• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İki aşamalı seçim

gergingörünüşlüadam

Barista
Editör
Abilerim, ablalarım, Romalılar...

Çok da yabancı olmadığımız bu seçim türünü aylık alıma da uygulasak ne dersiniz. Bildiğiniz üzere oylar çok bölünüyor. Genelde %15 civarı bir oy ile seçiliyor firmalar.

Bazı underdog kavurucuların fazla seçilme şansı olmadığı için alım bilinen firmalar arasında dönüyor artık. "Zaten o firmayı bilen yok" diye boşa gitmemesi için bilinen firmaya da atılabiliyor oylar.

Oylamayı şu şekilde düşündüm:

-Ayın 15'inden 25*'ine ilk tur, 25'inden ay sonuna kadar da ikinci tur yapalım.

- İlk turdan %40ı* alabilen firma direkt seçilsin. İkinci tur olmasın.
- İkinci turda ilk 4* firma oylansın.

* İle işaretlediğim sayıları tartışıp esnetebiliriz.

Böylelikle örneğin underdog gergin efendi roastery %5 gibi bir oyla ikinci tura kalabilir ve kazanma şansı elde edebilir.

Abilerim, ablalarım, Romalılar...

Çok da yabancı olmadığımız bu seçim türünü aylık alıma da uygulasak ne dersiniz. Bildiğiniz üzere oylar çok bölünüyor. Genelde %15 civarı bir oy ile seçiliyor firmalar.

Bazı underdog kavurucuların fazla seçilme şansı olmadığı için alım bilinen firmalar arasında dönüyor artık. "Zaten o firmayı bilen yok" diye boşa gitmemesi için bilinen firmaya da atılabiliyor oylar.

Oylamayı şu şekilde düşündüm:

-Ayın 15'inden 25*'ine ilk tur, 25'inden ay sonuna kadar da ikinci tur yapalım.

- İlk turdan %40ı* alabilen firma direkt seçilsin. İkinci tur olmasın.
- İkinci turda ilk 4* firma oylansın.

* İle işaretlediğim sayıları tartışıp esnetebiliriz.

Böylelikle örneğin underdog gergin efendi roastery %5 gibi bir oyla ikinci tura kalabilir ve kazanma şansı elde edebilir.
Bence heyecan da artar, forum da şenlenir. Güzel fikir.

İkinci tur olayı ortalığı karıştırabilir....

Velhasıl bir ay boyunca indirim firmalara fazla geliyor olabilir. Ben de bölünmesinden yanayım. Neticede amaç indirimli kahve de olsa deneyim de olsa 2 ihtiyaca da en iyi şekilde cevap veriyor.

demokrasi bebeğimmmm

İkinci tur olayı ortalığı karıştırabilir....

Velhasıl bir ay boyunca indirim firmalara fazla geliyor olabilir. Ben de bölünmesinden yanayım. Neticede amaç indirimli kahve de olsa deneyim de olsa 2 ihtiyaca da en iyi şekilde cevap veriyor.

demokrasi bebeğimmmm
-Her ay birden fazla firma ile anlaşılsın diyorsunuz bizlerin işine gelir bu durum bence
-ikinci tur olayi ciddi anlamda keyifli olabilir fakat bu seferde modlar biraz daha yorulabilir bunun içinde bir anket açılması gerekir diye düşünüyorum

Aslında ayda 2 oylama olabilir. Bir devler ligi(bilinenler) bir de yeni gelenler. Ya da bir ay devler ligi oylaması açılır bir ay ise yeni gelenler.

Mantıklı ama kimin dev olduğuna nasıl karar vereceğiz?

Daha önce seçilmiş olanları dev sayabiliriz belki.
Devden kasıt aslında herkesin daha önce alışveriş yapmış olduğu, kabul görmüş firmalar ve elbette ki oylamada seçilmiş firmalar. Biraz fazla oldu ama :D

Çok güzel bir fikir.

Sonuç olarak kavurucuyu yine biz, yani aynı insanlar seçiyor.
Ben bir fark görmüyorum...
Sistem değişecek ise yine usule uyması için sistem değişikliği oylanmalı :)
Mühürsüz oylar geçersiz sayılsın bu sefer.
Buda demokrasidir, insanların tercihi bu diye sistem değişikliği önermek müdahale değil mi?
Karşıt görüş yok diye yazayım dedim bende, iyi forumlar :D

Sonuç olarak kavurucuyu yine biz, yani aynı insanlar seçiyor.
Ben bir fark görmüyorum...
Sistem değişecek ise yine usule uyması için sistem değişikliği oylanmalı :)
Mühürsüz oylar geçersiz sayılsın bu sefer.

Buda demokrasidir, insanların tercihi bu diye sistem değişikliği önermek müdahale değil mi?
Karşıt görüş yok diye yazayım dedim bende, iyi forumlar :D
Yine bunu Forum belirlerlesin demokrasi kazansın

Geri