• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
DF64 stock burr'den DF64 MP / HU burr'e veya DF83'e geçenler espresso ve filtre için DF64 stock burr'e göre fark ettikleri tecrübelerini paylabilir mi?

Df64’ün üzerinde öğütümü ayarladığımız ring maalesef sıkıştı ve sökemiyorum. Bu problemi daha önce yaşayan var mıdır
dişli kısımmı sıyırdı acaba eğer öyleyse çok geçmiş olsun ://

DF64 stock burr'den DF64 MP / HU burr'e veya DF83'e geçenler espresso ve filtre için DF64 stock burr'e göre fark ettikleri tecrübelerini paylabilir mi?
DF64 MP kullanıyorum. Stock burra göre kıyaslama yapacak olursam.

Filtre demlemelerde tad ve aromalar çok daha belirgin ve temiz. Çevremdeki insanların ortak görüşü comandanteden çok daha temiz tadlar veriyor.

Espresso demlemede ise yine tadlar çok daha iyi özellikle konik dişlililere göre fark çok daha belirgin. Ama dialing stock burra göre çok daha zor. Partiküller eşit boyutlu olup tozlar arasına girmediği için kanallama ihtimali çok sık oluyor.

DF64 MP kullanıyorum. Stock burra göre kıyaslama yapacak olursam.

Filtre demlemelerde tad ve aromalar çok daha belirgin ve temiz. Çevremdeki insanların ortak görüşü comandanteden çok daha temiz tadlar veriyor.

Espresso demlemede ise yine tadlar çok daha iyi özellikle konik dişlililere göre fark çok daha belirgin. Ama dialing stock burra göre çok daha zor. Partiküller eşit boyutlu olup tozlar arasına girmediği için kanallama ihtimali çok sık oluyor.
Cevap için teşekkürler hocam. İyi demlemeler

Pesado sepetle nasıl bir kombo oluştururlar acaba df64 mp merak ediyorum. Deneyen oldu mu?
Stock burr/ Ssp geçişi kadar fark hissetmezsiniz. Tüm cihazlarımda ims precision basket kullandım. Pesado basketler güzel ama cihazınızda daha önce başka bir sepet kullandıysanız contanızı değiştirmek gerekiyor yoksa shot sırasında kaçak yapıyor. Tad performansı olarak ims barista pro ile çok fark yok.

Doğru mu anladım yoksa sadece öğütüm ayarını iki elle çevirmek yerine tek elle çevirebileceği bir sisteme mi dönüştürmüş?
Aslında benim gözüme çarpan bir kaç modifikasyon var.

1) Ceado marka bir değirmenin ayar mekanizmasını, iskeletini ve galiba motorunu kullanmış. Değirmenin yanındaki kutu bazı Ceado modellerinde kontrol kutusu gibi bir işlev görüyor çünkü. Ortada da Ceadonun kendisi olmadığı için ona yordum 😀. Ha eğer öyle ise ne işe yarıyordur emin değilim. Belki brushless motordur böylece daha sessiz çalışıyordur 🤷

2) Anti-popcorn şeysi gibi gözüken şey 3d baskılı bir slow feeder. Murat Soykan Beye dm attım, isteyen olursa basmak ister belki diye.

3) Chute denen kısma muhtemelen daha anti-statik yapılı metal bir parça koymuş

4) Koyduğu ayar mekanizması çok daha hassas ayar yapma imkanı sağlıyor muhtemelen

5) Yine iskeletten ötürü ekstra bir açı vermiş ama önceki tecrübelere göre bu açı ekstra bir etki sağlamıyor deniyordu. Asıl amacı açı vermek olmayabilir tabi. Ayar mekanizmasını kullanmak için iskeleti kullandığından bu açılanma kaçınılmaz sonuç olmuş da olabilir.

Son düzenleme:
Doğru mu anladım yoksa sadece öğütüm ayarını iki elle çevirmek yerine tek elle çevirebileceği bir sisteme mi dönüştürmüş?
Benim gördüğüm de aynen öyle. Daha hassas ayar yapma durumu pek mümkün değil... Bıçakları temizlemek için haftada bir açmak istediğinizde o mekanizma nasıl çıkıyor acaba? Yada hiç çıkmıyor mu? :unsure:

merhaba. bende uzun araştırlamalar sonucu df64 gen2 siparişi verdim. yarın gelecek. bütün forumu okudum. declumper vb upgradeler yeni nesil gen2 içinde gerekli mi? yani bir çok sorunu orijinalinde çözmüşler anladığım kadarıyla. yapmam gereken bir şey varsa yada almam gereken bir eklenti varsa neyi nereden alacağımla ilgili destek rica ederim.

