Tam olarak aynı motivasyonla tıkladım ve küçük bir hayal kırıklığı ile kaldımSabah alirim dedim ama geri alinmis ek indirim![]()
Merhaba,Yoğun talep üzerine kampanya stokları hızla tükenmiştir. İndirimlerimiz 30sn süreyle aktif kalmıştır.(stok 1 adet)
(Şaka)
Bence şu an sizin yaşadığınız konik ve düz bıçak arasında ki fark. İki bıçak tarzının tat profili gerçekten çok farklı.Herkese günaydın, cumartesi kargosu ile gelen mutluluğu az önce deneme şansım oldu, dürüst olmam gerekirse bu denli fark beklemiyordum. Hoş espresso için tasarlanmış bir el değirmeni değildi öncesinde kullandığım ama şu an sıradan market kahvesinde (ilk denemelerde güzel çekirdekleri çöp etmek istemedim) bile inanılmaz bir değişim var. Standart bıçaklarla ve az tecrübeli birinin elinde böyle ise gelecekse ne lezzet profilleri göreceğim diye heyecanlanıyorum
![]()
Hocam ayni yoldan gidiyoruzv4 de declumper değiştirmek gerekiyormu almayı düşünüyorum ama pek modlamayla uğraşasım yok.
Hocam kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum. Madem konik bıçak ile düz bıçak arasında bu kadar fark var; çoğu kişideki Niche Zero sevdası neden?Bence şu an sizin yaşadığınız konik ve düz bıçak arasında ki fark. İki bıçak tarzının tat profili gerçekten çok farklı.
Niche zero kullanıp düz bıçaklı makine kullananlar var. Olay iyi veya kötü değil ikisininde profili farklı. O yüzden insanlar 2 veya 3 değirmen alıyor.Hocam kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum. Madem konik bıçak ile düz bıçak arasında bu kadar fark var; çoğu kişideki Niche Zero sevdası neden?
Başka düz bıçaklı değirmen alsanız da yine alignment yapmanız gerekiyor belli aralıklarla. Ciddi fark ediyor yapmayınca. Onun haricindeki modlar ufak tefek 3D printler bi şey değil, yapmasanız da olur.Df64 öğütücüyü tavsiye eder misiniz arkadaşlar? Satın almayı planlıyorum fakat yapılması gereken modifikasyonlar ve alignment gibi süreçler şimdiden strese soktu beniEğer alignment gibi süreçler kolayca çözülüyor sıkıntı yok derseniz ona göre satın alacağım
![]()
RDT çözüm sağlıyor.Bir de, kalın öğüttüm ve rdt kullanmadım.
Geçmiş olsun kötü bir görüntü.bu nasıl bir ortalık batmasıdır
80-90 gram civarı öğüttükten sonraki görüntü. Yalnız, görünen her şey chaff. Bunların ayrışması daha da iyi ama keşke bunu temizlemek için kolay bir yol olsa.
Bir de, kalın öğüttüm ve rdt kullanmadım.
Aslında ben kaşındım, çok öğüttüm, kalın öğüttüm ve rdt yapmadım.Geçmiş olsun kötü bir görüntü.
Böyle bir şey görsem değirmeni almazdım.
Ve iyi ki almadan önce böyle bir şey görmemişim, boşuna vaz geçerdim
Buna ben de azımsanmayacak süredir DF64 kullanıyorum, hiç ama hiç bir zaman böyle bir görüntü bende olmadı.
Çok çok az ve çok da rahatsız etmeyecek şekilde çıkış kısmının altı eser miktarda öüğütülmüş kahve oluyor. Ama bu şekilde bir "kusma" hiç yaşamadım.
1- RDT kesinlikle yapıyorum, bu bende bir alışkanlık oldu, hatta CMD kullanırken bile yapardım.
2- -elbette- declumper ı değiştirdim
3- sonradan da olsa, şeffaf hazneyi siyah metal hazme ile değiştirdim ve çıkışa yaklaştıracak şekilde 3D print ile yapılmış plastik aparat aldım (bunlarn direkt etkisi yok ama estetik olarak güzel ve çıkışa yakınlaştığı için de daha az döküntü oluyor)
Ben değirmenden son derece memnunum, gayet stabil, verimli, sorunsuz.