor?
Makinalar %20 KDV’li. 48binlik makinanın vergisi 8bin TL civarıdır. Ama şunu söylemekte fayda var, siz bu makineyi alırken KDV indirimli olarak almıyorsunuz. Ödediğiniz KDV tutarı yıl sonu ödeyeceğiniz dükkan vergilerinden düşüyor. Muhasebecinizle konuşursanız daha detaylı anlatır.

Tek Grup başlıklı istiyorsanız Lelit Mara X PL62X V2 yeterli gelecektir daha altında bir cihaz olmaz işletme için alabileceginiz hız olarak sizi çok üzmeyecek ticari için giriş noktası diyebilecegimiz bir cihaz.
Bu makine için ne dersiniz peki ?

Ekli dosyalar

• IMG-20240902-WA0006.jpg
    IMG-20240902-WA0006.jpg
    125.4 KB · Görüntüleme: 52
bu makineleri kullanmak düşündüğünüz kadar pratik olmuyor aklınızda olsun, tam otomatik bir makine ile daha rahat edersiniz, tecrübeyle sabit✌🏻

Makinalar %20 KDV’li. 48binlik makinanın vergisi 8bin TL civarıdır. Ama şunu söylemekte fayda var, siz bu makineyi alırken KDV indirimli olarak almıyorsunuz. Ödediğiniz KDV tutarı yıl sonu ödeyeceğiniz dükkan vergilerinden düşüyor. Muhasebecinizle konuşursanız daha detaylı anlatır.
KDV o ay düşülür, makinanın çıplak tutarı da masrafa yazılır, amortisman oranına göre vergiden düşülür.

Tam otomatik makine örnek model verir misiniz ?
Ben piyasada ulaşabileceğim cihazların hepsini incelemiştim ve beklentimi karşılayan şu olmuştu:

halihazırda işletmemde kullanıyorum, çok memnunum: kullanımı kolay, hijyen on numara ve çıktı çeşitliliği harika geliyor bana.

bir de fiyat olarak uygun gelecekse marka olarak:

inceleyiniz. ticari çözümlerde oldukça başarılı.

Geri