sanırım yapmam gereken ilk geldiğinde sıfır noktasını bulup üzerindeki ok u ona göre align etmek. bunun içinde öğütücü ayarı tamamen sıkıp yavaşça gevşeterek elimle üstten çevirmeye çalışıp ilk birbirine değerek hareket etmeye başladığı yeri sıfır kabul ederek yapacağım doğru mudur?

merhaba. bende uzun araştırlamalar sonucu df64 gen2 siparişi verdim. yarın gelecek. bütün forumu okudum. declumper vb upgradeler yeni nesil gen2 içinde gerekli mi? yani bir çok sorunu orijinalinde çözmüşler anladığım kadarıyla. yapmam gereken bir şey varsa yada almam gereken bir eklenti varsa neyi nereden alacağımla ilgili destek rica ederim.

sanırım yapmam gereken ilk geldiğinde sıfır noktasını bulup üzerindeki ok u ona göre align etmek. bunun içinde öğütücü ayarı tamamen sıkıp yavaşça gevşeterek elimle üstten çevirmeye çalışıp ilk birbirine değerek hareket etmeye başladığı yeri sıfır kabul ederek yapacağım doğru mudur?
Eğer değirmenin ayar diskini tamamen sıkıp, sonrasında makineyi çalıştırirsaniz ya bicaklara zarar verir ya da makineye zarar verebilirsiniz. Yapmanız gereken, ayar diskini biraz gevsettikten sonra makineyi çalıştırıp yavaş yavaş daraltarak çok hafif bir sürtme sesi duyduğunuzda durmak ve ekstra güvenlik için sifir noktasını bunun bir-iki kademe ilerisine ayarlamak olur.

Eğer değirmenin ayar diskini tamamen sıkıp, sonrasında makineyi çalıştırirsaniz ya bicaklara zarar verir ya da makineye zarar verebilirsiniz. Yapmanız gereken, ayar diskini biraz gevsettikten sonra makineyi çalıştırıp yavaş yavaş daraltarak çok hafif bir sürtme sesi duyduğunuzda durmak ve ekstra güvenlik için sifir noktasını bunun bir-iki kademe ilerisine ayarlamak olur.
Diski ellede çevirip sıfır noktasını bulabilirsiniz. Elektrik vermeyin bence

Evet elle yaptım ayarı. Dipsiz portafiltre için gerçekten gerekliymiş. Kahvenin tadı değişti :) ilk başlarda çok ince olduğundan çıktı alamadım en son 18 klikte doğru ayarı buldum 4 bardaklık kahve boşa gitti 🙈

Yalnız pompalayarak çıkardığım son ogutulen çekirdekler hep toz. O yüzden onları kullanmıyorum yine retention olmuş oluyor sadece makine içi temiz kalmış oluyor

arkadaşlar df64 vidyolarında gördüğüm genelde öğütüm ayarını 9-10 civarı tutuyorlar. ben 17 nin altınadüşünce çıktı alamıyorum basınç tavan yapıyor su geçmiyor kahveden. kalibrasyon tam onda sorun yok. wdt yapıyorum doğru tamp te yapıyorum kalibrasyonlu tamperle. zaten örneğin 14 gibi öğütüm yapınca un kıvamına geliyor. zamanla aşınıyormu dişliler o vidyolarda gördüklerim o sebeple mi daha ince de kullanıyor acaba bilgisi olan?

arkadaşlar df64 vidyolarında gördüğüm genelde öğütüm ayarını 9-10 civarı tutuyorlar. ben 17 nin altınadüşünce çıktı alamıyorum basınç tavan yapıyor su geçmiyor kahveden. kalibrasyon tam onda sorun yok. wdt yapıyorum doğru tamp te yapıyorum kalibrasyonlu tamperle. zaten örneğin 14 gibi öğütüm yapınca un kıvamına geliyor. zamanla aşınıyormu dişliler o vidyolarda gördüklerim o sebeple mi daha ince de kullanıyor acaba bilgisi olan?
Aynen öyle. Benim de başlarda 12-16 aralığındaydı en iyi çıktılarım. Epey zamandır kullanıyorum, şuan 8-13 aralığına indi. Çekirdeğine ve gramaja göre değişiyor tabi.

Geri